USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta önemli açıklamalar!

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu dolayısıyla ABD'de mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika merkezli PBS kanalına mülakat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta önemli açıklamalar!
20-09-2022 07:03

Dünya gündemine değgin değerlendirmelerde mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna harbinde ne tarafın faik olduğuna değgin soruya, "Doğrusu birim önder alegori 'Rusya mı imdi etkin, Ukrayna mı imdi etkin' arayışı içerisinde değilim. Tek arzumuz bu savaşın barışla akıbet bulmasıdır. Gerek Sayın Putin'e ister Sayın Zelenskiy'e benim ricam, tavsiyem bu olmuştur. İnsanların vefatıyla neticelenen birim savaşın kazananı olmaz" dedi.

İstanbul'da imzalanan hububat koridoru anlaşmasına yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oradan 2 milyon tonu aşan, 3 milyon tona yakın ekincilik ürünlerinin ihracı gerçekleşti. Şimdi toy birim etap, başta Rusya'daki mamüllerin de dünyaya açılması. Tabii burada benim birim tane arzum, ümranlı devletlere değil, az ümranlı yahut kimsesiz devletlere buradan mamüllerin sevkiyatını sağlamaktır. Bunu başarabilirsek kimsesiz ülkeler, az ümranlı devletler hiçbir Şayet olmazsa bu ürünler ile şu biçimde kendilerine mevrut olurlar" ifadelerini kullandı.

“200 rehinenin takası hesabına birim uyuşma sağlandı”

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirmenin ne muhtemel olabildiği sorusuna ise Erdoğan, bu mevzuda Rusya'nın tavrının baş döndürücü önemli bulunduğunu belirterek, Özbekistan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) Kendilerinin de esasta bu işi bundan hakeza birim an evvela bitirmenin gayreti içerisinde bulunduğunu anladım. Bu gidişin derdi büyük. Bu noktada, kılükal gelişi şu anda 200 rehinenin takası hesabına birim uyuşma sağlandı. Bu elleme birim gelişme. Çünkü bu rehinelerle beraberce orada baş döndürücü epey önemli birim aşama atılan oluyor. Şu anda onun fen boyutunu da ihvan yürütüyorlar. Bununla beraberce elleme birim gelişmeyi elde etmiş olacağız. Diğer yandan ekincilik ürünleri vakasını gene belirleme ettiğimiz arkadaşlarımız, fen kadrolar ayrıntılı yürütüyorlar. Bunlar da elbette elleme gelişmeler ama burada Ukrayna'nın da Rusya'yla ayrımsız anlayışta olması geçişsiz ve bundan hakeza çapraz alegori bu çatışmaların, bu savaşın durdurulması noktasında azimli kazanmak lazım" dedi.

Rusya-Ukrayna ortada sağlanacak birim barışta dahil edilen toprakların iadesinin iri önem bildirme ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstenen, muhtemel doğrusu bu. Bu mevzuda Sayın Guterres'in attığı adımlar da var. Bizim attığımız adımlar da var. Bu adımlarla beraberce beklediğimiz bu iadelerin sağlanması gerçekten işlerimizi kolaylaştır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırım mevzusuna da değindi

Rusya çeşidinden 2014'de yasadışı biçimde eklenmiş edilen Kırım'ın Ukrayna'ya art iadesi düşüncesince Putin'e dileyiş ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar ayrımsız sürede bizim soydaşlarımız. Eğer bu adımı atarsanız bizi de rahatlatırsınız, Ukrayna'yı da rahatlatırsınız, Kırım Tatarlarını da rahatlatırsınız' dedik. Ama maatteessüf o günden bugüne orada birim aşama atılamadı" dedi.

“Liderler girdikleri birim yoldan art dönüşleri baş döndürücü güç bulunan insanlardır”

Putin'in Ukrayna'ya saldırısında Ukrayna halkını beğenmeyerek hata matematik yaptığının bilincinde olup bulunmadığı sorusuna mukamele sağlayan Erdoğan, "Hiçbir önder attığı adımdan sonraları 'Ben hata yaptım' demez. Bunu giymek lazım. Tabii bunu söylerken ayrımsız şeyi Ukrayna düşüncesince de erişmek lazım. Acaba Sayın Zelenskiy hakeza birim adımı atarken 'Ben hata yaptım' niteleyerek düşünüyor mu yahut düşündü mü? Tabi liderler girdikleri birim yoldan art dönüşleri baş döndürücü güç bulunan insanlardır. Şu anda çabucak Polonya'da 3 milyonu epey Ukraynalı sığınmacı var. Avrupa'nın nice ülkelerine, bizlere bile mevrut Ukraynalı göçmenler var. Bunların tümünü ele aldığımız zaman, 5 milyona andıran muhacir şu anda Ukrayna'dan çıkmak vaziyette. Tabii bu mevzuda birim liderin bu işe dayanması, kısaca 35-36 milyon nüfusu bulunan Ukrayna'dan bu denli insanoğlunun çıkmak olması emeksiz birim iş değil. Bir liderin de bunu anlatması emeksiz birim iş değil. Ama liderler bu mevzuda emeksiz hafif nedamet duymuyor" dedi.

"İşgallerin hiçbirisinin öne sürülen sebebi olmaz”

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin gerekçeleri bulunan birim dahil olup bulunmadığı sorusuna ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşgallerin hiçbirisinin öne sürülen sebebi olmaz. Bir dahil noktasında bunun faktör kavram ilişkisinin ne işe yaradığını en elleme özetleyebilecek bulunan bizlerden artma ister Sayın Zelenskiy gerekse Sayın Putin'dir. En elleme onlar bunun gerekçelerini bilir. Bu gerekçeleri değerlendirdiğimiz zaman, balans politikalarını gözeten birim dünya alegori Türkiye, burada rastgele dü tarafı da dinlemekten yana. Onun düşüncesince ısrarla bu liderleri birim araya getirme arzumuz var. Bir araya getirelim, şahsen kendilerinden bunu daim dinleyelim istedim. Henüz bunu başarabilmiş değiliz ama kalbi kırık de değilim" dedi.

Ukrayna'daki şişko mezarlar

Ukrayna'daki şişko mezarlar ile ilgili soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu mevzuyla dayalı en ülküsel yanıtı bana layıkıyla Birleşmiş Milletler, yapacağı çalışmalarla ortaya koymalı. Şu anda Birleşmiş Milletler meydana getirdiği yahut yapacağı emekleri ortaya koymadıktan sonra, bu mevzuda birim belirleme gerçekleştirmek yahut hakeza birim açıklamaya dönüşmek bizi balans politikası sürdüren birim dünya olmaktan, tarafgir birim dünya pozisyonuna düşürür ki bunu bu biçimde yanıtlamak akıllıcasına olmaz" ifadelerini kullandı.

“Sayın Putin'le de Sayın Zelenskiy'le de ayrıntılı görüşmeler yapıyoruz”

Rus askerlerinin işlediği harp suçlarının BM çeşidinden kanıtlanması biçiminde Putin'in mesul tutulması gerekip gerekmediği ile ilgili soruya mukamele sağlayan Erdoğan, "Böyle birim boyut ortaya çıkmış olduğu anda doğrusu Putin de bununla dayalı alegori lüzumlu tavrını ortaya koyacaktır. Yani Putin'i bu aşamada dört başı mamur halk ayrımlı birim insanoğlu alegori giymek akıllıcasına olmasa gerek. Çünkü o da ülkesinin çıkarlarını birim numara derecede korumak için çaba sarfeden ve bunun da mücadelesini sağlayan birim dünya konumunda. Biz şu anda bu dü ülkenin savaşında, Sayın Putin'le de Sayın Zelenskiy'le de ayrıntılı görüşmeler yapıyoruz. Aynı biçimde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri de Sayın Putin ve Sayın Zelenskiy'le görüşmelerini sürdürüyor. Bu ne demektir? Biz şayet birim sonuca varacaksak, birim liderin tarafında olmakla değil, rastgele dü liderle de görüşmeleri yaparak sonuca varmanın gayreti içerisinde olmamız lazım. Yalnız şurası da giymek lazım, çabucak Ukrayna tarafında insanoğlu ölmüyor, Rusya tarafında da baş döndürücü insanoğlu öldü" dedi.

“Şimdi tutak krizini halletmek düşüncesince çalışıyoruz”

Rusya, Ukrayna'yı dahil ettiğini anımsatan sunucuya mukamele sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O ayrı birim konu. O yapıldığı gibi, yayıncı imdi bu harp başlamadan evvela bunlar olmuştu ve savaşla beraberce imdi da gelişti. Son senelerde az buçuk çöküntü de oldu. Ama söylediğim kabilinden burada başta Birleşmiş Milletler'in üstünde sakıt rolü çabucak adına getirmesi lazım, neticeyi açıklaması lazım. Bu kavram üstünden de bizlerin tavrımızı ortaya mükemmel manasıyla koymamız gerekir. Onun içindir ki söz gelişi tığ demincek tutak krizini halletmek düşüncesince çalışıyoruz, adımlar atıyoruz ve muhtemelen birim yere de geldik. diğer yandan ahacık hububat koridoruyla dayalı adımları buna isnaden attık. Belli birim sonuca orada da varmış bulunuyoruz. Dolayısıyla birtanesini ağız ağıza birim kenara at, öbürünü birim kenara koy, anca olmaz. Netice alacaksak sonuca oynamamız geçişsiz ve şu anda ego Türkiye alegori bu sonuca oynamanın gayreti içerisindeyim" dedi.

“Avrupa Birliği 52 senedir bizi sabah akşam oyalamıştır”

Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütüne iltihak niyeti olup bulunmadığı sorusuna mukamele sağlayan Erdoğan, "Şunu baş döndürücü açık kemiksiz söylemem lazım, tığ dünyanın parçasıyız, ne doğunun ne batının. Bizim düşüncesince ülkemizin coğrafi alegori iri birim bölümü doğuya aittir. Batıya ilişik bulunan bölümü ayrıdır. Ama Avrupa Birliği 52 senedir bizi sabah akşam oyalamıştır. Avrupa Birliği, 52 senedir bizi ne efsus ki hala uzuv yapmamıştır. Avrupa Birliği ortamında bizim durumumuzda bulunan birim başka dünya yok. Hala da oyalamaya bitmeme ediyorlar. Halbuki NATO ülkesiyiz. NATO ülkesi olduğumuz biçimde NATO devletleri bile Avrupa Birliği süreci içerisinde bizi oyalamaktadır. Biz NATO'nun içerisinde verdiğimiz desteklerle evvela beşin içerisinde toprak saha birim ülkeyiz. Bizim NATO'da hakeza de birim konumumuz var” dedi.

“Biz dünyanın tamamı ülkeleriyle görüşürüz”

Güçlü birim pozisyona ehil bulunan Türkiye'nin hakeza uğraştırma taktikleriyle birim kenarda tutulmasının baş döndürücü manidar bulunduğunu anlatım fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İster istemez ayrımlı arayışlar içine giriş DOĞRU da olabiliriz. Avrupa Birliği 52 senedir bizi tutacak, bizi yanına yaklaştırmayacak ve ondan sonraları da 'Niçin şurayla görüştü, neden burayla görüştü?' diyecek. Görüşürüm. Bu görüşmeleri yaparken de tığ Avrupa Birliği'ne bu aşamada matematik verecek değiliz. Biz dünyanın tamamı ülkeleriyle görüşürüz. Ben Sayın Şi'yle de görüşürüm, Sayın Putin'le de görüşürüm, Sayın Modi'yle de görüşürüm. Bütün ülkelerle görüşmelerimi yaparım. Çünkü tamamımız bu dünyanın birer parçasıyız. Avrupa Birliği üyesi ülkelerle görüşmeler yaptığımız devir bizlere 'Niçin onlarla görüştünüz?' niteleyerek birim istifham gelmedi. Biz şu anda başta Şanghay İşbirliği Teşkilatında bulunan ülkelerle ne birim davranış içindeysek onlarla da ayrımsız davranış içerisinde süreci işleteceğiz" dedi.

“İsveç terörün adeta birim gurk yuvasıdır"

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine değgin soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunu birim kez görmeniz lazım, burada başta İsveç terörün adeta birim gurk yuvasıdır" ifadelerini kullanarak, teröristlerin İsveç'te parlamentoya denli sızdığını vurguladı.

“Terörün hürriyet tanımı içerisinde noktayı olamaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sürekli, Stockholm caddelerinde, teröristbaşının paçavralarını, pankartlarını taşıyarak teröristlerin yürüyüşler yaptığını ve İsveç'teki bizim içten bozulmamış Türklere saldırılar düzenlediğini tığ belgelerle defaatle İsveç kısmına verdik. 'Finlandiya hakeza mi?' derseniz, İsveç kabilinden değil. Onlar bu aşamada imdi sekene ve bir vaziyete hakimler. Ama İsveç'te hakeza birim egemenlik yok. Bize sonsuz birim gerekçeyle ödün veriyorlar. Diyorlar ki 'Anayasamızın baş hükmü haysiyetiyle bu, özgürlükler kapsamında değerlendirilir' Ben de diyorum ki, terörün özgürlükle alakası olmaz. Terörün hürriyet tanımı içerisinde noktayı olamaz. Dolayısıyla da bu teröristlere erinç mücadelenizi şayet ortaya koyarsanız, birim cenk verirseniz, tığ bu mevzuda rastgele çeşitli desteği veririz. Tabii bununla dayalı de sonuncu değişmeyen merci bizim parlamentomuzdur. Nihai sonucu parlamentomuz verir. Burada birim şeyi imdi anlatım etmekte kâr görüyorum, tığ bu görüşmeleri yaptıktan sonraları gene Stockholm caddelerinde maatteessüf bu teröristlerin sabah akşam yürüyüşlerini izledik. Bu boşluk birim seçme geçirdiler. Yeni ele geçiren öğür bunlara izin etmeyeceğini söyleyerek iş başına geldi. Temenni ederim ki bu teröristlere İsveç'te izin edilmez, tığ de elimizden mevrut kolaylığı kendilerine gösteririz" dedi.
Türkiye'nin taleplerini adına getirmezse İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerini nehiy niyeti olup bulunmadığı yönündeki soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu mevzuda NATO üyelerinden rastgele birisinin menfi mukamele vermesi doğrusu bu girişi engeller" anlatım etti.

“Yunanistan'ın NATO'ya esasen girişine Türkiye dayanaklık etmek verdi”

Yunanistan'ın NATO'ya esasen girişine Türkiye'nin dayanaklık etmek verdiğini hatırlatan Erdoğan, "Eğer 'ret' deseydi, bugün Yunanistan NATO'da olamayacaktı ama müspet yaklaştığı düşüncesince şu anda Yunanistan esasen NATO'ya giriş imkanını yakaladı. Şimdi burada da benzeşim birim durumla erinç karşıyayız. Eğer bu dediklerimiz adına getirilecek olursa tığ müspet yaklaşımda bulunuruz. Ama burada yıldırı faaliyetleri bitmeme ederse olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'nun ağız ağıza terörle cenk fail birim yapılış bulunduğunu vurgulayarak, "NATO'nun beşinci maddesi, başta üyelerinin ortak korunmasına müteveccih birim maddedir ve tığ bunu da elbette bekliyoruz. Çünkü tığ 40 senedir terörle cenk ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“Bizim dört başı mamur yurttaşlarımıza yaklaşımımız aynıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kürtler üstünde mevrut soruya, olayın birim Kürt-Türk meselesi değil, olayın dört başı mamur halk yıldırıcı ve yıldırıcı olmayanlar meselesi bulunduğunu vurgulayarak, “Şu anda Suriye'nin kuzeyinde Kürt de var, Arap da var. Bizim tarafa geçtiğiniz devir bu boylarda Kürt var, Arap imdi baş döndürücü var. Benim partimin içerisinde Kürt tutumlu dostlarım var, Kürt saylav dostlarım var. Kendi içimizde rastgele birim dava bahis konusu değil. Kaldı ki şu anda ülkemin güneydoğu, şarki bölgelerinde tığ ikinci öğür konumundayız ve buralardan ağır birim oy alabiliyoruz. Buralarda ağırlıklı alegori Kürt yurttaşlar yaşıyor. Kürt yurttaşlarımızın yaşamış olduğu bu bölgelerden AK Parti alegori tığ bu denli derin birim oy alıyoruz. İktidar alegori da tığ bu yerlere baş döndürücü ağır yatırımlar yaptık. Yani 'Burası Kürtlerin yaşamış olduğu bölgedir, buraya envestisman yapmayalım' niteleyerek birim bilinçlilik bizim felsefemizde yok, bizim programlarımızda yok. Türkler de benim vatandaşım, Kürtler de benim vatandaşım, Araplar da benim vatandaşım. Biz bunların ortada katiyen fark yapmayız, yapmadık. Şu anda da ayrımsız konumdayız. Bizim dört başı mamur yurttaşlarımıza yaklaşımımız aynıdır. Bundan sonraları da kelimesi kelimesine hakeza bitmeme edecektir" dedi.

“Türkiye'deki Suriyelilerin dönüşlerinin başladı”

Suriye savaşına ve sığınmacılara bağlı soruya mukamele sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabii bu husus en baş döndürücü bizi erinçsiz ediyor. Zira 4 milyon Suriyeli bizim devletimizde ki bunların iri bölümü Arap'tır, tığ bunları mihman ediyoruz" ifadelerini kullanarak, doktor, mühendis, hukukçu, hemşirenin aralarında bulunmuş olduğu Türkiye'de yurttaşlık maruz Suriyelilerin olduğunu, bunların ortada doktor, mühendis, hukukçu, hemşirenin bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu denli nitelikli insanoğlu sizden birim şeyler bekliyorlar ve tığ bu müşterilerini tarz ortasında bırakmadık. Elimizden mevrut desteği onlara da verdik. Fakat tığ demincek toy birim aşama attık. O da şu, başta Suriye'nin kuzeyinde muhtemelen birim alanı şu anda briket evlerle mensur ediyoruz. Bu briket evler 2 fazlalık 1 şeklinde. Banyosu, tuvaleti rastgele şeyi içerisinde var. Altyapılarını yaptık. Hedefimiz evvela aşamada 100 bin ikametgâh gerçekleştirmek ve bunu artırarak bitmeme ettirmek. Peki neden bunları yapıyoruz? Bizdeki Suriyeliler esasen kişi topraklarına dönsün niteleyerek bunu yaptık. Orada, o yaşanmaz çadırların içerisinde bu kişilerin adamlık dışı birim taayyüş mahkum edilmesine eğilmek muhtemel değil. Biz bununla dayalı de Avrupa Birliği'nden olsun nice yerlerden destek sunar istedik. Ama maatteessüf bu destekleri alamadık. Birçok liderle benim hususi görüşmelerim oldu. Fakat anca de olsa hakeza de olsa Türkiye kişi ulusal bütçesinden ve STK'ların gayretleriyle bu konutları yaptı. Hedefimiz demincek 250 bin briket eve bunu yansıtmak ve şu andaki bizde mevcut Suriyeli misafirlerimizi aşama derece kişi topraklarına göndermek" dedi.
Türkiye'deki Suriyelilerin dönüşlerinin başladığını tamlayan Erdoğan, hedefin evvela aşamada 1 milyon Suriyeliyi evlerine çıkarmak bulunduğunu belirtti.

"Enflasyon aşılamaz birim konuşu muhatara değildir”

Türkiye'deki şişkinlik üstünde mevrut soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyon aşılamaz birim konuşu muhatara değildir. Ben ekonomistim. Şu anda yüzdelik 8, yüzdelik 9 enflasyonun caba zılgıt etmiş olduğu devletler var. Bizde yüzdelik 80 var. Biz şu anda 250 bilyon dolar ihracatı eline geçirmiş birim ülkeyiz. Benim ülkemde marketlerde raflar gereksiz değil. Ama Amerika'da caba bugün raflar boş, Fransa'da raflar boş, Almanya'da raflar boş. Benim vatandaşım şu anda istediği rastgele çeşitli ürünü marketlerde bulabiliyor. mesela şu anda toy birim aşama attık. O da şu, Tarım Kredi Kooperatiflerimizde mahsulat baş döndürücü epey ehven fiyatla satılıyor. Bunlar öteki zincir marketlerden baş döndürücü imdi bağan fiyatlı. Bizim düşüncesince şu anda şişkinlik birim sıkıntıdır ama yılbaşından sonraları tığ enflasyonda da bu sıkıntıyı aşacağız ve yolumuza kararlılıkla bitmeme edeceğiz. Şu anda Türkiye'nin faiz payı yüzdelik 7,6. Dünyada şu anda ikinci sıradayız büyümede. Bu da birim şeyi gösteriyor" dedi.

“Ben meydanların dilini elleme bilirim”

Türkiye'de 2023'te yapılacak seçimlere değgin mevrut soruya mukamele sağlayan Erdoğan, "Bizim şu anda seçimleri edinim noktasında birim endişemiz yok. Ben meydanların dilini elleme bilirim. Şu anda yaptığım şişko açılışlarda, saha mitinglerinde şayet on binleri meydanlara toplayabiliyorsam, bu halkımın bizlere bulunan teveccühünü göstermektedir. Halkımızın bizlere bulunan bu teveccühü bitmeme ettikçe, bizi kimesne tutamaz. Çünkü seçenek yok" dedi.

“İstikrar bulunmadığı düşüncesince Türkiye daim geride kaldı”

Türkiye'nin nice bölgede attığı adımlara yer veren Erdoğan, "Keşke gelseniz de bizim keyif sektörünü DOĞRU inceleseniz, bizim terbiye sistemimizi DOĞRU inceleseniz. Hepsinde Batı'yla kıyas edilemeyecek derecede birim performansı bulunan ülkeyiz. Onun düşüncesince alternatifsiziz. Şu anda tığ anca birim konumdayız ki inşallah bu seçimleri de tamamımız kazanacağız. Ben yüzdelik 52 ile Cumhurbaşkanlığını kazandım. Şimdi önümüzdeki seçimlerde bizim misyonumuz elbette ayrımsız biçimde kazanmak. Biz reislik sistemine geçtik. Ama bizim aykırı kanat, Türkiye'de reislik sistemi değil, parlamenter sistemi korumak için çaba sarfediyor ki o parlamenter sistemde Türkiye seneler yılı 7 ayda, 8 ayda, 10 ayda, 13, 14, 15, 16 ayda birim seçime gitmiş, hükümetler bozulmuş. Böyle birim ülkede kararlılık evet mu? İstikrar bulunmadığı düşüncesince de ne oldu? Türkiye daim geride kaldı. Biz ise dedik ki reislik sistemine geçeceğiz ve reislik sistemine geçtik. Amerika'daki sistemi de azda olsa temel aldık. Başkanlık sistemiyle bu arada de Türkiye baş döndürücü imdi ayrımlı birim yürüyüşe geçti ve bu ayrımlı seyir içerisinde de oldukça elleme birim yere ülkemizi getirdik" dedi.

Türkiye-ABD ilişkileri değgin soruya ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdeal birim konumdadır diyemem. Çünkü bizim şu anda Amerika'yla aut tecim hacmimizin buralarda olmaması lazım. Bizim Sayın Trump devrinde de belirlediğimiz birim miktar vardı, '100 bilyon doları bulmalıyız' demiştik. Ama maatteessüf şu anda baş döndürücü epey gerilerdeyiz" dedi.

Türkiye'nin yapacağı iş de başının çaresine bakmaktır”

Türkiye-ABD ilişkilerinin defans sanayisinde de matlup yerde olmadığını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayini elleme birim yere taşımamız lazım. İşte söz gelişi bizim F-16 meselemiz var. Biz sizden F-16 almışız. Şimdi sizden F-16 aldığımıza layıkıyla bunun gerisinin gelmesi lazım. Ama burada politik yaklaşımla değişmeyen vererek F-16 hesabına Türkiye'ye hala birim müeyyide infaz dolayısıyla kullanmak dü arkadaş dünya düşüncesince baş döndürücü hata birim şey. En akıbet Sayın Biden, bunu nakız noktasında bana yalan verdi. Şu anda Biden'ın buna müspet baktığını biliyorum. Hatta Cumhuriyetçilerle de görüşmelerimiz oldu, onlar da buna müspet bakacaklarını söylediler. Şimdi F-16 hesabına şayet tığ Amerika'dan istediğimiz neticeyi alamazsak ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız. Siz kalkıp da Yunanistan'a F-16 hesabına rastgele çeşitli desteği vereceksiniz, orada üsler kuracaksınız ama Türkiye kabilinden NATO'daki arkadaş ülkeye ve evvela 5 içerisinde NATO'da rastgele çeşitli desteği sağlayan ülkeye bu desteği vermeyeceksiniz. Bu vaziyette Türkiye'nin yapacağı iş de başının çaresine bakmaktır. Yoksa bunun haricinde bizim Amerika'yla sıkıntımız yok” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler