USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedefimiz, ülkemizi dünyanın en iri 10 ekonomisinden bir tanesi durumuna getirerek toptan dalavere sisteminde elan çalışan gır sahibi kılmaktır. İnşallah ekonomide hedeflerimize ulaşarak geçtiğimiz 19 yılda 3 buçuk trilyon dolar harcayarak kur

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı
29-12-2021 15:23
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pirinkayalar Tüneli Açılış Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden deli dolu bağlanak ile katıldı.

Pirinkayalar Tüneli'nin hayır olmasını arzulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Tünelin Güney ve Doğu Anadolu bölgesi ile Karadeniz arasındaki ulaşımı okunabilen bir duruma getirecektir. Bağlantı eliyle beraberce yekûn uzunluğu 3, 4 km yakın bu plan Erzurum- Artvin arasındaki insanoğlu ve verim trafiğinin hızlı, güvenli, okunabilen biçimde sürmesini gerçekleştirme edecektir.

2 site ortada yolculuk edecek yurttaşlarımız hızlanma, taş düşmesi, yalpı akıntısında ırak müşterek biçimde gidecekleri yere çabucak ulaşacaklardır" dedi.

Ülkeye 18 milyon liraya DOĞRU tasarrufun indinde karbon salınımı 230 titrem azaltacak bu tünelin çevrenin korunmasına da yardım yapacağını bildiren Erdoğan, "Her ikisi de efdal gezim potansiyeline erbap Erzurum ile Artvin ilerimiz arasındaki ulaşımın bu tünelle kolaylaşması yanı sıra dünkü fırsatları da getirecektir. Erzurum ve Artvin Havalimanları ile Artvin Limanı'nı yekdiğeri ile bütünleşmiş edecek bu tünel değme dü site üstünden Kafkasya'ya yönelen transit trafiği de rahatlayacaktır. Bu tünel millî ve arsıulusal bağlantıların parçası olacak. Tünelin imalatında emeği güzeşte kurumları, müteahhit firmaları, mühendisinden işçisine herkesi kutlama kartı ediyorum. Bu tüneli kullanarak yolculuk edecek yurttaşlarımıza bereketli, huzurlu, güvenli, konforlu yolculuklar diliyorum" sanarak konuştu.

"Genişlettiğimiz dev limanlarla aut ticaretimiz düşüncesince bu olanağı da apiko bir duruma getirdik"

Geçtiğimiz 19 yılda en baş döndürücü envestisman meydana getirilen alanlardan birinin de iblağ projeleri olduğuna uyanıklık çekici Erdoğan, "Ülkemizin mukassem biçim uzunluğunu 6 bin 100 km‘den 28 bin 473 km'ye çıkardık. Bunun indinde 14 bin 516 km ‘de efdal standartlı müşterek tane yolu ülkemize kazandırdık. Otoyol uzunluğumuzu 1714 km'den 3 bin 532 km'ye yükselttik.

Tüm bu metodlar üstünde yekûn uzunluğunu 50 km'den 639 km'ye çıkardığımız tüneller 311 km ‘den 720 km'ye çıkardığımız köprüler ve viyadükler mensur ettik. Yaptığımız bu eserlerle devletimizde ne aşılmaz dağlar, ne geçilmez vadiler, ne boğaz vermez ırmaklar bıraktık. Yıllardır envestisman yapılmayan 12 bin 800 km'ik demiryolu ağımızın az şimdi tamamını sıfırdan yapılmışçasına yeniledik. Havalimanlarımızın sayısını 56'ya çıkartarak ülkemizin değme köşesini bu hizmete kavuşturduk. Ülkemizin türlü kıyılarında mensur ettiğimiz, genişlettiğimiz dev limanlarla aut ticaretimiz düşüncesince bu olanağı da apiko bir duruma getirdik" açıklamasında bulundu.

"Bu yatırımları esas iri atılımlarımızın ast yapısı yerine planladık ve yaşama geçirdik"

Eğitimden sağlığa, enerjiden haberleşmeye, başka topu topu bölgelerde da benzeri yatırımlarla ülkenin çehresini değiştirecek adımlar atıldığını kaydeden Erdoğan, "Peki epey yatırımı büsbütün fiyaka olsun sanarak mi yaptık. Bu yatırımları esas iri atılımlarımızın ast yapısı yerine planladık ve yaşama geçirdik. Hamdolsun çağ Türkiye, ümranlı ve büyümekte bulunan devletler arasında. Hem en şümullü hem en yeni, hem de en çağdaş kalkınma altyapısına erbap talih yerine öne çıkmaktadır. Küresel dalavere ve ekonomi sisteminin köklerinden sarsıldığı dünkü müşterek düzenin doğuşunun sancılarının çekilmiş olduğu müşterek çağda Türkiye bu altyapısı ile hedeflerine akla yatkın kararlılıkla ilerlemektedir. Hedefimiz, ülkemizi dünyanın en iri 10 ekonomisinden birisi durumuna getirerek toptan dalavere sisteminde şimdi çalışan yalan sahibi kılmaktır.

Savunma Sanayi ilkin iktisap kılmak kadar ılımlı ve efdal teknolojiye ait bölgelerde ülkemizi çabucak ihya çabamızın gerisindeki en ehemmiyetli güdü de budur" değerlendirmesinde bulundu.

"Eğitimde meydana getirilen yatırımların meyvesini sanayiden turizme, değme bölgede erbap olduğumuz kalifiye insanoğlu gücü pozitif yanları ile alıyoruz" diyen Erdoğan, "Sağlıkta yaptığımız yatırımların anlamını ve önemini müstevli zamanında baştan sona beraberce yaşayarak gördük. Ulaşımda yaptığımız yatırımların kıymetini de üretimimizin ve ihracatımızın çabucak arttığı şu çağda yollarda mülk haiz kamyonlara ve tırlara bakılırsa ülkenin değme köşesine çabucak ve korkusuzca vasıl arabaları izlem ederek görebiliriz. Enerjide yaptığımız yatırımların ne aşama eleştiri ciddiyete erbap olduğunu, ümranlı devletlerin ağır müşterek erke krizi tehdidiyle yüzleştiği şu günlerde şimdi elleme değerlendirebiliriz. Tarımda ve besin sektöründe yaptığımız topu topu bu yatırımların emniyetini, besin krizi endişesiyle boğuşan devletlere bakılırsa kavrayabiliriz. Benzer örnekleri, değme bölgeye genişletme kılmak mümkündür. İnşallah ekonomide hedeflerimize ulaşarak geçtiğimiz 19 yılda 3 buçuk trilyon dolar harcayarak kurduğumuz bu altyapının hakkını vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Milletimizin değme müşterek ferdini bu hümayun yürüyüşte arazi almaya çağırma ediyorum"

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Ülkemizi, 2023 hedeflerine ulaştırmakla kalmayacak, dünkü nesillere delibozuk edeceğimiz 2053 vizyonunun temellerini de çelimli müşterek biçimde atacağız. İşte bunun düşüncesince burada hoppadak müşterek tünel açmıyoruz burada bire müşterek sürede Türkiye'nin aydın istikbaline uzanan hümayun yürüyüşün dünkü müşterek adımını atıyoruz. Milletimizin değme müşterek ferdini bu hümayun yürüyüşte arazi almaya çağırma ediyorum. Girişimci, şimdi baş döndürücü envestisman yaparak sanayicimiz şimdi baş döndürücü üreterek, işçimiz şimdi baş döndürücü çalışarak, esnafımız şimdi elleme görev vererek, nakliyecimiz şimdi baş döndürücü kere yaparak, ihracatçımız şimdi baş döndürücü mülk satarak, memurumuz şimdi elleme görev sunarak velhasıl değme birimiz işlerimizi şimdi elleme yaparak bu mücadeledeki yerimizi almalıyız" biçiminde konuştu.

Açılış sonrası Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na tünelin etrafının yeşillendirilmesi emirinde bulundu.

Derya Yetim - Hülya Keklik

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler