USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'O yumrukları millete değil, gücünüz yetiyorsa bize sallayın'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şehitlerine, martir yakınlarına küfretmeyi olgunlukla karşılayanlara milletimiz sandıkta sormakla kalmayıp, onları sokağa çıkamaz bir vaziyete getirecek. Taktiğiniz, dövüşte yumruk sayılmaz hesabıyla karşınıza gelene sataşmaksa, o yumru

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'O yumrukları millete değil, gücünüz yetiyorsa bize sallayın'
13-11-2021 18:55

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 770 milyonluk 35 yatırımın hizmete katılması töreninde mütekellim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkleri Boğaz'dan atma emellerinin hala bitmediğine uyanıklık çekerek, “Osmanlının akıbet devri ve cumhuriyet zamanı süresince yaşadığımız değme hadise, karşımızdakilerin maskelerini gene yeniden yırtar mahiyete de haizdir Üzerimize mevrut hayasız akınlar hala durmadı, durmayacak da görünüyor. Biraz sonradan gideceğimiz Troya'nın sembolü bulunduğu binlerce salname uğraş hala bitmedi. 700 yıla DOĞRU varlığımızı hazmedemeyenlerin bizi boğazın değme dü yakasından atma emelleri hâlâ bitmedi. Bir yüzyıl ilkin tamamı kuvvetleriyle Çanakkale'ye dayananların içlerindeki meyil hala sönmedi. Anadolu'nun 1000 salname yurdumuz olmasını hazmedemeyenlerin milletimize yoğun kinleri dinmedi. Hamdolsun bizim uğraş azmimiz dipdiri. Bu diyar ve bu millete pranga vuracaklarını sananları, çıkarlarını en çelimli hissettikleri sürede ve yerde aşağılanan fail kahramanların soyunun tükenmeyeceğini göstermeyi sürdüreceğiz. Mehmetçik ifadesine adını sağlayan Bigalı Mehmet Çavuş'un Seddülbahir'i obstrüksiyon geçirmek kıl payı mevrut yağı karşısında gösterdiği kahramanlığı unutmadık. Mehmet Çavuş silahıyla, küreğiyle, yerde bulmuş bulunduğu taşla, velhasıl eline ne geçerse onunla düşmanı durdurmuş, ciddi zayiatlar verdirip arka çekilmeye düşkün bırakmıştır. Savaş bittikten sonradan namına öneri edilen maddesel yardımları, ego servet düşüncesince değil vatanım düşüncesince savaştım niteleyerek reddetmiştir. Bu asaletiyle de tarihe de adını yazdırmıştır” dedi.

“Sizin bu ülkede dikili ağacınız yok. Bunlar mevki yönetmekten de bihaber”

“Mehmet Çavuş'un, Yahya Çavuş'un ve öteki Çanakkale kahramanlarının ahfâdı bulunan milletimiz, 15 Temmuz'da tankları, uçakları, acı kusan namluları örtüsüz aracılığıyla gönül rahatlığı koyarak bağımsızlığına eş çıkmıştır” diyen Erdoğan, “Sınır ötesinde boy yazan askerlerimizin alplık hikayeleri nesilden nesle aktarılacaktır. Ülkemizi eğitimde, sağlıkta, adalette, güvenlikte, sanayide, tarımda, enerjide velhasıl değme bölgede güçlendirmenin mücadelesini verirken şöhretli tarihimizden şöhretli kahramanlarımızdan kuvvet alıyoruz. Tek maksadımız alın terleriyle sulayarak, kanlarıyla yoğurup bize bu toprakları yurt durumuna getiren ecdada müstahak olabilmektir. Toprakları yurt düşüncesince attıkları adımla kanlarıyla sulayarak yurt hâline getirdiler. Çünkü beraberinde toprağın, beraberinde arazinin yurt olması, kanlarla onun sulanmasıdır. Onunla yoğrulmasıdır. Cumhuriyet tarihinin en iri demokratlık ve kalkınma mücadelesini verirken hoppadak Allah'ın yardımına ve milletimizin desteğine güvendik. Biz size güveniyoruz. Milletimizin değerlerine harp açan vesayetçiler, darbeciler ve yıldırı örgütlerini kullanarak sınırlarımıza müstenit güçlerle ve içimizdeki gafillerle mücadelemizi değme daim bu tatlı yürüttük. Kardeşlerim biz sizi Allah düşüncesince seviyoruz. Ana muhalefet, süt kuzusu aykırılık ne diyorlar? Bize Kanal İstanbul'u yaptırmayacaklarmış. Ne diyorlar? Sakın ha, Kanal İstanbul düşüncesince gelmeyin. Bunu büyükelçilere de söylüyorlar. Ya, siz ne denli zavallısınız? Sizin bu ülkede dikili ağacınız yok. Bunlar mevki yönetmekten de bihaber. Devlet yönetiminde devamlılık esastır. Dün CHP vardı, peşi sıra yabancılar geldi. Onlar bire beraberinde şeyi söylemedi mi? Yine beraberinde nesne yapmamışlardı. Onların bırakıp gittiği yerden onlar bitmeme etti. Biz geldik, bunlar kabil yapmadık. Tam bilakis devraldığımız yerden, hamdolsun ülkemizi çabucak kalkındırmanın gayreti içine girdik” biçiminde konuştu.

“Dik durmaya bitmeme edeceğiz”

“Dik durmaya bitmeme edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2001'den itibaren aldığımız Türkiye'yi 19 senede nerelere getirdik. Şimdi inşallah 2022'nin 18 Martına ulaşmadan Çanakkale Köprüsünü açacağız. Bugün akıbet tabliyenin vidalarını sıktık. Biz buyuz. Bay Kemal, senin bu işlere kudretin yetmez. Senden beraberinde nesne de olmaz. Çünkü senin misyon niteleyerek beraberinde derdin yok. Ama bizim bu millete bulunan aşkımız, misyon anlayışımızı körüklüyor. Düşünün şu ânda anca vakitler ha ki, iklim dalgalı, uzaktan devrolmak adeta muhtemel değil. Bazen feribotlar çalışmaz, fakat demin 6 dakikada bu köprüden uzaktan geçeceğiz. Modern iktisap geçirmek budur. Medeni iktisap geçirmek budur. Lafla olmuyor bu. İşte biz demin bu adımı attık. Eyvallah, fakat utanmadan, yüzlü yüzlü da bu köprüyü kullanırlar. Kullansınlar. Zaten biz, bize taşlama edene de, etmeyene de bu hizmetleri veriyoruz. Sebep? Çünkü dobra beraberinde kelam; at denize, balık bilmezse, Halık bilir. Türkiye'nin toy yatırımlarla, toy projelerle, toy işaret ve hizmetlerle büyümesini, gelişmesini, yabancıların istememesini tabii anlarız. Milletimizin bu topraklardaki varlığına götürüm edemeyenlerin büyük, çelimli Türkiye hedefinin karşısında olması oldukça normaldir. Bu ülkenin havasını soluyan, ekmeğini yiyip suyunu içenlerin hakeza davranmasını kabullenemeyiz. İnşallah bunların da vidalarını sizinle bu arada sıkacağız. 2023'te sıkacağız halk ittifakı olarak. Buna müheyya mıyız? Kapı bap dolaşmaya müheyya mıyız? Cumhur ittifakı şekilde halis muhlis kapıları çalmaya müheyya mıyız?” dedi.

“İkide beraberinde er seçme diyorlar, yetişemediğiniz üzüme koruk diyorsunuz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan laflarını şu biçimde sürdürdü:

“Erken seçim, er seçme ikide birde söylüyorlar. Sizden beraberinde nesne olmaz. Siz ne vakitten buyana er seçme diyorsunuz. Yetişemediğiniz üzüme koruk diyorsunuz. Siz koruk üzümden anlarsınız, ona bitmeme edin. Biz yetişkin üzümü yemeye bitmeme ediyoruz. Sadece ülkemizin değil, dünyanın en ehemmiyetli projeleri meydanda toprak düzlük bu köprünün tamamlandıktan alım çalım duymamak muhtemel olur mi? Boğaza nesir ettiğimiz Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü gibi, ülkemizin dört yanına gerdanlık kabil dizdiğimiz öteki köprülerimiz, Marmaray, Avrasya tünelimiz gibi. Denizin altından Marmaray'ı, Avrasya tünelini biz geçirmedik mi? Biz iş yapıyoruz iş. Bizim icraatımızın eriştiği yere bunların hayâlleri ulaşamaz. Hastanelerimiz, üniversitelerimiz, kent hastanelerini akılları almıyor. Çanakkale Köprüsünü içi kan feryat figan izleyenler var. Bu köprünün inşasını engelleyemediklerini görünce, içlerindeki tamamı düşmanlığı ve nefreti nereye yönlendirdiler. Kanal İstanbul projesine yönlendirdiler. Üstelik hoppadak prensipte projeye gönül rahatlığı çıkmakta kalmıyorlar. Yerli ecnebi halis muhlis yatırımcıları zılgıt ederek, ülkemizin kalkınmasını cidar iktisap geçirmek düşüncesince canhıraş biçimde ilaç içindeler. Bunların tamamı geçmişleri, bire beraberinde rezilliklerle doludur. Türkiye'nin rastgele beraberinde durumunda iri envestisman gündeme gelmişse gönül rahatlığı çıktılar. Ülkemizde bu CHP, bu İP, bunlar HDP, değme daim beraberce yıldırı örgütü PKK yandaşlarıdır. Bunlar onlarla bu arada minval yürüyor. Biz de Cumhur İttifakı şekilde MHP ile beraberce yolumuza bitmeme ediyoruz. Biz bu vatanı sevenlerle, bu milleti sevenlerle beraberiz. Yolumuza da hakeza bitmeme edeceğiz”.


“Ülkemizde demokrasiyi geliştirme, adalet ve özgürlükleri açık açık tezyit dair ne hamle atıldıysa bunlar gönül rahatlığı çıktılar”

“Ülkemizde demokrasiyi geliştirme, adalet ve özgürlükleri açık açık tezyit dair ne hamle atıldıysa bunlar gönül rahatlığı çıktılar” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Dün CHP'lilerin meydana getirdiği ünlü Yassıada vardı ya, orada bunlar rahmetli Adnan Menderes'in ölüm cezası kararını vermediler mi? Fatin Rüştü Zorlu'nun ölüm cezası kararını vermediler mi? Hasan Polatkan'ın ölüm cezası kararını vermediler mi? İşte o talibi biz baştan sona aldık, orayı demokratlık ve özgürlükler adası yaptık. Dün de orada ilkin el arsıulusal beraberinde toplantıyı düzenledik. Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve hepsiyle birlikte, beraberinde toy üyemiz daha, o da Macaristan. Yedili güruh yaptık. İnşallah bundan hakeza da toplanacağız. Sizi başta demokratlık ve özgürlükler adasını görüşme etmeye çağırma ediyorum. Muhakkak gelin, görün. Hayran olacaksınız, seveceksiniz. Sınırlarımızın güvenliğini arttırmak, hudut ötesi tehditleri engellemek, ne dizi eylem yapılmışsa bunların hepsine gönül rahatlığı çıktılar. Hangi mücadeleye girişilmişse bunlar hepsine gönül rahatlığı çıktılar. Dünyada kendi ülkesindeki yatırımları cidar iktisap geçirmek düşüncesince kendini hakeza rezil, zelil, adi hale düşüren başka aykırılık örneği yoktur. Dün FETÖ'cü hainlerin MİT kumpası ile ülkemizi düşürmeye çalışmış oldukları durumla, dakika yatırımlarımıza inhisar kılmak maksut dokunca bire beraberinde kurnaz senaryonun değişik sahneleridir. Çanakkale'den saha okuyorum. Bu mankurtlar da, onların iplerini ellerinde tutanlar da, ne yaparlarsa yapsınlar, iri ve çelimli Türkiye'nin inşâsına bariyer olamayacaklar. Nasıl yüzlerce projeyi kazandırdıysak, Allah'ın izniyle 1915 Çanakkale Köprüsünü tamamlayacağız. Karadeniz'deki doğalgazı milletimizin hizmetine sunacağız. İnşallah doğalgaz çıkmış bulunduğu ândan itibaren vatandaşımızın menfaatini gözeteceğiz. Akdeniz ve Ege'deki çıkarları sonuna denli koruyacağız. Kanal İstanbul'u nesir edeceğiz. Güvenlik hatlarını birleştireceğiz. Bölgemizdeki ve hayattaki mazlumların sesi olmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki tuzakları nakzen dünyanın ilkin 10 ekonomisine gireceğiz. Savunma sanayiinin değme dalında dışa bağımlılıktan kurtulacağız. Varsın Türkiye düşmanları hasetlerinden çatlasın. Varsın Türkiye düşmanlarıyla saf kolalama girenler esip gürlesin. Varsın güya Atatürkçü, güya ulusçu mankurtlar düştükleri çukurda debelenip dursun. Biz hedeflere iktiran kılmak ve milletimizi devletimizi pekitmek düşüncesince değme bölgede çalışacağız” dedi.

“O yumrukları millete değil, gücünüz yetiyorsa bize sallayın”

Siyasetin milletin hayrına plan elde kılmak bulunduğunu anlatım fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda şehitlerimize saygısızlığı yapanı dokunulmazlığını bozmak kıl payı meclise gönderdik. Şehitlerine, martir yakınlarına küfretmeyi olgunlukla karşılayanlara milletimiz sandıkta sormakla kalmayıp, onları sokağa çıkamaz bir hale getirecek. Ortada ya kesim var, ya dalgınlık sınırlarını aşan vahametli beraberinde gidiş var. Muhalefet ismi altında ülkesine ve değerlerine saldıranlara söylüyorum ki, taktiğiniz dövüşte yumruk sayılmaz hesabıyla karşınıza gelene sataşmaksa, o yumrukları millete değil, gücünüz yetiyorsa bize sallayın. Siyaset ülkenin ve milletin çıkarlarının önünü tehditle, küfürle, yabancılara şikâyetle boğazlamak değildir. Siyaset ülkenin ve milletin hayrına plan üretmektir. Eser ve misyon nesir edebilmektir. Şehit yakınına ağza alınmayacak küfürlerle, taşlama edenlerle, yıldırı örgütünün ölçüm ve davetine mazhar olanların sesi çıkmıyorsa, meydanda mülevves kesim ve dalgınlık haddini aşan vahametli dava vardır. Bu beraberinde eş olursa, beraberinde abla olursa, düşünün, ya sen beraberinde partinin önderi şekilde bayansın bayan. Mecliste o kesinlikle beraberinde küfürdür? Ahlak yoksunu, kesinlikle sen hakeza beraberinde küfrü yaparsın? Bir eş şekilde beraberinde eş şekilde bunu kesinlikle söylersin? Tek dertleri var. Türkiye'deki muhalefeti destekleyerek, Tayyip Erdoğan'dan kurtulacağız diyenlerin gazına geliyorlar. Suriye'de, Türkiye sınırları boyunca, yıldırı koridoru kuracağız niteleyerek tamamlanıyor. Bunu söyleyenler hoppadak sözle kalmıyor. Terör örgütünü on binlerce ciddi silahla, araçla, gereçle, mühimmat ile donatıyor. 10 binlerce teröristi eğitiyor. Suriye'de eğitilen silahlarla hudut şehirlerimize askerlerimize saldırıyorlar. Bugün sahamızda Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda, attığı değme hoş adımın karşısında, bire beraberinde aut ve iç mülevves ittifakı duruyor. Bu gerçekler ortadayken CHP'nin başındaki mahiyet ikide birde çıkıp, ne işimiz mevcut Suriye'de diyebiliyor. Partisine tezkereye, yarayışlı oyu verdiriyorsa, bizim de çıkıp siz kimin hesabına konuşuyor, akıntı ediyorsunuz niteleyerek istifsar hakkımız olur. Gazi Mustafa Kemal'in Libya'daki, Suriye'deki, gün doğusu şehirlerimizdeki, Balkanlar'daki izlerini unutturmaya çalışıp, dakika bire beraberinde mücadeleyi sürdürenlerden cumhuriyetperver olmaz, Atatürkçü olmaz. Ey Gazi Mustafa Kemal! Senin Trablus cephesinde ne işin mevcut diyebilir misin? Misak-ı ulusal için, ne işiniz mevcut Misak-ı Milli'de diyebilir misin? Bunlar kasetle geldi. Türkiye 2023 sınavını başarıyla verdiğinde Allah'ın izniyle uğrunda kalacak tek kuvvet kalmayacaktır” biçiminde konuştu.

“İnşallah Çanakkale'nin aydın istikbaline toy beraberinde bap aralıyoruz”

Toplu açılışı meydana getirilen yatırımlar gönül rahatlığı bilgelik sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
“Bölgemizin ve ülkemizin bu dobra beldesini şehrini değme bölgede adalet etmiş bulunduğu hizmetlere dolamak için, devletimizin halis muhlis imkanlarını kullanıyoruz. hususi sektörümüzün bu bölgede meydana getirdiği yatırımları destekliyoruz. Bugün il genelinde tamamladığımız işaret ve hizmetlerin formel açılışlarını yaparak inşallah Çanakkale'nin aydın istikbaline toy beraberinde bap aralıyoruz. Açılışını yapacağımız asar meydanda eğitimde Ayvacık Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Bayramiç İmam Hatip Lisesi Yurt Ve Spor Salonu ile üniversitemizin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama Merkezi, Kız talebe Yurdu ve Biga Meslek Yüksek Okulu da bulunuyor. Eşek ölür kalır semeri insanoğlu ölür kalır eseri. İşte biz eserlerle konuşuyoruz. Sağlıkta Çan Devlet Hastanesini, Gökçeada ve Ezine ilçeleriyle Esenler ve Cevatpaşa mahallelerindeki fasile ve maşer sağlığı merkezlerini dakika yöntemince hizmete açıyoruz. Şehrimizin sembollerinden birisi hâline mevrut 72 milyon teklik envestisman bedeli bulunan Çanakkale Karasal Sayısal Yayın Kulesinin açılışını yapıyoruz. Kıyı emniyetimize 124 milyon müfret yatırımla kazandırdığımız 2 nüsha 90 tonluk römorkör ile 3 mürşit misyon botunu yöntemince hizmete veriyoruz. Enerjide şehrimizin sağlam aşırı namına elan nitelikli misyon verilmesini sağlayacak enfrastrüktür yatırımlarını yöntemince hizmete alıyoruz. Ayvacık ve Ezine ilçelerimizde 151 milyon müfret yatırımla yapımı tamamlanan 239 facia konutu ile enfrastrüktür tesislerinin açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz. Ezine-Bayramiç yolunun, Çan Pazar Köprüsünün, Ezine Kültür Merkezinin Biga Ticaret Borsasının, Gümüşçay Fatin Rüştü Zorlu Stadının muhtelif yenileme çalışmaları, Yenice doğalgaz hattını hizmete açıyoruz. Kurumlarımıza ilgilendiren misyon binalarıyla tamamlanan öteki eserlerin açılışlarını yapıyoruz. Toplam 777 milyon müfret envestisman bedeli bulunan 35 nüsha envestisman projesinin şehrimize ve ülkemize hoş olmasını diliyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay birer musahabe yaptı.

Ali Kamur - Emrah Elmas
 

İLGİLİ HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğandan 1915 Çanakkale Köprüsünde Kanal İstanbul mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Kanal İstanbul mesajı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler