USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 5-11 Aralık Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 5-11 Aralık'ı havi Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 5-11 Aralık Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı
13-12-2022 05:06
Ankara

Bültende, "Aile Bakanlığı 2 senedir neredeydi? 6 yaşlarında sömürme edilen hanıma cemaat çıkmadı", "Bayraktar TB2'nin parçaları haricen alınıp Türkiye'de birleştiriliyor", "Üzerinde birtakım yazılar mevcut mühimmatın TSK'ye ilişik olduğu" iddialarını içeren muhtelif başlıklardaki haberlere toprak verildi.

Bazı siyasiler kabilinden dillendirilen ve matbuat neşriyat organlarında habere özellik olan, "Aile Bakanlığı 2 senedir neredeydi? 6 yaşlarında sömürme edilen hanıma cemaat çıkmadı" başlıklı iddianın esas dışı bulunduğu tamlanan bültende, şu ifadelere toprak verildi:

"Mağdur, 4 Aralık 2020'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) evvel ikrar birimine alınmıştır. 8 Aralık 2020'de de avrat mihman evine yerleştirilmiştir. Henüz savca hazırlanmadan Aile Bakanlığı kabilinden korumaya tahsil edilen mağdurun korunma ve yetişek de karışma iktisap etmek az daha kâffesi gereksinimleri karşılanmıştır. Ayrıca mağdurun evladı düşüncesince yetişek olanakları seferber edilmiş, kendisi de mesleksel yetişek kurslarına gönderilmiş ve İngilizce anahtar eğitimi almıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 'Çocuğun kalifiye eşeysel istismarı' iddiasıyla oluşturulan davaya da karışan olmuştur."

Olayı Türkiye'nin gündemine haiz gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel'in, katıldıkları müşterek göstergeç programında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının evvel günden bu yana mağdurun birlikte bulunduğunu açıkladıklarına toprak maruz bültende, "'Devletimiz mağdurla ilgileniyor, koruması altında. Oldukça güzel müşterek biçimde korunuyor.' ifadelerini kullanan Soykan, Aile Bakanlığını kutlama etmiştir. Aynı programda mütekellim Ağırel de 'İddianame yazılmadan görü karışma etmiş, barınmasını sağlamış, çocuğa yetişek elde etmiş ve mesleksel yetişek kurslarına göndermiş...' ifadelerini kullanmıştır." bilgisi aktarıldı.

Cumhurbaşkanının fariza ve yetkilerine müteveccih dezenformasyon

"Cumhurbaşkanı emlak dışı ziyaretine gittiğinde, ülkeyi vekaleten rastgele birisi yönetebilir." iddiasının akilane olmadığı vurgulanan bültende, Cumhurbaşkanının fariza ve yetkileri ile nitelikleri, tarzı ve gayrı hususların Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 8, 101, 103, 104, 105 ve 106'ncı maddelerinde belirtildiği kaydedildi.

Anayasa'nın 106'ncı maddesine göre, Cumhurbaşkanının illet ve emlak dışına çıkacak az daha sebeplerle muvakkat adına görevinden ayrılması hallerinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısının Cumhurbaşkanına vekalet edeceği ve Cumhurbaşkanına ilişik yetkileri kullanacağı bilgisine toprak maruz bültende, "Hukuk sistemimizdeki normlar hiyerarşisinin müşterek gereği adına Anayasa'da toprak düzlük müşterek maddenin aksini müstelzim müşterek kararname çıkarılamaz, yürürlüğe konamaz." ifadesi kullanıldı.

"Bayraktar TB2'nin parçaları haricen alınıp Türkiye'de birleştiriliyor" iddiası

Bir göstergeç programında geçen, "İnsansız Hava Araçları (İHA) dair bugüne denli yapılmayan müşterek bilinçlilik yapmadılar. Her şeyi haricen alıp burada birleştiriyorlar." iddiasının akilane olmadığı tamlanan bültende, şunlar kaydedildi:

"Operasyonel başarısı kâffesi evren kabilinden ikrar gören Bayraktar TB2 İnsansız Hava Araçlarının üreticisi Baykar, İHA dalında en iri eklenmiş bedel bulunan yazılım ve tesisat sistemlerini Türk mühendislerinden oluşan kadrosuyla ulusal ve ibdai adına geliştirmektedir. Bayraktar TB2 SİHA üretiminde makbul itenek motoru, çek valfi, su konservatör az daha rafta apiko tedbir edilen bileşenler yüzdelik 1'i caba geçmezken, benzeşim sarfiyat malzemelerinin hayattaki alternatiflerine uyarınca aşırı hâlâ gelişmişi yerel üreticilerden tedbir edilmektedir. Tüm eleştiri aksamı, dizayn ve yazılımları Baykar kabilinden ulusal ve ibdai adına geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA'lar, dünyada üstün dereceli sayılacak kurda yüzdelik 93'lük müşterek yerel endüstri katılımıyla üretilmektedir."

Hakkari'deki silahlı cerh vakasına bağlı iddialar

Bültende, toplumsal medyada paylaşılan ve birtakım matbuat neşriyat organlarında toprak alan, "Hakkari MHP İl Başkanı Fatih Özbek, müşterek şahsı silahla yaraladı" iddiasının, bölgede huzuru ayırma has işlenmiş açıkça müşterek yönlendirme bulunduğu bildirildi.

Kimliği belirlenen dü kişi ortada borç verecek mevzusundan kaynaklı adavet kararı ateşin silahla cerh vakasının gerçekleştiği, mevzunun şüphelisinin vakadan endamsız hin sonraları yakalanarak adli tahkikata başlanıldığı bilgisine toprak maruz bültende, "Bahsi sabık vakayla MHP İl Başkanı Fatih Özbek'in müşterek merakı yoktur. Ayrıca bu vakası isteyerek biçimde manipüle ederek dirlik ve emniyet ortamını bozmaya etkin kişiler kendisince da lazım adli proses başlatılmıştır." bilgisi paylaşıldı.

"FETÖ'cü Enes Kanter'in BM'de Türkiye aleyhine hanek yapacağı" iddiası

FETÖ'cü Enes Kanter'in New York'ta mevcut Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinde, Türkiye aleyhine müşterek hanek yapacağı yönündeki iddiaların esas dışı bulunduğu tamlanan bültende, Kanter'in BM'ye deniz hırsızı müşterek biçimde girdiğinin saptama edilmiş bulunduğu vurgulandı.

Bültende, şu ifadeler toprak aldı:

"BM'de izinli Türk kaynaklardan edinilen bilgiye göre, BM antre kayıtları çıkartılmış ve başka müşterek ülkenin temsilciğinde etkin müşterek stajyerin Kanter'in hapishane girmesini sağlamış bulunduğu saptama edilmiştir. Türk Dışişleri yetkilileri Kanter'i hapishane düzlük şahsın büyükelçileriyle temasa geçmiş, bu mülakat kararında şahsın işine sonuç verilmiştir. FETÖ'cü Kanter, müşterek yetişmen sayesinde ziyaretçi adına hapishane girmiştir. Kanter'in BM'de hanek yapması bahis konusu değildir. Türkiye, yıldırı örgütleriyle mücadelesini rastgele bölgede kararlılıkla sürdürmektedir."

"Üzerinde birtakım yazılar mevcut mühimmatın TSK'ye ilişik olduğu" iddiası

Dezenformasyon Bülteni'nde birtakım matbuat neşriyat organlarında toprak düzlük ve TBMM'ye taşınan, "Türk askeri müşterek roketin üzerinde 'Suriye El-Bab'tan Mahmut Efendi cemaatine esenleme olsun. Hizmetlerinizin devamı için' yazdı" iddiasının akilane olmadığı vurgulandı.

İddiaya özellik roketle alakadar iddiaların 2020'de de ortaya atılmış bulunduğu tamlanan bültende, fotoğraftaki mühimmatın, RPG-7 roketatarın PG-7L modeli başlığı bulunduğu ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde olmadığı kaydedildi.

"Hatay'da TOKİ Türklere değil, Suriyelilere ev verdi" iddiası

Bazı matbuat neşriyat organlarında toprak alan, "TOKİ'den Suriyelilere ev. Hatay'da Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı" iddiasının akilane olmadığı tabir edilen bültende, şunlar kaydedildi:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kabilinden meydana gelen 250 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Hatay merkezde mensur edilecek 1100 mesken düşüncesince 14 Eylül 2022-31 Ekim 2022 ortada 26 bin 275 müracaat kırgın olup doğruluk sahibi saptama kurası hâlâ gerçekleşmemiştir. TOKİ kabilinden madun dirimlik ve mutedil dirimlik gruplarına müteveccih projelerden satın ve hin ikrar etmek isteyenlerde T.C. yurttaşı olma şartı ile gayrı koşulları hesabına getiren mesken alıcılarına satı yapılmakta olup müracaatta bu kriterleri karşılamayan şahısların başvuruları silme edilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı sıfır insanlara TOKİ projelerinden mesken satışı yapılmamaktadır. Hatay'daki 1100 Konut Projesi düşüncesince 'Hak Sahibi Belirleme Kura Çekimi'nin 2 Ocak 2023'te yapılması planlanmaktadır. Henüz gerçekleşmemiş müşterek kuranın kararı ile alakadar iddia, kamuoyunu manipüle etmeye müteveccih dezenformasyondur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler