USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas'taki gençlere telefonla seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir olacağız, şişman olacağız, pörsümemiş olacağız, karındaş olacağız, baştan sona baş başa Türkiye olacağız. Birlik ve el birliği içinde inşallah sizlerle ilgilendiren 2023'ü değişik görüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas'taki gençlere telefonla seslendi
27-04-2022 22:41
Sivas

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Sivas'ta katıldığı, "Gönül Sofrası" iftar zamanı vakti programına, telefonla bağlanarak gençlere seslenme etti.

Programları kapsamında Sivas'a mevrut Kurum, Mustafa Kemal Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde AK Parti İl Başkanlığı'nca planlı iftar zamanı vakti programının peşi sıra gençlerin kendisiyle müzakere talebini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti.

Telefon bağlantısıyla gençlere seslenen Erdoğan, bölgede bulunanları selamladı.

Kadir Gecesi'ni kutlama fail Erdoğan, şunları söyledi:

"Geleceğimiz aydın olsun inşallah. Rabbim bizleri ramazanı şerife kavuşturduğu üzere dileğimiz odur ki pazartesi haset de Ramazan Bayramı'yla bizleri müşerref kılsın. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daima eylesin. Şunu uğur boncuğu devir unutmayacağız; hiç millet, hiç bayrak, hiç vatan, hiç devlet. Bir olacağız, kocaman olacağız, solmamış olacağız, ahi olacağız, cümle beraberce Türkiye olacağız. Birlik ve el birliği arasında inşallah sizlerle ilgilendiren 2023'ü değişik görüyorum. Sivas doğrusu bu işin evelallah kalesidir. Hepinize, kalbi selamlarımı gönderiyorum. Sağ olun, mevcut olun."

"Kişi başına sakıt yeşil meydan miktarını tespit etmek istiyoruz"

Bakan Kurum ise Sivas'a meydana getirilen hizmetler kendisince bilgiler verdi.

Kadim kent Sivas'ta ayrıntılar ve çoluk çocuk düşüncesince 7 ulus bahçesi yaptıklarını, kentteki yeşil meydan miktarını dü katına çıkarttıklarını tamlayan Kurum, "Amacımız var, gayemiz mevcut ve inşallah 2 milyon 250 bin metrekareye yenilerini katmak vasıtasıyla ayrımsız kaslı ülkelerdeki üzere adam başına sakıt yeşil meydan miktarını Sivas'ta, 81 ilimizde tespit etmek istiyoruz." dedi.

Sivas'ta emektar stat durumunda ulus bahçesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldığını anımsatan Kurum, şunları kaydetti:

"Şarkışla ulus bahçemizin 1. evresini tamamladık. Zara ulus bahçemiz açılışa apiko duruma geldi. Koyulhisar Eğriçimen ulus bahçesinin de yapımına bitmeme ediyoruz. Merkez'de Yüceyurt ve Seyfebeli'de arazi meydan ulus bahçelerimizin de projelendirme çalışmalarına bitmeme ediyoruz. Haralar bölgesi etkisiz ortak durumdaydı, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifiyle ilgilendiren bakanlıklarımızın destekleriyle kâffesi alana misyon verecek şekliyle 251 bin metrekarelik bölgede Hamidiye Kültür Bahçemizi Sivaslı kardeşlerimizle buluşturduk. Yine Kızılırmak şimdi da güzelleşin diyerek yaka şeridi atılan su kesimi projesine bitmeme ediyoruz. Sivas'ta 2002 senesinde biricik bile atılan su tasfiye tesisi yokken, 2021 yılı bakımından şehrimizde 6 adet atılan su tasfiye tesisimiz var. Bu melik şehirdeki yurttaşlarımızın yüzdelik 90'ına atılan su hizmeti veriyoruz. Yüzde yüze inşallah en çelimsiz sürede ulaşacağız."

Kurum, sert atıkların yönetiminin kazançlı ve sürdürülebilir olmasını bildirmek neredeyse planlar yürüttüklerini tabir etti.

İller Bankası marifetiyle envestisman kıymeti 2,3 bilyon liralık bulunan 165 plan gerçekleştirdiklerini aktaran Kurum, yatırımların kâffesi hızıyla bitmeme ettiğini söyledi.

"Sivas'ta 9 bin 200 konutu tamamladık"

TOKİ çeşidinden Sivas'a meydana getirilen hizmetleri de özetleyen Bakan Kurum, "Sivas'ta TOKİ Başkanlığımızla kısaca 9 bin 200 ikametgâh ile bu konutları besleyecek toplumsal donatıları tamamladık, yurttaşlarımıza tasdik ettik. Şu anda bitmeme fail kısaca 2 bin 450 ikametgâh ile tecim merkezleri, cami, hükümet konağı, toplumsal tesisler ve ulus bahçesinin yapımına bitmeme ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Aşık Veysel'in "Ölümsüz peyda etmek istersen şayet / Dünyaya bırakırsın ortak eser" sözünü hatırlatan Kurum, şöyleki konuştu:

"İşte kılıç en gine buyana bunu söylüyoruz, kitap üreteceğiz diyoruz, misyon yapacağız diyoruz. İşte eserle, hizmetle alakası olmayanların hem hukuku tıpkı sürede ulus iradesini kesinlikle hiçe saydıklarını da cümle beraberce görüyoruz. Bu zihniyet, hukuku hiçe sayıyor, hür yargının kararlarını sorguluyor, milletin iradesine kıstak uzatıyor, bu ülkenin seçme geçmiş Cumhurbaşkanını hadsizce yıldırma ediyor. Ne devir kendilerine proje, vizyon, doğacak desek ipe un seriyorlar ve bu ulus bunları şöyleki ne devir yoldan çevirip kendilerine 'sizin üretiminiz nerede, yatırımınız nerede, projeniz nerede?' dese, bunlar milletimize bellek öğretmeye çalışırlar. Geçen güneş duydum. Sivaslılar bunları ölçmüş, biçmiş bunların karakterini ortaya koymuş. Sivaslılar bunlara ne demiş, 'Tembele iş buyur! Tembel dönsün sana bellek öğretsin!' demişler. Bunlar maatteessüf tembellikleriyle ön plana çıkıyorlar. Biz rastgele devir ortak fon ardında koştuk ve yolumuzdan uğur boncuğu devir sapmadık. Büyük Türkiye hayalinden ortak an caba arka aşama atmadık, atmayacağız."

"Cumhurbaşkanımızı ortak defa şimdi üstün dereceli ortak oyla gine cumhur reisi seçeceğiz"

Türkiye'nin bağımsızlığının simge şehri Sivas düşüncesince çalıştıklarını ve çalışmaya bitmeme edeceklerini tamlayan Kurum, laflarını şöyleki tamamladı:

"Ülkemiz için, devletimiz için, al bayrağımız düşüncesince mevcut gücümüzle çalışmaya bitmeme edeceğiz. Bu sokakların yetiştirdiği şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun dediği gibi, 'Hizmet ettiğimiz bu simge anca ortak bayraktır ki zarfında yurt vardır, zarfında şehitlerin dökülen kanı vardır, dü dünya vardır, kült vardır, inanç vardır.' İşte bu nedenle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Allah’ın katkısı ve milletimizin dualarıyla al bayrağımızı rastgele zamankinden şimdi şişman ortak gururla, rastgele zamankinden şimdi faziletkâr ortak noktaya azimle çıkartacağız ve azimle misyon etmeye bitmeme edeceğiz. Ülkemizin, geleceğimizin 100 yılını şekillendirecek bulunan 2023 seçimlerinde liderimiz, umumi başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ortak defa şimdi üstün dereceli ortak oyla gine cumhur reisi seçeceğiz."

Bakan Kurum, şimdi sonraları şehirde benzeri böbrek yetmezliğinden ölüm fail Makbule Naçar'ın evini görüşme ederek, karı bireyleriyle lakırtı etti.

Çocuklara hediyeler verici Kurum, gerekseme sahibi aileye ev armağan edileceğinin müjdesini verdi.

Öte taraftan Bakan Kurum, iftar zamanı vakti evveliyat Sivas Valiliği ve Belediye Başkanlığını görüşme etti. Ziyaretler basına mestur gerçekleşti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler