USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yargı Reformu Strateji Belge'mizi açıkladığımız 30 Mayıs 2019 tarihinden bugüne denli 5 ilçe paketini yaşama geçirdik. Yakında meclisimizin taktirine sunacağımız dünkü müşterek ilçe paketi ile bu ıslah zincirine inşallah dünkü müş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' mesajı
10-12-2021 12:24
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı kabilinden planlı programa 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle videoteyp mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam düşmanlığının ve kültürel ırkçılığın herhangi yanında güzeşte çağ arttığını anlatım etti.

“Avrupa'da en baş döndürücü vatandaşımızın yaşamış bulunduğu 3 ülkede göçmenlere müteveccih saldırıların sayısı 3 bini aşmıştır”

İslam kini tehdidinin herhangi yanında güzeşte çağ arttığını kail Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya İnsan Hakları Günü'nün özellikle mazlum ve mağdurlar peyda etmek neredeyse kâffesi adamlık düşüncesince hayırlara punt olmasını diliyorum. Bundan 73 sene eskiden iri umutlarla ikrar edilen BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi global sulh ve istikrarın korunmasında halen ehemmiyetli yanında kanıt olma vasfını koruyor. Ancak özellikle İslam kini ve kültürel rasizm peyda etmek neredeyse beyannamede toprak düzlük ilkelere müteveccih tehditler de gündüz günden artıyor. Günümüzde demokratlık ve insanoğlu hakları havariliği karşıcı nice günindi ülkesinde tiksinme söylemleri, siyasetle baş başa günce yaşamı da hava almıştır. İnsanların kökenine, inancına, rengine, aut görünüşüne gereğince ayıran, en esas adalet ve özgürlüklerini ellerinden düzlük faşist çalışmalar adeta bayağı bir duruma gelmiştir. Her ne denli buzdağının yalnızca sâdır tarafını yansıtsa güçlü istatistikler İslam ve ecnebi düşmanlığının eriştiği boyutları açık açık ortaya koymaktadır.

Geçtiğimiz sene geçmiş senelere gereğince tiksinme suçlarının sayısı 2 büküm yükselmiştir. Yine güzeşte sene Avrupa'da en baş döndürücü vatandaşımızın yaşamış bulunduğu 3 ülkede, göçmenlere müteveccih saldırıların sayısı 3 bini aşmıştır. Mescit ve ibadethanelere müteveccih eylemler ise anne cereyan medyada bundan böyle çav kıymeti güçlü taşımıyor. Nefret suçlarına müteveccih kayıtsızlığın sığınmacılar ve yerlerinden edilmiş bireylere karşıda sergilendiğini görüyoruz. Her seferinde insanoğlu adalet ve özgürlüklerinden çağ vuranlar Suriye'den Yemen'e, Afganistan'dan Arakan'a denli sahamızda yaşanmış olan insancasına dramlara gözlerini kapıyor. Akdeniz'in herhangi yanında sene binlerce insanoğlunun yaşamını kaybetmiş bulunduğu devasa yanında kabristana dönüşmesini yalnızca seyrediyorlar. Yunanistan'ın Ege Denizi'nde sığınmacı botlarını batırması karşısında göz boncuğu aksülamel göstermiyorlar. Ülkemizin DOĞRU bulunduğu mevzularda bile elden müeyyide diline sarılanların herhangi yanında çağ göstergeç ekranlarına yansıyan bu trajedilerle ilgilendiren şimdiye denli yanında tane yanında eleştirmeli cümlelerini duymadık. Aynı halde daim bebek haklarından bahsedenlerin Avrupa'da kaybolan on binlerce Suriyeli sığınmacı çocukla ilgilendiren attıkları göz boncuğu adıma tanık olmadık” niteleyerek konuştu.

“Dünyanın ulusal gelire gereğince en yanında tomar insancasına iane karşıcı ülkelerinden birisiyiz”

Kadınlar, dallar ve engelliler özellikle peyda etmek neredeyse herhangi yanında kesimden insanoğlunun adalet ve özgürlüklerinin genişleteceğini tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benzer ikiyüzlülükler eş hakları ve hanıma müteveccih sertlik hakkında de sahnelenmektedir. Kadınlara kamusal bölgede mevcut olma hakkı tanımayan ayrımcı tensikat Batılı devletlerde göz boncuğu aksülamel çekmeden ferah ferah yaşama geçebilmektedir. İstanbul Sözleşmesi üstünden bizi maksat düzlük kesimlerin vatandaşlarımızı da kıygın fail bu zulümler karşısında kelimesiz kalması ise ayrı yanında garabettir. İnsan haklarının hiçe sayıldığı böylesi yanında devirde Türkiye insanı ve insancasına değerleri merkeze düzlük çalışmalarıyla öne çıkıyor. Suriye'den Yemen'e, Afganistan'dan Arakan'a denli kâffesi bunalım bölgelerinde adamlık onurunu kurtaran hizmetlere imza atıyoruz.

Daha adaletli yanında dünyanın beklenen bulunduğu inancıyla, nerede yanında mazlum ve kıygın olacaksa değişiklik yapmadan iane elimizi uzatıyoruz. Dünyanın ulusal gelire gereğince en yanında tomar insancasına iane karşıcı ülkelerinden birisiyiz. Savaş, arbede ve terörden kaçan 5 milyona yaklaşan kardeşimizi vatanımızda konuk ediyoruz. Salgınla mücadelede yabancılar kabil içe bekinmek adına imkanlarımızı arkadaş ve ahi ülkelerle paylaşıyoruz. Haksızlık ve hukuksuzluk karşısında tepkimizi göstermekten çekinmiyoruz. Sınırlarımız haricinde kâffesi bunları yaparken memleketimiz süresince de kadınlarımız, çocuklarımız ve engellilerimiz özellikle peyda etmek neredeyse herhangi yanında kesimden insanımızın adalet ve özgürlüklerini genişletmeye çaba ediyoruz.

Yargı Reformu Strateji Belge'mizi açıkladığımız 30 Mayıs 2019 tarihinden bugüne denli 5 sakatlık paketini yaşama geçirdik. Yakında meclisimizin taktirine sunacağımız dünkü yanında sakatlık paketi ile bu düzelti zincirine inşallah dünkü yanında bölüt henüz ekliyoruz. İnsan Hakları Tanzimat Komisyonu'nun eylem yeteneğini artıracağımız bu paket ile hanımlara müteveccih rahatsız etme ve strateji eylemlerinin cezaları ağırlaştırılacaktır. Türkiye insanoğlu odaklı mutluluk geleneğinde almış bulunduğu mutluluk geleneği ile demokratlık ve esas özgürlükler alanındaki düzelti iradesini önümüzdeki devirde de sürdürecektir. Rabbim yalpak ve yardımcımız olsun” halinde konuştu.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler