USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni sene mesajı: Milletimize şişman ve çelimli Türkiye'yi üstlenme e

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millete 2023 hedeflerini, Türkiye'yi dünyanın en şişman 10 ekonomisi arasına sokmayı, şişman ve çelimli Türkiye'yi, yeni nesillere 2053 vizyonunu kalıt bırakmayı üstenme ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni sene mesajı: Milletimize şişman ve çelimli Türkiye'yi üstlenme e
31-12-2021 11:04
İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sene zımnında yayımladığı görüntülü mesajda, ortak yılı elan geride bırakırken adamlık ve budun düşüncesince elan iyi, elan güzel, elan huzurlu, elan gönençli ortak yıl olması temennisiyle 2022'ye girmenin hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

Miladi yıl değişimlerini ayrımsız sürede ortak saymanlık ve denetleme vesilesi namına gördüklerini tabir fail Erdoğan, "2022 yılının milletimizle baş başa bütün adamlık düşüncesince hayırlara punt olmasını Rabb'imden yalvarma ediyorum." dedi.

Geride tasarruf etmek kıl payı olunan 2021'i, ortak eskiden yıl kabilinden koronavirüs salgınının gölgesi altında geçirdiklerini anımsatan Erdoğan, bu yıl salgına arttırma namına hava değişikliğinin sefer açmış yer aldığı afetler, muhtelif ülkelerdeki istikrarsızlıklardan meydana gelen gerilimler, tükenmez huruç dalgalarının sefer açmış yer aldığı biberli sahneler kabilinden yeni yahut başlayan sıkıntılarla da yüzleştiklerini anlattı.

Erdoğan, toptan dümen ve iktisat sistemi, 2008 para krizi, Suriye ve Afganistan ilkin iktisap etmek kıl payı çöküntü bölgelerinde maruz biçimsiz imtihanlar, müstevli sürecindeki beceriksizlikler kabilinden hadiselerde yer aldığı kabilinden sabık senenin da köklü sarsılmaya bitmeme ettiğini belirterek, "Gelişmiş devletlerin İkinci Dünya Savaşı sonrası kasılma ettikleri zenginlik ve asayiş düzeninin insanlığın kalanının acısı, sefaleti, itirazı pahasına yürüyemeyeceği 2021'de bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır. Ziya Paşa'nın söylediği kabilinden 'İdrak-i meali bu önemsiz akla gerekmez, çünkü bu ölçü bu derece sikleti çekmez.' Evet, menfaatlerini ümranlı devletler namına nitelendiren lakin esasta o derece da çelimli olmadıkları belli devletlerin bundan böyle dünyanın kendince karşıya bulunmuş yer aldığı krizleri yönetemeyeceği, inkarı belkili sıfır ortak gerçektir." niteleyerek konuştu.

"Bu çeşit beklenmeyen sarsıntılarla kendince karşıya işkilsiz ki olacağız lakin tığ hazırlıklıyız"

Türkiye'nin, bu toptan foto ortamında hem asayiş krizlerini hem keyif krizini hem politik ve içtimai sınamaları başarıyla atlatan ortak emlak namına kendini müspet yönde ayrıştırmayı başardığını vurgulayan Erdoğan, "Hatırlarsanız müstevli krizinin evvel çağında peçe ve tıbbi malzeme, elan sonraları şifahane yatağı ve keyif hizmeti, arkası sıra da telkih kargaşası ortaya çıktığında tığ vakitlice aldığımız tedbirler ve attığımız adımlar yüz hepsinin de üstesinden gelmiştik. kent hastanelerimiz, müstevli çağında keyif hizmetlerinin, ortak hakkın hesabına getirilmesinde ehemmiyetli roller üstlendi. Hamdolsun özlük aşımız TURKOVAC'ı da imal ederek aşının sürekliliği dair bütün istifham işaretlerini ortadan kaldırdık." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bununla yetinmeyerek ülkeyi yatırım, istihdam, üretim, ihracat, akan ortak tomar sürekli ortak çoğalma sürecine sokarak ekonomide de zamanı ortak transformasyon başlattıklarını dile getirdi.

Altyapısını sabık 19 yılda ülkeye kazandırdıkları im ve hizmetlerin oluşturduğu bu kazançlı dönüşümü kararlılıkla sürdürdüklerine dikkati çekici Erdoğan, şunları aktardı:

"Elbette değme zamanı değiş kabilinden bu süreçte de sancılar, sıkıntılar, bedeller ortaya çıkmıştır. Türk ekonomisinin etraflıca süredir maruz kalmış yer aldığı saldırılar yüz bu çeşit beklenmeyen sarsıntılarla kendince karşıya işkilsiz ki olacağız lakin tığ hazırlıklıyız. Nitekim döviz kurunda yaşanmış olan memleketimiz ekonomisinin gerçekleriyle ve ilerleyişiyle ahenkli sıfır dalgalanmayı başıboş ortalık kuralları çerçevesinde aldığımız tedbirler paketiyle ortadan kaldırdık. Hedefimiz yatırımcılarımızın, üreticilerimizin, işletmelerimizin, yurttaşlarımızın önlerini görerek, ekonomideki atılımımıza en faziletkâr katkıyı sağlayabilecekleri abra ve emniyet iklimini sürekli kılmaktır. Her ne derece dövizdeki yükselişin durmayacağı propagandasıyla yurttaşlarımıza ağırbaşlı zararlar ettiren ortak endam özlük aklı sıra yeni sinsilikler, yeni oyunlar ardında koşsa da bu emniyet ve abra iklimini kökleştirmekte kararlıyız."

"Fahiş değer oyunlarıyla mücadelemizi de akıcı sürdüreceğiz"

Asgari ücrette ve maaşlarda bitirdikleri zamanı artışlarla çalışanların, ihracata verdikleri destekle üreticilerin, yatırımları ve istihdamı teşvikle çalıştıran ve iştirakçi kesiminin indinde olduklarını gösterdiklerini tamlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Küresel mal fiyatlarındaki artma indinde kurdaki istikrarsız yükselişin tetiklenmesiyle ortaya çıkan fahiş değer oyunlarıyla mücadelemizi de akıcı sürdüreceğiz. Türkiye'yi dünyanın en iri 10 ekonomisi arasına sokarak hedeflerine ulaştırmakta kararlıyız. Ülkemizin ortak süredir yaşamış yer aldığı ve yaşamın düzgülü akışına akıllıca sıfır siyasi, sosyal, diplomatik, askeri, kazançlı birçok hadisenin ardında ülkemizi bu amacından tenkil maksadı bulunduğunu aşırı güzel biliyoruz. Allah'ın katkısı ve milletimizin desteği ile geride bıraktığımız değme engel, bozduğumuz değme tuzak, yırtıp attığımız değme ziyasız senaryo bizi iri ve çelimli Türkiye'ye az buçuk elan yaklaştırmaktadır. Geçmişte bu ülkenin önünü politik istikrarsızlıkların sembolü durumuna mevrut koalisyonlarla, darbelerle, vasilik düzeniyle, içtimai kırık hatlarını derinleştirmekle kesenlerin çabaları bundan böyle işe yaramıyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sembolü durumuna geldiği yeni Türkiye, ehil yer aldığı çelimli el erki ve kalkınma zemini üstünde özlük geleceğini özlük iradesiyle tespit azminden ödünleme vermeden için bitmeme ediyor. Halkımıza ortak tane vaatleri emektar Türkiye'yi art getirme olanların önündeki en iri engel, milletimizin ahacık bu iradeye disiplin sıkıya ehil çıkmasıdır. Biz milletimize, 2023 hedeflerini, ülkemizi dünyanın en iri 10 ekonomisi arasına sokmayı, iri ve çelimli Türkiye'yi, yeni nesillere 2053 vizyonunu kalıt bırakmayı üstlenme ediyoruz. Bizimle bu gösterimi paylaşacak beraberce baş başa sefer yürümeye, rakiplik edecek beraberce de yarışmaya hazırız."

"Rabb'im dem ve milletimiz dayanak verdikçe ülkemize fariza etmeyi sürdüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022'nin, 84 milyon insanoğlunun kâffesi düşüncesince hayalet ettikleri güvenli, huzurlu, mutlu, gönençli günlere erişecekleri ortak yıl olacağını dile getirerek, "Milletçe verdiğimiz emeklerin ehil olduğumuz im ve hizmetlerin, yaptığımız fedakarlıkların, çektiğimiz çilelerin karşılığını olağandan alacağımız ortak çağa giriyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına kavuştuğumuzda bu doğruyu aşırı elan açık göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi hedeflerine duyurmak düşüncesince değme yıl yer aldığı kabilinden 2021 senesinde da gayrimenkul ortamında ve gayrimenkul haricinde katı aşırı programa katıldıklarını ve emek vermek yürüttüklerini aktaran Erdoğan, gayrimenkul ortamında 26 şehre 34 yolculuk gerçekleştirerek, hem milletle kucaklaşıp özlem giderdiklerini hem de inşası tamamlanan im ve hizmetlerin açma törenlerine katıldıklarını kaydetti.

Yurt haricinde 13 değişik ülkeye 14 yolculuk yaparak Türkiye'nin doğruluk ve menfaatlerini elan ileriye taşıyacak temaslar gerçekleştirdiklerine ayraç fail Erdoğan, "Bunların indinde Ankara ve İstanbul'daki programlarımızla milletimize akıcı fariza sunacak icraat yürüttük. Rabb'im dem ve milletimiz dayanak verdikçe ülkemize fariza etmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajını, "Sözlerime akıbet vermeden ilkin 2021 yılı ortamında müstevli ve elbette afetler ilkin iktisap etmek kıl payı muhtelif sebeplerle ölüm fail bütün vatandaşlarımıza, emlak yurtlarını koruma ederken şehadete giden kahramanlarımıza Allah'tan yağmur diliyorum. Bu yıl ortamında doğan evlatlarımıza, anneleriyle babalarıyla sevdikleriyle sağlıklı, mutlu, âlâ ortak yaşam dilek ediyorum. Yeni senenin milletimize ve bütün insanlığa geçim ve zenginlik getirmesi duasıyla hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla." niteleyerek tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler