USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Merhamet medeniyetimizden aldığımız güçle hanımı ile beyi ile 84 milyon dal omuza şişman ve çelimli Türkiye'yi mensur etmekte kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar programında konuştu
28-10-2021 22:45

ATO Congresium'da AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı çeşidinden planlı “Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar” programına eklenmiş bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'li hanımlara seslendi.

“Milli mücadelesinin yiğit hanımları üstelik müşterek tane başına bu alım çalım tablosunu sonsuz kılmaya yeter”

Cumhuriyeti; esareti katiyen onama etmeyen, istiklal ruhu kendisine gördükleri düşüncesince en ehemmiyetli vizyonlarını, cumhuriyetin 100. yılı bulunan 2023'e adadıklarını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin binlerce salname serencamının akıbet bin yılını bu coğrafyada, akıbet müşterek asrını da cumhuriyetle beraberce yaşadık. Hiç elbette cumhuriyetle baştan ayağa kalkan, kendine acemi müşterek dolay çizen, acemi müşterek çelim devşiren milletimizin en ehemmiyetli kazanımı bu sürede ulusal iradenin üstünlüğünü bünye etmiş olmasıdır. AK Parti kendisine kişi 20 salname tarihimiz de daim budun iradesini gelişigüzel bölgede hâkim kılma mücadelesiyle geçmiştir. Cumhuriyeti, esareti katiyen onama etmeyen, istiklal ruhu kendisine gördüğümüz düşüncesince en ehemmiyetli vizyonumuzu onun 100. yılı bulunan 2023'e adadık. Bizim kadim medeniyetimizde ne istismar yapmak ne sömürüye günah katlamak vardır. Her kesimin, gelişigüzel kültürün, gelişigüzel inancın kendini anlatım edebildiği müşterek uygarlık yapımı düşüncesince çabaladık. Dünden bugüne kazandığımız zaferlerin gelişigüzel boyutunda geleceği mensur fail nesillerin yetiştirilmesi ilkin kazanmak üzere, hanımefendilerin emeğini, kararlılığını, katkısını görüyoruz. Engin birikimi ve feraseti ile kozmos devleti Osmanlı'nın kuruluşuna erke markajcı Hayme Ana'dan bebeğini beşikte bırakıp cepheye koşan nine Hatun'a derece bu izleri okunabilen izleme kılmak mümkündür. Milli mücadelesinin yiğit hanımları üstelik müşterek tane başına bu alım çalım tablosunu sonsuz kılmaya yeter. Düşmana huzur yürüttüğü savaş ile destanlar yazan Şerife Bacı'yı, işgale huzur milletimizi harekete nâkil Halide Onbaşı'yı, gazilikle şereflenen halime Çavuş'u, Nezahat Onbaşı'yı, Göndesli Makbule'yi, martir Tayyar Rahmiye'yi katiyen unutmadık, unutmayız, unutmayacağız. Aynı halde 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlere sokakları namüsait eden, tanklarını durduran, ahiret yolculuğu kusan silahların karşısında mıhlı duran yiğit kadınlarımızı, polislerimizi, askerlerimizi nazar boncuğu devir aklımızdan ve gönlümüzden çıkartmadık, çıkarmayacağız” sanarak konuştu.

“Kadınlarımızın azmi ve gayreti Anadolu topraklarının en şişman gücüdür”

Hayatın gelişigüzel dalında hanımefendilerin elde ettikleri başarılarla alım çalım duyduğunu anlatım fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu toprağın vefakar ve özverili kadınları, ülkemizin demokratlık ve kalkınma mücadelesinin gelişigüzel durumunda menfaatlerini göstermişlerdir. Bizim özgür hikayemizin kahramanları; müşkülat karşısında yılmayan, olanaksız görüneni başaran, beklenmeyeni gerçekleştiren, hanımı ile bayı ile enerjisini yüreğinden saha asilzade milletimizin tamamıdır. Tohumdan hasada, tarladan sofraya, sanayiden teknolojiye üretimin gelişigüzel aşamasında, spordan sanata, işlev sektöründen ihracata, yaşamın gelişigüzel dalında kadınlarımızın gösterdikleri başarılarla başkaca övünme ediyoruz. Kadınlarımızın azmi ve gayreti Anadolu topraklarının en şişman gücüdür. ‘Kadınlarla şişman Türkiye yolunda' şiarı ile müteşebbis kadınlarımızla, ekinci kadınlarımızla, yüreği yurt ve budun sevgisiyle çarparak doğacak nesilleri yetiştiren annelerimizle, mühendis, sporcu, artist kızlarımızla, nazar boncuğu değişiklik yapmadan bütün kadınlarımızla geleceğe izler bırakacak, hâlâ birçok başarılara imza atacağız. Kucağında çocuğu ile cepheye kurşun haiz cumhuriyetin mürşit yiğit kadınlarının savaşı ayrımsız kararlılıkla şimdide cumhuriyeti neşelendirmek ve daim hâlâ ileriye geçirmek düşüncesince bitmeme ediyor. Bu ülkenin hanımları tarlada, parlamentoda, olimpiyat oyunlarında, okulda, işyerinde, evde, tankların karşısında, velhasıl yaşamın gelişigüzel dalında çalışmaları ile var olmayı sürdürüyor” halinde konuştu.

“Kadını ile bayı ile 84 milyon çiğin omuza şişman ve çelimli Türkiye'yi mensur etmekte kararlıyız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Merhamet medeniyetimizden aldığımız güçle hanımı ile bayı ile 84 milyon çiğin omuza şişman ve çelimli Türkiye'yi mensur etmekte kararlıyız. Cumhuriyetin kuruluşunun, Anadolu insanının dünyaya saha okuyuşunun, milletimizin küllerinden baştan doğuşunun 98. senesinde gine kadınlarımızla beraberiz. Türkiye'nin demokratlık ve kalkınması davasına, beşeri sermayemizin güçlendirilmesine, kültüre, sanata, spora ulama sağlayan, anne, eş ve çocuk kendisine başımızın tacı bütün kadınlarımızın Cumhuriyet Bayramı hümayun olsun” ifadelerini kullandı.

“Kadın olmadan insanoğlu yoktur” açıklamasında bulunan Erdoğan, konuşmasını şu halde sürdürdü:
“Her fırsatta altını çizdiğim müşterek madde vardır, hanımlarını dışlayan müşterek toplum, gücünün ve potansiyelinin yarısından fariğ demektir. Rahmetli Neşet Ertaş'ın lisan diliyle ‘kadın insandır, koca insanoğlu' niteleyerek anlatım etmiş bulunduğu kabilinden avrat olmadan insanoğlu da yoktur. Bizim inancımız, kadın-erkek bütün kullanmakta olanları yaratılmışların en şereflisi kendisine görür. Bu onama ayrımsız sürede kişilerin gelişigüzel birinin izzetinin, şerefinin, haysiyetinin, hakkının, hukukunun denktaş ciddiyete ehil bulunduğu anlamına gelir. Hiçbir fizyolojik, coğrafi, kültürel, türü ayırt bu hakikati değiştiremez. Elbette gelişigüzel insanoğlunun kimisi anadan doğma gelen, kimisi yaşamın akışı süresince şekillenen değişik müşterek baht çizgisi olmaktadır fakat bu skala insanoğlu kendisine ehil olduğumuz asliye hakların ve kabiliyetlerin uğrunda değildir. Kadınların yaşadığı, tarihin gelişigüzel zamanında ayrışık halde tanıdık ve bugün de mevcud zorlukların bütünü de insanoğlu kendisine bizim eserimizdir. Madem problemi kılıç çıkarttık, o hâlde çözümü de kişi içimizde arayacağız. Bu iyilikle siyasal ve toplumsal hayatımın gelişigüzel zamanında kadınlarımızın indinde toprak aldım, onlara dayanak hasretmek düşüncesince savaş ettim. Hamdolsun Türkiye bu mevzuda geçmişe nazaran baş döndürücü şişman gelişim kaydetmiştir. Hala hal muntazır sorunları, sıkıntılar, aşmamız müstelzim engeller bulunan olmakla beraberce elimizdeki kazanımların kıymetini güzel bilmeliyiz. Birlikte çalışır, savaş eder, kez yürürsek hepsinin de üstesinden gelebiliriz. Biz hanımlarımıza güveniyoruz. Kadınlarımızın kalplerindeki sevginin, gönüllerindeki zenginliğin, Allah vergisi sezgileri ve kabiliyetlerinin gücü ile ülkemizi ve dünyayı kuşatacak müşterek değişimin öncüleri olacağına inanıyoruz. Hep beraberce hâlâ güzel, hâlâ adil, hâlâ huzurlu, hâlâ tehlikesiz müşterek evren düşüncesince emek vermeyi sürdüreceğiz.”

Erdoğan laflarını Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiiriyle bitirdi:
“Memleket isterim, feza mavi, arka yeşil, toprak zerrin olsun; kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim, ne ilkin dert, ne gönülde özlem olsun; ahi kavgasına müşterek bitim olsun. Memleket isterim, ne varlıklı fakir, ne sen ego farkı olsun; şita haset her insanoğlunun evi barkı olsun. Memleket isterim, yaşamak, zevklenmek kabilinden içten olsun; olursa müşterek yakınma ölümden olsun.”

“Bir destandır Kadın”

“Bir destandır Kadın” temasıyla hazırlanmakta bulunan demonstrasyon kapsamında Büyük Anadolu Orkestrası türküler seslendirdi.
Cumhuriyet'i Kuran ve Yaşatan Kadınlar programına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı esna Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve benzeri Semiha Yıldırım, AK Parti milletvekilleri ve baş döndürücü sayıda çağrılı katıldı.

Programın böylecene Ayşe Keşir çeşidinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 1933 yılına ilgili Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrasının İstiklal Marşı plağı armağan edildi.

Erdoğan, kaleme almış bulunduğu “Daha adaletli müşterek evren mümkün” kitabını da programda imzaladı.

Derya Yetim - Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler