USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ekonomi üstündeki manipülatif etkilerin de üstesinden geleceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Nasıl ki defans sanayinde yapılmaz denilenleri yaptıysak, tutum üstündeki manipülatif etkilerin de üstesinden gelip bire bir biçimde bunları da tarihe gömeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ekonomi üstündeki manipülatif etkilerin de üstesinden geleceğiz
14-12-2021 21:00
TBMM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı ile ilişkin ve ilgilendiren şirketlerin 2022 yılı bütçelerini sundu.

Bütçeye olumlu eleştirileriyle ulama sağlayan milletvekillerine teşekkürname fail Oktay, "Muhalefeti eleştirip, kaçtığımızı tabir ettiler. Bizim ortak yere kaçtığımız yok. Biz buradayız, uzaktan ego de buradayım. Buradayız, 2 aydır Meclisteyiz. El, paradigma hareketleri yapıp, konuşup kaçan birini arıyorsanız, o ego değilim. Başka bölgelere bakmanız gerekiyor. Akıllara ziyan, adaba ekşi rastgele ayrışık hakaretten sonraları kelimesiz kalmamızı bekliyorsanız, kusura bakmayın. Hiç kimesne bizlerden bunu beklemesin. Muhalefetin eleştirilerine cevabımızı küstahlık şekilde nitelendiren hatibe ifadelerini değiştirmeden iadeli ediyorum. Bunu da günlüğüne yazarsın." sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütçe sunumunu uzaktan yapmamasının yeniden yeniden sorulduğunu anımsatan Oktay, "Bu 4'üncü bütçemiz, 4 senedir da ayrımsız istifham soruluyor. ABD'de de olsun, Fransa'da da olsun yahut öteki nice ülkede de bütçe teklifi bilhassa Cumhurbaşkanlığı yahut riyaset sistemlerinde bütçe teklifi Cumhurbaşkanı kabilinden Meclise, Kongreye yazılmış şekilde sunulmaktadır ancak peşi sıra Cumhurbaşkanı Meclise gelmez. Bütçeyle görevlendirdiği ortak Cumhurbaşkanı Yardımcısı yahut Bakan icra namına bütçeyi Mecliste savunur. Biz de bunu yapıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Bütçe düşüncesince "Sarayın bütçesi, ortak tane adam" kadar tanımlamaların kullanıldığını aktaran Oktay, bütçenin ortak tane ortak kişinin, ortak tane ortak kurumun bütçesi olmadığını, halkın bütçesi bulunduğunu söyledi.

Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin 24 zaman kavim düşüncesince çalışan, üreten ve canlı ortak meydan olduğuna dikkati çekti.​​​​​​​

Bütçenin, Türkiye'ye müteveccih tehditleri sınırların hem süresince hem de haricinde belirleme ve giderilmiş fail Milli İstihbarat Teşkilatı'nın birer muhacim kadar etkin kurum personeli bilinmeyen kahramanlarının, şehitlerinin bütçesi bulunduğunu dile getiren Oktay, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Uluslararası yatırımları ülkemize çekerek istihdam, dış satım ve büyümeyi destekleyen devim bilimi kurumumuz Yatırım Ofisini barındıran bütçemiz ast yapıdan enerjiye, gayrimenkulden bilim ve haberleşme teknolojilerine, envestisman meydan tamamı sektörlerimizin itila sebebidir. 'Bu millete kibar değil hizmetkar olmaya geldik' diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde rastgele ortak kuruşu milletimizin beklentileri, refahı ve geleceği düşüncesince harcanacak bütçemizin şimdiden iyi olmasını diliyorum."

"Türkiye sabık 19 yılda rastgele bölgede şişman ilerlemeler kaydetti"

Ekonomi politikaları ilişkin odaklanan eleştirilere de yer veren Oktay, Türkiye'nin sabık 19 yılda rastgele bölgede şişman değişimler yaşadığını, ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

Milletin özgürlükleri, refahı, istikrarı dair yaşanmış bulunan göz boncuğu gelişimin emeksiz olmadığını, ortak günde gerçekleşmediğini vurgulayan Oktay, "Cumhurbaşkanımız liderliğinde atık rastgele ortak adımın arkasında maruz şişman ortak savaş ve meydana getirilen fedakarlıklar vardır. Yıllarca düzenlilik teknolojileri ve defans ürünleri dair ambargolara sunulan bırakıldık ve en ihtiyacımız bulunduğu anda lüzumlu teçhizatı da tedbir edemediğimiz vakitler oldu. Bunu ali Meclisimizin rastgele ortak üyesi de iyice bilirler, 84 milyonun rastgele ortak ferdi de unu iyice bilir. Sizler bilmiyor olabilirsiniz, yabancısı peyda buyurmak beklenen değil de unutmuş olabilirsiniz." ifadesini kullandı.

Eskiden Türkiye'nin Avrupa bilhassa peyda buyurmak az daha taşınmazlar haricinde meydana getirilen yenilikleri geriden izleme etiğini kail Oktay, "Üretilen hızla gelişen teknolojinin çabucak pazarı şekilde tanıdık ortak taşınmazlar iken, dakika çabucak defans teknolojileri değil bilim haberleşme teknolojileri de engelleme katı aşırı bölgede kılavuz konumda olmayı konuşuyoruz." sanarak konuştu.

Türkiye'nin kaynaklarını yatırıma, istihdama, üretime, tasarıma ve ArGe'ye nakil kararlılığında bulunduğunu tamlayan Oktay, "Bu kararlılığını uygulamaya görmek düşüncesince de istediği rastgele denemede ayrışık şantaj ve zılgıt politikalarıyla karşılaşmış bulunan Türkiye, gerçeklerinden sönümsüz ekonomi, politikacı ve politikacı düzenlilik politikalarını erkli etmek düşüncesince mücadelesini sürdürmektedir. Son 19 yıldaki çelimli politikacı arzu ile ve bilhassa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hemen sonra kişi gerçeklerimize akıllıca mücadeleyi verebilecek dirayet, azim ve olanakları mevcuttur. Türkiye'nin yıldırı örgütleri ile mücadelede geldiği seviye, afetlere karışma hızı ve Kovid-19 buhran yönetimi kadar bölgelerde somutlaşan, güç senelerde hal çoğaltma kabiliyetimiz milletin teveccühüne mazhar olmaktadır." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin ekonomide yatırım, istihdam, üretim, dış satım ve nema odaklı kalımlı istikrarı hedeflediğini aktaran Oktay, şunları kaydetti:

"Sanayi istihsal endeksi ekimde maaş bazda yüzdelik 0,6, salname bazda yüzdelik 8,5 artma gösterdi. Ekim ayında 3,16 bilyon dolar akan ortak tomar vererek ödemeler dengesinde sonuç 3 senenin en efdal akan ortak tomar rakamına ulaştık. 'Cari ortak tomar maruz dönemleri rastgele daim krizler izleme etmiştir.' Biz de şurası söyledik, 'Cari ortak tomar sağlayan vakitlerde krizlerin izleme etmiş bulunduğu çevrim ayrımsız sürede küçülmenin yaşamış bulunduğu dönemlerdir. Bu da normaldir zaten.' Hem büyümeyi hem de efdal büyümeyi iletmek ve ayrımsız sürede akan ortak tomar veriyor peyda buyurmak bu maharettir. Bunu da almak lazım. Hedefimiz ödemeler dengesindeki iyileşmeyi sürdürülebilir ve kalımlı kılmaktır. Nasıl ki defans sanayinde yapılmamaktadır denilenleri yaptıysak, terörü finiş noktasına getirip vasilik planlarını yırtıp attıysak, tutum üstündeki manipülatif etkilerin de üstesinden gelip ayrımsız biçimde bunları da tarihe gömeceğiz. Yalnızca milletimizin kazandığı, kazancın camianın tamamı kesimlerine yayılmış bulunduğu mükemmel ari ve gönençli Türkiye yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler