USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hesap sorulmasını bizzat takip edeceğim'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye'de kontrolümüz altında mevcut bölgelerdeki okullarda lağvolmak az daha hazırlatılan birtakım kitaplarda Peygamber Efendimizin tasviri adına yorumlanabilecek kimisi resimlerin arazi almış olduğu belirleme edildi. Böyle ortak durumun geli?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hesap sorulmasını bizzat takip edeceğim'
08-12-2021 18:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, Suriye'de Türkiye'nin kontrolü altında mevcut bölgedeki okullarda lağvolmak az daha hazırlanmakta bulunan kimi kitaplarda Peygamber Efendimizin tasviri adına yorumlanan kimisi resimlerin arazi almasına değgin sorumlulardan aritmetik sorulacağını belirtti. FETÖ ile mücadelede Diyanet İşleri Başkanlığının ehemmiyetli müşterek yere erbap bulunduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müftülerimiz vazifelerini gerçekten adına getirmediklerinde Allah göstermesin muazzam müşterek milletin bu dünyası da, diğer dünyası da beğenilmeyen olabilir. Dolayısıyla bu işin değeri ne destek ne talih ne mal ne de şan ile ölçülür. İslam'ın 1443 salname birikimini dünkü nesillere mal aktarımı sorumluluğunu üstlenen kadrolar adına güç fakat müşterek o denli da onurlu müşterek göreviniz var. Bin salname yurdumuz Anadolu'daki varlığımızı da inancımıza düzen bağı sıkıya değgin olmamıza borçluyuz. Nice canlı sınamalardan, birçok şişman tehditlerden geçerek bugünlere mevrut milletimizi bilcümle İslam'a bulunan sarsılmaz bağlılığı yaşamda tutmuştur. ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışı ile Viyana kapılarına denli dayalı ecdadın Meriç'in doğusuna denli arka çekilmesinin sebebini de bire müşterek yerde aramamız gerekiyor. İşte bu aşamada Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Diyanet İşleri Reisliği adına güzeşte teşkilatımızın önemi ortadadır. Rahmetli Menderes'in Diyanet İşleri Başkanlığı adına bugünkü yapısına kavuşturduğu teşkilatımız, kurulduğu günden bu yana vatanımızda kült hizmetlerinin en sağın ve mıhlı halde yürütülmesini sağlamaktadır. Bilindiği derece bu kurumumuzu 2010 senesinde müsteşarlık, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile de bire müşterek pozisyona erbap riyaset düzeyine yükselterek yetkilerini ve fariza alanlarını genişlettik. FETÖ hıyanet şebekesi ile mücadelemizde Diyanet İşleri Başkanlığı baş döndürücü ehemmiyetli müşterek yere sahiptir. Yüce dinimizi özlük ziyasız emellerine aygıt kılmak talip hepsi bundan sonra İslam'ı ilimle, hikmetle, ferasetle ve dirayetle milletimize aktaran teşkilatımızın kalburüstü mensuplarını bulacaklarını bilmektedir” sanarak konuştu.

Salgın çağında kurum personellerinin şişman müşterek mücahede ve fedakârlık ile ödeme ettikleri hizmetlerin takdire uygun bulunduğunu kail Erdoğan, “Bu süreçte kült görevliliğinin elden camide maruz hizmetler ile hudutlu olmadığının, milletimizin yaşamının süresince müşterek pozisyona erbap bulunduğunun hepsi çeşidinden anlaşıldığına inanıyorum. İl müftülerimizin 2021'deki ikinci güruh mevzusunun ‘Salgın süreci, maşeri değiş ve değmek hizmetleri' adına belirlenmesini bu bakımdan yerinde görüyorum. Medyada, müşterek defa de içtimai medyada sık sık karşılaştığımız kült görevlilerimize müteveccih yalan, iftira, çarpıtma, onur suikastı hedefi haiz kampanyaların katiyen morallerinizi bozmamasını istiyorum. Sizlerin rolü günce tartışmaların, müşterek defa de provokatif kuvve ile düzenlenen saldırıların baş döndürücü üzerindedir. Bunun düşüncesince ne olursa olsun kuşatıcı, birleştirici, lisan kazanıcı yaklaşımınızdan ödünleme vermemelisiniz. Vazifenizi aşk, cümbüş ve içtenlikle yürüttüğünüz sürece üstesinden gelemeyeceğiniz tek mesele, kazanamayacağınız tek his kalmayacağından emniyetli olun” halinde konuştu.

“Yaşanan rezalette mesuliyeti mevcut hepsi ile ait müstelzim soruşturmalar başlatıldı”

İslam dünyasının asırlardır itikadi sapkınlıkların defa açmış bulunduğu koyu sıkıntılar ile boğuştuğunu kaydeden Erdoğan, “Bugün de andıran coğrafyalarımız ilkin edinmek az daha dayanıklı baş döndürücü yerde benzeşim sancılar yaşanmaya bitmeme ediyor. Millet adına bu sıkkın süreçlerin üstesinden Allah'ın varlığı ve donanmasına bulunan sarsılmaz inancımız ile Peygamber Efendimize (SAV) bulunan koyu muhabbetimiz sebebiyle geldik. Her ne denli bazıları bayağı müşterek müddet milletimizi dininden ve diyanetinden ırak avlamak düşüncesince uğraşmışsa da hamdolsun güzel olamadılar. Ülkemizin ciharıyek yanı sıra asırlardır varlığını sürdüren ilim, anlama yuvalarına arttırma adına teoloji fakülteleri ile mortocu dil cambazı okulları ile camilerimizde maruz sebepsiz hizmetler ile milletimiz inancına tamamen sarılmıştır. Milletimiz bununla kalmamış dünyanın neresinde olursa olsun, herhangi müşterek Müslümanın problemi ile dertlenmiş, İslam'a müteveccih herhangi müşterek ayrışık saldırıya huzur koymuştur. Kudüs davasını en içten ve en çelimli halde bizim insanımız savunmuştur. Son devirde müşterek defa Avrupa'da ortaya çıkan, Peygamber Efendimize müteveccih ahlaksızlıklara huzur en çelimli ve kalbi reaksiyon gene bizim milletimizden yükselmiştir. Norveç'te Kur'an-ı Kerim yırtıldığı devir insanlarımız elbette ayağa kalktıysa Danimarka ve Fransa'da Peygamberimize, taşlama içersen karikatürler yayınlandığında da milletimiz meydanları doldurmuştur. Maalesef benzeşim müşterek vaka tek istek etmediğimiz ve beklemediğimiz müşterek halde bizim de başımıza geldi. Suriye'de kontrolümüz altında mevcut bölgelerdeki okullarda lağvolmak az daha hazırlatılan kimi kitaplarda Peygamber Efendimizin tasviri adına yorumlanabilecek kimisi resimlerin arazi almış bulunduğu belirleme edildi. Bunun üstünde kitapların dağıtımı hemen durduruldu ve birleşen kitaplar imha yapılmak az daha korunum dibine alındı. Benzer tasvirlerin arazi almış bulunduğu ve daha basılmamış başka kitapların bulunduğu da belirlendi. Bu kitapları hazırlayanlar ve kontrolünü boşlama edenler ilkin edinmek az daha yaşanmış bulunan rezalette mesuliyeti mevcut hepsi ile ait müstelzim soruşturmalar başlatıldı. Böyle müşterek durumun herhangi müşterek ne denli aracısız bilgim dahilinde olmasa fark zincirleme vebal altında bulunduğum müşterek yönetimde ortaya çıkmasından çevre ziyadesi ile üzüntülüyüm. Hiçbir mazereti ve izahı olamaz bu korkulu gidiş dair gereğini inşallah çabucak adına getirecek ve sorumlulardan aritmetik sorulmasını bizzat takip edeceğim” ifadelerini kullandı.

Derya Yetim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler