USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna dönüşü konuştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Putin'in Çin'den döndükten sonraları Türkiye ziyaretini gerçekleştireceği anlamında müspet müşterek dönüş oldu. Şimdi zamanı kararlaştıracağız. Sonra da Putin ile Zelenski'yi yukarı kurda müşterek araya iletmek kabilinden inşallah

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna dönüşü konuştu!
04-02-2022 13:35
Konuşmasına, Regaip kandilini kutlama kartı ederek başlamış bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle algı ettiğimiz Leyle-i Regaip'in hepimiz için, alem-i İslam düşüncesince hayırlara, sulha, sükûna vesile olmasını Allah'tan yalvarma ediyorum" dedi.

2011 senesinde kurma edilen Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısının 10'uncusunu yürütme ettiklerinin altını çizen Erdoğan, "Değerli Dostum Devlet Başkanı Zelenski'yle lazım düet gerekse heyetler arası görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Konsey Toplantımızda Ukrayna'yla bulunan iş birliğimizi; askeri, siyasi, ekonomik, ticari, kültürel halis muhlis bu alanlardaki gelişimleri ele kabul etme fırsatımız oldu. Stratejik ortaklığımızda akıbet senelerde büküm edilen mesafeye baktığımız devir geldiğimiz noktada Ukrayna'yla tecim hacmimiz 2021 yılı nedeni ile 7,5 bilyon dolar düzeyine ulaştı.

Şimdi erek 10 bilyon dolar. 10 bilyon dolar hedefine de inşallah ulaşacağız. Ukrayna ile diplomatik ilişkilerimizin tesisinin de 30. sene dönümüne mukabele fail ziyaretimizi, imzaladığımız 8 anlaşmayla taçlandırdık. Müzakereleri 11 senedir devam eden başta Serbest Ticaret Anlaşması baş döndürücü birim tomar ehemmiyetli ve anlamlıydı. Toplantı vesilesiyle başkaca ayrımlı nice mevzuyu da ele kabul etme imkânımız oldu. Konseyimizin birim ahir toplantısının Cumhuriyetimizin 100. senesinde Türkiye'de tertiplenmesini kararlaştırdık" dedi.

Ukrayna'nın egemenliğine, politik donanmasına ve arazi bütünlüğüne bulunan desteği birim huzur elan vurguladıklarını tamlayan Erdoğan, "Maalesef Ukrayna ile Rusya ilişkilerinde yüklülük anbean artıyor. Tansiyonun düşürülmesi düşüncesince müstelzim katkıyı vermeye apiko olduğumuzu Zelenski'ye başta belirttik. Kendileri de 'Bu cins birim adımda, üzerime ne düşünüyorsa, bunu hazırlamaya hazırım. Bana telefon açtığınız anda doğrudan devrisi gün, dü gündüz sonra, ne derseniz, nereye diyorsanız ego oraya kazanç gelirim' dedi. Bu mevzuda liderler seviyesinde birim zirveye yahut beceri kurda görüşmelere ev sahipliği hazırlamaya apiko olduğumuzu kendilerine tabir ettik.

Uluslararası basının da Ukrayna-Rusya arasındaki meseleyi büyütmesinin faydadan elan baş döndürücü dokunca getireceğine inandığımı dile getirdim. Bu süreçte suhuletle, başta kılı kırk yaran birim hassasiyetle davranılması iri ehemmiyet bildirme ediyor. İkili problemlerin Avrupa Atlantik Güvenlik Müzakerelerinin birim unsuru biçimine dönüştürülmesi, değme dü kulvarın da tıkanmasına minval açıyor. Halbuki dü boyut, birbirinden ayrı şekilde değerlendirilirse ve özlük dinamikleri içerisinde ele alınırsa hal şansı elan da artacaktır" dedi.

Kırım Tatarlarının vaziyetini da lazım Zelenski'yle lazım soydaşlarla görüştüğünü tamlayan Erdoğan, "Tabii Kırım Tatarları düşüncesince burada mesken yapımıyla ilgili bizim elan önceleri mevdu birim lafımız var. Kiev'de yapacağımız konutlarla bu meyanda kendilerine birim de cami lafımız var. Bunlarla ait plan emekleri beğenmek üzere. İnşallah TOKİ ile bu adımı atacağız ve çabucak bunu da gerçekleştireceğiz.

Stratejik ortağımız Ukrayna'yla değme kurda çapraz koyu değinme ve istişarelerimizi sürdüreceğiz. Türkiye-Ukrayna iş birliğinin herkes bölgenin barışına ve refahına ulama sağlayacağı aşikardır. Ukrayna'da yaptığımız görüşmelerin ve imzaladığımız anlaşmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ziyaret esnasında bana refakat fail herkes yürütme vekili arkadaşlarıma, biçimci ve uygulayımcı arkadaşlarıma da başta teşekkürname ediyorum" dedi.

"Batı maatteessüf şu anne derece bu işin çözümünde ulama sanarak birim bilinçlilik sağlamadı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ukrayna ile Rusya ortada yaşanmış bulunan gerilimde, arsıulusal basının birim kısmının, ayrımsız sürede Amerika ve İngiltere'nin başını çekmiş bulunduğu ülkelerin gerilimin tırmanması veya tansiyonun yükseltilmesi yönündeki açıklamalarını, yaklaşımını ne değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "Bir huzur şurası baş döndürücü bariz ve kupkuru söylemem lazım; bu proses içerisinde uyanıklık edilirse Batı maatteessüf şu anne derece bu işin çözümünde ulama sanarak birim bilinçlilik sağlamadı. Sadece adeta matrak sokuyorlar diyebilirim. Böyle birim boyut var ortada. Bu mevzuyla ait şekilde Putin'le bulunan görüşmeyi baş döndürücü önemsiyorum. Zira Zelenski'yle bulunan görüşmede, doğrusu bu mevzularla ait birim mutabakatımız bulunduğunu gördüm. Çünkü şu anda Avrupa'da bu işi çözmeye müteveccih şekilde önder noktasında gerçek başağrısı var. Bundan ilk bakıyorsunuz birim Merkel gerekince çıkıyordu, nitekim hal düşüncesince elinde açacak bulundurabiliyordu. Ama bunun haricinde şu anda hakeza birim önder de kalmadı. Diğerlerinin adını doğrusu vermeye lazım yok. Amerika ile ait bir vaziyete da baktığımızda, Biden da şu an nedeni ile bu sürece hâlâ müspet yaklaşım sergileyemedi.

Dışişleri Bakanlarının icra ettikleri görüşmelerde de sonuca müteveccih birim evolüsyon hâlâ kaydedilemedi. Bunu doğrusu kendilerinde de bariz kupkuru görüyoruz. Temennimiz odur ki Putin'le yapacağımız görüşmeden sonradan şayet arabulucu birim cura ad bizlere yüklenirse, bu sıfatla bu işin içine girmeyi kabulleniriz ve üzerimize sakıt rolü de inşallah hazırlamaya çalışırız. Bu arada İlham Aliyev'in Ukrayna'ya birim ziyareti oldu. Bunun haricinde Boris Johnson'ın ayrımsız halde buraya birim ziyareti oldu. Bu ziyaretleri tığ elan sonradan derleyip toparlamak, buna uyarınca de birim aşama çarpmak istiyoruz. İlham Aliyev kardeşimizle bu ziyaretinden sonradan bazısı görüşmelerimiz oldu. Bütün mesele, birim bilinçlilik beklemeden bu işin çözümüne müteveccih ne yapılabileceğinin gayreti zarfında olmak" yanıtını verdi.

'Zelenski ve Putin hâlâ birim araya gelmedi bu mevzuyu mülaki olmak için. Bu cins birim görüşmenin Amerika ve NATO'nun nezarete altında yapılması da sağlam muhtemel değil. Türkiye dü önderi birim araya getirebilecek mi? Rusya hakkıyla Ukrayna'ya girebilir mi? Rusya'nın sınırdaki askeri hareketliliğini ne yorumluyorsunuz?' sorusu üstünde Erdoğan, "Davetimizle ait Putin'in Çin'den döndükten sonradan Türkiye ziyaretini gerçekleştireceği anlamında müspet birim dönüş oldu. Şimdi zamanı kararlaştıracağız. Sonra da Putin ile Zelenski'yi yukarı kurda birim araya iletmek az daha inşallah bu toplantıyı tecrübe edelim istiyoruz. Zelenski'yle bulunan mutabakatımız bu istikamette. Bunu ast düzeylere indirmeden inşallah yukarı kurda gerçekleştirebilirsek, buradan alacağımız neticenin alanda dünkü birim oluşuma vesile vereceğine inanıyorum. Zelenski'yle bulunan toplantıda köle bu düş doğdu. İnşallah sonu da hayırlı olur" dedi.

'Ukrayna medyasında sizin ziyaretinizin Boris Johnson'ın ziyaretinden elan birim tomar eko bulduğunu görüyoruz. Bu Ukrayna'nın Türkiye'ye verdiği önemin de birim göstergesi. Putin apaçık birim tahaşşüt yaptı. Masaya da çelimli taşınmak ve bu yığınağın da boşa çıkmaması hesabına Putin'in Türkiye ziyareti evveliyat birim girişimi kabil mi? Böyle birim olabilirlik bahis mevzusu mu sizce? Olursa Türkiye geldiğinde, masaya oturduğunda o görüşmenin özelliği ne olur?' sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Ben bardağın yersiz kabilinden beslemek istemiyorum, mahmul kabilinden bakalım istiyorum. Bizim, Putin'le bulunan görüşmemizin düet mi olmadan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı çerçevesinde mi olacağını o takvimi belirlemede konuşacağız. Eğer Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı çerçevesinde bunu tecrübe edelim derlerse, o devir o söve içerisinde yapacağız. Yani Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı düşüncesince birim araya geleceğiz lakin bu meyanda ne Ukrayna'da heyetler arası görüşmemizi yaptıysak, ayrımsız halde gine Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantımızı gerçekleştirme, öbür taraftan da Putin'le başta Rusya-Ukrayna arasındaki bu sıkıntıyı aşmaya müteveccih düet görüşmemizi ika fırsatı da doğma olacak. Çünkü bizim Rusya'yla şu anda gerçek açıdan düet münasebetlerimiz var.

Bu münasebetler bayağı değil. Bunun düşüncesince atılacak adımlar da ehemmiyet bildirme ediyor. O bakımdan Putin'le bulunan görüşmeyi baş döndürücü birim tomar önemsiyorum. İşin naşir Ukrayna'yla bulunan boyutu baş döndürücü elan iri ehemmiyet bildirme ediyor. Zira dünyanın gözü şu anda burada, 'Acaba Rusya-Ukrayna arasındaki bu başağrısı nereye varacak?' diye. Tabii olayın en ehemmiyetli yanı aşina Donbas. Donbas mevzusundaki gelişmeler, uç boylarındaki gelişmeler; bunların bütünü şu an nedeni ile dünyanın bakışını da buraya yöneltmiş durumda. Temennim odur ki bu semt barıştan, sulhtan ayrılmasın. Bunun düşüncesince de bu mücadelemizi sürdürüyoruz".

"Türkiye şekilde doğalgazda rastgele birim sıkıntımız yok"

'Diğer taraftan Doğu Akdeniz'de ehemmiyetli birim evolüsyon oldu. Amerika EastMed projesinden desteğini çekti. Geriye İsrail gazı düşüncesince birim adet minval da Türkiye kalıyor derece gözüküyor. Doğu Akdeniz de dünyanın gözünün uzun uzun birim süredir üstünde bulunduğu birim derece ve bizim düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli gelişmeler olmakta burada. Ayrıca Türkiye şekilde Mısır, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan derece ülkelerle de birim taraftan normalleşme emareleri görüyoruz. Bunlar Türkiye düşüncesince ne birim sürece ayraç ediyor doğacak için?' sorusuna Erdoğan, "Tabii bu icraat hakeza girintisiz çıkıntısız rakamlar değil, baş döndürücü gerçek rakamlar. Şimdi burada da bana uyarınca Amerika beklediğini bulamadığı düşüncesince ve bu işi finansal noktada konuşu bulmadığı için, buradan istifa etmek yerinde kaldı. Yoksa konuşu neticeyi bulmuş olsa Amerika buradan çekilmezdi.

Biz ise alanda ne diyoruz? Burada Kuzey Kıbrıs'taki Türklerin hakları var. Bu ahbaplık düşüncesince de tığ adımlar atıyoruz. Bizim şu anda 3 adet arama gemimiz var, 4'üncüyü aldık. 2 adet de sismik araştırı gemimiz var. Bunların şu anda düzentileme alanlarını belirledik. İşte birim bölümü Karadeniz'de çalışıyor, birim bölümü da bundan hakeza Akdeniz'de çalışmalarını sürdürecek. Tabii özlük gemilerimiz olması nedeniyle bunlar bizim maliyetlerimizi gerçek açıdan düşürüyor. İnşallah bunlarla beraber, hususuyla hele demin bu Sakarya Gaz Sahası ve o alanlarda attığımız adımlarda ve yaptığımız arama çalışmalarında sonuçları almaya başladığımız andan itibaren birim huzur doğalgazı halkımıza dünyalık etmemiz baş döndürücü elan ayrımlı olacak. Aynı halde geleceği görmede bundan hakeza bizim gücümüz baş döndürücü elan artacak. Son zamanlarda birileri diyor ki 'doğalgaz bundan sonradan sıfırı tüketiyor, doğalgazda boyut şöyleki kötü, hakeza kötü'. Doğalgazın sıfırlanması, sıfırı tüketmesi derece birim bilinçlilik banko bahis konusu değil. İran'da birim aksaklık yardımıyla küçük birim başağrısı oldu. O ayrı birim konu lakin bu bizim doğalgazımızın tükenmesi anlamına gelmiyor. Bizim birim huzur Tuz Gölü'nün altında doğalgaz ambarlama alanlarımız var. Silivri'de gine ayrımsız halde doğalgaz ambarlama alanlarımız var.

Bir de bunun indinde Azerbaycan'dan vürut bitmeme ediyor. Bunun indinde gine ayrımsız halde Rusya'dan doğalgazımız geliyor. Durum böyleyken kalkıp da vatandaşı, milleti bu mevzuda heyecanlandırmanın birim manası yok. Bizim buradaki yaklaşımımız nedir? Biz doğalgazımızı tasarruflu kullandık. Ne yaptık? Mesela en azından sanayiye doğalgaz ita vakasını azalttık. Dedik ki banko konutlara aralık yaşatmayacağız, konutlarımıza doğalgazı vermeye bitmeme edeceğiz. Ve programımızı ayrımsız halde uyguladık. Bu arada ego İran Cumhurbaşkanı ile görüşmemi yaptım.

Aynı halde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın Yardımcısını, BOTAŞ'ın yetkililerini İran'a gönderdik. Onlar da orada görüşmelerini yaptılar. Cumhurbaşkanı 'Bize 10-15 gündüz izin ederseniz, tığ bu işi toparlarız' dedi. Gerçekten de 15 gündüz içerisinde falanca iş toparlandı ve baştan alışılagelen akışa geçti. Şu anda tığ örneğin Irak vakasını da gündemimize aldık. Onu düşünüyoruz. Irak'tan da olabilirlik doğalgaz noktasında Türkiye'ye birim bildirme olabilir. O da olursa doğrusu elan da ayrımlı olacak. Ama bizim şu anda Türkiye şekilde doğalgazda rastgele birim sıkıntımız yok. Türkiye'nin hakeza birim derdi yokken bunu varmış derece göstermek, milletimizi bu şita mevsimi içerisinde ruh bilimsel şekilde aksi etkilemekten başka birim işe yaramaz" yanıtını verdi.

'İsrail gazı da geldiği zaman, İsrail gazı da Türkiye'den geçecekse olabilirlik birim seçenek oluşturacak mı?' sorusu üstünde Erdoğan, "İsrail'le, Herzog'la bu mevzuyu da görüşeceğiz. Başbakan'la ayrımsız halde gine bu konu görüşülecek. Biz, İsrail'le bu aşamada eskiden doğrusu yolumuzu açmıştık. Biz, İsrail doğalgazını vatanımızda kullanırız, kullanmanın ötesinde Avrupa'ya geçişi düşüncesince de borda bordaya birim çalışmanın içine gireriz. Şimdi Herzog'la da inşallah Türkiye ziyaretinde bu mevzular bizim gündemimizde olacak" dedi.

'Tüm dünyada erke maliyetlerinin artmasının bizde de başta cazibe ve katıksız tabii patırtı yağı lambası faturalarına birim yansıması oldu. Siz de vatandaştan mevrut istem doğrultusunda cazibe satmaca tarifelerinde kilovat oranını değiştirdiniz. Acaba vatandaşa, önemsiz esnafa yansıyacak dünkü birim kombinezon kabil mi? Doğalgazda da benzeri birim kombinezon kabil mi?' sorusuna Erdoğan, "Biz doğalgazda ve elektrikte doğrusu bu proses içerisinde gerçek açıdan destekleme yaptık. Avrupa ile kıyas edilmeyecek derecede birim desteklenmiş yaptık. Şu an Avrupa'nın en ehven doğalgazı bizde. Geçen sene cazibe faturalarında yüzdelik 50, katıksız tabii patırtı yağı lambası faturalarında yüzdelik 75 oranında mevki şekilde destekleme sağladık.

Tarifelere yansıtılmayan mecmu destekleme ücreti 100 bilyon lirayı buldu. 2022 senesinde da doğalgazın 4'te 3'ü hala desteklenmiş ediliyor. Dünya erke noktasında iri birim darboğazda. Biz bu darboğazı öngördük ve güçlü, toplumsal mevki mantığıyla tedbirlerimizi aldık. Kademeli prospektüs de Türkiye'deki hanelerin averaj cazibe tüketimleri hesaplanarak 150 kilovatsaat şekilde belirlenmişti. Gelen talepler üstünde birim numara derece maaş 210 kilovatsaate çıkarıldı. Bundan ahir süreçte de tığ vatandaşımızı dara, zora sokacak birim eder uygulamasını yapmayız" yanıtını verdi.

'Irak'tan doğacak gaz, Irak'ın kuzeyinden mi olacak? Neçirvan Barzani ile görüştünüz geçenlerde. Merkezi dalavere değil herhâlde, Kuzey Irak değil mi?' sorusuna, "Neçirvan Barzani, Irak'ın kuzeyinde de olsa tığ onunla Irak'ın merkezini de konuşabiliriz ve konuştuk. Neçirvan Barzani'yle bulunan arkadaşlığımız bizim baş döndürücü birim tomar fark eder ve aramızdaki ahbaplık müterakki derecededir. O da bu mevzuda elinden geleni yapacağını, mütedavil sermaye kebap sermaye dönmez merkezi yönetimle olsun, ilgililerle olsun mevzuyu görüşeceğini söyledi. İnşallah Irak doğalgazıyla ait de anlaşmalarımızı yapıp, oradan kazan-kazan esasına uyarınca hem onlar kazanacak hem de tığ nail olacağız" yanıtını verdi.

"Ülkemiz, DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu'nun çalışan birim üyesi şekilde da yıldırı örgütüyle mücadelede arsıulusal çabalara çalışkan ulama sağlamaya bitmeme edecektir"

'ABD, DEAŞ yıldırı örgütü önderi Kureyşi'nin öldürüldüğünü duyurdu. Türkiye sınırına baş döndürücü DOĞRU birim noktada bu operasyonu yaptılar. İdlib olması hasebiyle, acep Türk askeri varlığının bulunduğu noktalara DOĞRU birim yerde miydi? Bu dizi eylem evveliyat Amerika ile birim bağlantı beli mu, bilgelik paylaştılar mı?' sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Türkiye arsıulusal sulh ve istikrarın temini uğrunda DEAŞ yıldırı örgütü ve onun özümleme etmiş bulunduğu ayrık zihniyetle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda arsıulusal çabalara yaptığımız çalışkan katkılar var. Ayrıca lazım yurtiçinde lazım uç ötesinde gerçekleştirdiğimiz operasyonlar ve aldığımız engelleyici tedbirlerle DEAŞ yıldırı örgütünün geriletilmesinde baş döndürücü ehemmiyetli roller üstlendik. Ülkemiz, DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu'nun çalışan birim üyesi şekilde da yıldırı örgütüyle mücadelede arsıulusal çabalara çalışkan ulama sağlamaya bitmeme edecektir. Öte yandan, arsıulusal sulh ve güvenliğin temini düşüncesince herkes yıldırı örgütleriyle başkalık olmaksızın savaş edilmesi gerektiğine inanıyoruz".

'15 Temmuz çıyan FETÖ vuruş girişiminden sonradan başını CHP'nin çekmiş bulunduğu aykırılık partileriyle yurdumuzdaki büyükelçilerin düzen bağı temasları oldu. Bu görüşmeleri 2019 evcil seçimlerinden sonradan elan da sıklaştırdılar. Siz büyükelçilerin muhalefetle bu derece kalın görüşmesini, basına bağlı görüşmeler yapmasını ne değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Erdoğan, "Ben bunları göz boncuğu önemsemiyorum. Yani büyükelçiler gelmiş, şehremaneti başkanıyla görüşmüş, şehremaneti başkanıyla gitmiş balıkçıda balık yemiş, o onun düzeyinin ne işe yaradığını gösterir" yanıtını verdi.

'CHP İstanbul İl Başkanı Gezi Parkı vakalarında birim bebek fotoğrafı paylaşıp bu fotoğrafın hesabına sizinde isminizi yazarak “Kindar bebek yetiştiriyorum. Haberin olsun” demişti. Ve çocuğun resmini gizlemeden paylaşmıştı. Bir taraftan da ayrımsız CHP, Trabzon'da birim çocuğun söyledikleri üstünden ağırbaşlı birim halde eleştiriyor. Çocuk diyince de akla Diyarbakır Anneleri geliyor. Diyarbakır Annelerini de görmezden geldiklerini görüyoruz. Hem sizin mitinginizdeki vaziyeti hem de bu tepik standardı değerlendirmenizi dileyiş ediyorum' sorusu üstünde Erdoğan, "Onların bütünü bizim çocuklarımız. Bizim birim adet önemsediğimiz özellik çocuklarımızın kendilerine, ailelerine, vatanına, milletine hayırlı olmalarıdır. Biz, onlar derece çocuklarımıza müstahak olmadıkları bölgeleri katiyen yakıştıramayız. Biliyoruz ki çocuklarımız yarının umududur.

Bütün çocuklarımızı, gençlerimizi kucaklıyoruz, hepsine kardeş kardeş gözümüz derece bakıyoruz. Trabzon'da birim Çocuğumuz sahneye neşet etmek düşüncesince feryat figan baş döndürücü ısrar edince tığ de yanımıza çağırdık. Kendisi o esnada mikrofonu kapıp birim şeyler söyledi. Esasında bebek ne demiş ehemmiyetli değil. Nihayetinde çocuktur. Ama bununla ait birim güruh bilinçlilik konuşuldu. Onların anca demesi, hakeza demesi baş döndürücü da ehemmiyetli değil. Biz ne yaptığımıza bakacağız; bu ülkenin çocukları ortada göz boncuğu başkalık yapmadan yolumuza da ayrımsız kararlılıkla bitmeme edeceğiz" dedi.

"Kim ne derse desin tığ ülkemizin ve bölgenin güvenliğini, huzurunu, istikrarını zılgıt fail yıldırı örgütlerinin kökünü kazımakta kararlıyız"

'Sınır ötesi yıldırı operasyonlarında birim süredir Süleymaniye'ye ve Erbil'in güneyine derece iniliyor. Irak Kürt lehçe yönetimi bu operasyonlara dayanak verirken HDP dayanak vermiyor. Tam tersi ayıplama mesajı yayınlıyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz bunu?' sorusunu Erdoğan, "Şu anda başta Irak'ta ve Irak'ın kuzeyinde Barzanilerin duruşu baş döndürücü birim tomar farklı. Ve bu duruşu Türkiye ile baş döndürücü elan ortak, baş döndürücü elan el birliği içerisinde yürütüyorlar. PKK yıldırı örgütüne gönül rahatlığı da ayrımlı birim duruşları var ve bu ayrımlı duruşlarını da değme sabık gündüz kanıtlama ediyorlar. Bu gelişte yaptığımız görüşmelerde de ego kendisinde bunu başta gördüm ve apaçık o ki cumhurbaşkanlığı seçimiyle beraberce Irak'ta dünkü birim proses başlayacaktır. Bölge halkları terörden usangın durumda. Kim ne derse desin tığ ülkemizin ve bölgenin güvenliğini, huzurunu, istikrarını zılgıt fail yıldırı örgütlerinin kökünü kazımakta kararlıyız" sanarak cevapladı.

'Son devirde terörle savaş operasyonlarında Türkiye iri muvaffakiyet gösteriyor. Kış Kartalı operasyonu ile ait sizin “kaçacak hapis bulamadılar” derece birim ifadeniz vardı. Biraz detay verir misiniz? Ayrıca CHP elan ilk tezkereye hayırlı oyu vermesi akıllara geliyor. Bu mevzuda ne birim değerlendirmeniz olur?' sorusuna Erdoğan, "Kış Kartalı Harekatı da Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki teröristlerin inlerini başlarına tahrip irademizin birim adımı. Hem bu harekatta hem de halis muhlis terörle savaş operasyonlarında fariza meydan kahramanlarımızı kutluyorum. Tabi bu operasyonlarla birim güzel köşeye sıkışan teröristler çıldırmaya başladı. Çaresizliğin verdiği birim ürün olarak, özlük aralarındaki telefon konuşmalarında yıldırı örgütü üyelerine “herkes özlük başının çaresine baksın” sanarak emir geçiyorlar. Ama hiçbiri kaçacak hapis bulamayacak. Terörü kaynağında kurutmakta kararlıyız. Teröristlere sınırlarımız zarfında ve haricinde soluk aldırmıyoruz, aldırmayacağız" yanıtını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler