USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir AK Parti İl Danışma toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İhracat nedir, istihsal nedir, nitelik nelerdir bilmeyen bu kifayetsizler Türkiye'nin Afrika'da ne işi mevcut diyor. Ufku Ankara'nın ötesine geçmeyenler bizim baş döndürücü boyutlu aut politikamızı anlayamıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir AK Parti İl Danışma toplantısında konuştu
23-10-2021 14:04
Partisinin Eskişehir İl Danışma toplantısında mütekellim Erdoğan, laflarına selamlamayla başlayarak, "Salonlara sığmayan şu coşkunuz düşüncesince şahsım alegori teşekkürname ediyorum. Rabbim muhabbetimizi, dayanışmamızı sürekli eylesin diliyorum. Biz bugünlere iri ve çelimli Türkiye sevdasına lisan sağlayan tanınmayan kahramanların fedakarlıklarıyla geldik. Bugünlere senenin gelişigüzel günü, günün 24 saatini kendini bu davaya adayan kardeşlerimizin mücadelesiyle geldik. Bugünlere tün uykusunu bölerek partimizin başarısı düşüncesince Mevla'ya el açan büyüklerimizin samimiyetiyle geldik. Hepsinden önemlisi kılıç bugünlere niyetimizi bembeyaz tuttuğumuz, kibre, gurura nefsimizi kaptırmadığımız düşüncesince geldik" dedi.

Erdoğan, "Bizim yolumuz Eskişehir'i fetheden iri başbuğ 2. Kılıçarslan'ın yoludur. Sevgili çoluk çocuk bizim yolumuz abideleşen mücadeleleriyle işgalci Yunan'a köken söktüren Eskişehirli gazi ve şehitlerin yoludur. Kardeşlerim AK Partili kadrolar şekilde etraflıca uslu bu yolda kusursuz 20 senedir yürüyoruz. Hiç kimseyi dışlamadan 84 milyonun tamamını kucaklamaya çalışıyoruz, ayrımcılık bizde yok. Milletimizin kardeşliğini pekitmek haricinde tek erek gütmedik, gütmüyoruz. Dün bulunduğu üzere zaman de Türkiye'de istikrarın teminatı AK Parti ve Cumhur İttifakı'dır. Son 19 yılda karşılaştığımız birçok badireyi atlattıysak, 2023 limanına da ülkemizi inşallah esenlikle kavuşturacağız. Dünyanın en iri 10 ekonomisinden birisi olma hedefimize eninde böylece gerçeklenmiş ulaşacağız. Bu uğurda tempomuzu düşürmeden çalışmaya bitmeme ediyoruz. Türk ekonomisini yatırım, üretim, istihdam sütunları üstünde arttırmak düşüncesince mücahede gösteriyoruz" dedi.

Konuşmasında Afrika ziyaretini de özetleyen Erdoğan, "Türkiye'den ilkin defa Cumhurbaşkanı seviyesinde meydana getirilen Angola ziyaretinde 7 anlaşmaya imza ettik. Togo'da dişi görüşmeler yaptık. Togo'da yandaki devletleri de oraya çağırma geçirmek yoluyla Burkina Faso ile orada birlikte mülakat yaptık. Bu mülakat aşırı fazla manidardı. Afrika'nın 210 milyonu bulan nüfusuyla en hareketli nüfusuna cemaat bulunan Nijerya'da aşırı ehemmiyetli kararlar aldık. Buralar 15-20 sene öncesine derece Türkiye'nin tek servet göstermediği coğrafyalardı. Bugün kıtanın gelişigüzel yerinde, Türk ürünlerini, Türk şirketlerini, insanımızın iane elini uzatan çırçıplak maşer örgütlerini görmekten kıvanma ediyorum. Bugün anne kara ülkeleriyle mecmu ticaretimiz 25 bilyon doları aşıyor. Afrika'daki yatırımlarımızın kıymeti 6 bilyon dolar geçiyor. Türkiye'den izinli Afrikalı gençler, lisan elçileri şekilde kişi ülkelerine misyon ediyor. Türk müteahhitler mega planlara imza atıyor.

Bazı devletlerde bizi Türk şirketlerinin düz yazı etmiş bulunduğu havaalanlarında, amme binalarında karşılıyor. Bu muvaffakiyet her insanın kuma başarısıdır. Farklı coğrafyada yazmış bulunduğu boy her insanın kuma destanıdır. Ufku Ankara'nın ötesine geçmeyenler bizim aşırı boyutlu aut politikamızı anlayamıyor. Bazı kesimlerin attığımız hepsi bu adımlardan yorgunluk duyduğunu görüyoruz. dışsatım nedir, istihsal nedir, nitelik nelerdir bilmeyen bu kifayetsizler Türkiye'nin Afrika'da ne işi mevcut diyor.

Aynı suali tescilli sömürgeciler de soruyor. Afrika'daki katliamcı geçmişleriyle yüzleşmek alegori Türkiye'ye tezvir atanları kaale almıyoruz. Kim bunlar batı, batı, Fransa. Bunlar bizlere adamlık dersi veremez. Bunların ilkin insanlığı öğrenmesi lazım, nereden, Türkiye'den öğrenmeleri lazım. Bizi eleştirenlere adalet ettikleri yanıtı bizlerden ilkin Afrikalı kardeşlerimiz doğrusu misliyle veriyor. Afrika kıtasıyla işbirliğimizi önümüzdeki devirde de güçlendirmeyi sürdüreceğiz" dedi.

İnsanları acemi hizmetler ve yatırımlarla tanıştırmaya bitmeme ettiklerini tamlayan Erdoğan, "Hemen gelişigüzel hafta ülkemizin birlikte şehrini görüşme ederek şişman açma coşkusunu milletimizle yaşıyoruz. İl istişare toplantımızın arkası sıra parafin pırtı fabrikasıyla, 52 acemi üretimevi ve enfrastrüktür tesislerinin açılışını zaman gerçekleştireceğiz. Akabinde il meydanına geçecek burada da bakanlıklarımızın, belediyelerimizin icra ettiği mecmu 2,7 bilyon TL'yi aşan 106 ayrı yazar eserin şişman açma törenine paydaşlık edeceğiz. Peki anne ihtilaf CHP'nin, Eskişehir'de nesi var? Yaptıkları ne kitap var? Yok. Bunlardan dolgunca dolgunca öğüt dinlersiniz. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. İnşallah bunlar arkası peşine bitmeme ediyor. Eskişehir'i hedeflerine birlikte aşama hâlâ yaklaştıran hepsi bu adımların faydalı olmasını diliyorum" dedi.

Erdoğan, "2023 senesi yaklaştıkça CHP'nin başını çekmiş bulunduğu muhalefetin provokasyonları da artıyor. Yalan terörü engelleme gelişigüzel şeyi deniyorlar. Bir devre mültecilere içeri rahatlığı vatandaşlarımızı kışkırttılar, hâlâ sonraları gençlerimizi galeyana iletmek istediler. Kadrolu militanlarını öne sürerek darülfünun gençliğimizi kışkırtılı geçirmek istediler. Neler demediler memurlara, öğretmenlere, gözdağı ettiler. Ülkemin memuruna sesleniyorum, zinhar ha, bu oyuna gelmeyin. Siz görevli şekilde görevinizi yapmış olduğunuz müddetçe bunlar kılınıza dokunamaz. Bunlar hemen şu anda yönetiminde bulunduğu belediyelerde iştirakçi kardeşlerimizi atıyorlar.

Bunun bedelini de ödeyecekler. Alma mazlumun ahını kazanç yavaş aheste, çıkacak. Toplumumuzun tek kesimi bulunmayan ki CHP'nin asılsız terörüne verilen kalmasın. Yeni CHP dediklerinin millete 1940'ları aratacak derece faşist, nobran, küstahça birlikte zihniyeti anabolizma etmiş bulunduğu anlaşıldı. CHP'nin faşist kodlarından kurtulmasının beklenen olmadığını kılıç doğrusu biliyorduk. Son haftalarda yaşadıklarımız fena bizlere omuzlarımızdaki iyon ne derece ağırbaşlı bulunduğunu gösterir. Ben başta Eskişehir'in analarına aşırı güveniyorum, aşırı inanıyorum ve Eskişehir'in anaları inşallah 2023'ü CHP'ye zindan edecektir" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler