USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan '1915 olaylarına' bağlı paylaşım

Altun, 1915'te yaşanmış olan vakalara ilişkin, "Bu tarihin acısı bizlere aittir ve hala kalbimizdedir. Ortak acımızı sonsuz siyasileştirenler, ehven ve sağgörüsüz siyasal kazanımlar elde etmenin peşindeler. Onlara katiyen boğaz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan '1915 olaylarına' bağlı paylaşım
25-04-2022 17:18
Ankara

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirdiği İngilizce paylaşımda, Türkiye'yi neymiş "soykırım" ile suçlayan ülkelerin eş yanının, hepsinin de akıbet yıllarında Osmanlı İmparatorluğu'na dirlik sertliği heveslendirme etmeleri ve yıldırı örgütlerini desteklemeleri olduğuna dikkati çekti.

One thing is common about the states that accuse our nation of so-called “genocide”: They all incited violence and sponsored terror groups against the Ottoman Empire in its last years.

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) April 24, 2022

Bu ülkelerin, Osmanlı İmparatorluğu'ndaki türlü budunsal ve dini gruplar arasına tiksinme aşılamayı planlasa da kalburüstü olamadığını hatırlatan Altun, bunların dört başı mamur çabalarının, Osmanlı'yı dâhilen göçermek üzere iç bölünmeler gerçekleştirmek bulunduğunu vurguladı.

Bu ülkelerin, kişi azınlıklarını sistemli kendisine haklarından yoksun bıraktığını anımsatan Altun, bunların, Osmanlı İmparatorluğu'ndaki budunsal ve kültürel zenginliğe dirlik giriştikleri baltalama ve kışkırtı girişimlerinin, kişi azınlıklarını haklarından yoksun salıverme stratejilerinin birlikte parçası olduğuna ayraç etti.

Birinci Dünya Savaşı'nın, en iri acıları, yayılmacı Avrupalı güçlerin saldırısına uğrayan toplumlara yaşattığının altının çizen Altun, harp esnasında Balkanlar'da işlenen heyecan katliamlar ve suçların bu gerçeğin ehemmiyetli birlikte kanıtı bulunduğunu vurguladı.

Altun, şunları kaydetti:

"1915 vakaları ve sonra yaşananlar da henüz çok kuvvet ve yer elde ika ardında bulunan emperyalistlerin yürüttüğü birlikte savaşta, arı halkların yaşamış olduğu ateş ve ıstırap dolu, can sıkıcı hadiselerden biridir. Acının birlikte rengi, dini yahut milleti olduğuna inanmıyoruz. Bu tarihin acısı bizlere aittir ve hala kalbimizdedir. Ortak acımızı daim siyasileştirenler, ehven ve sağgörüsüz politik kazanımlar elde etmenin peşindeler. Ama onlara katiyen boğaz vermeyeceğiz. Sevinçli anları da ateş hatıraları da barındıran eş ve haysiyetli tarihimiz, gerçek olmayan politik krizlerin deposu değil, eş geleceğimizi düz yazı etmenin temeli olmalıdır. Türkiye kendisine bu gösterime bağlıyız ve Ermenistan'la ilişkilerimizi normalleştirmek düşüncesince fer gösteriyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tarihteki ateş hatıraları da adlandırmak düşüncesince gibi bulunan herhangi birlikte adımı attığını hatırlatan Altun, "Diğer yandan birlikte adamlık trajedisini terbiyesizce siyasileştirmeye müteveccih dört başı mamur girişimlere dirlik da savaşım etmiştir. Biz, bu cins girişimleri katiyen benimseme etmeyeceğiz ve herhangi birlikte devir sahamızda barışı kuruluş geçirmek düşüncesince çalışacağız." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler