USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Elektrik tarifelerini yeniden düzenledik'

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonra kameraların karşısına sabık Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanlığı görevindeki değişim, yurt gündemindeki mevzular ve hesaplı gelişmelere bağlı konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Elektrik tarifelerini yeniden düzenledik'
31-01-2022 19:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vatandaşlarımızın yalıtım faturalarının dü kat, ayrıca üç kıvrım arttığı yönündeki şikayetleri üzerinde ilgilendiren kurumlarımıza yalıtım tarifelerinin yeniden düzenlenmesi emirini verdik. Bu çerçevede en bağan tarifede günce 5 kilovat namına hesaplanan istihlak tutarını 7 kilovata, hasebiyle maaş tüketimi de 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz. Şubat ayında gider edilecek elektriğin faturası yurttaşlarımız lehine yapılacak bu yeni düzenlemeye makul biçimde gelecektir” dedi.

Erdoğan, konuşmasında birtakım müjdeler de verdi. Adalet Bakanlığı vazifesinde yaşanmış bulunan değişimle ilgilendiren mütekellim Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ'a gene körpe geldiniz diyorum. Ülkemize ve siyasete meydana getirdiği birçok hizmetler indinde 15 Temmuz gecesi Meclis'e bombalar yağarken darbecilere aslanca yakut okuyuşu ile hatırladığımız Bekir Bozdağ'a Adalet Bakanlığı vazifesinde başarılar diliyorum. Bakanlık görevinden affını talip Abdulhamit Gül kardeşimize bugüne denli hakkı ve hakkaniyeti gözeterek gösterdiği içten gayretler, sükunetle yürüttüğü hizmetler düşüncesince teşekkürname ediyorum. Kendisi ile inşallah ayrımlı platformlarda, ayrımlı vesilelerle çalışmaya beraberce yürümeye bitmeme edeceğiz” niteleyerek konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Kabine üyelerinin de öbür yukarı düzem tutumlu kadroları denli aracısız Cumhurbaşkanı kabilinden belirlendiğini kaydeden Erdoğan, “Değişen şartlara ve ihtiyaçlara uyarınca Kabinede revizyona gitmemiz oldukça tabidir. Aksi yönde müşterek davranış yaşamın alışılagelen akışına karşıt olurdu. Her fariza denli Kabinedeki değişimler de müşterek sembol yarışıdır. Bayrağı konfirmasyon düzlük arkadaşımız yeni müşterek coşku ile yeni müşterek manzara ile hedeflerimize akıllıca ilerlemeyi sürdürmektedir. Bu çerçevede yeni dümen sisteminin önce Kabinesini kurduğumuz 2018 Temmuz ayından buyana denli 6 bakanımız değişti, müşterek bakanlığımızın ikiyi ayrılması sayesinde 7 arkadaşımız da Kabineye girdi. Bundan sonraları da tabii gerektiğinde yeni tadilat yapabiliriz. Bizim düşüncesince gerçek bulunan ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak, gençlerimize 2053 vizyonlarını yaşama geçirebilecekleri iri ve çelimli Türkiye'yi denyo etmektir. Milletimizin bizlere ülkeyi rejim mesuliyeti verdiği 2002 Kasım'ından bugüne denli bu arada çalıştığımız, yaşama geçirdiğimiz im ve hizmetlerde yardımı bulunan her insana teşekkürname ediyorum. Hepimiz faniyiz, insanoğlu sağlık geçer, ehemmiyetli bulunan âlem kubbede körpe müşterek ses bırakmaktır. Hangi görevde, ne unvanda, ne yazık mevkiinde bulunursak bulunalım bunu başarabilmişsek ne bahtiyar bize. Bir de ülkenin gelişmesi, kalkınması, büyümesi düşüncesince tuğla hesabına tuğla koymadıkları biçimde ekmeğini yedikleri, suyunu içtikleri, havasını soludukları vatanlarına müstahak olamayanlar da var. Bunları da milletimizin o bariz deniz ferasetine devretme ediyoruz. İnşallah Türkiye'yi dünyanın en iri 10 ekonomisi arasına sokarak, Yeşil Kalkınma Devrimi'ni gerçekleştirerek, ülkemizi bölgesinin ve dünyanın şef devleti yaparak bu hümayun mücadeleyi sonuncu hedefine ulaştıracağız. Ülkemizin dü yüzyıllık el erki ve kalkınma mücadelesinin sonuç 20 senesinde bizlere bu olanağı veren, bu zaferleri yaşatan, insanlarımızın başının dik durmasını sağlayıcı Rabbime binlerce hamdolsun” biçiminde konuştu.

“Tarımsal terviç bütçesini 3,2 bilyon vahdet arttırma ile 29 bilyon liraya çıkardık”

Türkiye genelinde yaşanmış bulunan kar yağışı ve sonrasındaki karla savaş çalışmalarına bağlı açıklamada mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye sonuç yılların en artağan ve tabii mihnetli kışını geçiriyor. Kuraklık tehdidi altında güzeşte müşterek dü senenin arkası sıra sonuç haftalarda yağan kar ile hamdolsun en azından bu sene düşüncesince şen müşterek soluk aldık. Kar yağışının bastırdığı önce günlerde şehirlerarası yollarda ve kent içlerindeki ulaşımlarda muhtelif teessürat yaşandı. Karayolları ekiplerimiz şehirlerarası yolları, belediyeler zat yazık alanlarındaki metodları bariz avlamak düşüncesince harekete geçti. Ancak bu mücadelenin yeteri denli devimsel yürütülemediği yerlerde yurttaşlarımızdan kıygınlık yaşayanlar da oldu. Her şeye karşın umumi namına velut müşterek şita mevsimi geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Kar yağışı veli beraberce toprağın doymasını, barajların dolmasını müspet müşterek evolüsyon namına görüyoruz. İnşallah türkiye Şubat, Mart. Nisan aylarında da yeteri denli yağmur alır ve artağan müşterek yılı baştan sona beraberce yaşarız. Bu punt ile 2022 senesinde 25,8 bilyon vahdet namına zirai terviç bütçesini 3,2 bilyon vahdet arttırma ile 29 bilyon liraya çıkardığımızın müjdesini çiftçilerimizle pazarlık etmek istiyorum. Özellikle tahıl üreticilerimizin girdi desteklerini güzeşte yıla nispetle yüzdelik 127 oranında artırdık” dedi.

“Aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz”

Elektrik ve saf saf gürültü yağı lambası fiyatlarındaki artışa da yer veren Erdoğan, “İran ile aramızdaki saf saf gürültü yağı lambası hattının erinç taraftaki bölümünde yaşanmış bulunan aksaklık hasebiyle saf saf gürültü yağı lambası arzında eksilme ortaya çıkmıştı. Bunun üzerinde rastgele seviyede teşebbüste bulunarak arızanın giderilmesi çalışmalarını havaların ısınmış olduğu önümüzdeki aylara bırakılması dair İran ile muvafık kaldık. Böylece İran hattından saf saf gürültü yağı lambası akışını yeniden başlattık. Ayrıca Azerbaycan hattından aldığımız saf saf gürültü yağı lambası miktarını da artırdık. İlaveten muhtelif kaynaklardan gerçekleştirme ettiğimiz LNG alımlarını hızlandırdık. Tuz Gölü ve Silivri'deki marjinal saf saf gürültü yağı lambası ambarlama tesislerini de devreye soktuk. Sanayi kuruluşlarına geçerli bölümsel erke kesintisini ehemmiyetli seviyede azalttık, geçenlerde yalnızca kaldırıyoruz. Bir başka ehemmiyetli bap da yalıtım faturalarında yaşanmış bulunan artışlardır. Salgın devrinde dünyada kömür tutarları 5 kat, saf saf gürültü yağı lambası tutarları 10 kıvrım artarken kılıç vatanımızda bunu yurttaşlarımıza yansıtmamak düşüncesince koyu mücahede gösterdik. Uzunca müşterek müddet saf gazda yüzdelik 75, yalıtım faturalarında yüzdelik 50 terviç uyguladık. Yılbaşı itibarıyla erke piyasalarında sürdürülebilirliği getirmek düşüncesince tarifelerde mecburi düzenlemeye değerlendirmek yerinde kaldık. Vatandaşlarımızın yalıtım faturalarının dü kat, ayrıca üç kıvrım arttığı yönündeki şikayetleri üzerinde ilgilendiren kurumlarımıza yalıtım tarifelerinin yeniden düzenlenmesi emirini verdik. Bu çerçevede en bağan tarifede günce 5 kilovat namına hesaplanan istihlak tutarını 7 kilovata, hasebiyle maaş tüketimi de 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz. Şubat ayında gider edilecek elektriğin faturası yurttaşlarımız lehine yapılacak bu yeni düzenlemeye makul biçimde gelecektir” ifadelerini kullandı.
Korona virüs salgınındaki gelişmelere de nazarıitibar çekici Erdoğan, Omicron varyantı ile beraberce gücü eksilen salgının geçenlerde gündemden çıkacağını beklenti ettiğini belirtti. Aşılarını olmayanlara aşılarını olmalarını başvuru fail Erdoğan, istatistiksel namına hikâye sayısında ehemmiyetli artma bulunmasına karşın hastanelerde ve koyu bakımlarda alarm seviyesine geçilmesini mucip müşterek safiha olmadığını kaydetti. Erdoğan, “Son 10 senedir sert aşırı yerde muvaffakiyet ile geçerli toplumsal kaos, politik istikrarsızlık, kazançlı çöküntü, topluluğun bölünmesi, ülkenin parçalanması senaryolarını yırtıp attığımız denli salgının da üstesinden geldik. Milli bütünlük ve beraberliğimizi korumada, terörle mücadelede, sınırlarımıza müteveccih tehditleri giderilmiş etmede, diyalekt ve global meselelerde ön müşteri olmada gösterdiğimiz başarıyı müstevli sürecinde müşterek yukarı etaba çıkardık. Değişen global dümen ve iktisat sisteminde Türkiye bundan böyle etkilenen, izleme eden, müdahale edilen değil, belirleyici devletler arasına girmiştir. İki yüzyıllık el erki ve kalkınma mücadelemizde en yukarı lige çıkabilecek pozisyona geldiğimizi arkadaş hasım her insana gösterdik. Artık geleceğe değişik güvenle, değişik umutla, değişik azimle, değişik kararlılıkla bakıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Bu üç paketle firmalarımıza 60 bilyon vahdet müşterek perhiz limiti açıyoruz”

Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandırılacak üç yeni dayanaklık geçirmek paketini açıklanan Erdoğan, “Bunlardan ilki bulunan pres masraflarında kartlı ifa desteğini KOBİ ve KOBİ dışı tamamı şirketlerin finansmana erişimini getirmek düşüncesince hazırladık. Yatırım dayanaklık geçirmek paketi kalkınma planındaki rüçhan sektörlerden başlayarak ilişik kıymeti faziletli mamüllerin üretimine müteveccih devimsel firmalarımızı kapsamaktadır. dışsatım dayanaklık geçirmek paketi ise döviz kazandırıcı çalışkanlık yürüteç ve dış satım potansiyeli haiz KOBİ'lerimize seslenme etmektedir. Bu üç paketle firmalarımıza 60 bilyon vahdet müşterek perhiz limiti açıyoruz. Amacımız tedbir zincirinde sürekliliği sağlayacak, yatırım, istihdam, üretim, dış satım ve akan fazlayı destekleyecek müşterek kazançlı dayanaklık geçirmek iklimi oluşturmaktır. Bu kapsamda alınacak kredilerin amacına makul kullanılmasını gerçekleştirme geçirmek düşüncesince bankalarımızın ve firmalarımızın müstelzim hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız satmaca ve kontrat belgelerinin takip edeni ilkin edinmek neredeyse bu hedefi sağlamaya müteveccih müstelzim tedbirleri alacaktır. Yeni emniyet paketimizin ülkemize, sektörlerimize, firmalarımıza faydalı olmasını diliyorum” dedi.

“2 bin 920 sakat vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız”

Engellilere müteveccih bu senenin önce vazifeli takrir atamasının 8 Şubat'ta yapılacağını tamlayan Erdoğan, “Bu tayin ile rastgele terbiye kademesinden toplamda 2 bin 920 sakat vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız. Ayrıca dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve anne sınıfına bitmeme fail çocuklarına müteveccih salname 500 milyon vahdet yeni müşterek dayanaklık geçirmek paketini de yaşama geçiriyoruz. Bu dayanaklık geçirmek paketinin dezavantajlı ailelerimizin rakamları müşterek milyonu bulan çocuklarına faydalı olmasını diliyorum” niteleyerek konuştu.

Son senelerde yaşanmış bulunan sel, âşık ve yer sarsıntısı denli yayıncı afetlerle mücadelede Türkiye'nin sağlam müşterek iklim bulunduğunu tabir fail Erdoğan, hafta sonu gittiği Giresun ve Trabzon'da meydana getirdiği açılışlar ve konfirmasyon törenlerinden bahsetti. Hava koşulları ve programlarının el verdiği sürece hafta sonlarını illerde vatandaşlarla kucaklaşarak nakil sonucunda bulunduğunu tamlayan Erdoğan, “Biz katiyen kılıç ülkesinden bihaber, milletinden kopmuş mağaza siyasetçilerinden olmadık, olmayacağız. İnşallah bu hafta sonu Cumartesi haset de Zonguldak'ta olacağız” dedi.

“Yerli ve ulusal İHA sayımızı 8'e, âşık sönüm uçaklarımızın sayısını 20'ye, helikopter sayımızı 55'e çıkartıyoruz”

Havaların ısınmasını beklemeden orman yangınları ile mücadeledeki madun yapıyı güçlendirecek adımları attıklarını kail Erdoğan, “Bu çerçevede domestik ve ulusal insansız iklim ara bulucu sayımızı 8'e, âşık sönüm uçaklarımızın sayısını 20'ye, helikopter sayımızı 55'e çıkartıyoruz. Hava araçlarımızın rastgele seferdeki su atma kapasitesini geçtiğimiz sene 85 tondan 184 tona çıkartmıştık. Filomuza ekleyeceğimiz yeni iklim araçları ile bu kapasiteyi 278 tona yükseltiyoruz. Yapay zeka uygulamalarını elan devimsel biçimde kullanarak âşık riski ve seyrini yakından izleme edecek müşterek sistemi de kuruyoruz. Eğitim verdiğimiz 100 bin vatandaşımızla orman yangınlarına müdahalede ehemmiyetli müşterek fahri gücü oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Son 3 senedir ekonomide yaşadığımız dalgalanmalarla Türkiye gemisini ihtimal az buçuk sarstılar lakin gerçek amaçlarına ulaşamadılar”

Türkiye'nin girmiş olduğu kalkınma ve faiz sürecinde sıkıntılarla da karşılaştıklarının altını çizen Erdoğan, “Yaşadığımız sancılarımızın müşterek kısmı, yaşadığımız iri dönüşümün, değişimin, kırat yükselme iradesinin neticeleridir. Bunun indinde ülkemizin önüne kurulan tuzakları aşarken, ayağımıza takılan çelmelerin üstünden atlarken, sunulan kaldığımız saldırıları savuştururken yaşadığımız teessürat da var. Bize sakıt buna karşın hedeflerimize akıllıca yürümeye bitmeme etmek, buna karşın mücadeleyi sürdürmek, buna karşın başarmaktır. eğer kılıç eskiden nicelerinin meydana getirdiği denli ülkemizin ayağına takılan prangalara, sırtına yüklenen kamburlara, başına sarılan dertlere isteme gösterip çabucak haset istirdat ardında koşsaydık ihtimal bu denli hücuma sunulan kalmazdık. Ama bu vaziyette milletimizin karşısına alnı ak, başı dik, kalbi mutmain biçimde çıkarak 2023 hedeflerimizden, 2053 vizyonumuzdan uydurma edemezdik” biçiminde konuştu.

“Türkiye dakika sahasında ve dünyada yaşanmış bulunan rastgele krizde, rastgele gelişmede, siyasi, diplomatik, askeri, istihbari namına gözlerin döndüğü, tavrının beklendiği müşterek iklim ise bunu sırtını güya müttefik, fiiliyatta engel güçlere yaslamaya değil, zat imkanlarına, zat yüreğine, zat bileğine borçludur” açıklamasında mevcut Erdoğan, bugünlere gelene denli yaşanmış bulunan sıkıntıları anlattı. Erdoğan, “Son 3 senedir ekonomide yaşadığımız dalgalanmalarla Türkiye gemisini ihtimal az buçuk sarstılar lakin gerçek amaçlarına ulaşamadılar. Serbest alışveriş kurallarıyla, global iktisat düzenlemeleriyle, ahlakla, vicdanla hevesi sıfır rastgele saldırıyı müstelzim tedbirleri alarak, defans mekanizmalarını kurarak, sızıntıları engelleyerek giderilmiş ettik. Geçtiğimiz senenin sonuç aylarında yaşanmış bulunan seviye dalgalanmasının önüne de bu biçimde geçtik. Bu arada ortaya çıkan faziletli enflasyondan ve sahn pahalılığından milletimizi koruyacak adımları da birer birer atıyoruz. Asgari ücretten vazifeli ve zor maaşlarına denli çalışanların gelirlerinde yaptığımız artışlar bu adımlardan biridir. Enflasyondaki anlaşılan müşterek devre duyulan arzi yükselişin kamburunu maatteessüf müşterek müddet sırtımızda giymek zorunda kalacağız. İnşallah rastgele yeni ayın elan evvelkinden dobra bulunduğunu göreceğimiz müşterek devre girdik” dedi.

Derya Yetim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler