USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Bakan Çavuşoğlu önce Rusya'ya ardından Ukrayna'ya gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sulh diplomasisini sürdürebilmek düşüncesince Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun önce Rusya'ya ardından da Ukrayna'ya gideceğini belirterek, “Dışişleri Bakanımızı çağ Rusya'ya gönderiyorum. Yarın Moskova'da temaslarda b

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Bakan Çavuşoğlu önce Rusya'ya ardından Ukrayna'ya gidecek
16-03-2022 00:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısının ardından konuştu. Göreve dünkü başlamış bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'ye vazifesinde başarılar dileyen Erdoğan, "Tarım ve Orman Bakanımıza latifçe geldiniz niteleyerek gelmek istiyorum. Akademik kariyerinin yanı esna Mecliste mebusluk ve ekincilik komisyonu başkanlığı yapmış, enerjik görevler üstlenen müşterek arkadaşımızdır. Bekir Pakdemirli kardeşimize bundan ahir hayatında başarılar diliyoruz. Bekir kardeşimizin deneyim ve becerilerinde değişik zamanlarda yararlanma etmeyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sağlamış bulunduğu çabuk ve çalışan değişmeyen benimseme etme mekanizmalarında yaptığımız değişiklerle kabinemizi devim bilimi tutak adımları attık" dedi.

"Bu süreçleri türkiye düşüncesince dünkü fırsatlara dönüştürecek adımları da attık"

Türkiye'nin yegâne öğür iktidarları dünya yaşamış bulunduğu en şişman probleminin politik muvazenesizlik bulunduğunu anlatım fail Erdoğan, "Sistem şişman projeleri yaşama geçirebilmesine olanak vermiyor. Bu tabloya vasilik kabilinden el erki dışı unsurlar ekleniyordu. Uzun ve erdemli bedelci deneyimler kararında varılmış müşterek karardır. Milletimizin yardımı ile yaşama geçirdiğimiz dünkü patronaj sisteminin enerjisini ve avantajlarını hele akse dönemlerinde baş döndürücü hâlâ dobra görebiliyoruz. Ülkemiz güneyinde kuzeyinde yaşanmış bulunan çatışmalardan batısında devam eden gerilimlerden dokunca gıyaben dolayısıyla bitmeme edebilmesini şişman seviyede dünkü patronaj sistemimizin sapladığı olanaklara borçludur. Küresel konuşu sarsıntıların esenlik krizinin, asayiş risklerinin hâlâ birçok tahripkâr tehdidin çabucak üstesinden gelmekle kalmadık, bu süreçleri türkiye düşüncesince dünkü fırsatlara dönüştürecek adımları da attık. Cumhuriyet tarihinin en şişman el erki ve kalkınma hamlesi bulunan 2023 hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz. Bununla kalmıyor sahamızda uzun uzun müşterek süredir vicdanları kanatan haksızlıklara huzur sergilediğimiz enerjik ve yetenekli tutumla belirleyici toptan çelim konumumuzu arkadaş yağı her insana benimseme ettiriyoruz" açıklamasında bulundu.

"Sınırlarımız haricinde fark güvenin, huzurun, umudun sembolü biçimine geldi"

Türkiye'nin gelinen noktada bundan böyle krizlerin, çatışmaların, gerilimlerin şahika icra ettiği zamanlarda bile insancasına ve politik ilişkileri kesintiye uğratmadan topu topu taraflarla konuşabilmeyi, çalışabilmeyi, başarabilen ülkelerden biri olduğuna nazarıitibar çekici Erdoğan, "Eskiden Türkiye şekilde zat topraklarındaki vatandaşlarının dirilik ve mülk emniyetini oluşturmakta zorlanıyorduk, ahit ülkemizin adı, bayrağı, gölgesi sınırlarımız haricinde fark güvenin, huzurun, umudun sembolü biçimine geldi. Eskiden Türkiye şekilde zat yurttaşlarımızın gereksinimlerini karşılamakta, işinin, aşının, ekmeğinin sürekliliğini oluşturmakta başağrısı çekiyorduk. Dünyada işler uğrunda giderken içerideki patronaj beceriksizlikleri dolayısıyla çabucak milyonlarca insanoğlunun aylak kalmış bulunduğu yüzbinlerce esnafın kepenk kapattığı, her insanoğlunun yarınından rüya kestiği, unutmayın; yağız eyyam yaşadık. Bugün ise, ülkemizi en kaba toptan çalkantılardan minimum kayıpla çıkardığımız kaslı ülkelerin fark devasız kalmış bulunduğu krizleri başarıyla yönettiğimiz, dünyanın yükselen değerlerini asimilasyon ettiğimiz müşterek yerde duruyoruz. Üstelik halis muhlis bunları hele akıbet 10 senedir verilen kaldığımız vasilik oyunlara, içtimai kargaşa emisyon denelerine, yıldırı saldırılarına, vuruş girişimcilerine, politik ve konuşu tuzaklara karşın başardık" dedi.

"Eğer bu tehlikeli devirde yurt çelimli müşterek hükümetle, çelimli müşterek patronaj sistemiyle dalavere edilmeseydi, şu demek oluyor ki emektar zamanın kırılgan politik ikliminde bire müşterek sıkıntılarla karşılaşsaydık, Allah göstermesin ne felaketlere uğrayacağımızın merakını milletimize bırakıyorum" diyen Erdoğan, "Dikkat ederseniz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne huzur çıkanlar, müşterek hayli zamandır ortaya kayda bedel müşterek seçenek koyamadılar. Tek söyledikleri, rastgele müşterek şeyi eskiye döndüreceklerdir. Hatırlarsanız geçtiğimiz sene dünkü kanun tartışması açmış ve muhalefetten zat kanun tekliflerini beklediğimizi söylemiştik. Aradan sabık müşterek hayli vakte karşın ortaya yegâne müşterek kanun metni teklifinin konamadığını mahzunca gördük. Yönetim sistemi değişikliğine ilişkin seçenek sanarak müşterek dosdoğru var. O da doğrusu kendilerine alakalı değildir. Yurt haricinde mücehhez müşterek tutanağı güya zat çalışmalarıymış kabilinden halkoyu önüne çıkaranların ülkenin ve milletin oda boncuğu meselesi ilişkin düşünüm çilesi çekmedikleri, çalışmadıkları gizlemeden belirgin ortadadır. Üstelik bu işten geriye akıllarda kalan, zarfında doğrusu dişe dokunur rastgele müşterek eleman olmayan, dışardan ithal düzenek teklifi değil masadaki toprak koridordaki esna kavgasıdır. Bizim doğrusu yaşama geçirdiğimiz yahut hazırlıklarını seneler aylar önce açıkladığımız işleri zat fikirleriymiş kabilinden söyleyerek içerisine düştükleri komik bir hale değinmeye lazım fark duymuyorum. Yeni sistemimizin 2018'den 2023'e kadarki karşı devre uygulaması hâlâ sonraları yapılacak iyileştirmelere data sağlayacak fotoğraf tutacak, kösemenlik edecektir. Esasen dünyanın oda boncuğu durumunda anayasalarda yasalarda patronaj sistemleri de akışmaz değildir. Tam aksine mütebeddil şartlara uyarınca sonsuz geliştirilen devim bilimi süreçlerdir. Bölgemizin ve ülkemizin içerisinden geçmiş bulunduğu şu zamanı zamanın neticelerini da menfez uğrunda bulundurarak 2023 seçimleri sonrası milletimizle baş başa bu muhasebeyi yapacak, hâlâ iyiye, hâlâ güzele, hâlâ mükemmele daima baş başa biçim yürümeyi sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anlatya Diplomasi Forumu'nun en baş döndürücü nağme getiren bölümünün Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile icra ettikleri derinti bulunduğunu kaydetti. “Uzunca müşterek sürenin ardından Rusya ve Ukrayna ortada meydana getirilen fevk dozaj değinme rastgele müşterek ne denli konkre müşterek kavram ile sonuçlanmamış olsa da diplomatlık ve diyalog kanalları açması itibarıyla baş döndürücü önemliydi” dedi. Erdoğan, Türkiye'nin sulh diplomasisini sürdürebilmek düşüncesince Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun önce Rusya'ya ardından da Ukrayna'ya gideceğini belirterek, “Dışişleri Bakanımızı ahit Rusya'ya gönderiyorum. Yarın Moskova'da temaslarda bulunacak. Perşembe haset de Ukrayna'ya geçecek. Kendisi rastgele müşterek dü tarafla da yapacağı görüşmelerle ateşkesin ve barışın sağlanması yolundaki gayretlerimizi sürdürecektir” sanarak konuştu.

Erdoğan, diplomatlık trafiğinin artarak süreceğinin de sinyallerini verdi. Yaptığı görüşmeleri, “Biz de açım konuşmasını yaptığımız şişman tartışma kapsamında dü devir süresince Antalya'da baş döndürücü ehemmiyetli temaslarda bulunduk. Diğer taraftan Çarşamba haset İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u resmi ziyaret, Perşembe haset Azerbaycan Cumhurbaşkanı Kardeşim Aliyev'i emek vermek ziyareti vesilesiyle Ankara'da ağırladık. Aynı günün akşamı, Biden ile müşterek telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Pazar haset İstanbul'da Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ülkelerimiz arasındaki hastalıkların çözümüne yardım sağlayacağına inandığım velut müşterek emek vermek yemeği gerçekleştirdik. Dün de Almanya Şansölyesi Scholz, resmi görüşme düşüncesince Ankara'daydı” biçiminde anlattı.

Ankara'nın ehemmiyetli müşterek misafiri hâlâ olduğuna nazarıitibar çekici Erdoğan, “İnşallah ferda Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile buluşacağız. Kendisini burada mihman edeceğiz. Türkiye müşterek taraftan dünyanın en şişman 10 ekonomisi arasına giriş hedefiyle yatırım, istihdam, üretim, dış satım ve akan müşterek tomar eliyle repo stratejisini kararlılıkla uygularken gayrı taraftan diplomaside tarz yurt konumunu güçlendirmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna krizinde Türkiye'nin üstlendiği görevi ise “Türkiye'nin siyasi, ekonomik, askeri bölgelerde çelimli olması, yalnız başına yeterliliğinin ötesinde dostlarına ve kardeşlerine dayanak verecek pozisyona gelmesi, müşterek yeğleme değil mecburiyettir. Uzunca müşterek zamandır yaşadığımız sayımsız deneyim ile gerekseme duyduğumuzda eğer zat işlerimizi kendimiz göremiyorsak, zat gereksinimlerimizi kendimiz karşılayamıyorsak, zat planlarımızı kendimiz yapmış olup uygulayamıyorsak bizlere kimseden kâr yoktur” biçiminde açıkladı.

Türkiye'nin zat göbeğini kendisinin kestiğini anlatım fail Erdoğan, "Kalbi ve doğası bizimle bulunan dostlarımızın ve kardeşlerimizin vermiş oldukları manevi, dayanak tabii önemlidir. Fiilen zat göbeğimizi kendimiz kesmemiz gerektiği de müşterek hakikattir. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız kitap ve fariza altyapısı defans endüstri ilkin kazanmak az daha mühim bölgelerde ehil olduğumuz istihsal ve uygulayım bilimi gücü, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Hamdolsun, bundan böyle asliye altyapılar ilişkin kayda bedel oda boncuğu eksiğimiz kalmadı. Önümüzdeki Cuma haset açılışını yapacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü, bu kitap ve fariza zincirinin kalburüstü haklarından biri olacaktır. Yatırım ücreti 2 buçuk bilyon Euro bulunan bu plan beceri nitelikleri ve bölgenin ulaşımına sağlayacağı yardım ile türkiye namına övünç donör müşterek eserdir. Çanakkale Savaşı'mızın ve şehitlerimizin hatıralarını yansıtan birçok sembollere ehil bu yapıtı de gayrı sağlam baş döndürücü projemiz kabilinden yap işlet devret modeliyle yaşama geçirdik. Dünyanın ciharıyek yanından bu modeli araştırmak ve kendilerine adapte etmek düşüncesince ülkemize gelenler var. Gerçi devletimizde bu modelin ne kavrama geldiğini, Türkiye'nin kalkınmasına, gelişmesine , gelişmesine nite yardım yaptığını hala anlayamayanlar da var. Hamdolsun milletimiz, ortaya çıkan eserlerden ne yaptığımızı, neden yaptığımızı görüyor, biliyor, ölçüm ediyor. Cuma haset köprünün açım programında yap işlet devret modeliyle ülkemize kazandırdığımız eserlerin şu şekilde apiko müşterek değerlendirmesini yaparak hissetmek talip kulakların, gitmek talip gözlerin huzuruna getireceğiz" açıklamasında bulundu.

"Tarihin tozlu raflarına kaldırana denli mücadelemiz bitmeyecektir"

Savunma endüstri dalında ehemmiyetli başarılar ortaya konulduğunu kaydeden Erdoğan," Savunma sanayiinde senelerce ortaya çıkan ürünlerde düzenlenen projelerle, yayınlanan gayretlerle dalavere geçenler, meydana getirilen işleri engel kazanmak düşüncesince rastgele müşterek yola başvuranlarla savaşım ettik. Sakarya'daki tank paleti fabrikası üstünden zat ülkesine, zat ordusuna, zat defans sanayine etmedik hakareti bırakmayanları kılıç unutmadık. Bugün her insanoğlunun ardında koştuğu insansız diyar araçlarımızla alakalı emek harcamaları küçümsemek, itibarsızlaşmak, defnetmek düşüncesince uğraşanların esasen çapsız politika değil, gizlemeden ülkeye ve vatana çıyanlık ardında olduklarını bundan böyle hâlâ dobra anlıyoruz. Kendi uçağımızı, silahımızı, mühimmatımızı, zat motorumuzu, zat otomobilimizi, zat yazılımlarımızı geliştirmemizi kırıcı zihniyetin müşterek defa hâlâ ülkemize bire müşterek kötülüğü yapmasına izin etmeyeceğiz. Diplomatik ve politik güçlükle gerisindeki konuşu ve askeri dayanağı göremeyecek denli yaşamda gerçeklerden dünyadan müşterek sav müşterek habis anlayışı tarihin tozlu raflarına kaldırana denli mücadelemiz bitmeyecektir" dedi.

Erdoğan, "Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada esneyen bulaşık alanının şahısların günce yaşamı ve refahı üstündeki müspet neticelerini almaya başladıkça ülkemize kazandırdığımız enli ekranların önemi hâlâ dobra anlaşılacaktır. Irak'tan Suriye'ye Libya'dan maşrık Akdeniz'e Ege'den Balkanlar'a Karadeniz'den Kafkasya'ya Afrika'dan Güney Amerika'ya denli uzanan enli müşterek coğrafyada Türkiye'nin yükselen yıldızı konuşulurken bizim de kendimizi buna uyarınca hazırlamamız gerekiyor. Kendi potansiyelinin, gücünün, imkanlarının önündeki fırsatların bilincinde sıfır müşterek ülke, şişman hedeflere akla yatkın biçim yürümeyi sürdüremez. Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılı bulunan 2023, gayrı sağlam baş döndürücü hususla baş başa ahacık bu hakikatin de topu topu boyutlarıyla enine, durmaksızın konuşulmasına, tartışılmasına vesile teşekkül edecektir. Bu mevzuda rastgele müşterek kesimden hele de dünyayı izleme fail gençlerimizden yardım bekliyoruz. Gelin kazanımlarıyla ve fırsatlarıyla 2023‘ü tarihimizin en ünlü yapraklarından biri biçimine daima baş başa getirelim" sanarak konuştu.

Eğitim ve sağlığın önceliklerinin en başlangıcında toprak aldığını kaydeden Erdoğan, dün 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle esenlik çalışanlarıyla müşterek araya geldiğini ve kendilerine müjdeler verildiği kail Erdoğan, "Sağlık çalışanlarına müteveccih şiddetin önüne geçilmesi ev mahiyet haklarının geliştirilmesi ilkin kazanmak az daha verdiğimiz müjdelerin bu düzenek mensuplarına mebzul olmasını diliyorum. Eğitim ilişkin da baş döndürücü ehemmiyetli dünkü adımlar atıyoruz. Hamdolsun, eğitimin topu topu kademelerinde okullaşma paylarını yüzdelik 90'ların üstünde çıkardık" dedi.

"Bin dünkü anaokulunu ve 40 bin dünkü anasınıfını hizmete edinmeyi hedefliyoruz"

Eğitime eklenen mektepli sayısında devasa artım sağlandığını tamlayan Erdoğan, sınıf sayısına mektepli sayısını ve hoca başına mektepli sayısını baş döndürücü hâlâ dobra noktaya getirdiklerini bildirdi. Erdoğan, ”Şimdi esna mektep evveliyat eğitimin yaygınlaşmasına geldi. Okullaşma oranını 3-5 gözyaşı aralığında da OECD averajına yakınlaştırmak düşüncesince 2022 senesinde 3 bin dünkü anaokulunu ve 40 bin dünkü anasınıfını hizmete edinmeyi hedefliyoruz. Kısa sürede, 93 dünkü anaokulu, ve 7 bin 500 anasınıfını açtık. 5 gözyaşı gurubundaki okullaşma oranını yüzdelik 78'den yüzdelik 90'a çıkardık. Bugüne denli 216 anaokulunun ihalesini tamamladık. 2 bin 133 anaokulunu ise envestisman programına aldık. İnşallah sene sonuna denli 3 bin anaokulunun tamamını yapacağız. Burada da arslan payını 1000 anaokulu ile İstanbul'a veriyoruz. Böylece mektep öncesinden yükseköğretime denli vesile eşitliğinde ehemmiyetli müşterek etabı hâlâ önce olacağız. Bu mevzuda hususi yetişek alan, hususi çocuklarımızı da unutmadık. Daha önceleri çabucak 28 ilimizde 52 hususi yetişek anaokulu bulunurken bu sayısı hamdolsun şu anda 81 ilde 135 anaokuluna ulaştırdık. Artık, hususi yetişek anaokulu sıfır oda boncuğu ilimiz kalmadı. Bu sene sonuna denli 165 dünkü hususi yetişek anaokulunu yaparak bu sayıyı 6 kıvrım tasarruf etmek şekli ile 300'e yükselteceğiz" dedi.

Çiftçilere müjdeler veren Erdoğan, "Diğer taraftan çiftçilerimize, sulama, enerji, ve güven ilişkin 2 ehemmiyetli müjdemiz var;
İlk şekilde türkiye tarımını, su ile bereketlendirerek, hâlâ fevk seviyelere boşaltmak düşüncesince barajı ve göleti tamam zirai alanlardaki sulama tesislerini çabucak bitirerek ulusal ekonomiye kazandıracağız. Böylece 830 bin hektar alanın hâlâ çağdaş sistemlerle sulanmasını realizasyon ederek üreticilerimize salname kestirmece 41 bilyon liralık selamet artışı sağlayacağız. Özellikle gizlemeden sistemden bağlı düzene çabucak geçeceğiz. Ağırlıklı müşterek baş döndürücü yerde barajlarımız, enerji, irtibatlı olsa da buralarda yapacağımız projelendirmelerle sulama sistemlerine geçmenin adımlarını atacağız. İkinci müjdemiz, çiftçilerimiz zirai sulamada kullanabilecekleri enerjiyi, hâlâ akıllıca maliyetlerle realizasyon etmelerine yöneliktir. Türkiye'nin yekûn müesses gücünün yüzdelik 53'ü hidroelektrik, rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle kabilinden yenilebilir kaynaklardan oluşmaktadır. Özellikle ülkemizin ağır potansiyele ehil bulunduğu güneşten cazibe üretimine müteveccih baş döndürücü şişman yatırımlar yaptık, yapmayı sürdürüyoruz. Bugün ne şehrimize giderseniz gidin geçtiğiniz yolların etrafında şems enerjisi tarlalarını, bina üstü sistemlerini görürsünüz. Küresel erke fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeni ile cazibe maliyetlerinde yaşana artışların çiftçilerimizi sulama birliklerimizi, kooperatiflerimizi zorladığını biliyoruz. Her ne denli cazibe de KDV indirimiyle çiftçilerimizin maliyetlerinde müşterek zerre eksilme sağladıysak da soruna hâlâ köklü analizör bulmamız icap ettiğini farkındayız. Güneşten cazibe enerjisi üreten tesislere doğrusu ağır müşterek dayanak veriyoruz. Bu desteği çiftçilerimize müteveccih şekilde hâlâ da artıyoruz. Özelikle sağlayacağımız finansman kolaylıklarıyla sulama faaliyetlerinde güneşten elde edilmiş elektriğin payını çabucak artırmayı planlıyoruz. Tarım alanlarındaki sulama olanakları genişlediği düşüncesince istihsal artarken mütenakıs cazibe maliyetleri nedeni ile çiftçilerimizin gelirleri de artacaktır. Tüketicilerin zat cazibe gereksinimlerini karşılayacak tesisleri kurabilmelerini kolaylaştırmak düşüncesince belediyeler, endüstri tesisleri ve zirai sulama abonelerinin kavil güçlerinin dü katına denli lisansız istihsal tesisi kurabilmelerine olanak sağladık. Meskenler düşüncesince de bağış istisnasına yayımcı müesses çelim rakamını 10 kilovat saatten 25 kilovat saate çıkardık. Amacımız rastgele müşterek bölgede erke maliyetlerini düşürecek çalışmaların önünü açmaktır. Bu adımlar bire müşterek sürede Paris diyar anlaşması kapsamında yaşama geçirmemiz müstelzim strüktürel değişimlere yardım sağlayacak, erke sunma güvenliğimizi güçlendirecektir. Çiftçilerimize üçüncü müjdemiz kaynak nema destekli kredilerin fevk limitini yükseltiyoruz. Böylece çiftçilerimizin finansmana erişimini de kolaylaştırıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ilkin kazanmak az daha topu topu kurumlarımız bu süreçleri yakından izleme ederek neticelendirecektir. Sulama, enerji, ve güven ilişkin attığımız bu adımların çiftçilerimize mebzul olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

" Türkiye'nin müşterek asırdır mücadelesini verdiği gelişmişlik, kalkınmışlık, bol bolamat düzeyinin kusursuz kıyısında bulunuyoruz"

Erdoğan, vatandaşlara çağrıda bulunarak "Ülkemizdeki rastgele müşterek kesimin işini kolaylaştırmaya, refahını artırmaya, geleceğini garanti dibine almaya müteveccih emek harcamaları okunabilen sürdürüyoruz. Bu vesile ile milletimden bir çok aşırı esassız kusur bilgilere mebni söylentilerle paniğe kapılmamasını, devletine güvenmesini, ülkesini gücünden güvenli olmasını topu topu vaktini ve enerjisini çalışmaya, üretmeye hasletmesini istiyorum. Hayat pahalılığı karşısında rastgele müşterek vahit insanımızı dayanak kazanmak düşüncesince bugüne denli ecir artışlarından içtimai desteklere, bağış indirimlerine denli sağlam baş döndürücü tedbiri yaşama geçirdik, geçiriyoruz. Bilhassa fiyatlaması, toptan kurda meydana getirilen petrol, doğalgaz, besin alanının kullandığı kimisi malzemeler kabilinden ürünlerdeki artışların insanımıza minimum kurda yansıtılması düşüncesince rastgele müşterek çeşitli gayreti gösteriyoruz. Gelişmiş yurt vatandaşlarının bile 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana görmedikleri, bilmedikleri, alışkan olmadıkları hediye artışı enflasyonla, verim kıtlığıyla huzur karşıya oldukları müşterek devirde Türkiye gine müspet yönde bunlarda ayrışmaktadır. Sıkıntıların tabii farkındayız, esas odaklanmamız, bakmamız, yönelmemiz müstelzim içtima ülkemizin uğrunda duran fırsatlar olduğuna kalben inanıyoruz. Kontrolü bizim elimizde sıfır sebeplerden kaynaklı kötü etkileri müşterek kenara bırakacak olursak Türkiye'nin müşterek asırdır mücadelesini verdiği gelişmişlik, kalkınmışlık, bol bolamat düzeyinin kusursuz kıyısında bulunuyoruz. Pek baş döndürücü ülkenin hâlâ dünkü gıcır yöneldiği istihdamı esirgeme ve ihya devamlı politikaları kılıç 5 senedir okunabilen uyguluyoruz. Fiyatlardaki dengesizlikler nedeni ile yaşanmış bulunan hastalıkların muvakkat bulunduğunu izleme ettiğimiz yatırım, istihdam, dış satım akan fazla, istihsal eliyle ülkemizi arttırma politikasının bizi yavaş yavaş hedeflerimize yaklaştırdığına kalben inanıyorum. Sabredeceğiz, çalışacağız, üreteceğiz, savaşım edeceğiz, arka hamle atmayacağız. Hep ileriye hâlâ ileriye gideceğiz ve inşallah zafere de ulaşacağız" sanarak konuştu.

Hülya Keklik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler