USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Buyurun varsanız 'Anayasayla değiştirelim' dedik

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP'nin başörtüsü kanun teklifine ilişkin, "Çoğunluğu aldığınız devir yasayla esasen emektar durumuna baş döndürücü şen getirebilirsiniz. Buyurun varsanız, mertseniz 'Anayasayla değiştirelim.' dedik." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Buyurun varsanız 'Anayasayla değiştirelim' dedik
09-10-2022 04:59
Ankara

Fuat Oktay ve benzeri Hümeyra Şahin Oktay, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca Başkent Millet Bahçesi'nde planlı "Gençlik ve Yerel Yönetimler" temalı "Tam Bana Göre Festival"i görüşme etti. AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile şehremaneti stantlarını gezen Oktay, arkası sıra Otağ Alanı'na geçerek gençlerle görüşme programına katıldı.

Oktay, geçmiş gencelme terimini sadece hoşnutluk bağlamanın aşırı ters yanında tanımlama olacağını belirterek, başlıca gençliğin zihinde, hayallerde, üstlenilen hizmet ve edinilen vizyonda bulunmuş yer aldığı söyledi.

Gençlere, yaşı bakımından geçmiş gencelme sürecini geride bırakmış fakat ruhu dinç kişilerden faydalanmaları tavsiyesinde mevcut Oktay, "Eğer buna hani gençliği yaşla örtüştürmeyle ilişik kip olursa, doğrusu şu anda rastgele yanında çağ baş başa olduğumuz Cumhurbaşkanımız bunun en elleme örneklerindendir. Recep Tayyip Erdoğan'dır." dedi.

Oktay, başarının tanımını yaparken devlet teriminin behemehâl buna eklenmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Sizi bahtiyar edecek, sizi hakkıyla ferdî manada da içtimai manada da istiğna edecek o önsezi neyse, sizi bahtiyar edecek nesne odur. İllaki elleme yanında üniversiteye kıymetlendirmek yahut üniversitenizin yahut okulunuzun, sınıfınızın en kalburüstü talebesi kazanmak değil." niteleyerek konuştu.

Gençlik yıllarında, Türkiye'nin şartları ve imkanlarının aşırı değişik olduğunu, bu yüzden hâlâ değişik yanında doğacak oluşturmayla ilişik arayışta bulunduklarını özetleyen Oktay, şöyleki bitmeme etti:

"Bugün akıbet günlerde koyu ruzname yer aldığı düşüncesince söylüyorum. Başörtüsü zulmünün ne işe yaradığını on paralık ortada olmaksızın doğdunuz ve büyüdünüz. Yani bizim üniversitede olduğumuz çağda başörtüsü takan arkadaşların bugün, o başörtüsü zulmünü engellemeye çalışanlar kabilinden kesinlikle yapıldığını ve kendilerinin de o zulmü yine yapmayacaklarına ilişkin kendilerine güvenemedikleri düşüncesince 'Bir yasayla da önüne geçelim.' dedikleri. Biz de 'Sizin yasaya da güvenlik olmaz. Çoğunluğu aldığınız devir yasayla esasen emektar durumuna aşırı şen getirebilirsiniz. Buyurun varsanız, mertseniz, erkekseniz, sözünüz de böyleyse, buyurun 'Anayasayla değiştirelim.' dedik. Bizim dönemimizde kılıç bunları yaşadık. En dümdüz insanoğlu hakları niteleyerek tabir edeceğimiz nice haklardan yoksun kalarak. Bizim düşüncesince bugün sizin bayramlarda, ulusal bayramlarda, gururla çıktığınız o meydanlar, bizim çıktığımızda hepsi değerlerimize az hâlâ resmi yanında dille küfredilen, taşlama edilen ve zulmedilen günlerdi. Yani bırakın zat inançlarınızı huzurlu tabir edebilmeyi, size resmi ideolojinin dayattığı düşünüm ve akıl dünyasını almak durumunda bırakıldığınız yahut bırakılmaya çalışıldığınız yanında çağda yaşadık biz. Ben hatırlıyorum şu anda konuşurken de, ahacık rastgele yanında 6 ayda, 1 yılda hükümetler değişirdi 70'lerde. Zannetmeyin ki bugünkü kabil 5 yılda yanında hükümet, rastgele yanında ayrışık etrafınızdaki içeride ve dışarıdaki olumsuzluklara karşın istikrarını sürdüren, metin duran yanında hükümet ve onun başlangıcında yanında reis Recep Tayyip Erdoğan kabil vardı."

"İlk oyumu AK Parti'ye kullandım"

"Sizin geçmiş oy kullanmanızı nikbet ediyorum. Bizimle paylaşır mısınız?" sorusu üzerinde Oktay, üniversiteyi bitirdikten sonradan doktora gerçekleştirmek düşüncesince diyar dışına gittiğini ve o çağda diyar dışına revan vatandaşların oy istimal hakkı olmadığını aktararak, "Döndüğümde geçmiş oyumu kullandım. Döndüğümde sene 2000 idi. Yani geçmiş oyumu AK Parti'ye kullandım. AK Parti'den başkasına da kader olmadı." ifadelerini kullandı.

"Bizim şuur dünyamız bağımsızdır"

Oktay, AK Parti'nin "İlk Oyum Erdoğan'a, İlk Oyum AK Parti'ye" kampanyasını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Hep bizlere şurası söylediler ve gerçekliğin ötesinde yanında idrak tekvin etmek istediler. Yani gençlerden kopmuş, gerçeklikten kopuk yanında AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan diye. Halbuki Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında niteliği var. Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşamına bakmış olduğunuzda geçmiş gencelme kollarında başlamış olan bu mücadele. Bugün de dahil, o geçmiş gencelme kollarını on paralık bırakmadan bitmeme fail yanında boyutu var. İlk sorunuz vardı ya 'Gençliği ne ile tanımlıyorsunuz?' dediğiniz. Aslında Recep Tayyip Erdoğan'ı dinç bırakan en iri özelliklerden biri gençlerle baş başa olmakta olması. Şimdi o deste on paralık kopmamış bulunmasına rağmen, güya kopuk kabil yanında idrak yapmaya çalıştılar. Halbuki Recep Tayyip Erdoğan, gittiği rastgele yanında ilde gençlerle yanında araya gelir. Zihin dünyasını tazeler, rahatlar. Yani oraya gittiğinde yanında izlence yapmaz. Oraya gittiğinde dertleşir, geveze eder, dört başı mamur algıları açıktır. Yeniliklere karşı, inovatif duruşlara gönül rahatlığı ve eleştirilere karşı. Bilir ki gençler, statükoyu eleştirir sürekli. Eğer ki rastgele yanında düşünüm bizlerden mevrut olsun yahut gençlerden değişik yanında düşünüm gelsin, parça sorgulamadan gençleri yeğleme eder."

Gençleri XYZ niteleyerek ayırarak, bu algının yürütülmek istendiğini tamlayan Oktay, buna gönül rahatlığı durduklarında "bilimsel yaklaşmadıkları" varsayımının öne sürüldüğünü söyledi.

Oktay, gençliği sınıflandıran çalışmaların Amerika, İngiltere yahut başka yanında ülkede yapıldığına ayraç ederek, şöyleki konuştu:

"Oradaki gençliğin nitelikleri tanımlanmıştır. Siz, oradaki tanımladığınız gençliğin niteliklerini gelip Türkiye'deki gençliğin üzerinde o elbiseyi taşlama restore etmek istediğinizde, bu bizim gençliğimize ters gelir. Bizim yanında özelliğimiz vardır. Biz başkasının elbisesini giymeyiz. Başkası bizlere giysi giydiremez. Biz elbisemizi kendimiz dikeriz. Bizim şuur dünyamız bağımsızdır. Yani bizlere zincir vurulmaz, bizlere zincir vuramazlar."

AK Parti'nin gençlerle yıldırma edilmeye çalışıldığını, gittikleri rastgele yanında yerde gençlerle olduklarını ve bu tehditlere "ilk oyum AK Parti'ye ve geçmiş oyum Erdoğan'a" niteleyerek alan okuduklarını özetleyen Oktay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu kez da paniklediler. Yani muhalefetin de hakeza yanında garipliği var. Ne söylerlerse 2 çağ sonradan altında kalıyorlar. Yani bu gençliği tanımlıyorduk ya muhalefette de dinç yok. O acemi niteleyerek sundukları, şöyleki altılı ganyan masanın etrafındakine bakın, en yenisi 300-500 yaşındadır. O derece da yok zira tarihle bağları bulunmayan bunların. Tarihle bağları da daim mandater zihniyetten geliyor. Yani zat öz değerlerimizden meydana gelen bu metin ayakta duran hani dikleşmeyen lakin metin ayakta duran ve liderliği tez fail yanında AK Parti zihniyeti, Cumhur ittifakı zihniyeti değil bu. Mandacı zihniyetin de dayatmaların getirmiş yer aldığı o algıları gerçekliğin üzerinde giydirmeye çalışanlar, başlıca giysi ortaya çıkınca panikliyorlar, altında kalıyorlar. Dolayısıyla sizler de o 'İlk oyum Erdoğan'a, geçmiş oyum AK Parti'ye' vakasının fahri neferlerisiniz."

Söyleşide, Çorum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu da musiki dinletisi sundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler