USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli demokrasi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidara revan yolun kasa hesabına ecnebi ülkelerin kapısında aranmasını demokrasimiz namına aşırı sakıncalı gördüklerini belirterek “Ülkemizde görevlendirilen büyükelçilerin ilkin aykırılık kabilinden istida makamına dönüştürülmes

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli demokrasi açıklaması
30-01-2022 18:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde planlı AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.
Toplantıda mütekellim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin ülkeye ilişkin ne müşterek hayalleri ne de milletin sıkıntılara hal bilmek kadar niyetleri bulunduğunu söyledi. Erdoğan, “Sadece sömürme etmenin, balçık atmanın, mazeret bulmanın milletin aklıyla küçümseme etmenin peşindeler. Biz Türkiye'yi kalkındırmanın henüz da güçlendirmenin mücadelesini verirken, onlar yevmi meselelerin peşine takılıp kalıyorlar. Biz Türkiye'nin arsıulusal itibarını henüz fevk seviyelere geçirmek düşüncesince mücahede gösterirken onlar ecnebi büyükelçilere yakınma dilekçesi yazıyorlar. Biz milletimizi herhangi müşterek bölgede adalet etmiş olduğu hizmetlerle buluşturmaya çalışırken, onlar Ankara'da kimin nerede elbette oturacağının kavgasını veriyorlar. Biz plan üretirken, çalışmalar yaparken, milletimizin derdine ilaç ararken, onlar elden ve elden isnat beşinde koşuyor, balçık atıyor. Ellerine tutuşturulan herhangi müşterek kağıt parçasını doküman zannedip devletin kurumlarını kötülemekten, ülkemizin zevahir planlarına balçık atmaktan başka kez ve formül bilmiyorlar. CHP'li belediyelerde yolsuzluk, ahlaksızlık, beceriksizlik, arakçılık hudut safhaya çıkmışken, bu rezilliklerle yüzleşmek hesabına temelsiz tez ve ithamlarla yatırımlarımızı engellemeye çalışıyorlar. Biz bunların yalanlarını yüzlerine çarpmaktan mahkemeye salonlarında iftiralarını çürütmekten bıktık. Ama mösyö Kemal ve yoldaşları yandaşları herhangi müşterek çağ dünkü müşterek yalanla değersiz olmaktan tek usanmadılar” sanarak konuştu.

“Türkiye'nin kaybetmesi pahasına doğacak hesapları yapılmasını ahlaki de insanca de bulmuyoruz”

“AK Parti ve Cumhur ittifakı şekilde özlük siyasal ikbalini ülkenin ve milletin menfaatlerinin üzerinden gören müşterek siyasa anlayışını ikrar etmiyoruz” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyleki sürdürdü:
“Türkiye'nin kaybetmesi pahasına doğacak hesapları yapılmasını ahlaki de insanca de bulmuyoruz. Özellikle iktidara revan yolun kasa hesabına ecnebi devletlerinin kapısında aranmasını demokrasimiz hesabına aşırı sakıncalı görüyoruz. Kendi milletlerinin adalet ve hukukunu müdafaa etmek düşüncesince ülkemize görevlendirilen büyükelçilerin ilkin ihtilaf kabilinden dilekçe makamına dönüştürülmesi Türkiye'nin bağımsızlığı hesabına vahametli müşterek durumdur. Hele hususuyla ağızlarını herhangi müşterek açtıklarında ‘Atatürk'ün partisiyiz' sanarak övünenlerin siyasal geleceklerini aut güçlerin icazetine, yardımına, ihsanına bağlaması hakkıyla perde vericidir. Türkiye'yi ve Türk demokrasisini hakeza müşterek hale düşürmeye kimsenin, tek siyasetçinin hakkı yoktur. İstiklal ve istikbali önünde gepegenç evlatlarını Çanakkale'de Kurtuluş Savaşı'nda martir verici müşterek millete hakeza müşterek zilleti kimesne uygun göremez. CHP ve anlaşma ortakları müşterek an geçmiş kendilerine tartı değinme vermeleri ortamında debelendikleri bu alçalma çukurundan kurtulmanın yollarını aramalıdır. CHP'ye oy vermiş gazinin hürmetine bu partiye dayanak noktası ergin tamamı vatandaşlarımızda bizimle ayrımsız beklentide bulunduğunu biliyorum. Zira mösyö Kemal'in elinde CHP'nin rotasını ağız ağıza kaybetmesi kavim ve yurt düşmanlarının aparatı biçimine gelmesi en aşırı CHP'li seçmeni rencide ediyor. Gazinin partisi niteleyerek oy verdikleri partinin gündüz batısı mühitleri cemiyetine dönüşmesi ulusal meselelerinin hiçbirinde haysiyetli müşterek vakfe sergileyememesi en müşterek tomar onların başını yere eğdiriyor. Bay Kemal ve yoldaşlarının iş bilmezliğinden, beceriksizliğinden, herhangi müşterek çağ müşterek yenisi patlayan skandallarından CHP'lilerde tığ elbette erinçsiz oluyorsak onlar da erinçsiz oluyorlar. Çünkü bu ilkesizlik, bu omurgasızlık ne Türk demokrasisine ne de siyasa müessesine ne de Gazi meclisimizin haysiyetine katiyen yakışmıyor. İnşallah 2023 seçimlerinin Türk siyasetinin birlikte CHP'nin de bu kamburdan kurtuluşuna okazyon olacağına inanıyorum.”

Ozan Köse - Ersen Küçük - Gökmen Şahin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler