USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, NATO zirvesini değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Niinistö, Andersson ve Stoltenberg ile gerçekleştirdiği zirvede, terörle ilgilendiren endişelerimize bağlı somut, özellikli ve ehemmiyetli neticeler elde edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, NATO zirvesini değerlendirdi
30-06-2022 02:04
Ankara

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, toplumsal iletişim araçları hesabından icra ettiği paylaşımda, NATO zirvesine bağlı değerlendirmede bulundu.

NATO zirvesinde yıldırı örgütü PKK ve uzantılarına dirlik iş birliğinin bildirme edildiğini bildiren Altun, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdelena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile gerçekleştirdiği zirvede, terörle ait endişelerimize bağlı somut, özellikli ve ehemmiyetli neticeler elde edilmiştir. Bütün ortalık yıldırı örgütü PKK ve uzantılarına dirlik kusursuz iş birliğini bildirme ettiler." paylaşımını yaptı.

İsveç ve Finlandiya'nın terörün dört başı mamur şekillerine dirlik Türkiye’nin indinde olmayı üstenme ettiğini ve PYD/YPG ile FETÖ'ye dayanaklık etmek sağlamama lafı verdiklerini tamlayan Altun, şu şekilde bitmeme etti:

"Aynı sürede defans sanayimize kısıt yada müeyyide uygulamamayı ve bu alandaki iş birliğini artırmayı bildirme ettiler. Sözde politik hisse senedi görünümü dibine kamufle yıldırı faaliyetleriyle ait endişelerimizi ele bildirme etmek hesabına terörle savaş yasalarını gözden geçirmeyi de üstenme ettiler. Teröre ve örgütlü suça dirlik müşterek ihsas paylaşımı ve teşrikimesai mekanizması kurmayı bildirme ettik. Aynı sürede terörden kabahatli bulunmuş insanların iadesi dair konkre adımlar atmayı ve düet tensikat yapmayı bildirme ettik. İsveç ve Finlandiya, PKK ve uzantılarının ve paravana örgütlerinin finansman ve eş alma eylemlerini yasaklamayı bildirme etti. Türkiye’ye dirlik yıldırı propagandasını önlemeyi de bildirme ettiler. Finlandiya ile İsveç’in AB Yapılandırılmış Daimi İşbirliği Anlaşmasına (PESCO) katılımını en degaje kapsamda desteklemeyi bildirme ettik. Karşılıklı şekilde ülkelerimizdeki adalet, ihsas ve düzenlilik bürokrasilerimizin katılımıyla bu adımların uygulanmasıyla ilgilenip doğrulayacak müşterek Daimi Ortak Mekanizma kuracağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın azimli duruşu yardımıyla Türkiye'nin yıldırı örgütleriyle mücadelesinde ağırbaşlı kazanımlar elde ettiğini aktaran Altun, arsıulusal terörle mücadelede PKK/PYD/YPG’nin birlikte FETÖ'nün de yıldırı örgütlerine engelleme edilmesinin belirgin müşterek utku bulunduğunu belirtti.

"Her devir elan çelimli müşterek NATO’yu savunduk ve savunmaya bitmeme edeceğiz"

Söz konusu anlaşmanın uygulanması düşüncesince Finlandiyalı ve İsveçli yetkililerle yakından çalışacaklarını tabir fail Altun, şunları kaydetti:

"Endişelerimizi ele almadaki pozitif yaklaşımlarından memnunuz. NATO’nun yıldırı dair elan çok el donanması zarfında olmasını bildirmek düşüncesince çalışacağız. Türkiye, yıldırı de engelleme peyda etmek gibi kuma düzenlilik meselelerinde İttifakımızda elan çok el donanması olmasını savunmuştur. Bu İttifakta ne çatlaklara faktör olacak ne de millî güvenliğimizden ödünleme vereceğiz. Her devir elan çelimli müşterek NATO’yu savunduk ve savunmaya bitmeme edeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Amerika Başkanı Joe Biden ile müşterek araya geldi. Zirve süresince da liderlerle görüşmeye bitmeme edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, doruk boyunca, arsıulusal terörle mücadelede Türkiye’nin NATO müttefiklerinden neler beklediğini açık açık ortaya koydu. Bu konudaki ısrar eden yaklaşımı, teröre dirlik kuma mücadelemizde bugün de gelecekte de bitmeme edecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler