USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu millet bu devleti sana teslim eder mi?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman'da dolgun açma töreninde , "Terör örgütü yöneticileri kendilerine çözümü reddetmeleri dair edisyon yapıldığını görüyor. Bu kudurgan ruhun dönemi bundan sonra sona ermektedir. Gelirse Kandil'i yerle bir edecekmiş. Bay Kemal bu millet bu devleti s

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu millet bu devleti sana teslim eder mi?'
06-11-2021 18:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yekûn envestisman bedeli 1 bilyon lirayı güzeşte Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 36 fabrika, kent stadyumu ile inşası tamamlanan öteki planların şişko açılışını gerçekleştirmek az daha Batman'a geldi.

Mardin'den helikopterle Batman'a mevrut Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman Valiliğini görüşme ettikten sonradan şişko açılışın yapılacağı bölgeye geçti.

Alanı dolduran kalabalığa seslenme fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Batman'da önceki adına evren çapında müşterek plan bulunan Ilısu Barajı ve HES açışını yaptık. Dicle Nehrine taktığımız gerdanlığın en büyüğü bulunan bu kitap semt illerinin topraklarına artağanlık dağıtacak. Santralde üretilecek cazibe de ülkemize kocaman yardım sağlayacaktır. Hem dışarıda hem içerde birçok mülevves ve ışıksız kampanyalar yürütüldü hamdolsun bu engellerin hepsini aşarak bugün Batman'ı bu hizmete kavuşturduk. Ilısu ile yetinmiyoruz ayrımsız sürede tamamlanan amme yatırımları ve OSB fabrikalarının resmi açılışını da yapıyoruz. Eğitimde 432 derslikli 26 okulu, 400 mektepli kapasiteli 2 pansiyon, 2 spor salonu, 50 yataklı vagon vagon sarıklı evini hizmete açıyoruz. Eğitim araştırı hastanesi statüsündeki 440 yataklı vagon vagon toy avrat tevellüt ve bebek rahatsızlıkları hastanesini, Sason devlet hastanesi 50 yataklı vagon vagon ek binasını, Kozlukta Aile Sağlık Merkezi, 112 çabuk servisi merkezi, dudak ve diş hastanesi, Hasankeyf'te devlet hastanesi, merkez, Gerçüş ve Beşiri'de ayrışık afiyet kuruluşlarını bugün açıyoruz. 15 bin seyirce kapasiteli stadyumunun da aralarında bulunmuş olduğu açılışı yapıyoruz. Bölgemizin ehemmiyetli iyilik kaynaklarından bulunan fıstık üretimini yaygınlaştırmak düşüncesince 12 bin hektarlık müşterek bölgede hesaplı çitlembik tarlaları ile baş döndürücü sayıda yatırımın açılışın yapıyoruz. Batman OSB'de 36 fabrikayı bugün açıyoruz. Yaklaşık 500 milyon envestisman ile şehrimize 4 bin istihdam sağlanmıştır. Batman OSB dudak ağıza dolduğu düşüncesince Raman Dağı tarafında 6 bin dekarlık bölgede toy müşterek OSB kuruyoruz” niteleyerek konuştu.

“Toplam yatırımı 1 bilyon lirayı güzeşte açım yapıyoruz”

Toplam yatırımı 1 milyara lirayı güzeşte açılışlar yaptıklarını kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “20 sene öncesinin Batman'ı ile bugünkü Batman'ı taraf yana getirdiğinizde o günleri yaşayanlar nereden nereye diyecektir. Ama bilin ki henüz da güzel olacak. Toplam envestisman bedeli 1 bilyon lirayı güzeşte kâffesi bu amme ve hususi şube yatırımlarının şehrimize yararlı olmasını diliyorum. Batman kelimesi kelimesine tıpkısına çevresindeki Diyarbakır, Muş, Bitlis, Siirt, Mardin değiştirmeden bunlar kabilinden senelerce yıldırı örgütünün zulmü altında açılar çekmiş, zayiat vermiştir” halinde konuştu.

“Red, inkar ve temessül politikalar bölgede uğur boncuğu devir erinç ve güvenliği sağlayamadı”

Türkiye'nin el erki ve kalkınmasına bakılınca karşılarında millete antagonist faşizmini gördüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bin senedir karındaş adına bu topraklarda yaşayanlarla vatanımıza müteveccih gelişigüzel çeşit saldırılara beraberce yanıt verdik. Sultan Alpaslan Anadolu'yu fethederken ayrımsız saflardaydık, Selahattin Eyyubi haçlılarla savaş ederken paradigma kolalama yürüdük. Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul'u fethederken birlikteydik. Çanakkale'de 7 düvele beraberce savaş verdik. Görüldüğü kabilinden kılıç bu toprakları baştan sona kanımızla, alın terimizle beraberce yoğurarak diyar yaptık. Ne devir ülkede ipler biricik fırka eline geçti o devir başağrısı yaşamaya başladık. Gücünü bu milletten meydan lisan zenginliğimizi ve zenginlik kaynaklarımızı biricik fırka faşizmi namevcut etti. Ülkenin başına müşterek üzüntü kabilinden çöken bu zihniyete alın milletin safında arazi alanlar darbelerle susturuldu. Ret, inkar ve temessül politikaları bölgede uğur boncuğu devir erinç ve güvenliği sağlayamadı. Ama deminden bu Batman'ın zenginliğine coşkusuna donanmasına beraberliğine bak. Tek millet, biricik bayrak, biricik devlet, biricik vatan. Bir olacağız, kocaman olacağız, pörsümemiş olacağız, karındaş olacağız. Hep beraberce zafere yürüyeceğiz. Bütün kusur çalışmalar bölgede yıldırı örgütlerinin mefruşat bulmasına sefer açan zehre illet oldu. 1980 sonrası bası yıldırma azap ile haklarını hiçe saydıkları kullanıcılarını yerlerinden ederek problemi henüz da büyüttüler. Uzun müddet semt insanını yoksulluğa sürüklediler. Hükümete geldiğimizde bununla alın karşıyaydık. Kolları sıvadık kişilerin bilinç ve lisan dünyalarında baskıya illet bulunan OHAL'i kılıç kaldırdık ve tarihin en kocaman seferberliğini başlattık. 81 vilayeti de ayrımsız biçimde donattık. Köyünde ilçesinde, ilinde, yaşamını sürdüren yurttaşlarımızın asliye hizmetlerden faydalanabilmesi düşüncesince İstanbul, Ankara'ya gitmesinin önüne geçtik. Batman'da darülfünun olmasaydı buradaki çoluk döl batıya gidecekti. Ama kılıç Batman üniversitesiyle buradaki gençleri burada bıraktık. 76 üniversiteyle geldik, 206'ya çıkardık bu sayıyı” ifadelerini kullandı.

“19 yılda Batman'a emektar rakamla 16 trilyon envestisman yaptık”

İktidara geldikten sonradan 81 vilayete denk biçimde fariza verdiklerini kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “19 yılda Batman'a emektar rakamla 16 trilyon envestisman yaptık. 4 bin 515 toy derslik, YÖK öğrencileri düşüncesince 2 bin 374 erkek kapasiteli taşınmazlar binaları yaptık, 15 bin izleyici kapasiteli stadyumun da aralarında bulunmuş olduğu 39 kuruluş yaptık. 4,2 bilyon tutarığında pınar toplumsal vebal ismi altında vatandaşlara ayırdık. 41 afiyet tesisinin yapımını hizmete açtık, Biz fariza ehliyiz, kılıç kitap üretiriz. Eşek ölür kalır semeri, insanoğlu ölür kalır eseri. Yapımı devam eden Batman Hasankeyf yöntemini seneye, Kozluk Baykan, Van hududu yöntemini ise 3 yıla derece tamamlıyoruz. Batman Havalimanı terminal binasını salname 2 milyon geçici seviyesine çıkardık. Bölgeyi ve şehrimizi gelişigüzel bölgede en kaslı enfrastrüktür yatırımları ile buluştururken vesayetle yürüttüğümüz mücadelede resmiyet büküm ettikçe henüz güzel bir vaziyete geleceğiz” dedi.

“Parayı verenin yönettiği PKK en baş döndürücü Kürt kardeşlerimin kanını döktü"

Konuşmasında yıldırı örgütü PKK'nın parayla yönetilen müşterek teşekkül bulunduğunu kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı bizlere kelimesiz çevrilme yapmış oldu diyor, hamdolsun. Kürtçe konuşmanın yazmanın kusur olması kabilinden yüzyıllık problemlerin önceki adımını kılıç attık. Ülke genelindeki bürokratik oligarşiyi kırdığımız kabilinden yıldırı örgütünün bu bölgedeki kişilerin üstündeki baskılarını dudak ağıza bitirdik. Biz ülkemizi büyüttükçe milletimizin bütünlük beraberliği ve kardeşliğini pekiştirdikçe bazıları huzursuz oldu. Çözüm süreci niteleyerek Türkiye'yi yıldırı örgütünün tasallutundan dudak ağıza yetirmek düşüncesince müşterek hamle henüz attık. Amacımız ülkeyi yıldırı belasından dudak ağıza bitirmekti. Her çeşit riski hücre alarak başlattığımız bu içtenlikli proses yıldırı örgütünün silahı ve kan dökmeyi yeğleme etmesinden çevre akıbet buldu. Bizzat yıldırı örgütü yöneticileri haricen kendilerine çözümü reddetmeleri çatışmaları baştan başlatmaları düşüncesince dip bası yapıldığını söylüyor. Israrla sertliği seçen tavrıyla yıldırı örgütünün bu topraklarla uğur boncuğu bağının bulunmadığı alenidir. Parayı verenin yönlendiği bu teşekkül en baş döndürücü Kürt kardeşlerimizin kanını döktü en kocaman bedeli Kürt kardeşlerime ödetti. Bu PKK'nın bu HDP'nin dini imanı yok, bunları güzel bilmemiz lazım. Bu bölgede sizi hemen ve hemen Allah düşüncesince seviyoruz ve değişiklik katiyen istemiyoruz. Türkiye'de cereyan piyasası kalmayan teşekkül deminden de Kuzey Irak ve Suriye'yi karıştırmaya çalışıyor. Bunların dönemi bundan böyle sona erdi. Bay Kemal çıktı ne diyor, gelirse Kandil'i yerle eşit edecekmiş. Ya mösyö Kemal sana bu millet bu devleti teslim eder mi ya. HDP, İYİ Parti'ye bu devlet teslim edilir mi? Biz biriz beraberiz baştan sona beraberce inşallah Türkiye'yiz. Ne Türkiye ne bölgenin geleceğinde bu örgütün noktayı bulunmaz ve olmayacaktır” niteleyerek konuştu.

“Yeminli Türkiye düşmanlarının yurdumuzdaki piyonları bulunan PKK, FETÖ'cülere defa koydukça henüz da kuduruyorlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

“Türkiye uğramış olduğu saldırılara alın devleti ve milletiyle sağlıklı ayakta durdukça semt üstünde aşağılık hesapları olanların bizlere bulunan hesapları kabarıyor. Biz adaletsizliklere zulümlere ne dedik ‘One munite' dedikçe önümüze konulmuş bulunan tuzakların sayısı artıyor. Yeminli Türkiye düşmanlarının yurdumuzdaki piyonları bulunan PKK, FETÖ'cülere defa koydukça henüz da kuduruyorlar. Sen kimsin ya 10 adet sefirikebir çıkmak bizlere bellek vermeye çalışıyor. Bunlara en kocaman desteği de içimizdeki bazıları veriyor. Bu ülkede CHP niteleyerek müşterek fırka ve onu yönetenlerin özlük kafalarına layıkıyla belirledikleri politikaları mı var. HDP niteleyerek müşterek fırka mevcut lakin onların özlük kafalarına layıkıyla belirledikleri müşterek politikaları mevcut mı? CHP ile HDP'yi ne çelim müşterek araya getirmiş. Bu senaryoyu ortaya koyanlar çıkarlarını gizlemiyorlar. Kardeşliğimizi güçlendirerek oynanan bu mülevves oyunu bozmalıyız. Ülkemizi ve semt insanını PKK'nın silahlı tasallutundan kurtardık bunların siyası kanadı bulunan HDP''nin de tasalluttan kurtaracağız.”


Abdulaziz Karataş - Ekrem Aktaş - Osman Arslan - Sedat Irmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler