USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bütün derdimiz Ukrayna ile Rusya arasındaki sıkıntının giderilmesi”

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde restore edilen kaymakamlık kütüphanesinde semt illerinden mevrut gençlerin de iştirakı ile 'Gençlik Buluşmaları'nın Trabzon ayağını meydana getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müşterek süredir görüşme etmiş olduğu kentlerde çoluk ç

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bütün derdimiz Ukrayna ile Rusya arasındaki sıkıntının giderilmesi”
01-02-2022 21:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin giderilmesi düşüncesince efor harcama ettiklerini belirterek “Bizim yayımcı etraflı derdimiz Ukrayna ile Rusya arasındaki bu sıkıntının giderilmesi. Bu mevzuda daima konuşulan harp falan kılıç Rusya ve Ukrayna arasında hakeza borda bordaya savaşın olmasını katiyen dilek etmiyoruz. Bu semt düşüncesince hayra bellik borda bordaya evolüsyon değildir. Bir NATO ülkesi şekilde da hakeza borda bordaya şeyi istemiyoruz, kabullenmiyoruz. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg o da elhak açıklamaları ile bizimde önümüzü açmış oluyor. Temennim odur ki inşallah bunu da sulh ile çözmüş oluruz” dedi.
 

"İl ziyaretlerimizin en dörtköşe anı gençlerle buluşmak"

Erdoğan, “Açıkça itiraf etmem icabında il ziyaretlerimizin en dörtköşe hakkıyla bizleri de heyecana irsal fail yanı da bu programlarda gençlerle yaptığımız bu buluşmalar oluyor” dedi.
Gençlerle buluşmalarda kendisi derinliğine levent bahsetmek namına endamsız borda bordaya takdimin peşi sıra gençleri dinlemeye dilek ettiğini tamlayan Erdoğan, hitabı esnasında 18 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiği ile ilgilendiren kilometre taşlarını anlattı, Trabzonlu gençlere bilhassa Karadeniz Sahil Yolu peyda etmek az daha meydana getirilen yatırımları özetledi.

Gençlere Armelit Geçidi'ni sordu

Erdoğan, gençlere Giresun'un Keşap ve Espiye ilçeleri arasında mevcut 600 mt. rakımdaki virajlarıyla ve elverişsiz yollarıyla ünlü borda bordaya boğaz bulunan “Armelit Geçidi'ni aranızda bilici mevcut mı?” sorusuna gençlerden karşılık gelmemesi dair bu el “Burunlu otobüsleri bilici mevcut mı?” niteleyerek sordu.

Gençlerden gene karşılık gelmemesi dair Erdoğan, “Armelit Dağı, yaz aylarında babam bizi memlekete Rize'ye getirirdi. Tabi kibirli otobüslerle Rize'ye vürut borda bordaya alemdi, Rize'den devir borda bordaya alemdi. Çünkü o Armelit Dağından geçe borda bordaya el otobüsün camından aşağıya bakamazsın. Çünkü virajları alırken güçlü acep ne yuvarlanacak ? Virajı alabilecek mi ? niteleyerek düşünürdük. Biz ne yaptık aha o Armelit Dağı'nı deldik. Biz orada tünel açtık. Şimdi borda bordaya başka dobra oldu. Şimdi tünellerden geçiyorsun ve geçe de o yemyeşil dağları görüyorsun. Buralara geldik, nereden nereye” ifadelerini kullandı.

“Artık eskiyi anlatmasak mı?”

Erdoğan, arada borda bordaya zat yaklaşan arkadaşlarından “Artık eskiyi anlatmasak mı?” serzenişlerini duyduğunu belirterek “Halbuki nereden geldiğimizi bilemezsek nerede durduğumuzu ayırt edemeyiz. Böyle olunca da nereye gideceğimizi de kestiremeyiz. Üstelik kılıç emektar Türkiye'yi anlatmasak güçlü emektar Türkiye zihniyetinin personelleri sıkça ortaya çıkıp menfaatlerini elhak hatırlatıyorlar. Kimi devir eserlerimize ve hizmetlerimize erinç sergiledikleri biçimsiz yaklaşımlarla bunu yapıyorlar. Kimi devir insanlarımızın doğruluk ve özgürlüklerine bulunan nefretleri göstererek gene yapıyorlar. Kimi devir nasırlı kalplerinin, köhneleşmiş zihinlerinin, işitme yayan dillerinin ürünü hakaretleri ile bunu yapıyorlar. İşte geçtiğimiz günlerde birlik borda bordaya 5. paradigma faaliyeti elemanı şekilde etkin gazeteci temiz bir tanesi çıktı. Bize ve bizim şahsımızda milletimize gülmeyen hakaretlerde bulundu. Milletimiz de yargımız da bu ferdin terbiyesizliğini yanına kar bırakmadı, gerekeni namına getirdi. Fakat esas ehemmiyetli bulunan bu hakaretin sergilendiği programı başöğretmen ferdin ve biricik öğür siyaseti artığı birtakımı siyasetçilerin hala çıkıp anlatım özgürlüğü kılıfı ile meydana getirilen alçaklığı savunmaya kalkmasıdır. Halbuki bizlere meydana getirilen taşlama kendilerine söylense dünyayı birbirine katarlar, Tayyip Erdoğan'ın namına meydana getirilen taşlama benim düşüncesince ehemmiyetli değil. Fakat bu kardeşiniz, ağabeyiniz, bu büyüğünüz her neyse borda bordaya makamı asimilasyon ediyor. Bu koltuk Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Bu makamı arkalamak da benim görevimdir. Cumhurbaşkanlığı makamına bırakın benim ehil çıkmamı ‘Cumhur' niteleyerek anlatım ettiğimiz bu ulus ehil çıkacaktır” niteleyerek konuştu.

“Biz bunların cemaziyelevvelini elleme biliriz”

“Biz bunların cemaziyelevvelini elleme biliriz” niteleyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Biz bunları 1960'da ülkenin seçme başbakanını ölüm cezası cezası cezası sehpasına gönderenleri alkışlamalarından biliriz. Biz bunları 1970'li senelerde sapkın ideolojileri yoluna gençlerimizi birbirlerine kırdırdıkları dönemlerden biliriz. Bunları siz bilemezsiniz ancak kılıç biliriz. Biz zira o dönemleri yaşadık. Biz bunları 1980 darbesini çömlek tuttukları senelerden biliriz. Biz bunları 28 Şubat'ta milletimizin inancına doğruluk ve özgürlüklerine meydana getirilen saldırılara verdikleri destekten biliriz. Biz bunları geçtiğimiz 20 sene süresince gelişigüzel mevzuda ülkenin ve milletin aleyhine bozulmamış tutuşlarından biliriz. Dolayısıyla bugün icra ettikleri da bizi katı şaşırtmıyor. Ne devletimize icra ettikleri hasımlık bizi şaşırtıyor, ne milletimizin inancına, tarihine, kültürüne, değerlerine bulunan azgınca düşmanlıkları bizi şaşırtıyor. Ne zat çıkarları ve ajandaları uğruna, ülkemize verdikleri zararlar bizi şaşırtıyor. Ama siz gençlerimizin bunları baş döndürücü elleme tanımaları gerekiyor” biçiminde konuştu.

Konuşmasını sanatkâr Servet Kabaklı'nın “Bil Oğlum” türküsünün dizelerini okuyarak sürdüren Erdoğan, “Vakti vardığında karşınızdakilerin kimler bulunduğunu baş döndürücü elleme bilin” uyarısında bulundu.

KYK yurtlarında genel ağ kotaları arttırılıyor

Gençlerle Trabzonspor ve ayak topu dair de geveze fail Erdoğan, şehre kazandırılan spor tesislerini anlattı.
Buluşmada şimdi sonradan gençlerin istifham ve taleplerini meydan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin KYK Yurtları'ndaki genel ağ kotalarının kendilerine yetmediğini söylemesi dair Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasaploğlu'na seslenerek “Mehmet eş bu karşılık sana yakışır” göndermesinde bulundu.
Kasapoğlu, “Zaten Cumhurbaşkanımıza mevzuyu sunma ettik. İnşallah önümüzdeki devre itibarı ile genel ağ kotasıyla ilgilendiren arttırım yapıyoruz” yanıtını verdi. Erdoğan da “Evelallah, inşallah en dobra şekliyle internette öğrencilerimizi rahatlatacağız, bugüne derece bulunduğu gibi” ifadelerini kullandı.

“Bizden sonradan sıfır borda bordaya bilinçlilik vardı, Sarıyer Kahramanı'nda balık yemek”

Daha önceki İstanbul'da zihayat Rizeli borda bordaya öğrencinin İstanbul'daki sonuç yaşanmış bulunan karla kavga çalışmalarına müteveccih “Şuan İstanbul'da bulunan nedir?” sorusuna Erdoğan “Yani İstanbul'da bizlerden sonrakilere artan borda bordaya bilinçlilik olmadı ki ne yaptıysak kılıç yaptık. Olmayan borda bordaya bilinçlilik vardı, Sarıyer Kahramanı'nda balık yemek. Çünkü bizim anca borda bordaya derdimiz yoktu. Bizim biricik derdimiz İstanbul'un neresinde borda bordaya kem mevcut onları çabucak gidermekti” niteleyerek kendisi ve sonrasında göreve mevrut AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları'nın icra ettiği hizmetleri anlattı.

“Bunların hakeza borda bordaya aşkı ve heyecanı yok”

İstanbul'da metrobüs hizmetinin kendileri ile başladığını vurgulayan Erdoğan, “Şuandaki hile borda bordaya metrobüs bile yapmış değil. Halbuki metrobüs vakası tekaüt borda bordaya bilinçlilik değil. Onun düşüncesince ayrı borda bordaya hattı nesir ediyorsunuz, bu ayrıca da lastikli dizge getiriyorsunuz. Bu sistemde körük ve sargaç var, bunlar var. Ya bunu güçlü yapmaktan bunlar âcizlik ve düşünün bizim yapmış olduğumuz tünelleri kapatıyor bunlar. Mesela Sancaktepe'de tünel açıldı, aaa bu da baktık bu gitmiş tünelleri kapatıyor. Halbuki bu tüneller, yer altı treni Üsküdar'dan ta oraya derece müşterilerini rahatlatacaktı. Buna güçlü vesile vermediler. Bunların hakeza borda bordaya aşkı ve heyecanı yok. Marmaray'ı bizlere zindan ettiler, bizi mahkemeler ile uğraştırdılar. Buna karşın kılıç 5 yılda burayı bitirdik. Bir de otomobillerin geçişi ile ilgilendiren borda bordaya de Avrasya'yı yapalım, borda bordaya de Avrasya tünelini yaptık. Bir de İstanbul'da dü kıymetli kelepçe bir tanesi şüheda köprüsü bir tanesi Fatih Sultan Mehmet. Bir de üçüncü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık. Bu güçlü bu CHP'lileri tasalı etti. ‘Adını niçin Yavuz Sultan Selim koydunuz?' (Karadeniz şivesi ile) Ula Fatih Sultan Mehmed'un isminin bulunduğu yere Yavuz Sultan Selim yakışmaz mı?” niteleyerek konuştu.

“İşletenler artınca telefon numaramı değiştiriyorum”

Rizeli borda bordaya öğrencinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şuana derece el telefonu numarasını değiştirip değiştirmediği ile ilgilendiren istifham dair Erdoğan “İşletenlerin sayısı arttığı devir numarayı mecburen değiştiriyoruz. Artık bakıyor ki bu iş aldı başını gidiyor, hoppadak hususi kalemin ‘Başkanım bunları değiştirmemiz lazım' diyor. Çünkü telefonlar vasıtasız ele gezdiği az daha birde maatteessüf işletenlerin sayısı arttıkça bizde yayımcı dönmek yerinde kalıyoruz. Bunun haricinde hamdolsun etraflı telefon diplomasisini baş döndürücü titiz baş döndürücü kırılan kullanmaya hız ediyoruz” dedi.

Erdoğan'ın adaşı ile gülümseten diyaloğu

Samsunlu bulunduğunu kail Recep Tayyip Erdoğan adlı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bulunan diyaloğu gülümseten anlara sebep oldu.
Babasının da isminin Ahmet bulunduğunu söylemesi dair Erdoğan, adaşına annesinin adını sordu. Nebahat yanıtını alması dair “Baba ismi Ahmet. Uşağın ismi Recep Tayyip aile ismi Erdoğan. Annenin ismi Nebahat orada ayrıldık” demesi gülüşmelere sebep oldu.

“Hep arkadaş kazanmanın gayreti bünyesinde olduk”

Adaşının “Biliyorsunuz şuanda dünyanın gündemi Rusya ve Ukrayna krizi ile alakalı. Böyle ehemmiyetli borda bordaya meselede Türkiye hakkıyla mürşit borda bordaya mevki az daha gelişigüzel dü mevki arasındaki sulh diyalogunu yürütüyor. Bunda ehemmiyetli olanın şef diplomasınınız bulunduğunu düşünüyorum. Hatta sizin davetiniz ile beraberce Putin'de geçenlerde ülkemize gelecek. Biz kıray kardeşlerinizi sizin aut yöntem stratejinizi anlatır mısınız?” sorusu dair Erdoğan, şunları söyledi:

“Dış yöntem noktasında bilhassa bizim maksadımız şimdi baş döndürücü hasım çıkmak değil arkadaş kazanmak. Bugüne derece da kılıç lüzum yaklaşan komşular şekilde Rusya ile lüzum Ukrayna ile yayımcı öbür tarafta doğuda İran olsun bunun indinde bilhassa Avrupa devletleri ile münasebetlerde olsun daim arkadaş kazanmanın gayreti bünyesinde olduk. Tabi Rusya ile münasebetler tarihinden buyana bizim bu dönemimizdeki derece nitekim borda bordaya ülfet bünyesinde yürümedi. Çok şimdi da önemlisi tecim kütlesi itibarı ile de baş döndürücü gülmeyen borda bordaya tecim hacmine bu sürede ulaştık. Bunların bünyesinde ciddi ürünlerde bizim Rusya ile münasebetlerimiz elleme borda bordaya pozisyona geldi. Bunların en ehemmiyetli doğalgaz dair şuanda doğalgazla bulunan ilişkimiz baş döndürücü aşkın gittikçe derecede. Hele acemi attığımız borda bordaya aşama biliyorsunuz ki Rusya ile çekirdeksel enerji. Akkuyu Nükleer Enerji Santrali yapılıyor. Bu da Allah baht ederse önümüzdeki sene bünyesinde ihtimal bu yıla da yetiştirebilirler. 2023'de bu çekirdeksel erke santralini inşallah yapmış olup oradan üretime geçilecek. Biz kendileri ile bu meyanda ikinci borda bordaya adımı şimdi attık. O görüşmeleri yaptık. O da ikinci borda bordaya santrale girer miyiz diye. Bunları sayın Putin ile konuştuk. Bu mevzuda da bunun üstünde çalışalım ihtimal ikinci borda bordaya çekirdeksel erke santralini gene Rusya ile etme durumumuz da gır konusu. Bu borda bordaya kat bizi çekirdeksel erke bunun indinde doğalgaz bunlar birbirimize putrel noktasında baş döndürücü önemli. Dış siyasetin bana uyarınca en ehemmiyetli ayağı da bu.”

“Amerika ile kılıç aykırı beniz peyda etmek istemiyoruz zira nice bölgede kendileri ile attığımız adımlar var”

Açıklamalarının devamında S-400 mevzusuna da yer veren Erdoğan, “Diğer yandan bizim bu S-400 konusu Türkiye ve Rusya arasındaki baş döndürücü ehemmiyetli borda bordaya adım. S-400 baş döndürücü ehemmiyetli borda bordaya defans sistemi. S-400'leri aldığımız andan itibaren elhak bunu biliyorsunuz ki arsıulusal topluluk gülmeyen açıdan tasalı oldu. Başta ABD ‘işte almayın, kılıç size şu biçimde yaparız, hakeza yaparız” dediler. Biz de kusura bakmayın bu değişmeyen bizim kararımızdır ve kılıç bu kararımızı verdik. Rusya ile mutabık olduk ve NATO noktasında da bu iş rastgele borda bordaya menfilik meydana getirmiyor. Çünkü NATO ülkelerinin gelişigüzel bir tanesi silahlanmada silahlarını zat kararını hasretmek kanalıyla alır ve bizde bu kararımızı verdik. Bu biçimde aldık. Tabi ABD şekilde siz bizlere maatteessüf parasını verdiğimiz biçimde vermediğiniz mahsulat mevcut bunların içre en önemlisi de F-35. F-35 ile ilgilendiren kılıç Amerika'ya 1 bilyon 450 milyon dolar ifa yaptık. Ama bizlere vermeleri müstelzim F-35'leri vermediler. Hala oyalıyorlar. Şuanda kendileri Savunma Bakanlığımız birtakım görüşmeler gerçekleştirmek kanalıyla bu sorunu çözelim diyoruz. Çünkü ABD ile kılıç aykırı beniz peyda etmek istemiyoruz. Çünkü nice bölgede kendileri ile attığımız adımlar var. Bununla ilgilendiren Savunma Bakanlığımız muhatabı ile bu emek vermeyi sürdürüyor. Gerekli F-16'ların modernizasyonu yahut acemi birtakım F-16'lar bizlere hasretmek kanalıyla bunu da çözmenin gayreti bünyesinde olacağız. Tabi bu meyanda Şubat'ın 3 yahut 4'ünde borda bordaya Ukrayna ziyaretim olacak. Ukrayna ile faziletli kurda ciddi kurul toplantısı düşüncesince inşallah değme borda bordaya Ukrayna'ya gideceğiz. Ardından da sayın Putin'in bizlere borda bordaya ziyareti olacak. Bizim yayımcı etraflı derdimiz Ukrayna ile Rusya arasındaki bu sıkıntının giderilmesi. Bu mevzuda daima konuşulan harp falan kılıç Rusya ve Ukrayna arasında hakeza borda bordaya savaşın olmasını katiyen dilek etmiyoruz. Bu semt düşüncesince hayra bellik borda bordaya evolüsyon değildir. Bir NATO ülkesi şekilde ta hakeza borda bordaya şeyi istemiyoruz, kabullenmiyoruz. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg o da elhak açıklamaları ile bizimde önümüzü açmış oluyor. Temennim odur ki inşallah bunu da sulh ile çözmüş oluruz” ifadelerini kullandı.

Verdiği cevabın peşi sıra Erdoğan, adaşı kabilinden beraberce 2002 senesinde çekilmiş bulunduğu fotoğrafın namına gösterilmesi dair “4 yaşındaki iken babasının kucağından mevrut benim kucağıma. Aferin hatıralara elleme ehil çıkıyorsun” niteleyerek gence teşekkürname etti.

“Bizim göreve getirdiğimiz ihvan hakeza borda bordaya sürede balıkçı restoranına gidip kafayı bulmaz”
Bir kız öğrencinin “Kar fırtınasının yaşandığı gündüz balıkçıya revan AK Partili borda bordaya şehremaneti reisi olsaydı tepkiniz ne olurdu?” sorusu dair Erdoğan “Şunu baş döndürücü şen lisan huzuru ile söyleyebilirim. Bizim bu görevlere getirdiğimiz ihvan hakeza borda bordaya sürede kalkıp da borda bordaya balıkçı restoranda gidip orada kafayı bulmaz. Zaten kılıç arkadaşlarımızı seçerken, bu cins görevlere getirirken buralarda seçiciyiz. Onun derdi ne olacak yalnızca işlev olacak. Çünkü gelişigüzel devir konuşmalarımızda benim dediğim borda bordaya bilinçlilik var. Biz bu milleti koca olmaya değil hizmetkar olmaya geldik diyoruz. Bırakın yalnızca karı, ana rahmi haricinde da görünürde yok. Deprem olmakta depremde neredeyiz arazideyiz. Bingöl depremi ha geceleyin ½ si dostlarımla bu meyanda Bingöl'deydik. Simav depremi ha ayrımsız şekilde. Van'da etraflı oradaki yıkımlar bitene derece ilgilendiren dostlarım bakanlarımızla bu meyanda Van'daydık. Bunlar bakıyorsun afetler oldu, bunlar görünürde yok. İstanbul'u yığın bastı beyefendi Bodrum'da. Bunlarda avlu hakeza bitmeme ediyor. Burada neyi anlatacaksın. Ama Genel Başkanın bunlara müteveccih en küçük borda bordaya operasyonu yok. Bizim borda bordaya kat bu cins insanlarla yürümeyiz. Gereği her neyse onu yaparız. Bunlarla ilgilendiren bahsetmek güçlü bizlere alçalma geliyor. Ama bundan sonradan deriz ki ya dayanak inşallah 2023, 2024'de benim milletim gereğini yapar diyoruz” yanıtını verdi.

Erdoğan “Kesişme; İyi ki varsın Eren” filminin müziğini seslendiren ortaöğretim öğrencisini çalışkan dinledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kesişme; İyi ki varsın Eren” filmi ile ilgilendiren Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü talebesi Ceren Ece Öksüz'ün namına yönelttiği “Nasıl buldunuz?” sorusu dair “Şehadetin gerçekleştiği devir evine geldik. Ziyarette bulunduk. Tabi lüzum etraflı kardeşleri lüzum anası onların o tablosunu izlediğimizde hakkıyla o duyguyu yaşamamak beklenir değildi. Fakat bu filmimizde nitekim ihvan dobra hazırlamışlar. İyi borda bordaya emek. TRT ile bu işi icra ettikleri bilhassa de Ferhat Gedik teğmenle bu meyanda Eren rolünü paylaşan yavrumuz bu yapıtı elleme canlandırdılar. Ferhat Gedik mülazım elleme borda bordaya seçme olmuş” ifadelerini kullandı.

Soruyu soran ortaöğretim talebesi Ceren Ece Öksüz, filmin müziğini kendisinin seslendirdiğini söylemesi dair Erdoğan, şarkıyı söylemesini istedi. Liseli mektepli kız filmin müziği bulunan ve yöredeki hanımefendilerin 'İmece' usulü çalışırken seslendirdikleri “He Yamo” türküsünü seslendirdi.

Erdoğan'dan öğrencilere nar ve portakal karışımı tavsiyesi

Erdoğan, sonuç şekilde “Koliva” adlı musiki grubu üyeleri ile geveze ederek şarkılarını dinledi. Erdoğan, söylenen şarkılarda güzeşte nar ile ilgilendiren şekilde ise öğrencilere “Ben size borda bordaya tavsiyede bulunayım. Şu mevsimde nar ile portakalı miks ederek içmenizde yarar var. Biliyorsunuz nar antioksidandır, portakal ağız ağıza C vitaminidir” bilgisini paylaştı.

Ozan Köse

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler