USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Milletimizin onurunu hiç kimseye çiğnetmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 10 büyükelçinin açıklamalarına tepki göstererek, "Bazıları özgür Türk yargısına karışan olmaya ataklık fail diplomatların ağzıyla konuşsa da kılıç milletimizin onurunu hiç kimseye çiğnetmeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Milletimizin onurunu hiç kimseye çiğnetmeyeceğiz
27-10-2021 21:01
İstanbul

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10 büyükelçinin, vakfedilmiş Osman Kavala ile ilişik açıklamalarına tepki göstererek, "Bu diplomatların dertleri hakkıyla insanoğlu hakları ve demokratlık olsaydı İsrail'in hapishanelerinde senelerce sormadan tutulan Filistinli gazeteci, kalem ve siyasetçiler düşüncesince dü irat ederlerdi." dedi.

Oktay, Maltepe aktiflik dalında planlı Kastamonu Tanıtım Günleri'nin açılışında konuştu.

Kastamonulularla müşterek arada olmaktan baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu dile getiren Oktay, davetlilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

Oktay, Kastamonu Tanıtım Günleri'nin gelenekselleşmiş, adeta gelişigüzel sene kutlanan müşterek el birliği bayramı durumuna geldiğini aktararak, "Bu uhuvvet buluşmasına önderlik fail Kastamonulular Dayanışma Derneği Başkanı Remzi neşeli ve hepsi cemiyet gönüllülerini; hepinizi kutlama kartı ediyorum. Sadece lansman günleriyle de değil hepsi cemiyet faaliyetleriyle sergilediğiniz el birliği ruhu, gayrı memleketli derneklerine bedel dokuma etmektedir." diyerek konuştu.

İstanbul'da canlı Kastamonuluların birbirine tutkunluğunu, birliğini yakından bildiklerini dile getiren Oktay, bu el birliği ruhunu Kastamonulularla bu arada hissetmenin güzelliğine değindi.

Oktay, Kastamonu'nun güzelliklerinin hemşehrilerce İstanbul'a taşındığını anlatım ederek, şunları söyledi:

"KAS-DER faaliyetleriyle Kastamonu'yu burada en elleme biçimde anabolizma ediyor, genciyle yaşlısıyla Kastamonu'nun ruhunu İstanbul'da yaşatıyorsunuz. Sahip olduğunuz çıplak maşer kültürü de bire müşterek burada sergilediğiniz folklorunuz, yerel yemekleriniz ve türküler kabil kırkyıllık ve ağababa yadigarı… Milli savaşım sırasında Kastamonu'da kurulan İnebolu Gençler Mahfili'nin, Muallimler Cemiyeti'nin, Kastamonu Kadınlar Cemiyeti'nin ve Hilal-i Ahmer Kastamonu Şubesinin yazdığı el birliği ve yiğitlik destanı mirası zaman siz değerli ziyaretçilerimizin üzerindedir. İstiklal ve karşılama mücadelemizde Kastamonu’nun ve Kastamonuluların üstlendiği ehemmiyetli görevi hepsi konuşmacılarımız anlatım etti. Milli savaşım sırasında İnebolu’dan başlayarak Ankara'ya uzanan yol, sizler kabil bütünlük el birliği içinde, dal omuza duran Kastamonulular yardımıyla 'İstikbal yolu'na dönüşmüş, Kastamonuluların istiklal mücadelesine verdiği katkılar tarihimize birer alım çalım belgesi namına geçmiştir."

Kastamonu'nun nehiy edilmemesine karşın en müşterek tomar martir verici şehirlerden birisi bulunduğunu vurgulayan Oktay, şehrin hem yiğit hem gazi bununla ortak şöhretli müşterek site bulunduğunu dile getirdi.

Oktay, ilkin Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk kazanmak neredeyse hepsi şehitleri ve ahirete ölüm fail gazileri dualarla anarak, ulusal savaşım kahramanlarının yüreklerde gelişigüzel daima dış müşterek noktayı olacağını anlattı.

Batı Karadeniz'deki su taşkını felaketi

Oktay konuşmasının devamında Ağustos ayında Kastamonu ilçelerinde yaşanmış olan su taşkını felaketine bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Bölgeyi görüşme ettiğini de anımsatan Oktay, şunları kaydetti:

"Hem selden etkilenen Kastamonulu kardeşlerimizle beraberce olup acılarını kırışmak bununla ortak yaraların sarılması, zararların tazmini ve kıyamet bölgelerinin baştan ayağa kaldırılması düşüncesince müstelzim gelişigüzel çeşitli çabayı sarfiyat fail kurumlarımızın çalışmalarını durumunda tetkik fırsatımız olmuştu. İlk andan itibaren hepsi imkanların seferber edilmesi düşüncesince bakanlarımız, 5-6 bakanımız haftalarca Ankara'ya dönmeden kıyamet bölgesinde yurttaşlarımızın indinde oldular. Cumhurbaşkanımız önce andan itibaren bugüne kadar, şu anne denli sürecin tamamını baş döndürücü iyice strateji etmiştir. Gerekenlerin yapılması düşüncesince gelişigüzel çeşitli dayanak ve deposu sağladılar. Afet bölgesinde sizlerle beraberce oldular."

Oktay, selden etkilenen vatandaşlara iane amacıyla bakanlıkların sağlamış bulunduğu maddesel destek sunar kendince bilgiler verdi.

Bugüne denli depremden sere ve yangına denli sunulan kalınan tek afette vatandaşları bekâr bırakmadıklarını hatırlatan Oktay, "Aynı hassasiyeti hepsi ilçeleriyle Kastamonu'daki yaraların sarılması düşüncesince de gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız ve bizler, bakanlıklarımız, mülki dalavere amirleri, kurumlarımız ve belediyelerle beraberce mensur ve baştan diriltme dönemini yakından strateji etmeyi sürdürüyoruz. Bir el şimdi su taşkını felaketinde yaşamını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Rabbim, ülkemizi gelişigüzel çeşitli kazadan, beladan, afetten korunum eylesin, milletimizi korusun." değerlendirmesinde bulundu.

Oktay, müşterek yandan maddesel kayıpların telafisi düşüncesince mukteza adımları atarken, gayrı yandan da benzeri acıların gine yaşanmaması düşüncesince tedbirleri aldıklarını söyledi.

Dün 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri düşüncesince TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda olduklarını dile getiren Oktay, şöyleki bitmeme etti:

"Bütçemiz icap afetle savaşım icap hava değişikliğinin etkileriyle topyekun savaşım ve yeşil inkılap adımları bilerek hazırlandı. Şehircilik ve Risk Odaklı Bütünleşik Afet Yönetimi programı ödeneklerini müşterek esbak yıla uyarınca yüzdelik 16 oranında artırarak 4 bilyon 278 milyon liraya, Sürdürülebilir Çevre ve İklim Değişikliği programı ödeneklerini yüzdelik 45 oranında artırarak 2 bilyon 652 milyon liraya yükseltiyoruz. Bugün Cumhurbaşkanımız da 3 bilyon dolarlık yer ve hava değişikliğiyle savaşım fonunu anons etti. Tüm bütçeyi ufki kesen yeşil kalkınma hamlemiz de inşallah sonunda başladı. Büyüme oranlarımızdan dış satım rekorlarına, uran üretimindeki artıştan akan açığımızdaki iyileşmeye denli katı baş döndürücü gösterge, Kovid-19 salgınına karşın Türkiye'nin dolayısıyla güçlenerek bitmeme ettiğini ortaya koymaktadır."

Büyükelçilere tepki

Oktay, büyük ve çelimli Türkiye hedefine kararlılıkla yürümeye bitmeme edeceklerine aksan yaparak, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Geçmişte bitirdikleri kabil kumpasla, baskıyla bariyer olmaya çalışsalar da, gayz ve tiksinti siyasetiyle kardeşliğimizi, dayanışmamızı maksat alsalar da, bire müşterek burada bulunduğu kabil müşterek olarak, büyük olarak, solmamış olarak, karındaş namına kalkınma yürüyüşümüze bitmeme edeceğiz. Bazıları, serbest Türk yargısına karışan olmaya ataklık fail diplomatların ağzıyla konuşsa da tığ milletimizin onurunu hiç kimseye çiğnetmeyeceğiz.

Bu diplomatların dertleri hakkıyla insanoğlu hakları ve demokratlık olsaydı İsrail'in hapishanelerinde senelerce sormadan tutulan Filistinli gazeteci, kalem ve siyasetçiler düşüncesince dü irat ederlerdi. Niçin Esad diyeti binlerce insanı katledip, binlerce hanımı hapishanelerde tutu tutarken bu diplomatların aklına hususiyet ve insanoğlu hakları gelmedi? Biz gine milletimizin menfaatlerini da alanımızda hakkı hukuku adaleti gözeterek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirmiş bulunduğu avantajları en çalışan halde kullanarak milletimiz düşüncesince en elleme olanı hazırlamaya bitmeme edeceğiz."

Konuşmasının arkası sıra Kastamonulular Dayanışma Derneği Genel Başkanı Remzi Şen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a Şerife Bacı biblosu bağış etti.

Oktay, etkinliklerin resmi açılışını kurdele keserek yaparken, şimdi sonradan Kastamonu kültürüne bağlı fuar dalında kurulan stantları gezdi.

Vatandaşlarla geveze kalem hatırat fotoğrafı çektiren Oktay'a, Kastamonu Valisi Avni Çakır ile Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu haremlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler