USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurban Bayramı mesajı !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Aldığımız tedbirler ve yaşama geçirdiğimiz programlarla bunların üstesinden geldikçe, elimizdeki imkanların ve büküm ettiğimiz mesafenin önemi hâlâ dobra anlaşılacaktır. Milletimden yaşama geçirdiğimiz programlara hâlâ çelimli dayan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurban Bayramı mesajı !
08-07-2022 13:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“Milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı canı içtenlikle kutlama kartı ediyorum. Kurban Bayramı'nın ayrılmaz beraberinde parçası bulunan hac farizasını hesabına iletmek neredeyse kutlu topraklarda mevcut yurttaşlarımızın ibadetlerinin benimseme olmasını Allah'tan diliyorum. Kendileri keserek yahut vekalet yolu ile kestirerek Hazreti İbrahim (AS) ve Hazreti İsmail'in (AS) teslimiyeti ile Rabbimize kulluklarını yayınlayan vatandaşlarımın kurbanlarının da benimseme olmasını Allah'tan dilek ediyorum. Bu uğurlu günlerin hepimize hayırlar getirmesi ve kurbanlarımızı kurtuluşa okazyon olması niyazıyla, ‘Yaza dönsün kışınız, bayramlar neşe olsun. Dert görmesin başınız, bayramlar neşe olsun. Otlar dikenler dolsun nemrutların çanına. Kolay gelsin işiniz, bayramlar neşe olsun' diyorum. Bizleri beraberinde Kurban Bayramı'na şimdi sağlıkla, huzurla, sağ esen kavuşturan Rabbimize hamdüsena ediyorum. Bayramları yaklaşan çevrelerinden başlayarak kâffesi mazlumların ve mağdurların yüzlerini güldürecek hayru hasenat vesilesi kılan kardeşlerimizi başkaca kutlama kartı ediyorum. Medeniyetimizden ve kültürümüzden tevarüs ettiğimiz bayramları, çocuğundan yaşlısına kâffesi insanımızın neşe günleri biçimine muhavvil geleneklerimizi bilhassa yaşatan her insana şükranlarımı sunuyorum.
Aziz milletim, dünyanın sağlıktan güvenliğe denli rastgele beraberinde bölgede çın sınamalar ile huzur karşıya kalmış bulunduğu beraberinde dönemden geçiyoruz. Böyle nazik beraberinde dönemler ulus adına birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin önemini şimdi da artırmaktadır. Ülkemizi doğruluk etmiş bulunduğu el erki ve kalkınma düzeyinin altında avlamak düşüncesince sunulan kaldığımız oyunların bedellerini nesillerdir çın beraberinde biçimde ödüyoruz. Hamdolsun geçtiğimiz 20 yılda kurduğumuz çelimli altyapının üstünde Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyinin ilişkin çıkartacak beraberinde adım realizasyon fırsatı yakaladık. Gelişmiş devletler ilkin kazanmak neredeyse kâffesi evren özlük siyasi, ekonomik, asayiş ve içtimai krizleriyle boğuşuyor. Biz ise yaşadığımız kâffesi sıkıntılara karşın hedeflerimize odaklanarak yakaladığımız fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 4 sene evvel ekonomideki önceliğimizi istihdama vererek yaptığımız tercihin doğruluğunu, yaşanmış bulunan rastgele beraberinde evolüsyon ile beraberinde benzer şimdi görüyoruz. Küresel ekonomideki bozulmanın ülkemize bulunan tesirleri yanında, kurdaki dalgalanmanın ve avlu pahalılığının insanlarımızın günce hayatlarındaki tarz açmış bulunduğu zorlukları tabii biliyoruz. Aldığımız tedbirler ve yaşama geçirdiğimiz programlarla bunların üstesinden geldikçe, elimizdeki imkanların ve büküm ettiğimiz mesafenin önemi şimdi güzel anlaşılacaktır. Milletimden yaşama geçirdiğimiz programlara şimdi çelimli dayanak ve az buçuk şimdi dayanak arzu ediyorum. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması, gençlerimize bırakacağımız en değerli mirasımız bulunan 2053 vizyonuna kararlılıkla yürümesini sağlayacaktır. Ülke ve ulus adına Cumhuriyet zamanı süresince başlattığımız rastgele beraberinde atak hamlesinin önünün çeşitli oyunlar ile kesilmesine yüz kere tanık olduk. İnşallah bu benzer hem tarihten aldığımız dersler bununla müşterek erbap olduğumuz avantajlar yardımıyla iri ve çelimli Türkiye'nin inşasında rastgele beraberinde duraklamaya ve gerilemeye alan vermeyeceğiz. Rabbim kaş ve yardımcımız olsun. Her bayramda bulunduğu denli bu bayramda da sözlerimi yola çıkma sürücülerimize çağrıda bulunarak ikmal etmek istiyorum. Bayram ile 15 Temmuz ve hafta sonu tatillerinin birleşmesi ile uzun uzun beraberinde açıklık ortaya. Vatandaşlarımızın kimisi memleketlerine kimisi dinlence beldelerine akilane kimisi de icra ettiği programa layıkıyla yola düştü. Şehirlerarası trafiğe çıkan kâffesi vatandaşlarımdan kurallara kelimesi kelimesine uymalarını, bitkin taşıt kullanmamalarını, kesinlikle tümsekli takmalarını, götürümlü ve titiz olmalarını bekliyorum. Bayram ve dinlence sevincimizi maddesel ve içsel üzüntüye dönüştürmemek düşüncesince rastgele beraberinde daim baş başa maksimum duyarlık gösterelim.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler