USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ne yaparlarsa yapsınlar bizim yüreğimiz yeter

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ne yaparlarsa yapsınlar bizim yüreğimiz yeter
11-06-2022 21:02
Van

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ne yaparlarsa yapsınlar ne hayalleri kurarlarsa kursunlar, kimden milyarlarca dolarlık dayanaklık kılmak alırlarsa alsınlar, kimden tırlar dolusu tabanca alırlarsa alsınlar, bizim yüreğimiz yeter. Van'ın yüreği yeter. 'Teröre boğaz yok' denir Van'dan. Bunun düşüncesince de ne gerekiyorsa gelişigüzel daim baş başa yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Beşyol Meydanı'nda planlı Toplu Açılış Töreni'nde icra ettiği konuşmada, Van'da şişman ortak coşkuyla karşılandıklarını belirterek "2023'ün başlangıcı başlıyor buradan. Bu seyir ortak yıl, 2023'e derece bire ortak kararlılıkla bitmeme edecek. Millet, Van'da dediğini tamamı Türkiye'den haykıracak, 'Cumhurbaşkanımızla biriz, beraberiz, Cumhurbaşkanımızın yanındayız, dosdoğru arkasındayız' diyecek." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gelişmişlikle dünle kıyaslanamayacak ortak yurt olduğunu, erte da bugünle kıyaslanamayacak ortak yurt olacağını özetleyen Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişigüzel devir dosdoğru durduğunu, güvenilmiş olduğu ortak tane şeyin de milleti bulunduğunu belirterek "Değil altılı ganyan masa, değil yedili masa 70 de olsa 700 de olsa bizlere vız gelir." diyerek konuştu.

Van'ın meydana getirilen yatırımlarla aşırı değiştiğini, başta Van Depremi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şeb yarısı, acilen Van'a geldiğini anımsatan Oktay, şöyleki bitmeme etti:

"Edremit'ten Erciş'e derece gittiğiniz oradaki 2011'deki hali hatırlıyorsunuz değil mi? Cumhurbaşkanımızın burada yalnızca güzel günde değil çetin günde de Vanlılarla el birliği arasında bulunduğunu bununla yanında şeb ½ si acilen buraya gelmiş şekilde gösterdiğini, hepiniz hatırlıyorsunuz. Nasıl ortak ve bu arada olduğumuzu o gün. Türk'üyle, Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Abaza'sıyla, Sünni'siyle Alevi'siyle 7'den 70'ine elbette ortak ve bu arada olduğumuzu hatırlıyorsunuz değil mi? Bugün de buradayız. O çağ elbette ki evvel anda 'Van'ı ayağa kaldıracağız gelişigüzel daim baş başa yaraları saracağız' dedik, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Van'ı ayağa kaldırdık mı? Yaraları sardık mı? Bir sene içerisinde, hayalet zannettiler, 'Başkaları konuşur, tığ yaparız' denir ya 'AK Parti yapar, Cumhur İttifakı yapar' Biz 2012'de de bunu söylediğimizde hayalet zannettiler. Çünkü kendileri düşüncesince 2012 değil, 2022'de fark bunu gerçekleştirmek hayalet olurdu."

Cumhurbaşkanının talimatlarının geceli gündüzlü çalışılarak hesabına getirildiğini hatırlatan Oktay, "İzmir'de de gördük ne yaptıklarını, henüz zaten ne yapamadıklarını gördük. Biz 'Bir yılda tamamı depremzedelerimize evlerini vereceğiz' dedik, verdik. Suyu bulunmayan denildiğinde 'Gerekirse dağları deleceksiniz lakin benim Vanlı kardeşimi susuz bırakmayacaksınız' diyen Cumhurbaşkanımızın talimatlarını geceli gündüzlü fiilen hesabına getirdik lakin o günlerde neler çektiğimizi siz de güzel biliyorsunuz, tığ de güzel biliyoruz. Türkiye'nin ciharıyek yanından birleşen yardımları bile dağa kaçıracak derece alçaklar vardı burada. Hatırlıyor musunuz o günleri. O alçakları güzel hatırlarsınız lakin gelişigüzel daim bu arada dosdoğru durduk." dedi.

"Türkiye'nin gelişigüzel durumunda ortak ve bu arada olduk"

"'Milletimizin emaneti gene milletimizindir' dedik ve o, sizlere konutlar, yollar, okullar, parklar, bahçeler namına döndü. 45 kilometreden getirilen su namına döndü. Bu yalnızca Van'da olmadı. Kastamonu'da da Bitlis'te de İzmir'de de bire ortak şeyi yaptık." diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye'nin neresinde olursa olsun, lüzum güneyinde, lüzum kuzeyinde, lüzum doğusunda lüzum batısında nerede rastgele ortak sıkıntımız var ise ortak ve bu arada olduk." ifadesini kullandı.

Dünyanın gelişigüzel durumunda desteğe gereksinimi olanın yardımına koştuklarını tamlayan Oktay, şöyleki bitmeme etti:

"Biz yalnızca Türkiye'de de yapmadık bunu dünyada, nerede ortak başağrısı var ise ne rengine ne dinine ne coğrafyasına baktık. Anında orada olduk. Hatırlıyorsunuz değil mi? Somali'de Myanmar'da Bosna'da olduk. Suriye'de olduk, Irak'ta olduk. Dünyanın gelişigüzel ortak durumunda olduk. Biz bugün de Ukrayna'dayız. Ne dediler Ukrayna'da? Oraya iane kılmak arzu edenler ne dedi? 'Bu kişilerin saç rengi menfez rengi bizim saçımızın rengine ve gözümüzün rengine benziyor. Bunlar Irak, Suriye, Myanmar, Somali'deki, Libya'dakiler üzere değil. Biz insanoğlunun dinine mucibince fark yapmaktayız saçına rengine inancına mucibince fark yaparız' dediler. Diyen kimdi? Medeniyeti ortak tane kadın eksik canavar diyerek tanımlıyor ya şair. Kendini kentlileşmiş namına kail ülkeler."

Yardım yaparken fark yapmadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, şunları söyledi:

"Biz iane yaparken fark yaptık mı? Biz kişilerin saçının teninin rengine bakar mıyız, bakmayız. Coğrafyasına dinine bakmayız. Bırakın Alevi Sünni olmasına, bugün altılı ganyan masa özlük zarfında bunu tartışıyor yazıklar olsun size."

Konuşmasına okunan ezan zımnında boşluk sağlayan Oktay, henüz sonraları "Biz gelişigüzel devir şuna inandık; bu ezanlar susmayacak dinmeyecek. Kim ne yaparsa yapsın bu ulus zalimlere gönül rahatlığı ortak ve bu arada olacak" diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'de Yunanistan'a düzlük okuduğunu özetleyen Oktay, "İki çağ evvela İzmir'de Cumhurbaşkanımızın haykırışını duydunuz mu 'Ne yapmış olursanız yapın ne hayalleriniz olursa olsun Yunan'a boğaz bulunmayan buradan' dedi. 600 kilometrelik mesafeden gelip 2 kilometrelik doğrudan yanı başımızda adaları silahlandıran Yunanistan'a düzlük okudu. bu düzlük okumamız gelişigüzel daim birliktedir." ifadelerini kullandı.

Van'dan da "Teröre boğaz yok" dediklerini aktaran Oktay, şunları kaydetti:

"Ne yaparlarsa yapsınlar, ne hayalleri kurarlarsa kursunlar. Kimden milyarlarca dolarlık dayanaklık kılmak alırlarsa alsınlar. Kimden tırlar dolusu tabanca alırlarsa alsınlar, bizim yüreğimiz yeter. Van'ın yüreği yeter. 'Teröre boğaz yok' denir Van'dan. Bunun düşüncesince de ne gerekiyorsa gelişigüzel daim baş başa yapacağız. Bu işin topla tüfekle silahla ilgisinin olmadığını Diyarbakır anneleri gösterdi. Van'daki analarımız dayanaklık kılmak verdiler, gayrı illerimizdeki analarımız da dayanaklık kılmak verdi. Biz zalime gönül rahatlığı ortak ve bu arada oluruz dosdoğru dururuz. 15 Temmuz'da bu dayanışmayı gösterdik. Ne yaparsalar yapsınlar. Akıllarına hayallerine gelmeyecek şeyleri denediler. 17-25 Aralık'la denediler, olmadı. Gezi hareketiyle denediler, olmadı. 15 Temmuz'la denediler ne beli aha Van meydanı bizi ortak ve bu arada kıldılar."

Konuşmasını "2023'te gümbür gümbür sandıkları patlatacağız." diyerek sürdüren Oktay, şöyleki dedi:

"Peki yalnızca 2023'te mi kalacağız, bunun 2024'ü de var. Tüm belediyecilik hizmetlerini elbette aldığını Van aşırı güzel biliyor. Şehrin gereksinimlerini karşılamamıza karşın o günlerde bizi belediyeden engellemeye çalıştılar. 'Biz size elbette araştırma görevlisi olabiliriz' denmesini beklersiniz oysa dört dörtlük tersiyle karşılaştık biz. Bugün de ayrımlı değil, benzeşim şeylerle karşılaşıyoruz. Nasıl engelleriz de liderimiz, Cumhurbaşkanımızla Vanlı hemşehrilerimiz arasına ortak açıklık koyarız. Hayal kuruyorlar. Vanlı, Cumhurbaşkanımızla arasına açıklık koydurur mu? Cumhurbaşkanımız da Vanlı kardeşleriyle arasına açıklık koydurmaz. Dağları aşan dağları delen Cumhurbaşkanı anca gelişmemiş vızıltılarla Vanlı kardeşleriyle arasına açıklık koydurmaz."

Oktay, Van'da 150'den ortak tomar hizmetin açılışının gerçekleşeceğini dile getirerek bunun devamının da geleceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler