USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru ve faiz mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Döviz kurundaki faizlerdeki , enflasyondaki dalgalanmalar, yaşadığımız intikal periyodunun bedelleridir. Biz durmadık, çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru ve faiz mesajı
17-03-2022 21:45
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin umumi merkezinde gerçekleşen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

"Biz AK Parti'yi danışma ile kurduk. En iri istişareyi de milletimizle yaptık"

Berat Kandili'ni kutlama kartı fail Erdoğan," Milletimizin ve topu topu Müslümanların Berat gecesini canı candan kutlama kartı ediyor, hayırlara okazyon olmasını diliyorum. Önümüzdeki ağustos ayında partimiz 21. yaşını bitmiş teşrin ayında da iktidarımız 20. yılını geride bırakıyor. Bir iri davanın neferleri şekilde AK Parti bayrağı altında yola nasıl, münasebet ve ne koşullarda çıktığımızın muhasebesini gelişigüzel şartta hazırlamaya çalışıyoruz. Öncelikle şu hususun altını esasen resmetmek isterim. Biz AK Parti'yi danışma ile kurduk. En iri istişareyi de milletimizle yaptık" dedi.

Erdoğan," Attığımız gelişigüzel adımda önceki milletimize onunla beraberce teşkilatlarımızın gözüne baktık. Partimizin umumi merkezinden il ve kaymakamlık teşkilatlarına derece gelişigüzel kademesinde kurumsal işleyişin kelimesi kelimesine yürümesini sağladık. Genel başkan şekilde tığ de görülmedik müşterek gestalt olmadıkça MYK, MKYK, Meclis grubu toplantılarını makul periyodlarla inceden inceye gerçekleştirmeye ihtimam gösterdik. İl ziyaretlerimizde teşkilatlarımızla müşterek araya gelmemize okazyon bulunan Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantılarına behemehâl katılıyoruz. Dünyada sahamızda ve vatanımızda yaşanmış bulunan birçok maslahat ile birçok krizle, birçok gelişmeyle uğraşırken tümen çalışmalarını da katiyen boşlama etmedik etmiyoruz" dedi.

Salı haset milletvekilleriyle meydana getirilen geveze toplantılarının dördüncüsünün gerçekleştirildiğini hatırlatan Erdoğan," Bugün sizlerle birlikteyiz, pazartesi haset Merkez Yürütme Kurulu'nu topluyor, arkası sıra emektar fasıl milletvekillerimiz ve il başkanlarımızla müşterek yemekli görüşmede müşterek araya geliyoruz. Her devir söylediğimiz neredeyse AK Parti milletin partisidir. Milletin sesidir, milletin hizmetkarıdır. Günün 24 saati milletle beraberdir. Parti toplantılarında ayrımsız sürede sizler aracılığıyla yurttaşlarımızın dertlerini, sıkıntılarını, beklentilerini de apiko müşterek halde öğrenme olanağı buluyoruz.

Kendi tespitlerimizin sağlamasını yapıyor eş aklın ürünü teklifleri pırtı dibine alıyoruz. Kadim davamızın bizlere gösterdiği istikamette biçim yürürken partimizin 21 salname birikimi ışığında elan iri hedeflere yöneliyoruz. Elbette bazısı devir konjonktürel dalgalanmalar günce telaşlar arızi bulunduğunu bildiğimiz teessürat hepimizi bunaltıyor. Fakat gittiğimiz yolun akıllıca bulunduğunu bildiğimiz düşüncesince sabırla ve sebatla fiilen önümüze çıkan gelişigüzel engeli aşıyor, hem meseleyi çözüyor, gelişigüzel mücadeleyi zaferle neticelendiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni müşterek imtihanın 2023 seçimlerinin arifesindeyiz"

AK Parti'nin 15 seçimin tamamında sandıktan belirgin açıklık müşterek numara tümen şekilde çıktığını anlatım fail Erdoğan, "Bu milletimizin bu duruşumuzu gördüğünü, konfirmasyon ettiğini, desteklediğini gösteriyor. Yeni müşterek imtihanın 2023 seçimlerinin arifesindeyiz. Bir biçim elan milletimizin huzuruna çıkma geçmişin hesabını verecek, gelecekte yapacaklarımızı ortaya koyacak, ahir 5 sene düşüncesince seçmenden müsaade isteyeceğiz. Şüphesiz gelişigüzel intihap önemlidir, hayatidir, belirleyicidir ancak 2023 seçimleri AK Parti'nin bunun indinde Cumhur İttifakı'nın geleceğinin ötesinde ülkemizin ve milletimizin kaderi itibarıyla esas manada müşterek biçim ayrımını anlatım edecektir. Biz bu seçimde ilk evvela Türkiye'yi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına atfettiğimiz iri hedeflerine ulaştırarak ülkemizin demokratlık ve kalkınma kazanımlarını korumanın peşindeyiz.

Bununla kalmıyor ülkemizi dünyanın en iri 10 ekonomisi biçimine getirerek milletimizi yüzyıllık özlemlerine kavuşturmanın taahhüdünü veriyoruz. Türkiye'nin sonuç 20 yılına damgasını vuran gelişigüzel eserimizle, gelişigüzel hizmetimizle, gelişigüzel projemizle, gelişigüzel siyasi, ekonomik, toplumsal reformumuzla bu iri gayeyi yaşama görmek düşüncesince müstelzim ast yapıyı kurmaya çalışıyorduk. Artık fiziksel kalkınma dair kayda bedel müşterek eksiğimiz kalmadığını kıvançla anlatım görmek isterim" dedi.

Yarın açılışı gerçekleşecek 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ehemmiyetli müşterek plan olduğuna ihtimam çekici Erdoğan, "İşte ferda açılışını yapacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü'nün en ehemmiyetli sembollerinden bir tanesi olacağına inandığım kalkınma hamlemizi ihtiyacımız bulunan iri atılımı destekleyecek seviyeye getirdik. İnşallah Cumhuriyet tarihimizin hassaten de AK Partimizin şu iktidarı zamanında eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda hassaten aut politikada, tarımda ve enerjide dört başı mamur bu bölgelerde şu anda hassaten de 1915 Çanakkale Köprüsü adeta müşterek yan mesafesindedir. İnşallah dünyanın en ehemmiyetli köprülerinden bir tanesi olacak. Hatta müşterek numarası diyebileceğim müşterek köprüyü sonunda mensur ettik. Anlamı var, nelerdir o? Burası Çanakkale, Çanakkale Zaferi'nin taçlandığı bu alanda bu yapıtı ortaya ayırmak hatırlayın çokluk eğri uzaktan geçilmez. Dalgalı olmasa cıvıl cıvıl anahtar trafiği geçemezsin. Fakat demincek bu köprümüzle 6 dakikada Asya'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya geçecek müşterek adımı müşterek yatırımı gerçekleştirmiş olduk bu da bizlere baht oldu" niteleyerek konuştu.

"Ey Ana Muhalefet bak, Ordu-Giresun'da denizin üstünde müşterek keyif meydanı yaptık haberiniz mevcut mı"

Şimdi topu topu vaktimizi ve imkanımızı devletinin gücü, ülkesinin gelişmişliği, vatandaşlarının refahı ile Türkiye'yi dünyanın en yukarı sıralarına taşımaya hasredecek müşterek yerdeyiz. Yarın baştan sona beraberce herhâlde orada buluşacağız. Bilhassa sonuç 10 yılda terörden darbeye, iktisadi tuzaklardan siyasal çelmelere derece maruz kaldığımız gelişigüzel hücum ülkemizi baştan istikrarsızlığa, güvensizliğe, kaosa sürükleyerek aha bu hedeften tenkil gayesi taşıyordu. Hamdolsun başaramadılar, başaramayacaklar. Çünkü milletimiz hem elindekilerin değerini biliyor, hem oynanan oyunu görüyor hem de verdiğimiz mücadelenin gayesini ikrar ve konfirmasyon ediyor.

İşte Yavuz Selim köprüsünü yaptık ona takıldılar. Osmangazi'yi yaptık ona takıldılar. Nissibi Köprüsü'nü Şanlıurfa'dan Adıyaman'ı birbirine bağladık ona takıldılar. Çünkü akılları bu cins şeyleri kabullenemiyor, almıyor. Tüm bunlarla bu arada İstanbul-İzmir arası 7-75 saatken onu 3 sayaç 15 dakikaya indirdik hafsalaları almadı. Biz bunlarla kalmadık Samsun, uç kapısına varıncaya derece o alanı elhamdülillah yegâne nağme yegâne vürut değil otoban biçimine getirdik ve onu da hafsalaları almadı, almaz. Şimdi buradan sesleniyorum ey Ana Muhalefet bak, Ordu-Giresun'da denizin üstünde müşterek keyif meydanı yaptık haberiniz mevcut mı?" dedi.

Rize - Artvin havalimanının gelecek ay açılışının yapılacağını bildiren Erdoğan," Şimdi Rize-Artvin orada da havalimanımız sonlanmış olmakta inşallah gelecek ay onun da açılışını yapacağız haberiniz mevcut mı? 25 havalimanından 56 havalimanına çıktık. Yani ülkemizin müşterek yerinden müşterek alegori gidecek bulunan benim vatandaşım uçağa binmiş olduğu devir uçaktan indikten sonra sağlıksız saatte evinde.

Döviz kurundaki, faizlerdeki, enflasyondaki dalgalanmalar yaşadığımız intikal döneminin bedelleridir. Biz durmadık çalışıyoruz. Fiyatlar şunlar bunlar, canan vatandaşlarım bakın durmuyoruz dört başı mamur bu yatırımları yaparken tığ bu yatırımları da hassaten devir olmakta bakıyorsunuz PPP denilen yap işlet devret ile bu adımları atıyoruz ancak bunu da akılları almıyor. Bu müteahhit kuruluşların kendi olanaklarıyla diyar dışından yahut kendi olanaklarıyla dört başı mamur bu yatırımı yapmış olup ondan sonraları da yaptığımız tenkis ile yemeden içmeden 10 senede yemeden içmeden 15 senede yemeden içmeden 20 senede bunun bedelini büyüklük şekilde tığ kendilerine ödüyoruz. Devletin kasasından müşterek kuruş çıkmıyor. Burada müteahhit şirket bunu yapıyor ve mahsus müşterek ücretle yemeden içmeden köprüden yemeden içmeden otobanlardan güzeşte yurttaş bedelini ödüyor. Açık mı mevcut bu açığı büyüklük o müteahhit şirkete ödüyor. Bütün bunlarla bu arada tığ çabucak bu yatırımları yaparak ülkemizi ayağa kaldırdık" ifadelerini kullandı.

"85 milyonun baştan sona dil bağımızı güçlendirirsek üstesinden gelemeyeceğimiz mesele, aşamayacağımız bariyer yoktur"

Yap İşlet devret yöntemiyle müşterek baş döndürücü ehemmiyetli projenin gerçekleştiğini kaydeden Erdoğan," Bunu yalnızca otobanlarda, otoyollarda yapmadık hastanelerde de yaptık. İşte şu anda 19 kent hastanesi var. Bu kent hastanelerimizi tığ ayrımsız iyilikle yaptık. Şimdi kent hastanelerimizle övünç ediyoruz. Onların dair gelmeye, bahane takmaya başladılar. Boşuna uğraşmayın, bak sizinde eliniz ayağınız oralara düşer. Bak, şu güneş tacı virüste bu kent hastanelerimiz bu terbiye ve araştırı hastanelerimiz tor olsaydı tığ bu süreci anca hazırlop hafif atlatamazdık. Fakat bu hastanelerle tığ bu süreci başarıyla atlattık.

Bu kavim istiklali ve istikbali düşüncesince Çanakkale'den ulusal mücadeleye, darbelerden vesayete dışarıda yazılıp içeride oynanan senaryolara derece birçok badireyi yaşamış, sınama etmiş, sonuçlarıyla yüzleşmiş müşterek halktır. Eğer tığ kendimizi ve önümüzdeki bu tabloyu akıllıca ve içtenlikli şekilde anlatıp 85 milyonun baştan sona dil bağımızı güçlendirirsek üstesinden gelemeyeceğimiz mesele, aşamayacağımız bariyer yoktur. Onun düşüncesince ısrarla söylüyorum şu anda burada topu topu il başkanlarım Allah düşüncesince elden hoppadak yatırımın bulunmadığı eserin bulunmadığı müşterek ilimiz yok. Dolayısıyla size sakıt ne? Siz de bu ilinizdeki topu topu eserleri eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda bunları halkımla vatandaşımla paylaşacaksınız onlara anlatacaksınız" dedi.

Türkiye'nin esenlik sisteminde baş döndürücü biçim kıvrım ettiğini kail Erdoğan," Az önceki monitör ekranında paletli ambulanslarla marazlı taşımasını izledim. Arkadaşlar tığ geldiğimizde bırakın paletli ambulansı alışılagelen cankurtaran mevcut mıydı? Doğru yanlışsız alışılagelen cankurtaran yoktu. Biz bunların hepsini aştık. Paletli ambulansları devreye soktuk ve en sıkkın bölgelere bu ambulanslarla çıkmaya başladık. Aynı halde cankurtaran helikopterlerimizi devreye soktuk. Ambulans uçaklarımızı devreye soktuk. Böyle şeyler mevcut mıydı? Bunları tığ ne için yaptık? İşte Tıp Bayramını acemi geride bıraktık Kanuni'nin anlatım etmiş olduğu neredeyse el içre geçer akçe müşterek şuurluluk bulunmayan büyüklük neredeyse olmaya büyüklük cihanda müşterek soluk doğruluk neredeyse dedik ve yola hakeza koyulduk. Çünkü tığ milletimizi seviyoruz. Milletimize inanıyoruz nedeniyle partimize de güveniyoruz. Çünkü tığ bu kadronun bu teşkilatın gücünden, kabiliyetinden, yapabileceklerinden eminiz" ifadelerini kullandı.

"Pek baş döndürücü düzenlemeyi içeren bu teklifin ülkemize hayır olmasını diliyorum"

Cumhur İttifakı şekilde uzun uzun müşterek süredir hazırlıkları planlı intihap kanunundaki değişikliklere dair çalışmanın geçtiğimiz günlerde meclise sunulduğunu hatırlatan Erdoğan şunları söyledi;" Seçim barajının yüzdelik 7'ye düşürülmesinden ittifakların saylav emisyon hesabının baştan yapılmasına, müntehip kütüklerinin tanziminden acemi dümen sistemimizle alakadar uzlaşma hükümlerine derece sağlam baş döndürücü düzenlemeyi içeren bu teklifin ülkemize hayır olmasını diliyorum. Bu teklifle alakadar etraflıca açıklamaları arkadaşlarımız elhak halkoyu ile paylaştılar. Burada yalnızca müşterek hususun altını resmetmek istiyorum. Seçim kanununda yapılacak bu tensikat en baş döndürücü CHP milletvekillerini rahatlatacaktır niteleyerek düşünüyorum. Çünkü biliyorsunuz ki bu partinin milletvekilleri intihabat evveliyat gruplar biçiminde gözleri yaşlı, boyunları bükük bu halde başka partilere giranbaha tepside ağırlama ediliyordu.

Yeni kombinezon ile seçimlere eklenmek düşüncesince Mecliste kadro ihdas kılmak yegâne başına tam olamayacağı düşüncesince siyasal mühendislik gayretlerinin ürünü bu cins taşınmalara bundan sonraları gerekseme kalmayacak. Böylece CHP milletvekillerinin tuzluk neredeyse politika masasında vasıtasız ele gezdiği ulusal dilek hesabına sıkılma donör beniz kızartıcı tablolarla inşallah müşterek elan karşılaşmayacağız. Yine bu kombinezon ile ittifaklar içre arazi meydan partilerin eş oldukları oy potansiyelinin baş döndürücü üstünde çelim ve saylav elde edebilmelerini sağlayıcı sistemi de değiştiriyoruz. Böylece hem ulusal iradenin tecellisinde adaleti sağlamayı hem de safiha partilerinin siyaseti manipüle etmelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

"Bu düzenlemede en baş döndürücü CHP milletvekillerinin işine yarayacaktır" diyen Erdoğan, "Çünkü CHP ittifakını enli tabanlı açıklamak düşüncesince kendi çalışanlarının seçilmesi müstelzim alanların müşterek yönünü başka partinin adaylarına peşkeş çekiyordu. Meclis'e maruz teklifle bu garabetin de önüne geçilmekte. CHP'lilerin kendi listelerine eş çıkabilmelerine olanak sağlanmaktadır. Sorsanız AK Parti'yi demokrat olmamakla, yalnızca kendi çıkarını düşünmekle suçlarlar. Gördüğünüz neredeyse tığ intihap kanununda değişikliği çalışırken üstelik CHP milletvekillerinin yaşamış olduğu sıkıntıları da dikkate aldık düzenlemeleri onların da endişelerini giderecek halde yaptık.

Bunun düşüncesince Komisyon ve Genel Kurul görüşmelerinde CHP milletvekillerinin maruz teklifi gizlemeden yapamasalar üstelik içten destekleyeceklerine inanıyorum. Aslıda siyasette elini en baş döndürücü rahatlattığımız insan de CHP'nin başında. Bunca senedir on paralık müşterek iş yapmadan on paralık müşterek intihap kazanamadan durmayı başarabilen Kılıçdaroğlu'dur. Öyle Ahlatlıbel'de değirmi masanın çevresinde toplanmakla politika olmuyor. Bu şahıs önceki AK Parti'nin yaptıklarına yapmakta olduklarına bakıyor sonraları çıkıyor kürsüye bunların müşterek yönünü iftiraya vasıl köksüz kusur bilgilerle eleştiriyor, müşterek yönünü da kendi bellek etmiş kendi söylemiş neredeyse anlatıyor. Bir güneş bakıyorsunuz terörle uğraş düşüncesince yaptığımız uç ötesi harekatlarına herhalde PKK'ya göbekten dair olduklarını gücendirmemek düşüncesince zırva bahanelerle hapishane rahatlığı çıkıyor.

Sonra müşterek başka güneş bu harekatları kendisinin önerdiğini söylüyor. Bir güneş bakıyorsunuz ülkemizin hayattaki en ehemmiyetli markalarının bir tanesi biçimine mevrut insansız iklim araçları hassaten peyda görmek neredeyse defans sanayii ürünlerimizi yerden yere vuruyor. Sonra başka güneş bu planların namına ilgilendiren bulunduğunu anlatım ediyor ayrıca ve ayrıca o fabrikayı benden önceki gidip gezmiş, görmüş. Böyle köksüz olabilir mu?

Anlamak muhtemel değil müşterek güneş bakıyorsunuz Türkiye'nin haysiyetli aut siyasa duruşlarına en ciddi ifadelerle saldırıyor. Sonra başka güneş kendiliğinden oldukça sakıncasız halde bu duruşun patentine isteyen oluyor. Patent bizlere ait. Bir güneş bakıyorsunuz Türkiye'nin erke dalında meydana getirdiği yatırımları çetecilikten eşme israfına, iş bilmezlikten çevreciliğe derece tu kazurat anons ediyor, müşterek başka güneş adisyona kitaba gelmez yöntemlerle ayrımsız işleri kendisi plan şekilde anlatıyor. Kendisi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne hapishane rahatlığı çıkmasına karşın ortaya diyar haricinde hazırlanıp eline tutuşturulmuş maatteessüf müşterek anlatım haricinde on paralık müşterek öneri koyamadığını da unutmadık" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Daha masada kuşkusuz oturacaklarına, koridorda kuşkusuz yürüyeceklerine üstelik değişmeyen vermeyi beceremeyenlerin böylesine esaslı müşterek reformu düşünmeleri, hazırlamaları, milleti inandırma etmeleri uygulamaya geçirmeleri tabii muhtemel değildir. Salgın neredeyse müşterek sıkıntı siyasal ve iktisadi kırık çizgileri neredeyse hususlarda ülkemizin kaderini ellerinde tuttuğunu düşünün.

Onlar müşterek araya gelene habitat düzenine ve uydurma sırasına değişmeyen verene, koridorda dolaşma hizasını tutturana derece elhak iş işten geçer. Böylesi müşterek karmaşadan ülkenin ve milletin hayrına müşterek kararın çıkması haydi baskı diyelim çabuk ve metin müşterek halde uygulanması muhtemel mü? Bu tablonun yalnızca fikri üstelik karabasan gibi. Milletimize öneri edilen cümle aha budur. Gerçi Kılıçdaroğlu'nun bu tutarsızlıklarına bu hezeyanlarına yel gülü misali esintiye layıkıyla daim taraf değiştirmelerine bundan sonraları alıştık. Biz ihtimal mecburen alıştık yemeden içmeden milletimiz kendisinden inanıyorum ki bıktı. İnşallah 2023 seçimleri başka müşterek baş döndürücü hayır neticesinin indinde türkiye siyasetini bu taslak tipten de kurtaracak müşterek okazyon olacaktır" açıklamasında bulundu.

Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler