USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yağı stoklayıp utanmadan tutarları yükseltiyorlar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlar stokçu, bunlar gün çiçeği yağını, zeytinyağını depoluyorlar ve utanmadan yüzlü yüzlü sayıları yükseltiyorlar ve raflarda ‘ayçiçeği hasım yok' niteleyerek hakeza müşterek kampanya yürütüyorlar. Burada müşterek olacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yağı stoklayıp utanmadan tutarları yükseltiyorlar'
08-03-2022 16:30

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde avrat muhtarlarla müşterek araya mevrut Cumhurbaşkanı Erdoğan, stokçulardan, doktorlara ve hanıma müteveccih şiddete denli katı müşterek hayli mevzuda ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

“Kadın hakları dair bayanlardan yana kılıç tarafız”

Konuşmasının şişman bölümünde hanımlara bağlı meydana getirilen çalışmalara ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugünkü buluşmamızın arttırma müşterek önemi ve manası şimdi var. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Sizlerin gözetiminde memleketimizdeki ahali hanımefendilerin evren Kadın Günü'nü kutlama kartı ediyor, rastgele müşterek birine selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum” niteleyerek konuştu.
Neşet Ertaş'ın “kadın insan, eş insanoğlu” sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fıtrat icabı avrat yok ise erkek, eş yok ise avrat anlamsızdır, hükümsüzdür. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de bizlere rastgele müşterek şeyin eşli, doğrusu erkekli, dişili yaratıldığını çav veriyor. Birbirini böylesine tamamlayıcı dü varlıktan birinin büsbütün cinsiyeti hasebiyle kem görülmesini, ötekileştirilmesini, ayrımcılığa uğramasını, müşterek defa hele şiddete maruz bırakılmasını katiyen kabullenemeyiz. Kadınlara kazı etmiş bulunduğu kıymeti özgülemek hem inancımızın hem kültürümüzün hem medeniyetimizin bununla müşterek kanun ve yasalarımızın bizlere emridir. Hakikat bu iken maatteessüf yaklaşan tarihimizde buna elverişsiz sakıt birçok uygulamaya, hadiseye rastgele müşterek daim baş başa tanık olduk. Bizim politika hayatımızdaki en ehemmiyetli uğraş alanlarımızdan bir tanesi de hanımlarımızı haklarına sarmak olmuştur. Anayasamız ‘kimse terbiye ve tedris hakkından bırakılamaz' demesine karşın senelerce nahak yere yere terbiye hakkını kullanmaktan mahrum bırakılan hanımlarımıza terbiye hakkını kılıç verdik. Anayasamızda ‘her yurttaş seçilme hakkına sahiptir', saylav seçilme engelleri görünürde başörtülü müşterek yiyecek olmasına karşın hanımefendilerin hukuksuz müşterek halde gasp edilen seçilme hakkını kullanmasını kılıç sağladık. Bu sayede 2002 senesinde yükseköğretimde kupkuru okullaşma payı yüzdelik 14,6'dan yüzdelik 43,4'e yükselirken bu kantite kız öğrencilerimiz görünürde yüzdelik 48,5 ile üstün dereceli seviyeye çıkmıştır. Anayasamız açıkça, ‘çalışma her insanın hakkı ve ödevidir, rastgele müşterek Türk amme hizmetlerine duhul hakkına sahiptir, hizmete alınmada misyonun gerektirdiği niteliklerden başka tek farklılık gözetilemez' demesine karşın nahak yere müşterek halde kamuda düzentileme haklarından mahrum bırakılan hanımlara bu hakkı kılıç verdik. Eğitim ve düzentileme yaşamı bilhassa iktisap geçirmek az daha rastgele müşterek bölgede ülkemizin beşeri sermayesinin zenginleşmesinin önündeki ahali engelleri kılıç kaldırdık. Kadınlarımız görünürde başörtülü ve başı açıkça ayrımını kılıç sona erdirdik. Türkiye'yi yasakların ülkesi olmaktan çıkartıp rastgele müşterek bölgede punt eşitliğinin, adaletin bilgili bulunduğu müşterek toprak biçimine kılıç dönüştürdük. Kadınlar lehine artı ayrımcılık yapılmasını kanun kuralı biçimine kılıç getirdik. Kadınlar ile rical arasındaki eşitsizliği gidermeyi devlete fariza şekilde kılıç verdik. Kadın hakları dair bayanlardan yana kılıç tarafız. Kadına müteveccih hız dair gene bayanlardan yana tarafız. Aile içi sertliği şikayete naşir olmaktan çıkardık, doğrudan doğruya strateji edilen taksirat arasına aldık” şeklinde konuştu.

“Meğerse 3 aydan sonradan başıboş bırakmışlar adamı”

Tokat'ta metrukiyet evresinde bulunduğu benzeri hasret Ağ'ı 23 yerinden bıçaklayan Samet Ağ'ın başıboş bırakılması ile ilişik mütekellim Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün MYK toplantısı vardı, Tokat'taki hasret kardeşimizin 23 yerden, ahlaksız, aşağılık benzeri kabilinden bıçaklandığını öğrendim. Dikkat edin 23 yerden. Ne yaptılar, ne ettiler diye, Adalet Bakanlığının da esbak sunumu vardı, sorduk, oysaki 3 aydan sonradan başıboş bırakmışlar adamı. Hemen aradık, araştırdık, hamdolsun esasen bu aşağılık herifi cezaevi almışlar. Bizde de biliyorsunuz ki Genel Başkan Yardımcımız Tokat milletvekilimiz hasret eş var, kendisi ile telefon irtibatını kurduk, ‘şimdi adaşın, Tokat saylav hasret eş strateji edecek, Cumhurbaşkanı şekilde ego de bu sürecin peşindeyim' dedim. 2,5 yaşlarında müşterek evladı var. Bu budun bizlere emanettir. Milletimizin bu emanetini bizim görünürde bırakmamız beklenir değildir. Düşünün 23 yerden bıçaklıyor, be bilgili sen ne olmakta da hakeza birtanesini başıboş bırakıyorsun. Hakim hakeza müşterek artırım yapıyor, ondan sonradan yargıya hakaret, ne hakareti, şayet ego bu ülkede Cumhurbaşkanıysam, sen de 23 yerinden eşini bıçaklayan hakeza müşterek adamı başıboş bırakıyorsan bununla ilişik söylenmesi müstelzim her neyse bunu ego sana söylerim. Sonuna denli da strateji edeceğiz, şimdi bitmedi işimiz. Bakanıma da söyledim, bunu yaklaşan takibe alacaksın, bu mevzuyla ilişik beni de bilgilendireceksin, atılması müstelzim adımı çabucak atacağız. Bu bilgili olabilir, müddeiumumi olabilir, ayırt etmez. Biz adaleti mülkün esası şekilde gören müşterek medeniyetin mensuplarıyız, kazı görünürde kalmaz, yerde sürünmez. Onun düşüncesince de gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kadınlarla ilişik atılmış adımları özetleyen Erdoğan, hanımlara dirlik hızlı mücadelede dünkü adımlar attıklarını belirterek, “TCK'da düzenlenmen taktiri tenzilat nedenlerini muhtemelen mevzulara şakadan kılıyor ve maddenin infaz sahasını daraltıyoruz. Bu kapsamda failin nedamet içermeyen davranışları taktiri tenzilat sebebi şekilde onama edilmeyecektir. Failin yalnızca tenzilat almaya müteveccih duruşmadaki davranış ve davranışları, şu komikliğe bak, foto kıyafeti, ağırlık bağı takması, ağırlık bükmesi taktiri tenzilat sebebi şekilde dikkate alınmayacaktır. Kadına müteveccih hızlı şimdi devim bilimi uğraş edilmesi amacıyla gürbüz dahi öldürme, gürbüz dahi yaralama, azap ve cehennem azabı suçlarının hanıma dirlik işlenmesini kalifiye çözüm kapsamına alarak cezaları artırıyoruz. Israrlı strateji fiilleri bağımsız kusur şekilde düzenlenecek, ısrarlı halde fiziken strateji etmek, enformasyon ve muhabere araçlarını, enformatik sistemlerini yahut üçüncü insanları kullanarak dek kurmaya idman fiilleri de bundan sonradan kusur sayılacaktır. Ayrıca bu cins suçların hicran sonucu maruz yahut boşanılan eşe dirlik işlenmesi, mağdurun okulunu, işyerini, konutunu değiştirmesine yahut okulunu yahut işini bırakmasına illet olması, kendince tenkil sonucu maruz işleyen kabilinden işlenmesi yerinde ısrarlı strateji suçunun cezası yükselmektedir. Eşe yahut boşanılan eşe dirlik işlenen gürbüz dahi cerh suçları, tevkif sebebi şekilde fihrist taksirat arasına alınacaktır. Vekili namevcut hız mağduru hanımlara talepleri şeklinde parasız şekilde avukat görevlendirilmesi sağlanacaktır. Meclis'in emek harcaması ve taktiri ile yaşama geçecek bu düzenlemelerin şimdiden hayır olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

“Gerisinde bu sert ast yapılış ve siyasal dilek vardır”

Büyük ve çelimli Türkiye'nin inşasından azla ivaz vermediklerinin altını çizen Erdoğan, “Pek müşterek hayli ülkede uygulamaya geçirilen siyasal istikrarsızlık, toplumsal kaos, iktisadi yadımlama senaryoları ayrımlı görünümler ve taktiklerle bizim üzerimizde de defaatle denendi. Bu saldırılar birtakımı devir yıldırı örgütleri, birtakımı devir içimizdeki hainler kullanılarak meydana getirilen çarpış girişimleri, birtakımı devir siyasal ve iktisadi tetikçiler aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. Allah'ın katkısı ve ermiş milletimizin katkısı ile bu saldırıların hepsini de birer birer boşa çıkarttık. Ülkemizi ve milletimizi cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanları 5'e, 10'a katlayan işaret ve hizmetlere kavuştururken, el erki ve kalkınma hamlemizi yürütürken, şişman ve çelimli Türkiye'nin inşasında katiyen ivaz vermedik. Her bölgede ümranlı ülkelerle yarışacak, ayrıca bir fazla bölgede onları geride bırakacak çağcıl müşterek ast yapılış kurduk. Savunma sanayimizi geliştirerek TSK'yı, dönemin ve ülkemizin gereksinimlerine gereğince baştan yapılandırarak uç ötesi misyonlarla ordumuzun tecrübesini artırarak siyasal ve diplomatik açılımlarımızı destekleyecek müşterek kargaşa yapısı oluşturduk. Görevimize önceden yüzdelik 20 defans sanayine sahipken bugün yüzdelik 80 defans endüstri ürününü üretiyoruz. Eğer bugün Türkiye etrafında yaşanmış bulunan ahali istikrarsızlıklara, gerilimlere, çatışmalara karşın hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerleyebiliyorsa arkasında bu sert ast yapılış ve siyasal dilek vardır. Eğer bugün Libya'da kardeşlerinin imdadına yetişebiliyorsa, şayet Azerbaycan'da, Karabağ'da kardeşlerinin imdadına yetişebiliyorsa ahacık bu çelimli dilek vardır. Asıl gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir”

“Muhalefet; ülkemizi darda, zorda ifşa geçirmek namına hakeza müşterek kampanyayı yürütüyor”

Gündemde bulunan yağ mevzusuna bağlı ehemmiyetli açıklamalarda mevcut Erdoğan, “Şimdi ego kocabaşı kardeşlerimden müşterek şeyi bilhassa dileyiş ediyorum; akıbet günlerde müşterek yağ meselesi çıkarttılar. Bizim ayçiçeği, zeytinyağı, hakeza müşterek sorunumuz yok. Bunu muhalefet; ülkemizi darda, zorda ifşa geçirmek namına hakeza müşterek kampanyayı yürütüyor. Şimdi ego muhtarlarımdan şurası istiyorum, mahallenizdeki, köyünüzdeki marketlerde, bakkallarda hakkıyla gündüz çiçeği antagonist mevcut mı, nanay mu? Ama ego isterim ki, icabında sizler İçişleri Bakanlığımız namına bunların depolarını gürbüz strateji yazar bizlere suç duyurusu edeceksiniz, bu stokçulara kılıç gereğini yapacağız. Buralarda müşterek numara derecede mesul validir. Sizler valilerin o mahallelerdeki eli, ayağısınız. Sizler İçişleri Bakanımın, Cumhurbaşkanının elisiniz, ayağısınız. Bu devlete kışkırtılı etmeye çalışanlara müstelzim dersi özgülemek bizim boynumuzun borcudur. Bunlar stokçu, bunlar gündüz çiçeği yağını, zeytinyağını depoluyorlar ve utanmadan yüzlü yüzlü sayıları yükseltiyorlar ve raflarda ‘ayçiçeği antagonist yok' niteleyerek hakeza müşterek kampanya yürütüyorlar. Burada müşterek olacağız, birlikte olacağız, bu ahlaktan mahrum olanlara müstelzim dersi vereceğiz. Dün İçişleri Bakanımla bunu konuştum, valileri seferber edeceğiz. Nerede bu cins müşterek ahlaksızlık varsa, istifçi mevcut ise bunlara gereğini yapacağız. Çünkü bizim hakeza müşterek sıkıntımız yok. Bu stokçuluğu yapanlar bunun hesabını verecek. Türkiye'yi başka tarz ve yöntemlerle mısra getiremeyeceklerini görenlerin konjonktürel gelişimleri mazeret ederek bu gücümüze saldırmaları rast değil, şuurlu müşterek eylemdir. Küresel sağlık, iktisat ve düzenlilik krizlerinin tarz açmış bulunduğu müşterek kadro sorunları yalnızca ülkemize duyulan kabil ifşa geçirmek vasıtası ile milletimizi karamsarlığa sürüklemek, insanlarımızı kımıldatma edenlere punt vermeyeceğiz” dedi.

“Varsın gidiyorlarsa gitsinler”

Doktorların ücretlerinin az bulunduğunu belirterek mutluluk hastanelerini bırakıp hususi hastanelerde çalışmaya başlamalarına bağlı mütekellim Erdoğan, “Son senelerde müşterek obje şimdi çıktı, hastanelerde şu halde oluyor, hakeza oluyor. Bakın, hatalarımız olabilir. Kardeşlerim, bu devasa kent hastanelerini yapanlar kim? Devasa terbiye araştırı hastanelerini yapanlar kim? Şuanda hastanesi sıfır ilimiz, ilçemiz mevcut mı? ‘Doktorlar az mal aldıkları düşüncesince ayrılıyorlar.' Samimi konuşuyorum, arkadaş biberli söyler ancak doğruyu söyler, bu hastaneleri düz yazı işleyen biziz, bu doktorları okutan, yetiştiren bu mutluluk değil mi? Bu mutluluk sizi okuttu, yetiştirdi, en müşterek hayli maliyeti erdemli bulunan da sağlıktır. Az mal veriyormuşuz, sormuş oldum minimum düzlük 8-9 bin, en erdemli düzlük 25 bin yöresinde alıyordur. Buna karşın hususi bölüm müşterek hayli şimdi şişman nukut verdiği düşüncesince oralara kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum, açıkça konuşmayı severim, varsın gidiyorlarsa gitsinler, biz de üniversiteleri dünkü tamamlayıcı doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz. Bunlarla birlikte bu yola bitmeme ederiz. Daha da encam gidiyorum, taşınmazlar dışından ülkemize başkalık geçirmek isteyenleri çabucak buraya çağırma boy bos ve onları da devletimizde istihdam ederiz. Buralar gereksiz kalmaz düşkünlük etmeyin. Şuanda müzakere görevlisi doktorlarımızla bu yola bitmeme ederiz. Çünkü buralar gereksiz kalmayacak. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Doktorluk kabil ermiş müşterek mesleği yalnızca paraya yapılış etmek, paraya onu direnmek herhalde katı de insanca değildir. Türkiye vesayetten gelişememiş kalmışlığa, terörden çarpış teşebbüslerine denli birçok badirelerin üstesinden ne geldiyse bugünkü problemlerini çözecek potansiyele, imkana, yeteneğe sahiptir” niteleyerek konuştu.

“Hesaplarının, birlikteliklerinin, programlarının süresince budun olmayanları kamuoyunun taktirine bırakıyoruz”
Vatandaşlara söylentilere aldırış etmemeleri, tahriklere gelmemeleri, provokasyonlara dirlik uyanıklık şeklinde bulunmaları çağrısı önleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilhassa erke ve besin fiyatlarında yaşanmış bulunan gelişmelerin müşterek bölümü toptan dengesizlikten kaynaklanıyorsa, müşterek bölümü da içerideki hırsların, manipülasyonların eseridir. Demokratik ahbaplık devleti ilkelerinden sapmadan bu yönde ameliyat tay tay arabası herkesten bunun hesabı ahbaplık uğrunda gerçekli sorulacaktır. Kurumlarımız ahali gelişimleri yakından strateji ediyor, tespitler yapıyor. Sorunun deposu üretici, toptancı, perakendeci zincirinin rastgele birindeki müşterek hayli menfaat hırsı yahut son kullanıcıların paniğe irsal edilmesi olabilir, tek ayırt etmez, hepsinin de gereğini gerçekleştirmek boynumuzun borcudur. Elbette iğneyi dirlik tarafa batırırken, çuvaldızı da kendimize yöneltmekten gelişememiş durmuyoruz. Denetiminden koordinasyonuna, denetiminden teşvikine rastgele müşterek mevzuda bakanlıklarımızla, hususi sektörümüzle, STK'larla yaklaşan ortaklık şeklinde çalışıyoruz. Bu çerçevede planlı faaliyetleri hayattaki örnekleri strateji ederek dünkü vaziyetlere akıllıca uyarlamaları yaparak, etkinliği artırarak, eksiklikleri gidererek hızlandırmakta kararlıyız. Milletimizden devletine güvenmesini, hükümetine desteğini sürdürmesini, sağduyuyu vasıtasız bırakmasını, götürümlü olmasını istiyoruz. Dünyadaki devletlerin ehemmiyetli müşterek kısmının çelimli mutluluk yönetimi, yetenekli liderlik, toplumsal barış, toplumsal ast yapılış ve kırılganlığı tedricen kalan iktisadi mekanizma derdi süresince kıvrandığı müşterek süreçte ülkemizin elindeki imkanların değerini dobra bilmeli ve sahiplenmeliyiz. Özellikle toptan kredi krizi, akıbet 2 yılımıza damgasını vuran toptan esenlik krizi bu konudaki gerçekleri ahali açıklığı ile ortaya koymuştur. Ukrayna krizi, düzenlilik boyutu indinde toplumsal ve iktisadi etkileriyle bu doğruyu müşterek el şimdi göstermiştir. Vicdan ve anlayış sahibi cümle bu safiha süresince Türkiye'nin ne denli ayrımlı ve müspet müşterek yerde durduğunu görecektir. Ben birlikte 20'yi müşterek hayli mutluluk başkanı, başvekil ile Rusya-Ukrayna arasındaki bu harp ile ilişik görüşmeler yaptım ve bitmeme ettiriyorum. Şimdi erte İsrail Cumhurbaşkanı gelecek, öteki gündüz Azerbaycan Cumhurbaşkanı gelecek, dört başı mamur bütünü ile bu görüşmeleri sürdürürken Türkiye'nin durduğu noktayı hatırlatması bakamından bunun ne denli ehemmiyetli bulunduğunu tabir geçirmek istiyorum. Bütün bunlara karşın ülkenin başına karaca bulutlar toplamaya devim bilimi rastgele müşterek kimesne sıfatı, konumu, mecrası ne olursa olsun arka niyetlidir, başka hesaplar içindedir. Birbirimize sevmez, birbirimizden ırak durursak bundan düşmanlar yararlanma eder, teröristler yararlanma eder. Onları mı sevindireceğiz? Biz bu birliği, beraberliği, kardeşliği rastgele müşterek şeyin üzerinde ve uğrunda tuttuğumuzu söylüyoruz. Aynı görüşte bulunan beraberce ülkenin ve milletin selameti düşüncesince oturmaya, konuşmaya, uzlaşmaya, baş başa tarz yürümeye hazırız. Bunun içince dürüstlük, samimiyet, açıkça kalplilik ve açıkça sözlülük lazım. Biz vatandaşlarımızı Allah düşüncesince seviyoruz, zira biz bulunduğumuz destek sebebi ile bu sevgiyi paylaşmaya mecburuz. Ağzından başka laflar çıkarken karnında gezdirdiği tilkilerin kuyruklarını birbirine dolaştırmamanın hesabında olanlarla hakeza ulvi müşterek yoldaşlık yapılmaz. Hesaplarının, birlikteliklerinin, programlarının süresince budun olmayanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Derya Yetim - Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler