USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türk Dünyası 2040 Vizyonu Belgesi'ni kabul ettik'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda planlı Türk Konseyi 8. Zirvesi'nde matbuat toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Zirve toplantımızda teşkilatımızın doğacak perspektifini çizen Türk Dünyası 2040 Vizyonu Belgesi'ni de kabul e

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türk Dünyası 2040 Vizyonu Belgesi'ni kabul ettik'
12-11-2021 19:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda planlı Türk Konseyi 8. Zirvesi'nde matbuat toplantısı düzenledi. Basın toplantısında mütekellim Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Az ilkin eş meclisimizin 8. zirvesini tamamladık. İstanbul zirvesi Türkmenistan'ın da teleskop kendisine aramıza katılmasıyla zamanı müşterek ağıt kazandı. Uluslararası bölgede hatırlı müşterek organizasyon biçimine mevrut eş meclisimizin faaliyetlerine acemi müşterek isimle bitmeme etmesine değişmeyen verdik. Konseyimizin ismi bundan sonraları Türk Devletleri Teşkilatı'dır. Merhum Menderes ve dostlarının hayatları pahasına verdikleri mücadelenin boşa gitmediğini çağ müşterek defa elan göstermiş olduk. Yassıada, milletimiz burayı Yaslıada kendisine andı, hamdolsun çağ Türk dünyasının birliğini ve beraberliğini anabolizma fail müşterek zirveye ev sahipliği yapıyor” diyerek konuştu.

“Can Azerbaycan'ın kazanılmış olduğu yengi Türk dünyasının tamamını gururlandırmıştır”

Karabağ zaferi üzerine mütekellim Erdoğan, “Aziz kardeşimizin liderliğinde dirilik Azerbaycan'ın kazanılmış olduğu yengi Türk dünyasının tamamını gururlandırmıştır. Karabağ zaferi ile inşallah Kafkaslar'da barışın istikrarın bilge olabileceği acemi müşterek zamanın kapıları aralanmıştır. Zirve toplantımızda bu destana önderlik fail İlham kardeşime Türk Dünyası Ali Nişanı'nı bırakma ettik” gibi konuştu.

“Zirve toplantımızda teşkilatımızın doğacak perspektifini çizen Türk Dünyası 2040 Vizyonu Belgesi'ni de kabul ettik”

Erdoğan konuşasının devamında, “Dışişleri Bakanlarımızın 27 Eylül'de icra ettikleri Afganistan mevzulu dehşet güruh bölgemizdeki gelişmeler dair öncecilik kabul etme kararlılığımız göstermesi itibarıyla müşterek ilki yapılanma etmiştir. Türk Devletleri Teşkilatı kendisine Gözlemci Üyemiz Macaristan'la baş başa müstevli karşısında verdiğimiz eş savaş de müşterek öteki muvaffakiyet örneğidir. Bugün kabul ettiğimiz İstanbul Bildirisi ile siyasal dayanışmamızı, konuşu iş birliğimizi, ticaretimizi kültürel temaslarımızı elan da ihya anlamında kararlılığımızı tasdik ettik. Yeni adımız ve yapımız Türk Devletleri Teşkilatı ile bundan sonraları elan hızlı, hassaten ısrarla orijin salacak, büyüyecek ve gelişeceğiz. İnşallah güneşin baştan doğudan doğmaya başlamış olabileceği zamanlar yakındır. Üye ve teleskop devletler kendisine bu mevzuda düşün donanması süresince teşkilatımızın kurumsal yapısını vizyonunu güçlendirecek adımlar atıyoruz. Zirve toplantımızda teşkilatımızın doğacak perspektifini çizen Türk Dünyası 2040 Vizyonu Belgesi'ni de kabul ettik” ifadelerinde bulundu.

Aksakallar Konseyi'nde Türkiye'nin Aksakal'ı bulunan ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı bulunan Binali Yıldırım ile ait mütekellim Erdoğan, “Aksakalımız kendisine da Binali Yıldırım'ı öneri ettik. Kabul gördü. Türkiye'nin Aksakal'ı kendisine buradaki hizmetlerini inşallah sürdürecek. Kalkınmanın asliye altyapısı bulunan iblağ hassaten kazanmak gibi nice bölgede ehemmiyetli planlara imza atan Binali Yıldırım'ı nedeniyle bundan ahir süreçte Aksakalımız kendisine ağır görevler bekliyor” dedi.

“Türk Devletleri Teşkilatı hemen konuşu yahut siyasal menfaat ortaklığı olmanın aşırı elan ötesinde müşterek şişman dil birlikteliğidir”

Cumhurbaşkanın Erdoğan, “Dönem başkanlığımız süresince yeşil kalkınma hedeflerine evleviyet vereceğiz. İşgalden azat edilen Zengilan'da kurnaz şehirleşmelerden birinin açılışını gerçekleştirmiştik. Türk illerinde uygarlığı geleneği ve moderni buluşturmaya bitmeme edeceğiz. Kardeşler arasındaki kalbi dayanışmanın uğrunda tek müşterek bariyer duramaz. Bugün burada verdiğimiz fotoğrafı, Türk Dünyası kendisine aramızdaki sonsuz ve öncesiz kardeşliğin acemi müşterek nişanesi kendisine değerlendiriyoruz. Türk Devletleri Teşkilatı hemen konuşu yahut siyasal menfaat ortaklığı olmanın aşırı elan ötesinde müşterek şişman dil birlikteliğidir. Kimse Türk Devletleri Teşkilatı'ndan huzursuz olmamalı, kadim zamanı ve insancasına ilgiler üstünde yükselen bu sebepsiz binanın parçası olmaya çalışmalıdır. Demokrasi ve Özgürlükler Adası çağ müşterek ilki gerçekleştirdi. Artık adamız inşallah arsıulusal toplantıların da mihrak noktası biçimine gelecek. İnşallah hayattaki sıkıntıların çözümünde biçim derece olsun diyerek düşünüyorduk, çağ geçmiş adımı attık. İnanıyorum ki bunun ardı de gelecektir” açıklamasında bulundu.

“Türk Konseyi kendisine Afrika'ya 2,5 milyon düze telkih bağışlayacağız”

Afrika'ya telkih affetme sonucu aldıklarını tamlayan Erdoğan, “Türk Konseyi kendisine Afrika'ya 2,5 milyon düze telkih bağışlayacağız. Bunun 2 milyonunu Türkiye kendisine kılıç bağışlayacağız. Diğer devletler de artan 500 bin aşıyı buraya karışma etmiş olacaklar. Turkovac'ın sene sonuna ulaşması biçiminde sorunumuz yok, Turkovac'tan arsıulusal merkeze telkih gönderilmesi dair gayretkar olacağız” dedi.

 

İLGİLİ HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOFESTi doğacak sene Azerbaycanda gerçekleştireceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'TEKNOFEST'i doğacak sene Azerbaycan'da gerçekleştireceğiz'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler