USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadına şiddetle mücadeleye yönelik mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadına hakkında sertliği insanca ve ahlaki değerlerimizi güçlendirerek inşallah ağız ağıza ortadan kaldıracağız. Kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadına şiddetle mücadeleye yönelik mesaj
25-11-2021 22:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan içtimai paylaşım sitesi Twitter hesabından meydana getirdiği paylaşımda, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün, en özellikle inancımızın, medeniyetimizin, değerlerimizin karşısında durduğu bu probleminin ağız ağıza ortadan kalkmasına punt olmasını diliyorum. Bir insanoğlu hakkı ihlali bulunan kadına yönelik şiddet ne efsus ki tamamı dünyanın sorunudur. Türkiye bu soruna hakkında en şümullü ve can alıcı mevzuata erbap devletler ortada evvel sıralarda toprak almaktadır. Geçtiğimiz Temmuz ayında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı'nı açıklamış, 5 anne hedef, 28 izleme ve 227 çalışkanlık belirlemiştik. Değişen şartlara ve ortaya çıkan ihtiyaçlara ilişkin yerine müstelzim rastgele çeşitli yasalı ve yönetsel tedbiri edinmeyi sürdüreceğiz” ifadelerine toprak verdi.

“Kadına yönelik şiddetle mücadele bire bir sürede annemizin, eşimizin, kızımızın hakkını, hukukunu, onurunu korumanın da mücadelesidir”

Paylaşımında, bugüne derece hanımefendilerin rastgele alandaki adalet kontrol mücadelelerinde yanlarında olduklarını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aziz milletim. Unutmamalıyız ki kadına yönelik şiddetle mücadele bire bir sürede annemizin, eşimizin, kızımızın hakkını, hukukunu, onurunu korumanın da mücadelesidir. Bu probleminin ortadan kalkması tamamı kesimlerin inancı, çabası ve mutabakatıyla mümkündür. Bugüne derece hanımefendilerin rastgele alandaki adalet kontrol mücadelelerinde yanlarında olduk, artık da olacağız. Kadına hakkında sertliği insanca ve ahlaki değerlerimizi güçlendirerek inşallah ağız ağıza ortadan kaldıracağız. Kararlıyız” dedi.

Hidayet Türkyılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler