USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem evlerini teslim etti

İzmir'de güzeşte sene meydana mevrut depremin peşi sıra tamamlanan 596 konut ve 145 işyerini İzmirli depremzedelere teslim fail Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Daha özlük misyon binaları ile ilişik meselelerini çözemeyenlerin İzmir'i 2023'e, 2053'e haiz ortak zevahir orta

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem evlerini teslim etti
26-11-2021 16:35
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana mevrut depremin peşi sıra inşasına başlanan ve müşterek salname müddet içerisinde tamamlanan 596 konut ve 145 işyerini İzmirli depremzedelere teslim geçirmek şartıyla Bayraklı ilçesine geldi. Hem Bayraklı'da hem de sakınım bölgede 5 bin 39 özgür bölümden oluşan İzmir tarihinin en şişman kentsel tahavvül projesi başlatılırken, sakınım bölgede 369 konut yılsonu sebebi ile tamamlanacak, gayrı konutlar da aşamalar şeklinde teslim edilecek.

Barış Sitesi'nde planlı törende adalet sahiplerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'deki domestik yönetimlere yüklenerek, “Daha öz görev binaları ile ait meselelerini çözemeyenlerin İzmir'i 2023'e, 2053'e haiz müşterek zevahir ortaya koyabilmeleri elhak beklenen değildir. Depremin peşi sıra buraya geldiklerinde kendilerinden sakıncasız evlere cemaat iktisap geçirmek talip vatandaşları, ‘devlet yapsın' niteleyerek tersleyenlerden İzmir'e müfit gelmez.

İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin önüne geçecek yatırımları gerçekleştirmek hesabına felaketin büyümesini seyredenler bu elleme kentin geleceğini aydınlatamaz. İzmir Körfezi'nin kirliliğini görüyorsunuz değil mi? Bu belediyenin görevi. Türkiye'de İzmir haricinde tek yerde şebeke ve kuytu suyu ayrıştırması yapmayan şehremaneti bulunmuyor. Biz şehirlerimize im ve görev getirirken, katiyen ayrımcılık yapmadık. Tek kriterimiz, ülkemizin ve insanımızın neye gereksinimi olduğudur. İçme suyundan, yol, köprü, mahal altı treni kabil muvasala planlarına denli esasta domestik yönetimlerin sorumluluğunda bulunan işleri ait bakanlıklarımız aracı ve merkezi dümen bütçesi ile yürüttük” niteleyerek konuştu.

“Gerçek yüzlerini bundan sonra siz değerli ziyaretçilerimizin de gördüğüne inanıyorum”

“Bakanlarımıza ve milletvekillerimize içten dile getirdiğiniz teşekkürname ifadeleri, akla yatkın olanı yaptığımızın en şişman ispatıdır” diyen Erdğan, “Cumhuriyetimizin bu elleme şehri düşüncesince elimizden geleni natürel yapıyoruz, yapacağız. Yerel yönetimlerdeki çeyrek yüzyıllık ihmalini de içimiz acıyarak izliyoruz. Altyapı yetersizliği rastgele yağışta, rastgele yoğunlukta kendini mahsus ediyor. Son su taşkını felaketinde ortaya çıkan tabloyu en elleme sizler biliyorsunuz. Bu şehri gezgin kabil görüşme fail ihtilaf partisinin umumi başkanı, acep öz şehremaneti başkanlarına İzmir'in ne derdine deva olacak buyruğu vermiştir?

Belediyelerin sorumluluğunda bulunan ve senelerdir en ıvır zıvır müşterek hal üretilmeyen hususların suçunu, hükümete atma haricinde icra ettikleri rastgele müşterek iş mevcut mı? Tüm İzmirlilerden dileyiş ediyorum, seçimlerde verdikleri lafları şu biçimde madun alta yazın; bunlardan hangilerinin ne miktarda yaşama geçirildiğine bakın. Şimdiden karşılaşacağınız hali söyleyeyim; az elan sıfıra DOĞRU müşterek vaat realizasyon tablosu göreceksiniz. Amacım banko siyasal kalem kavgası değil. Sadece İzmir hesabına duyduğum içten üzüntüyü sizlerle paylaşıyorum. Hiçbir görev yapmadan, im ortaya koymadan İzmir'e öz ideolojik saplantılarının gömleğini giydirmeye çalışanların esas yüzlerini bundan sonra siz değerli ziyaretçilerimizin de gördüğüne inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Hak ettikleri yanıtı vermeye apiko mıyız”

“Milletimizin değerleri, avlu seçimi üstünden sömürme siyaseti yapanların ne size, ne ülkeye ıvır zıvır müşterek faydası olmamıştır” diyen Erdoğan, “Kendileri sonsuz gerilimden beslendiği düşüncesince hata ve bühtan ile sizleri uğraştırma dolayısıyla gitmişlerdir. Bay Kemal'in, CHP'nin ortaklarına bakın; notunuzu anca verin. Önünüze koyacağı rastgele müşterek yapıtı ve görev olmayanlara, erte önünüze geldiklerinde adalet ettikleri yanıtı vermeye apiko mıyız? Bugün İzmir'de yurttaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıran ne görev mevcut ise altında bizim imzamızı göreceksiniz. İnşallah İzmir'in, gayrı hepsi problemlerini da sorumluluklarını hesabına getirmeyenlere karşın birer birer çözeceğiz” niteleyerek konuştu.

“Bizler lakırtı veririz, sözümüzü tutarız”

İzmir depreminde yaşamını kaybeden 117 vatandaşa kuytu dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim ülkemizi ve milletimizi bu çeşit afetlerden korunum eylesin. Depremin evvel anından itibaren talih ve hükümet şekilde afetzede yurttaşlarımızın yanı sıra olduk. Her emek vermeyi yakından izlem ettik. Tüm kurumlarımızla çabucak İzmir'in acısını paylaşmakla kalmadık, dertlerini çözecek adımların da attık. Ülkemiz, dünyanın en hızlı, en etkin, en ameliye facia engelleme sistemine sahiptir. Avrupa ve Amerika kabil ümranlı sağlam baş döndürücü yerde afetlerin peşi sıra aylarca kendilerine uzanacak iane eli gözleyen şahısların bulunduğunu biliyoruz. Biz dakikalar zarfında kontrol kurtarma, saatler zarfında yardım, eyyam zarfında çöküntü kaldırma, aylar içerisinde çatı yapımı yapıyoruz. Depremzedelerin yaralarını kavuşturmak düşüncesince geceli gündüzlü çabaladık. Kimseyi aç bırakmadık, açıkta bırakmadık. Korunaksız, sahipsiz, devasız bırakmadık.

Kaybettikleri canların ve yıkılan evlerin acısını canlı vatandaşlarımızı arttırma sıkıntılara sokmadan rastgele meselelerini çözdük. Elazığ gibi, Malatya kabil müşterek yılda şüphesiz yıkılan evlerin hesabına elan iyisini nesir ettiysek, İzmir'de de aynısını yaptık. Bayraklı'da durumunda bin 391 konut ve 302 dükkan, sakınım bölgede ise 3649 konut ve 511 ofis bina geçirmek içi harekete geçtik. Bornova Eğridere'de 34 karye evi ile 5 bin 74 konut ve 353 dükkan suni sonucu aldık. Bunları da müşterek yılda teslim ika lafı verdik. Bizler AK Parti'yiz. Bizler lakırtı veririz, sözümüzü tutarız. Adalet, Manavkuyu ve Mansuroğlu'daki projeleri 596 konut ve 145 dükkan birazdan malikleri ile buluşacak. 741 konut ve dükkanı da baş döndürücü geçenlerde adalet sahiplerine teslim edeceğiz” laflarına toprak verdi.

Yatırım bedellerini aktardı

Üç mahalledeki inşaatların envestisman ücretinin 750 milyon teklik olduğunu, sakınım bölgede ise 1,5 bilyon teklik envestisman bedeli bulunan 369 konut ve 51 dükkan yaptıklarını kail Erdoğan, “Bu alandaki projenin evvel aşamasını gerçekleştiren 397 konutu yılbaşına denli tamamlamış ve sahiplerine teslim etmiş olacağız. Son kabin toplantısının peşi sıra İzmir'de yaptığımız konutların ifa fiyatları ve vadeleri ile ait detayları paylaşmıştım. 2+1 konutlar 160 ila 180 bin teklik arasında, 3+1 konutlar da 220 ila 260 bin teklik ortada olacak. 2+1 konutların taksit ödemeleri 740 liradan, 3+1 konutların taksiti de bin 20 liradan başlayacak. Ödemeler, evvel 2 yılı ödemesiz 20 sene vadeli ifa planına uyarınca olacak Kira bedelinden az ifa tutarlarıyla yurttaşlarımız yeni, konforlu, sakıncasız evlerine kavuşacak. Yeni konutların ve dükkanlarının yurttaşlarımıza hoş olmasını diliyorum” dedi.

2 Millet Bahçesi sözü

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ ve AFAD özellikle iktisap geçirmek şartıyla bu planların yaşama atlatılmasında emeği sabık hepsi kurumları kutlama kartı ediyorum” diyen Erdoğan, “Depremin peşi sıra çabucak bu felaketin tarz açmış olduğu yaraları sarmakla kalmadık, İzmir'de elhak sürmekte bulunan kentsel tahavvül çalışmalarını hızlandırdık. 9 senedir İzmir'de riskli kuruluş şekilde belirlediğimiz 20 bine DOĞRU binayı yıkmış, tahavvül projelerini başlatmıştık. Projeleri, isteme ve isabet esasında yürütüyoruz. TOKİ ve Emlak Konut vasıta ile 30 bin 456 konutun inşasını başlattık ve ehemmiyetli yönünü da tamamladık. 2023 projeleri ortada Bayraklı ve Bergama'ya 2 Millet Bahçesi kazandırma lafımız var” niteleyerek belirtti.

Şehir hastanesi haziran ayında

19 yılda İzmir'de çabucak mekân ve kentçilik dalında 23 bilyon teklik yatırım, isteklendirme ve dayanaklık geçirmek sağladıklarını kaydeden Erdoğan, “Ayrıca 5 bilyon vahdet yatırımın yapımı bitmeme ediyor. Depreme tedarik düşüncesince ehemmiyetli adımlar atıyoruz. Her sene 20-25 kat büyüklüğü 5'ten müşterek tomar bulunan deprem yaşıyoruz. Bunların şişman bölümü da vaktiyle buyana aşina kırık çizgileri üstünde gerçekleşiyor. Deprem öldürmez, çatı öldürür. 81 ilde riskli yapılar belirliyor ve dönüşüme natürel tutuyoruz.

Afetlere tedarik kapsamında 81 ilde 3 milyon konutun dönüşümüz tamamladık. Halen envestisman kıymeti 110 bilyon lirayı bulan 330 bin tahavvül projesinin yapımı bitmeme ediyor. Planlı kentleşme ve konut istihsal seferberliği ile ülkeye kazandırdığımız 1 milyon 100 bin konut da deprem afetine dirlik en ehemmiyetli gücümüzdür. Vatandaşlara çabucak başlarını sokacakları ev sahibi yapmıyor, bire müşterek sürede onları depreme dayanabilen konutlara kavuşturuyoruz. 19 yılda 95 bin 650 facia konutunu adalet sahiplerine teslim ettik. 2 yılda 38 bin 600 konutun imal çalışmalarını başattık. Afetlerin en devir yaşanacağı bilinmediği düşüncesince hepsi vatandaşlara riskli yapılarını çabucak dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum” dedi. Erdoğan, Alsancak'ta 14 bin şahsiyet trübüne cemaat 101 milyon teklik envestisman bedeli bulunan stadı hizmete açacaklarını ve ismini da Alsancak Mustafa Denizli Stadı şekilde belirlendiğini söyledi. Erdoğan, haziran ayında kent hastanesinin de hizmete sunulacağını belirtti.

Tekel fabrikası kütüphanesi de zarfında bulunan firez konuşma merkezi olacak

Erdoğan, laflarını şu biçimde tamamladı: “Gençlere muştulu müşterek salık vereceğim; sabık haftalarda gençlerimizle müşterek araya geldiğimizde cahillik merkezilerindeki kütüphanelerin 24 sayaç açıkça olacağını söyledik. İzmir'deki hali sorduğumuzda gereksinimi karşılayacak kurda katalog bulunmadığını öğrendik. Tekel fabrikasını, zarfında kütüphanesi ve müzesi de bulunan firez konuşma merkezine dönüştürmeyi planlıyoruz.” Erdoğan elan sonra, sahneye çıkan 9 adalet malikine açacak teslimi yapmış oldu ve kurdele kesti.

“İzmir sarsıldı fakat İzmirli sarsılmadı”

Törende mütekellim Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Depremin üstünden müşterek sene geçti. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla devletimizin hepsi olanakları İzmir'imiz düşüncesince seferber edildi. Aziz milletimiz şurası unutmasın; Türkiye Cumhuriyeti Devleti rastgele devir vatandaşın yanındadır. Kimse endişelenmesin, bundan sonra çelimli müşterek Türkiye var. Ne bahtiyar bizlere ki milletin derdiyle dertlenen müşterek cumhurbaşkanımız var” derken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise “İzmir'imize 30 Ekim'de lakırtı vermiştik ve Allah'ın izniyle demincek konutlarımızı teslim etmenin mutluluğunu, gururunu, coşkusunu yaşıyoruz.

Konutlarımız İzmir düşüncesince hoş kademli olsun” niteleyerek konuştu. AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da şunları söyledi: “İzmir bugün zamanı müşterek güneş yaşıyor. 30 Ekim'de İzmir sarsıldı fakat İzmirli sarsılmadı. Bugün dosdoğru ayaktayız, bugün elan da güçlüyüz. Cumhurbaşkanımız, deprem sonrası buradaydı. Yaraların sarılması düşüncesince şişman müşterek dayanaklık geçirmek verdi. Şubatta başladığımız süreçte, yıkılan yapılar en elleme biçimde yapıldı.”

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri - Ali İhsan Çiftçi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler