USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda planlı Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 büyükelçinin Osman Kavala açıklamasıyla ilgili, "Gerekli buyru?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar
23-10-2021 18:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir programı kapsamında Vilayet Meydanı'nda meydana gelen aralarında Millet Bahçesi, Yeni Eskişehir Stadyumu, İlk Halk Kütüphanesi ve kent Hastanesi üzere yekûn maliyeti 3 bilyon TL'yi bulan tesislerin şişko açma törenine katıldı.

Törende mütekellim ve sektörü dolduran vatandaşlara seslenen Erdoğan, en evvela şehirde katılmış yer aldığı programlardan bahsederek, envestisman kıymeti 1,6 bilyon TL bulunan fabrikaların açılışlarını gerçekleştirdiklerini anlatım etti.

Erdoğan yatırımın önemine yurt ekonomisi düşüncesince önemine uyanıklık çekerek, “Sermayenin milleti, rengi ve fideist olmaz, ülkemize envestisman yapacak, dış satım ve büyümemize ulama sağlayacak her insana kapımız ve yüreğimiz açıktır. Salgın devrinde acemi yapılanan toptan istihsal ve geçmiş fariza sisteminde ülkemizi en yukarı seviyeye boşaltmak istiyoruz. Yatırım demek, istihsal ve istihdam demek. Cari açığın azalması ve milletimizin zenginleşmesi demektir. Bu yöntem Türkiye'nin halas reçetesidir. Önümüzdeki günlerde benzeşim acemi müjdeleri ülkemizle paylaşacağız. Bu noktaya bedava gelmedik. Geçtiğimiz 19 yılda öğrenimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan şehirciliğe denli gelişigüzel bölgede yaptığımız yaptırımlar ile bu güce kavuştuk. Büyük ve çelimli Türkiye'nin şeklini açtık. Toplam envestisman kıymeti 3 bilyon TL'yi sabık 106 kalemin şişko açılışını yağacağız.” dedi.

“Bunun düşüncesince aşırı şişman bedeller ödedik”

Ülkeye ve millete fariza geçirmek kader işi bulunduğunu anlatım fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yıllarca baştan sona öğür faşizmi ve darbelerin, yıldırı örgütlerinin cenderesi altında enerjisi boşa harcanan ortak ülkeyi hamdolsun dünyanın lakırtı dinlenen devletler eşiğine getirdik. Türkiye'yi tarihinin en şişman reformları ile ve kalkınma hamleleri yardımıyla dünyanın en saygın ve lafı dinlenen, gelişmelere doğrultu verici devletleri arasına gönül edeceğiz. Bunun düşüncesince aşırı şişman bedeller ödedik, noktayı geldi vesayetin dayatmaları ile dirlik karşıya kaldık, noktayı geldi yıldırı örgütlerinin saldırıları uğraştık, noktayı geldi darbecilerin silahları ile dirlik karşıya geldi. Yeni geldi içerde ve dışarda köksüz dolan, çarpıtma rüzgârları ile dirlik savaş ettik. Hamdolsun Allah'ın katkısı ve milletin yardımıyla hepsinin üstesinden geldik. Ülkemizi zat çizdikleri politik ve konuşu sınırların dışına çıkartmamak düşüncesince ellerinden geleni yapanlara karşın ahacık 2023 hedefinin doğrusu şişman ve çelimli Türkiye hedefinin eşiğindeyiz” diyerek konuştu.

“Sıkıntılarımız bulunmayan mu? Elbette ki var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, arsıulusal politika ile konuşu bölgede mesail bulunduğunu anlatım etmiş yer aldığı konuşmasını şöyleki sürdürdü:
“İnsanlarımızın geleceğe ümitli bakmasını sağlamaya çalışıyoruz. Sıkıntılarımız bulunmayan mu? Elbette ki var. Uluslararası bölgede karşılaştığımız güçlükler var. İç siyasette karşılaşılan mesail var. Ekonomide yaşadığımız teessürat var, ama kılıç 19 yılda attığımız gelişigüzel adımda teessürat ile karşılaştık. Ülkemizi ve önümüze çıkan gelişigüzel engeli hepyek aşarak büyüttük, güçlendirdik ve özgüven kazandırdık, zenginleştirdik. Eğer güçlükler karşısında pes fail ortak yapıda olsaydık. Bu işlere on paralık giremezdik. 2002'de tarzı kazanıp hükümete geldiğimizde bizlere gelişigüzel muhtelif hususiyet ve töre dışı engeli çıkartanlarla ayrımsız hevese kapılmışlardı. Terör örgütlerinden, darbecilere dirlik fenalık güçler ayrımsız amaç ile harekete geçirildi."

“Efelenenlerin gayesinin de ülkeye ve millete fariza bulunmadığı belledir.”

Türkiye'nin süresince bulunmuş yer aldığı konuşu tablonun asıl yerini anlatım etmediğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tıpkı arsıulusal siyasette yer aldığı üzere ekonomide de sıkıştırılmaya çalışıldığımız tabela katiyen Türkiye'nin asıl yerini anlatım etmiyor. Gerçi bu oyunu kuranlar niyetlerini gizlemeye de icap duymuyorlar. Türkiye'yi diplomatlık ve ekonomide zora sokarak politik iktidarı değiştirmeyi hedeflediklerini açık açık söyleyenlerin amaçları herhalde ülkemizin ve milletimizin menfaatini destek olmak değildir. Bu beyanlara istinaden efelenenlerin gayesinin de ülkeye ve millete fariza bulunmadığı belledir. Biz 19 senedir nite hiç kimseye hile etmediysek, nite hepsi biçimsiz niyetlerinin heveslerini kursağında bıraktıysak inşallah bu el da ayrımsız şeyi yapacağız. Milletimizin gönlündeki yegâne 2023 hesabı şişman ve çelimli Türkiye'nin müjdecisi bulunan 2023 hedeflerine ulaşmaktır. Bunun dışındaki gelişigüzel matematik yanlıştır ve art dönmeye mahkûmdur” diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülke ve budun düşmanlarının yönetim suyuna da girerler. Bunlar yıldırıcı Selo ile bu arada oldu. Bunlarda ar yok. Yasin Börü'yü cellat Selo değil miydi? Bütün oradaki vatandaşları sokağa döken Selo değil miydi? Şimdi kalktılar ‘Onu dâhilen nite çıkarırız' gayreti içerisindeler. Yargı ne diyorsa o. Çıkaramayacaksınız. İşte Selo'nun benzeri TV programına çıkıyor, ‘ben çocuklarımla masumca yaşıyorum diyor.' Peki, senin evlatların masumca de o şu anda toprağın altında öldürülen bulunan o bizim suçsuz yurttaşlarımızın geride bıraktıkları yavruları, Yasin Börü'nün geride bıraktığı ailesi, onlar ne? Onlar saf değil mi? onlar şu anda anneleriyle bu arada masumca yaşıyorlar. Onları nereye koyacaksın? Sen anasın da Yasin'in annesi anne değil mi?” dedi.

"Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün, burayı bırakma edecekler"

Konuşmasında, henüz sonradan Osman Kavala vakasına ve Dışişleri Bakanlığı'na revan büyükelçiler vakasına yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Öbür tarafta yatıyorlar, kalkıyorlar, ‘Kavala, Kavala'. Yahu Kavala söylediğin Saroz'un Türkiye şubesi. 10 parça sefirikebir onun düşüncesince dışişleri bakanlığına geliyor. Bu ne terbiyesizliktir? Siz burayı ne zannediyorsunuz? Burası Türkiye Türkiye. Burası anca zannettiğiniz üzere ortak kabile devleti değil, bura Türkiye. Anlı ünlü Türkiye. Burada kalkıp da Dışişleri Bakanlığına gelip yönerge ita üzere ortak yola giremezsiniz. Gerekli emirleri ego Dışişleri Bakanlığımıza verdim. Ne yapılması icap ettiğini söyledim. Bunların ortak an evvel istenmeyen eş duyuru edilmelerini elden halledeceksiniz diye. Zira bunlar Türkiye'yi tanıyacaklar, anlayacaklar, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları güneş burayı bırakma edecekler. Değerli kardeşlerim sizler filhakika bu milletin birer çocuğu yerine neyin ne işe yaradığını biliyorsunuz. Ülkenin derdiyle dertlenmeyince, milletle ayrımsız istikamete bakmayınca doğacak nesillere dirlik günah hissetmeyince velhasıl sulp olmayınca ahacık hakeza gelişigüzel yöne fark geçirmek kolaydır."

Gökten Ceylan - Mısra Ezginur Göçer - Abdullah Güçlü
 

İLGİLİ HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan 52 fabrikanın açılışını gerçekleştirdi Cumhurbaşkanı Erdoğan 52 fabrikanın açılışını gerçekleştirdi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler