USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmenlere müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kontratlı öğretmen ve amelî öğretmen arasındaki ayrımın ortadan kaldırılacağını belirterek, ”Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize bilirkişi muallimlik imkanını getiriyoruz. Eğitimlerini mütemmim ve meydana getirilen s?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmenlere müjde
01-12-2021 16:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde planlı 20. Milli Eğitim Şurası'nda konuştu.

Şuraya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş ve 81 ilden mevrut davetliler katıldı. Şuranın yararlı olmasını dileyen Erdoğan, ”Milli Eğitim Bakanı Özer ve ekibini, şuraya dayanak verenleri kutlama ediyorum. Şuraya katılacak katılımcılara teşekkürname ediyorum. Şuranın en degaje katılımla eğitimin kâffesi paydaşlarını muhasır yan yana iyilikle gerçekleşmesine geçerlilik veriyoruz. Bakanlarımızın çalışmalarını bu hassasiyetle yürüttüğünü kıvançla görme ediyoruz. Önerilerini paylaşanlara buradan şükranlarımı sunuyorum.
Şura sonuçlarının çelimli eğitim, çelimli Türkiye mücadelemizde bizlere kösemenlik edeceğine içten inanıyorum. Dünyamız dünkü teknolojilerinde devreye girmesi ve enformasyon imkanlarının yaygınlaşmasıyla baş başa zamanı yan yana inkılap geçiriyor. Tehditlerin de küreselleştiği yan yana devir dilimindeyiz. Korona virüs salgını hasebiyle sonuç 2 yılda tanık olduklarımız bizlere bu gerçeği biberli yan yana halde hatırlatmıştır. Kısa müddette dünyanın tamamına yayılan müstevli coğrafi pozisyonu gelişmişlik kuru ne olursa olsun kâffesi insanlığın ayrımsız gemide bulunduğunu göstermiştir. Bu çağda sağlık, terbiye ve istihsal ilkin edinmek kıl oranı değme bölgede üçgen ast yapıya cemaat olmanın önemine cümle baş başa tanık olduk" dedi.

Gelişmiş devletler ilkin edinmek kıl oranı katı baş döndürücü ülkede keyif sorunları ve hâlâ nice probleminin pandemi çağında baş gösterdiğini anlatım fail Erdoğan, "Dinamik yan yana sürç yönetimiyle vatanımızda hesaplı yaşamın durmasına izin etmedik. Yüz yüze ve açıktan terbiye faaliyetlerimizin kesintiye uğramasına izin etmedik. Tüm bölgelerde zat önceliklerimiz politikalarımız özelinde süreci başarıyla yürüttük" ifadelerini kullandı.

"Gençlerimize dünün meselelerinden yola çıkarak yan yana civar kazandıramayız"

Eğitim öğretimde kaliteyi artırmanın önemine yer veren Erdoğan, "Eğitim talim meselemize baş döndürücü hâlâ geniş, vizyoner yan yana iyilikle yaklaşmamız gerektiğine inanıyorum. Dünyadaki değişimi, Türkiye'deki dönüşümü görmezden gelemeyiz. Gençlerimize dünün meselelerinden yola çıkarak yan yana civar kazandıramayız. Günümüzün öğrencilerini dünün öğrencileri kabil eğitmeye yetiştirmeye kalkarsak istikbalimizin elimizden kaybolma gitmesine engel olamayız. Farklı bilgelik kaynaklarının yaşamın merkezine bu genişliğinde oturmuş bulunduğu bugünlerde yan yana tane sesli, yan yana tane boyutlu eğitimi sürdüremeyiz. Hedefin geçer yurttaş esermek bulunduğu yan yana terbiye talim sisteminin bizi geleceğe taşıması beklenir değildir. Eğitim öğretimde başarının anahtarı düşünmek, çözümleme etmek, müheyya cevaplarla sorgulamaktır. Özgüven sahibi, bilgili, erdemli, vicdanlı, çoluk göbek aydın yarınlarımızın teminatıdır" biçiminde konuştu.

"Köklerimizle bağımızı çelimli tutarken gözümüzü ufuktan ayırmadan bu süreci yürütmemiz yönetmemiz önemlidir" diyen Erdoğan, "Ne kimliğimizi, karakterimizi, aslımızı inkar kabil yan yana yanlışa düşecek ne de şöhretli mazimizin parıltılarıyla kendimizi avutacağız. 19 sene evvela ülkeyi rejim sorumluğu üstelendiğimiz de en baş döndürücü geçerlilik vereceğimiz dört alandan birinin terbiye bulunduğunu anons etmiştik. Milletimize verdiğimiz laflar kabil bunu da gerçeğe dönüştürmenin gururunu yaşadık. En efdal oranı tamamıyla tahsile ayırdık" ifadelerini kullandı.
Merkezi dalavere bütçesinin ehemmiyetli yan yana kısmının tahsile ayrıldığını anlatım fail Erdoğan, öğrencilere zat yetenek ve talebine akıllıca öğüt seçilmiş olanağı getirildiğini anlatım ederek, "Bugün talip değme öğrenicimiz lahut kitabımız Kur'an'- Kerim'i ve peygamberimiz yaşamını öğrenebiliyor. Artık ne öğrencilerimiz ne velilerimiz öğüt kitabı ardında koşmuyor. Okulun önceki haset öğüt sıralarında müheyya oluyor. Biz çoğaltma notlarıyla okuduk. Teksir makinelerinden o mürekkebin dağıldığı kabul etmek isteyip abilerinizden alamadığınız o notlar bizim düşüncesince felaketti. Paramızı verip kabul etmek isterdik. Üst sınıftaki abilerimiz bizlere o çoğaltma notlarını vermezlerdi. Kırtasiyeden im kabul etmek düşüncesince sıraya giderdik, defter veya im düşüncesince güneş verirlerdi. Biz bunları yaşadığımız düşüncesince bundan böyle bu nesle bunu yaşatmayacağız. Sıraların dair kuşe kâğıdı kağıtlardan kitapları koyduk. Aynı acıyı bu göbek yaşamasın istedik. Yardımcı eşme meselesini de çözüme kavuşturuyoruz. Yardımcı kaynaklar, bakanlığımız çeşidinden hazırlanmaktadır ve evlatlarımıza parasız halde dağıtılıyor" dedi.

Okul önceleri eğitimi de çabucak yaygınlaştırdıklarını kaydeden Erdoğan, "Bilhassa büyükşehirlerimizde eksikliği mahsus terbiye kurumları sayısını hâlâ da arttırmayı hedefliyoruz. İlkokuldan üniversiteye genişliğinde eğitim- öğretimin değme kademesinde attığımız yan yana ehemmiyetli etap da kız evlatlarımızın önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Bu ülkede neymiş terakkiperver ve özgürlükçü, özde faşist ve tepeden inmeci kesimlerin en baş döndürücü gazabına uğrayanlar hanımlarımız ve kızlarımız olmuştur. Üniversite kapılarına kurulan inandırma odaları bu zihniyetin esas yüzünü yayınlayan sıkılma belgesi alegori hafızalara kazınmıştır. Anne babalar babalar gerektiğinde ceketini satıp kız çocuklarını okutmak istediğinde maddiyattan evvela bu zihniyetin kavas tavrıyla karşılaşmıştır. Bizim iktidarımız çağında kızlar beylerden hâlâ yan yana tomar miktarda tahsilden yararlanmaya başlamıştır. Bizim iktidarımızda evvela Türkiye'de eş öğretmen oranı yüzdelik 50 altındayken bugün bu kantite yüzdelik 60 bulmuştur. Her bölgede hanımlar hâlâ baş döndürücü özümleme edilmektedir. Kız evlatlarımızın terbiye oranlarının yükselmesiyle baş başa kız evlatlarımızın yaşamın ayrımlı kulvarlarında üstlendiği roller artacaktır. Türkiye çabucak firez birikimiyle tarihiyle değil hedefleriyle vizyonuyla şişman yan yana ülkedir. Bu hedeflere yetişebilmek düşüncesince elimizdeki en giranbaha hazinemiz bebek ve gençlerimizdir" ifadelerini kullandı.

Öğretmenliğin çabucak terbiye talim sürecinde edinilen detayları sınıfta öğrencilere aktarma etmek olmadığını kail Erdoğan, "Öğretmenlik bilgelik indinde deneyim irfanla çocuklarımızı gençlerimiz geleceğe istihzar mesleğidir. Öğretmen çocuğu kabil görmüş bulunduğu öğrencilere çabucak öğretmen olmaz, ayrımsız vakitte civar çizer, iyiyi hakikatı gösterir. Öğretmen çabucak akla seslenme etmez, duygulara da seslenme eder. Öğretmenlerimizi terbiye sisteminizin esas bina taşları, istikbalimizin de mimarları alegori görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Öğretmenlerin taleplerinin, beklentilerinin değme devir delik uğrunda tutulduğunu bildiren Erdoğan, "Öğretmenlerimizin mahiyet haklarını artırmayı, finansal ve toplumsal imkanlarını artırmayı, düzentileme şartlarını iyileştirmeyi boşlama etmiyoruz. Bu doğrultuda sonuç 19 yılda zamanı adımlar attık. Başkaları, öğretmenlerimizi tehditle meşgulken kılıç sonuç alegori 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yan yana müjdemizi hâlâ terbiye camiamızda paylaştık. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu çelimsiz müddette meclisimizin takdirine sunacağız. Bu kombinezon yardımıyla öğretmenlerimiz tarihte önceki kat şümullü ve totaliter yan yana sistem kanununa kavuşacaklar. Öğretmenlerimiz bulunan haklarına ekleyerek dünkü mali, toplumsal ve mahiyet hakları sağlayacaktır. Öğretmenliği kariyer mesleği alegori tanımlayarak adaylık, bilirkişi muallimlik başmuallimlik sahalarında hakları, görevleri, sorumlukları netleştiriyoruz. Aynı halde öğretmenlikle namzetlik tahammül imtihanını yan yana kenara bırakıyoruz. Bunun namına öğretmenlerin mesleksel gelişimleri temelinde yan yana izlence uygulayarak adaylarımıza dayanak olacağız. Öğretmenlikte 10 yılı doldurmuş öğretmenlerimize bilirkişi muallimlik getiriyoruz. Eğitimi başarıyla tamamlayan, sınavdan başarıyla güzeşte öğretmenlerimiz hem basamak takanak hem maaşlarında bin teklik artım olacak. Yüksek kıstak yapmış öğretmenlerimiz sınavdan affedilmiş tutulacaktır. 10 salname bilirkişi öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda değerli oldukları takdirde başmuallim unvanıyla fariza yapacaklardır. Bu öğretmenlerimize arttırma basamak verecek maaşlarında 2 bin teklik artışa gideceğiz Doktora yapmış öğretmenlerimiz bu sınavdan affedilmiş tutulacaktır. Böylece öğretmenlerimize kariyer basamaklarında inkişaf olanağı sunarken lisansüstü terbiye düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli teşvikler vereceğiz. Birinci derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergelerini hâlâ evvela uydurma erdiğimiz kabil 3600' çıkarıyoruz. Ayrıca Sözleşmeli öğretmen ile amelî öğretmen ayrımını da ortadan kaldırıyoruz. Mecburi iş hariç, mahiyet hakları, atamalar, bahane tayinleri ilkin edinmek kıl oranı kontratlı öğretmenlerimiz amelî öğretmenlerimizle ayrımsız haklara cemaat olacaklar" dedi.

İLGİLİ HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğandan minimal sevap açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan minimal sevap açıklaması!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler