USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Dünyada yeniden ırkçılık, İslam düşmanlığı yükselişe geçti'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camii Konferans Salonunda planlı İstanbul Mushafı'nı Takdim ve Tanıtım Programında katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Dünyada yeniden ırkçılık, İslam düşmanlığı yükselişe geçti'
27-04-2022 18:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Mushafı'nı Takdim ve Tanıtım Programında meydana getirdiği konuşmada, “Geçmişte yaşanmış olan acılardan, felaketlerden, zulümlerden yeteri kadar ders alınmamış olacak ki evren yeniden ırkçılığın, İslam düşmanlığının, ötekileştirmenin yükselişe geçmiş olduğu müşterek devre girdi. Avrupa ülkelerindeki seçimlerde ırkçı partilerin iktidara eş olma ayrıca müşterek tane başına iktidara hulul seviyesinde desteklere intikal etmeleri sıkıntı ve endişe donör müşterek tablodur. Müslümanlar yerine bu çirkin gelişmelere erinç en iri gücümüz, en iri imkanımız hiçbir zahir inancımızdır, imanımızdır, birliğimiz ve beraberliğimizdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarih değişik medeniyetlerin yükselişine ve düşüşüne tanıklık etmiştir. Dünyanın sonuç beş altı asrına ise Avrupa ve ABD merkezli günindi medeniyetinin kaşe vurduğunu beyan etmek herhalde kusur olmaz. Bu sürecin tabii kölelikten katliamlara, sömürüden istismara denli uzanan boyutları vardır. Ama günindi uygarlığı dünyayı asıl, sanatıyla, kültürüyle, sinemasıyla, dizisiyle, müziğiyle, resmiyle, sporuyla şu demek olmakta ki çağdaş tabirle güzel çelim unsurları denen zımni üretimiyle kaplama etmiştir. Tabii burada değişen teknolojinin hudayinabit kendisiyle muhteviyatının ayrımını dobra gerçekleştirmek gerekiyor. İnterneti, içtimai medyayı ve benzer uygulamaları kıymetlendirmek her insanın hakkıdır. Herkese kolay sağlar. eğer bu teknolojik imkanın içeriğini siz üretmiyor, dilini ve mesajlarını siz yönetmiyorsanız adalet ve kolay yerine gördüğünüz nesne endamsız müddette sizi fahri biçimde hava meydan müşterek silaha dönüşür. Benzer örnekleri topu topu komünikasyon ortamı mecraları topu topu enformasyon araçları düşüncesince hasretmek mümkündür. Bu mecraların yeni müşterek faşistlik dalgasının araçları durumuna dönüşmeye başlaması dünyayı ve insanlığı geçmiştekilerden baş döndürücü elan çelimli müşterek tehdidin kucağına akıllıcasına çabucak itmektedir. Geçmişte yaşanmış olan acılardan, felaketlerden, zulümlerden yeteri kadar ders alınmamış olacak ki evren yeniden ırkçılığın, İslam düşmanlığının, ötekileştirmenin yükselişe geçmiş olduğu müşterek devre girdi. Avrupa ülkelerindeki seçimlerde ırkçı partilerin iktidara eş olma ayrıca müşterek tane başına iktidara hulul seviyesinde desteklere intikal etmeleri sıkıntı ve endişe donör müşterek tablodur. Müslümanlar yerine bu çirkin gelişmelere erinç en iri gücümüz, en iri imkanımız hiçbir zahir inancımızdır, imanımızdır. Onunla baş başa birliğimiz ve beraberliğimizdir. Bunun indinde medeniyetimizin ensesi kalın birikimini diriltme ika kabiliyetimizi harekete geçirerek sunulan kaldığımız ön yargıların, ithamların, dayatmaların ayrıca saldırıların üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Elbette yüzümüze tokat atana, ayağımıza çelme takana, canımıza kast edene, haysiyetimize saldırana eyvallah edecek değiliz” dedi.

“Asıl açıklık büküm etmemiz müstelzim güzel çelim alanlarını, sanatı, kültürü, edebiyatı, akademiyi, medyayı, sporu boşlama etmeyeceğiz”

“Devletimizi güçlendirerek, ekonomimiz geliştirerek, siyasal ve içtimai birliğimizi takviye ederek mücadelemizi sürdüreceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu yaparken esas açıklık büküm etmemiz müstelzim güzel çelim alanlarını, sanatı, kültürü, edebiyatı, akademiyi, medyayı, sporu boşlama etmeyeceğiz. En az öbür hususlar denli bu alanlara da görev göstereceğiz. Bu tatlılıkla kılıç de ülkenin esas enfrastrüktür eksiklerini tamamladıkça milletin el erki ve hürriyet taleplerini karşıladıkça vaktimizi ve enerjimizi bu bölgeye elan baş döndürücü vermeye başladık. Mimarimizi yeni müşterek yorumla gene diriltme ettik. Birileri tasalı olabilir. Varsın onlar tasalı olsun. Ama kılıç onlar tasalı olmakta diyerek o izi sürmekten art duramayız. Hatta monitör dizilerinden müziğe, beyaz perdeden elektronik beyin oyunlarına denli serbest müşterek bölgede ibdai firez ve konuşma içeriklerimizle demin dünyaya açıldık. Bilim insanlarımız sanatçılarımız, edebiyatçılarımız, çırçıplak maşer temsilcilerimiz arsıulusal düzeydeki emekleri ve başarılarıyla elhamdülillah ölçüm topluyor. İstanbul Mushaf'ını da medeniyetimizin bu alandaki inkişafının yeni müşterek işareti, yeni müşterek sembolü yerine görüyorum” diyerek konuştu.

Mustafa Biçer - Gamze Erdemir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler