USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Kanal İstanbul mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sonuç tabliye ilhak töreninde konuştu. Kanal İstanbul projesine bağlı muhalefetin açıklamalarına tepkime yayınlayan Erdoğan, "Sakın Kanal İstanbul'a girmeyin. Girerseniz mülk alamazsınız" diyenler var. Bunları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Kanal İstanbul mesajı
13-11-2021 15:36
Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün sonuç tabliye montaj yapılması ve dolgun alış törenleri düşüncesince Çanakkale'ye geldi. Erdoğan, icra ettiği konuşmada, envestisman ücreti 2,5 milyon ekü bulunan Kınalı Savaştepe otoban ve güreşçi köprüsü projesini yap-işlet-devret modeliyle yaşama geçirdiklerine ayraç ederek, “Köprünün hizmete girmesiyle bugüne denli sis ve aksi iklim koşulları dolayısıyla kesintiye uğrayan geçit intikal trafiği tek engele püsürsüz yapılacak. Seyahat 6 dakikaya inecek. Marmara alanımızı fırdolayı muhasır otoban projemizin bu ehemmiyetli ayağını inşallah başarıyla bitirmek üzereyiz” dedi.

“Bu şişman projeyle İstanbul'daki Havalimanından yola çıkıp, Avrupa yakasından yola bitmeme ettiğinizde, Malkara ile Çanakkale Köprüsü üstünde Savaştepe ve İzmir'e iktiran etmek muhtemel olacaktır” diyen Erdoğan, “İstanbul'dan havalimanından yola çıkıp Yavuzsultan Selim Köprüsünden Anadolu istikametine bitmeme ettiğinizde de Osmangazi Köprüsü Bursa-Susurluk hattıyla gine Savaştepe'ye ve İzmir'e ulaşılabileceksiniz. Bilindiği az daha şimal Marmara oto yolununun 398 kilometre namına planladığımız Kınalı-Akyazı bölümünü Başakşehir kesimi ilavesiyle 443 kilometreye çıkarmıştık. Bu kesimin tamamını çoğunluğunu da müstevli zamanında peyda etmek az daha hizmete açtık.

Ülkemizin en baş döndürücü nüfusunu barındıran en şişman uran tecim hacmine cemaat yerleri muhasır otoban ringi 2023 hedeflerimizin eleştiri projeleri ortada arazi almaktadır. Artık inşâsında sona geldiğimiz 191+5 Çanakkale Köprüsü ile bu projenin hem zahmetli hem en prestijli bölümlerinden birtanesini hâlâ tamamlıyoruz. 18 Marta ithafen 319 m. namına belirlenen yüksekliği, cumhuriyetimizin 100 yılına ayraç fail 2023 m. uzunluğu ile manalı mesajlara sahiptir. viyadükleriyle uzunluğu 4,6 kilometreyi bulan köprünün 2019 Mayısında suyla buluşturulan cihannüma keson temelleri kükremek düzeyinin 45 ile 37 m. derinliğinde arazi almaktadır” sanarak konuştu.

Dünyanın en şişman mutedil açıklıklı köprüsü

Otoyol ve güreşçi köprüsü projesinin inşasında 670'i mühendis, 5 binin üstünde insan ve 740 iş makinesi çalıştığını, 106 madun yüklenicinin fariza yaptığını özetleyen Erdoğan, “Dünyanın en şişman mutedil açıklıklı köprüsü bulunan 1915 Çanakkale Köprüsü, dizayn mühendisliği yapımı ve ülkemize kazandırdığı beceri birikimi ile hakkıyla ehemmiyetli birlikte eserdir. Şimdiden ülkemizin sembollerinden bir tanesi hâline dönüşen bu güreşçi köprüsü şişman ve çelimli Türkiye hedefine birlikte hamle hâlâ yaklaştığımızın ispatıdır. Yatırımda, üretimde, ihracatta, istihdamda dünyanın en büyükleri arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'nin gereksinim duyan erişim altyapısının bu hayatî bölümünün tamamlanmasıyla bundan sonra geleceğe hâlâ da umutla bakıyoruz. Yap-işlet-devret modeliyle nesir edilen bu güreşçi köprüsü ile Türkiye toy birlikte sıçrama periyodunu hâlâ muvaffakiyet ile gerçekleştirmiş oluyor. Avrupa ile Asya ve Afrika kıt'alarını birleştiren toptan erişim projesinin ehemmiyetli ayağının hizmete girmesiyle insanî ilişkiler, turizm, tecim artacak, kolaylaşacaktır. Ülkemizin bu otoban ve köprüden geçerek dizi halde menzillerine revan vasıtaların pres mahrukat ve saat mâliyetlerinden elde edeceği şişman ateşçi anlatmaya lazım duymuyorum.

Dünya tarihinin en ağırbaşlı geri hizmet krizlerini yaşamış olduğu devirde hakeza birlikte projeyi yaşama geçirmemiz eleştiri ve önemlidir. Artık 3 kıt'adaki etraflı kara, deniz, demir, iklim yollarının ülkemizden ve boğazlarımızdan geçmeye başladığı birlikte çağa giriyoruz. Bu iyilikle otoyollarımız, ayrılmış yollarımız, köprülerimiz ve tünellerimizle esmer alternatifleri standartlarını yükselttik. Tüneller, aceleci katar hatları, kuvvetli yollarımızı modernize ettik. Dünyanın en şişman geçici ve ağırlık merkezi olma amacında ilerleyici istabul hatır meydanı ilkin 56 havalimanında iklim yollarını geliştirdik. Yat limanlarıyla, konteynır limanlarıyla, dış satım limanları, arsa yağı ticareti limanlarıyla kükremek alternatifleri kapasitelerini artırdık” sanarak konuştu.

“Kanal İstanbul çevrilme olacak"

Kanal İstanbul ile kükremek amacında çevrilme durumunda adımı yaşama geçireceklerini kaydeden Erdoğan, “Bilhassa canan milletime sesleniyorum. İkide birlikte ana muhalefetin, hassaten dünyaya seslenerek, büyükelçileri toplayarak, ‘Sakın ha, Kanal İstanbul'a girmeyin. Kanal İstanbul'a girenler şurası bilsinler ki, banko paralarını alamazlar'. Sevgili milletim. Devletlerde devamlılık esastır. Zaten bunların i ktidar yüzü rüyet imkânları olmayacak. Milletim onlara hakeza birlikte fırsatı vermez. Bu ülkede dikili ağacı sıfır muhalefetin 2023'te iktidarı kabul etmek az daha birlikte imkânları da olmayacak. Dolayısıyla dünyayı bu halde yıldırma etmek, sürekliliği birlikte kenara koyarak, buna girmeyin, girerseniz paranızı alamazsanız yaklaşımına girmeleri, büyüklük yönetiminde ne denli bilgisiz olduklarını, bu ülkeye ne denli hainlik zarfında olduklarının ifadesidir. Aziz milletim. Bunlar şu anda başkanlığını elinde bulundurdukları belediyelerde ne yapıyorlar? Bunlara bakın. Su dair verdikleri sözler, ehven su; elektrikte verdikleri laflar Hangisini tuttular? Alt çatı ile ait ne yaptılar? Hiçbir obje yok. Şimdi ayrımsız halde inşâsı devam eden aceleci katar yollarını tamamlayarak, bu bölgelerde ülkemize derslik atlatacağız. Kalkınmanın asliye madun yapısı ulaşım, enerji, teknolojide şişman ara büküm edersek hedeflerimize o denli aceleci ulaşırız.

19 senedir aralıksız demeden bu alanlara envestisman yapıyoruz. sağlıktaki yatırımların karşılığını müstevli zamanında muhakkak aldıysak, defans sanayiine meydana getirilen yatırımların meyvelerini muhakkak terörle mücadelede topladıysak, inşallah erişim yatırımlarının karşılığını üretim, ihracat, istihdam ile göreceğiz. Birileri Türkiye bahis konusu olduğunda, arsıulusal ticaretin kurallarını değiştiriyor. Çifte standartta uç tanımıyorsa, tığ zahmetli oyunu bozar diyerek, bu engelleri aşacak kuvvet ve kararlılığa sahibiz. Belki az buçuk saat kaybedip, birlikte tomar erke gider edeceğiz. Biraz canımız sıkılacak, ancak behemehâl hedeflerimize ulaşacağız. Avrupa ve Asya kıt'alarını birleştiren, Çanakkale boğazındaki, önceki boğazlardaki dördüncü köprümüzün ülkemize, milletimize, kâffesi dünyaya faydalı olmasını diliyorum. Planlanma ve inşasında emeği sabık bakanlık, büyüklenme ve müteahhit firmaları kutlama kartı ediyorum” niteleyerek laflarını noktaladı.

Utku Yaşar Cüce-Uğur Uslubaş-Abdullah Çibir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler