USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yeşilay gibi STK’ların yanında asıl ailelere görevler düşüyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bağımlılıkla mücadelede Yeşilay gibi STK'ların yanında asıl ailelere görevler düştüğünü belirterek, "Öyle ortak dönemdeyiz bundan böyle ortak yaşından itibaren kâffesi evlatların cep telefonu, tablet, elektronik beyin yahut göstergeç

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yeşilay gibi STK’ların yanında asıl ailelere görevler düşüyor'
05-11-2021 22:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Yeşilay Danışma Merkezleri eş açım törenine katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve milletvekilleri zevcelik etti.

“Mücadeleyi vatanımızda indinde tane indinde yayımcı bırakmama, azim ve kararlılıkla sonuç nefesimize genişliğinde sürdüreceğiz”

Açılış töreninde mülakat eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Danışmanlık merkezlerinin ülkemizin 4 indinde yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yekûn 104 benek verdikleri hizmetle değme yaştan vatandaşımızın yaşamın renklerini kazanmalarına katkıda bulunacaklarını inanıyorum. Bu merkezde parasız namına verilen hizmetler bağımlılarla sınırlanmış kalmayıp onların ailelerini ve toplumsal çevrelerini de içerisine düzlük enli indinde savaş stratejisine dayanıyor. Bağımlılıktan kurtarılan insanlara keyif güvencesinden istihdama, gereksiz zamanlarını değerlendirmeden sistem edindirmeye genişliğinde enli indinde bölgede destek sunar sağlanıyor. Böylece bu iradeye yayınlayan kişilerin önlerinden adeta görülmemiş indinde zamanın kapıları açılıyor. Sosyal misyon uzmanlarından psikologlara genişliğinde enli indinde ekibin içre toprak almış olduğu emekli ve derinlemesine mücadelenin gayesi bağımlılıktan kurtulan kişilerin baştan ayrımsız yanlışa düşmelerinin önüne geçmektir. YEDAM modelinin başarılarını ve basamak grado esneyen misyon ağırın takdirle izliyoruz. Bağımlılıkla mücadeleyi de insanoğlu merkezli yürütüyoruz. İnsanı yaşat ki mevki yaşa anlayışı çırçıplak maşer kuruluşu namına bu bina altındaki faaliyetlerde asliye felsefedir. Ailelere yetişkinlere bebek ve genceler müteveccih programlar Yeşilay'ın indinde asrı aşan misyonuna ne basamak düzen bağı sıkıya ilişkin olduğuna ayraç ediyor. Tüm yaşamını dokuncalı alışkanlıklar ve maddelerle mücadeleye adamış bir tanesi namına Yeşilay'ı yanında oldum, olmayı da sürdüreceğim. Her devir altını çizerek tabir ettiğim gibi İçki özellik ve keriz bağımlılığı hepsi kötülüklerin anasıdır. Tütün kullanması hem kendimize hem çevremize zararlıdır. Teknoloji bağımlılığı bizi insanoğlu eden vasıflardan uzaklaştırıp asıl sıfır indinde dünyaya bizi hapseder. Zararlı ve biçimsiz bulunan değme bilinçlilik değme yerde ve değme şartta böyledir. Bu cins alışkanlıkların hiçbirinin de ideoloji yahut inançla hevesi yoktur. Her ki içkiye, maddeye, kumara sigaraya güzelleme diziyorsa indinde tane gayesi kişi sapkın avlu biçimini, zaaflarını, komplekslerini örtmektir. Bizim Yeşilay'la yürüttüğümüz mücadeledeki indinde tane gayemiz, ülkemize ve milletimize ruhu ve gövdesi de dipdiri nesiller kazandırmaktır. Bu mücadeleyi vatanımızda indinde tane indinde yayımcı bırakmama azim ve kararlılıkla sonuç nefesimize genişliğinde sürdüreceğiz” dedi.

“Yeşilay gibi STK'ların yanında asıl namına ailelere görevler düşüyor”

İnternete erişimin kolaylaşmasından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Günümüzde internete erişimin kolaylaşması ve toplumsal iletişim araçları platformlarını kontrolsüz çoğalması vaktiyle bu yana aşina bağımlılıklara yenilerini ekledi. Bilgisayardan cep telefonuna, dubara konsollarından televizyona genişliğinde uzanan uygulayım bilimi tabanlı bu acemi bağımlılık türüyle savaş Yeşilay'ın hata bölgesine giriyor. Devletin ilgilendiren birimleri ve Yeşilay gibi çırçıplak maşer kuruluşları yanında asıl namına ailelere görevler düşüyor. Öyle indinde dönemdeyiz bundan sonra indinde yaşından itibaren hepsi evlatların cep telefonu, tablet, elektronik beyin yahut göstergeç monitörü gibi cihazlara saatlerce hipnotize ergin gibi kaldığını görüyoruz. Anne babalar kendilerine sayaç açmak yoluna kolaycılığa kaçarak ve bir fazla fazla kez bilincinde yapılmaksızın evlatların bu cins elektronik cihazların ve oralarda muhatap oldukları içeriklerin bağımlısı yapıyorlar. İnternet bağlantısı mevcut cihazlarda evlatlarımızın değme ayrışık dokuncalı içeriğe algı olanağı da genellikle eş değiliz. İnternette evlatlarımızın karşısına çıkabilecek alkol, sigara, özellik kullanımı, şiddeti, cinselliği ve değme ayrışık sapkın görüntüyü fikri, telkini engelleyebilmemiz hakkıyla baş döndürücü zor. Üstelik bu cins içerikler evlatların zihinlerinde bizim insanlarımız ırak avlamak düşüncesince aralıksız çalıştığımız dokuncalı ürünlere meşruiyette sağlıyor. Biz her insana sigara kötüdür, içki zararlıdır, keriz felakettir niteleyerek talkın verirken, internette yahut televizyonda daim ayrımsız ürünleri kullanan insanlarla karşılaşan jön dimağlara bu mesajları ne ulaştırabiliriz. Daha kötüsü bu mecraların indinde bölümü genel ağ üstünden çocuklarımıza ulaşıp onları değme ayrışık yorum açıkça bir vaziyete getiren biçimsiz oruçlu şahıslara okazyon veriyor” niteleyerek konuştu.

“Çocuklara dahil etmeyen ana ve babalar onların yaşamış olduğu felaketlerin ortağıdır”

“Tabi iğneyi karşımızdakine batırırken, çuvaldızı da kendimizden esirgememiz gerekiyor” niteleyerek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyükler namına maatteessüf bundan sonra küçüklere ‘hayır' demeyi başaramıyoruz. Kişilik, kişilik vermemiz onların yaşadıkları toplumdan ve dünyada gereksinimleri bulunan bilinç, bilim maharet değerlerle donatmamız müstelzim çocuklarımızı rollere değişiyoruz. Anne babalar değil dallar ana ve babaları yönlendiriyor. Evde güzel dayanıklı olamadığımız, okuldaki gelişimini yakından strateji etmediğimiz, kimlerle oturup kalktığını bilmediğimiz çocuklarımızı engellenmeyen kılmış olmayız. Sadece başı gereksiz bırakmış, boşlama etmiş oluruz. İnsanların hayatlarını karartan biçimsiz alışkanlıkların izini sürdüğünüzde doğrudan tamamının çocukluk ve deneyimsizlik dönemlerine çıktığını görüyoruz. Çocuklara bedel vermek, onların görüşlerini önemsemek, aile içerisindeki kararlara katılımımı iletmek behemehâl gereklidir. Ama bu boyut kişi değerlerimizle donatarak metin ve şuurlu erat namına yaşama istihzar sorumluluğumuzu ortadan kaldırmaz. Çocukların ilkin değişimin ayırt etmeyen yahut ayırt etmiş olduğu biçimde dahil etmeyen ana ve babalar onların yaşamış olduğu felaketlerin ortağıdır. Alkol ve özellik kullanıcıların biçimsiz alışkanlıklarında kapılmasında kurtulmasında ana ve babaların çarpıcı olduğun bilinmelidir. Çocuklarımıza güveneceğiz. Sözümüzle ve yaşantımızla onlara delalet etmeyi, dayanıklı olmayı boşlama etmeyeceğiz, tinsel değerlerimizle canlandırma etmeyi de boşlama etmeyeceğiz. Bunu sağladığımızda yeşil ayımızın işini de görülmedik azaltmış olacağız. Aile kurumuna henüz baş döndürücü ehemmiyet ödeme kararımızın gerisindeki sebeplerden biride budur. İnşallah önümüzdeki devirde baştan sona baş başa bunu yapacağız” halinde konuştu.

Veysel Ensar Gökçegözog
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler