USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "Milli silahları geliştirmeseydik, bugün rahat olamazdık"

Gaziantep'te gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin evcil ve ulusal silahları geliştirmesinden çevre bugün rahat bulunduğunu anlatım ederek, "O SİHA'ları uçaklarımızı, helikopterlerimizi kendimiz geliştirmeseydik, bugün burada bu denli rahat olam

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay:
29-04-2022 08:04

Gaziantep'te martir ve gazi yakınlarına planlı iftar vakti vakti programına eklenmiş bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, teravih namazı namazını Ali Nacar Cami'de kıldı. Cami çıkışında vatandaşların derin ilgisiyle karşılaşan Oktay, vatandaşlarla ve esnafla oturarak çay eşliğinde geveze etti. Keyifli anların yaşandığı geveze esnasında Oktay'a, dernekevi lezzetler ağırlama edildi.

Sohbetin arkası sıra Büyükşehir Belediyesi çeşidinden kurulan Ramazan Sokağına güzeşte Oktay, gençlerle sevgi etti. Gençlerle iklim gündemi karşı etraflıca müddet geveze fail Oktay, gençlerle baş başa yırlamak söyledi.

"Özgüveni bulunan ayakta duran yan yana çaylaklık var"

Gençlerle etraflıca müddet geveze fail Oktay, konuşmasında gençlerin ülkenin geleceği bulunduğunu söyledi. Gençlerin Türkiye'nin geleceği bulunduğunu tamlayan Oktay, "18 yaşlarında oy ödeme doğrusu seçilmiş bire yan yana sürede seçilme selayetini size getirmekle size bulunan güvenimizi Cumhurbaşkanımız yan yana ivaz baş döndürücü kesin yan yana halde bunun gerisinde durarak bunu yaşama geçirdi. Dolayısıyla "bugünümüz ve geleceğimizsiniz" derken bugün 18 yaşlarında siz meclise girecek ve Türkiye'nin kuruluşlarında herhangi yan yana ne birisinde en fevk derecede kendini yetiştirmeniz amacıyla fariza alabilecek arkadaşlarsınız. Birde bunun ötesi var. Bugün karşımızda anca yan yana çaylaklık mevcut ki hamdolsun 'Eğer yan yana obje mevcut ise onu tığ yaparız. Yoksa onu da tığ yaparız. Hiç kimesne beceremezmişse onu da tığ yaparız' diyen özgüveni bulunan ayakta duran yan yana çaylaklık var" ifadelerini kullandı.

"Silahları geliştirmeseydik, bu derece rahat olamayabilirdik"

Savunma sektörünün indinde enformatik ve geleceğin dünyasını gençlerle yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Oktay, "Şöyle yan yana TEKNOFEST'i hatırlayın. Biz orada başka yan yana obje konuşuyoruz sizinle birlikte. Bilişimi, mevhum dünyayı, geleceğin dünyasını konuşuyoruz. Sadece defans endüstri boyutunda değil. Eğer tığ burada bu derece yan yana arada sulh ve bütünlük el birliği içerisindeysek bu barışın bilge olmasında terörün üstesinden gelmemizden kaynaklanıyor. İşte o terörün üstesinden ne geldik. Eğer ki tığ terörle mücadelede içeride ve dışarıda ihtiyacımız bulunan o silahları kendimiz geliştirmeseydik, o SİHA'ları uçaklarımızı, helikopterlerimizi kendimiz geliştirmeseydik, bugün burada bu derece rahat olamayabilirdik. Çünkü etrafımız acı çemberi. Bunu en güzel Gaziantepliler bilir. Benim vatandaşımın, milletimin güvenliğiyse konu, tek kimseden tek icazetname almaz Türkiye. Sınırın içinde yahut dışındadır, her neyse gereğini yapar dedik, yaptık mı? Hamdolsun" sanarak ekledi.

Gençlerle bulunan sohbetinde Türkiye'nin arabası TOGG'a da yer veren Oktay, TOGG'un bu senenin sonuç çeyreğinde ortaya çıkacağını söyledi. TOGG'un imal edilmesine çaba kesmeden bitmeme edildiğini aktaran Oktay, "Yıl sonu bakımından bizim başkalarından aldığımız vasıtaların deminden hâlâ ötesini kendimiz üretiyoruz, özlük aracımız. TOOG'muz geliyor. Kısmet olursa bu senenin sonuç çeyreğinde o da bundan böyle ortaya çıkmak olacak. Her şeyi ile müheyya olacak. Fabrikası şu anda elden çabucak tamamlandı ve sene sonu bakımından da bundan böyle ürünlerimiz de hazır. Montaj hattından üretmeye başlayacağız inşallah. Elektrikli vesait bunlar, bayağı araçlardan bahsetmiyoruz. Elektronik yan yana enformatik aletinden bahsediyoruz. Yani aracınızı aldığınızda 6 ay sonra güncelleme ulaştığında dünkü yan yana özelliğiniz oluyor" sanarak konuştu.

Said Vakkas Yağcı - Muhammet Abdulkadir Esen
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler