USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ümraniye Millet Bahçesi açılışına katıldı

Ümraniye Millet Bahçesi açılış töreninde mütekellim Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2053 vizyonumuzun geçmiş gayesi adına duyuru ettiğimiz Yeşil Kalkınma Devrimi doğrultusunda İstanbul'u içre yaşayanların avlu standardını yükseltecek hizmetlerle takdim etmek düşüncesince kolla

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ümraniye Millet Bahçesi açılışına katıldı
05-11-2021 18:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ümraniye Millet Bahçesi açılışına katıldı. Açılışa Erdoğan'ın yanı esna Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da katıldı.

“2053 vizyonumuzun önceki amacı yerine duyuru ettiğimiz Yeşil Kalkınma Devrimi doğrultusunda İstanbul'u süresince yaşayanların avlu standardını yükseltecek hizmetlerle tanıtmak düşüncesince kolları sıvadık”
Açılışta mütekellim Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şehri İstanbul'u doğruluk etmiş olduğu yere gelmek düşüncesince attığımız rastgele adımın izlerini yanında izleme ediyoruz. Etrafı gecekondularla kuşatılmış, görüntüsü sefil, insanı bedbaht İstanbul'u toptan ortak biçim biçimine getirmeyi başardık.

Şimdi de 2053 vizyonumuzun önceki amacı yerine duyuru ettiğimiz Yeşil Kalkınma Devrimi doğrultusunda İstanbul'u süresince yaşayanların avlu standardını yükseltecek hizmetlerle tanıtmak düşüncesince kolları sıvadık. Bugüne derece 81 ilimizde 66 milyon metrekare düzlük erbap 404 budun bahçesini projelendirdik, bunlardan 111'ini tamamlayarak hizmete sunduk. Hedefimiz 2023 senesinde 404 budun bahçesinin tamamını bitirmektir” sanarak konuştu.

“En şişman projemiz ise Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı bölgesine yapacağımız 7,7 milyon metrekare büyüklüğündeki budun bahçemiz olacaktır”

Erdoğan konuşmasının devamında, “İstanbul'a kazandıracağımız 43 Millet Bahçesi toplamda 17,7 milyon metrekare büyüklüğe sahiptir. Bunların 13'ünü İstanbulluların istifadesine sunduk. En şişman projemiz ise Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı bölgesine yapacağımız 7,7 milyon metrekare büyüklüğündeki budun bahçemiz olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda oluşturacağımız Millet Bahçesi inşallah hayattaki site parkları ortada önceki sıralarda toprak alacaktır” dedi.

“Sadece Fikirtepe projesi ast yapılarıyla yanında 15 bin konutu ve 60 bin yurttaşı içeriyor”

Erdoğan ayrıca, “Ümraniye ayrık kentleşmenin kâffesi hüzünlerini muammer ortak ilçemizdi. Yaşı 60'ın üstünde olanlar 1970'ler, 1980'ler ve 1990'ların Ümraniye'sini hatırlayacaklardır. Buranın belediyesinde o devir CHP vardı. CHP diyince akla çöp, çamur, çukur, kir gelir. İstanbul'da başlattığımız kentsel tahavvül çalışmalarını çelimsiz müddette 81 ilimizin tamamına yaydık. Son 9 yılda dünkü nesir ettiğimiz içtimai konutlarla yanında toplamda 2.5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Eşi benzer dünyada sıfır bu sonuç, 10 milyon vatandaşımızın dirilik ve mülk güvenliğini inanca altına aldığımız anlamına geliyor. Halihazırda sahada envestisman kıymeti 100 bilyon lirayı bulan 300 bin tahavvül konutunun yapımı sürüyor. Kamulaştırma ve icar katkısı denli icraat süresince kısaca 5,7 bilyon teklik pınar kullandık. Sadece Fikirtepe projesi ast yapılarıyla yanında 15 bin konutu ve 60 bin yurttaşı içeriyor. Bu projenin önceki aşamasını meydana getiren bin 134 konutu ve iş yerini doğruluk sahiplerine konfirmasyon ettik” dedi.

“İstanbul'la yanında altı ilimizi havi Marmara Denizi ve Adalar hususi Çevre Koruma Bölgesi'nin ilanıyla ait Cumhurbaşkanlığı kararını da Resmi Gazete'de yayınladık”

Erdoğan, “İstanbul'la yanında altı ilimizi havi Marmara Denizi ve Adalar hususi Çevre Koruma Bölgesi'nin ilanıyla ait Cumhurbaşkanlığı kararını da Resmi Gazete'de yayınladık. Marmara Denizi, Karadeniz'e, Hazar Denizi'ne ve Macaristan'a uzanan şişman ortak parçanın niteliklerini yansıtan bulunmaz alanlardan biridir. Aldığımız bu kararla ekolojik, doğal, tarihi, kültürel, bedii değerleri faziletli bulunan Marmara Denizi'mizi himaye altına alarak, bölgedeki mevzi problemlerini biricik vasıtasız izleme yazar çözüme kavuşturabileceğiz. Dünya markası İstanbul'u tarihine, şanına ve güzelliğine yerinde ortak pozisyona getirmekte kararlıyız. Her ne derece birileri, bu CHP zihniyeti ‘zulüm 1453'te başladı' dese de, gerçek niyetlerini ele veriyorsa da kılıç 2053 vizyonumuzla fetih, lafzı ve manasıyla dünkü nesillerin zihinlerine ve gönüllerine kazımaya bitmeme edeceğiz” halinde konuştu.

“Allah'ın izniyle, 2023'ten Cumhur İttifakı yerine şişman ortak zaferle çıkacağız”

Terörle savaş vurgusu işleyen Erdoğan, “İstanbul'un maddesel ve içsel zenginliğini erek düzlük rastgele saldırıyı failleri ile yanında kavuşum 7 kat altına defnetmek boynumuzun borcudur.
Gabar'da terörü gömdük. Bay Kemal ve avanesi PKK yıldırı örgütüyle bu arada cereyan ettiler, onları da gömdük. Terör örgütünün başı cezaevinde, bunlar da onlarla bu arada cereyan ediyor. İP de, CHP'de onlarla beraber. Hani siz yıldırı örgütüne karşıydınız?

Gevşemek, rehavete düşmek yok. Allah'ın izniyle, 2023'ten Cumhur İttifakı yerine şişman ortak zaferle çıkacağız.
İHA ve SİHA'larımızla, Akıncılarımızla, Libya'da, Azerbaycan'da, Karabağ'da varız, varız da varız. Suriye'de yıldırı örgütüyle savaş veriyoruz. Bay Kemal Suriye'yle hususiyet yapıyor. Bay Kemal sen YPG'yle, PKK ile, Suriye'deki teröristlerle bu arada ol. Onları da gömeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Programda mütekellim Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Seçimde milletimize verdiğimiz lafları tutmanın sevincini yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım bu seçilmiş eseri, Ümraniye Millet Bahçemizi ülkemize kazandırmaktan ötürü alım çalım duyuyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu vakte kadarki çelimsiz müddette bulunduğumuz bu bölgede 330 bin metrekarelik dev ortak budun bahçesini yaşama geçirdik. En müeddep detaylarına varıncaya derece mutasavver bu seçilmiş eser, seyir ve çiftteker parkurları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleri ile yaptığımız bin 300 m. uzunluğundaki kavga yasaklayıcı neva perdesiyle, ilerleyiş teraslarıyla, spor alanlarıyla, şelalesi yeme-içme mekanıyla, piknik alanıyla şişman otoparklarıyla çevreye mevzun sağlıklı doğalgazlı pişirme üniteleriyle, camilerimizle, bebek aldatmaca alanlarımızla, sergüzeşt köyümüzle, mini golf sahasıyla ve de 20 bin nefis çakılı sahnemizle, bariz iklim aktiflik alanımızla, kâffesi özellikleriyle zatı alinizden aldığımız erke ile Türkiye'de ortak manken yapmaya çalıştık” dedi.

330 bin metrekare alandan oluşan; seyir parkurları, çiftteker yöntemleri ve doğaya dokunca vermeyen doğalgazlı mangallarıyla uyanıklık çekici Ümraniye Millet Bahçesi'nde ziyaretçilerin araçlarını güven içerisinde park yeri edebilecekleri bin araçlık ortak park yeri yeri toprak alıyor. Futbol, sepet topu ve uçan top sahaları, pakt binası ve spor tesisi, Akademi Ümraniye Gençlik Atölyeleri, 10 nüsha aldatmaca alanı, 6 kadro spor aleti, sergüzeşt parkı, ilerleyiş kulesi, mini golf sahası, refleksoloji parkı, aktiflik alanı, 11 nüsha ilerleyiş terası ve intikal köprüleri, natürel şelale, aşevi ve kafeteryalar, 2 nüsha büfe, sonuç bahçesi, İstanbul'da yetişen amut türleri işporta alanı, 45 nüsha kuş evi, 2 nüsha çiftteker istasyonu, dürme ünitesi, et satı ünitesi, 3 nüsha erkek ve eş mescidi, 46 nüsha WC ve 6 nüsha mermer çeşmenin toprak almış olduğu budun bahçesi, 24 dakika izlenebilen asayiş kameralarıyla korunuyor. Ücretsiz genel ağ hizmetinin toprak almış olduğu tesiste, 4 nüsha elektrikli taşıt da vatandaşlara bostan içerisinde misyon veriyor. Millet bahçesinde ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkısı ile meydana getirilen neva bariyeri de toprak alıyor.

Metin Başar - Onur Hamzaoğlu

İLGİLİ HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ümraniyede gençlerle sepet topu oynadı Cumhurbaşkanı Erdoğan Ümraniye’de gençlerle sepet topu oynadı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler