USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Biz bütün tedbirlerimizi alıyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anne ihtilaf partisinin “Doğalgazın bir haftalık ömrü var” eleştirilerine yanıt vererek “Ya siz ne devir akla yatkın konuşacaksınız ya. Elhamdülillah bizim anca bir sıkıntımız yok. Doğalgazımız var. Tuz Gölümüzün altında doğalgaz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Biz bütün tedbirlerimizi alıyoruz'
29-01-2022 14:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da 22 Ağustos 2020'de yaşanmış olan su taşkını afetinde en bir tomar dokunca gören ilçelerin başlangıcında mevrut Dereli ilçesinde Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni'ne katıldı.

Törene Erdoğan'ın yanı esna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.

Törende mütekellim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dereli'de iri bir karabulut yaşandığını hatırlatarak “Bir sene içinde altyapısıyla yukarı yapısıyla bütün bu binaları yapacağız dedik ve bitirdik. Bugün inşallah bu teyit töreninde sizlerle bir aradayız. Teslim töreni ile beraberce ego burada yerini borç Dereli'nin sakinlerine rahat bahtiyar bir doğacak Allah'tan diliyorum. Alt yapısı ile yukarı yapısı ile burada dobra bir düzentileme yapıldı. Burada Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, İçişleri Bakanıma, Ulaştırma Bakanıma, bütün kurumlarımız ve müteahhit firmalara teşekkürname ediyorum. Bu güzellikler bütünü Dereli'nin sakini kardeşlerim için. Ama o haset unutmamız benzer değil. Anında buradaydık. 15 denli kardeşimiz rahmetlik oldu. Allah'tan yağmur diliyoruz. Mekanları belirmek olsun inşallah. Yakınlarına sabırlar diliyorum. O bir başka felaketti. Aynı devirde peşi esna Rize, Artvin, Kastamonu, Bartın bütün bu alanlarda bozkurtta aşırı ayrı ayrı felaketleri peş peşe yaşadık. Muğla ve Antalya'da yaşadık. Bu sene bizim düşüncesince adeta karabulut yılı oldu. Yılmadık. Usanmadık bütün felaketlerin bulunduğu bakanlıklarımız kurumlarımızla bu arada aralıksız demeden çalıştık. Her yerde bu yıkılan binalarımızdan altyapılara denli bunları baştan ayağa kaldırdık. Halen elan bitmeme ediyoruz. İşte bugün burada bu mutluluğu yaşadık. Elhamdülillah Dereli'nin bu güzeliklerini görür görmez bendem bahtiyar oluyorum. Bir Cumhurbaşkanı şekilde halkımıza verdiğimiz lafı tutmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Aynı halde aşina Doğankent'te dükkanlar ve konutlar teyit edilecek. Biz kardeşlerim düz yazı ve diriltme düşüncesince varız. Laf ola buyana gele yok. İcraat, icraat, icraat. AK Parti iktidarı budur” diyerek konuştu.

"Ulaştırma bakanım sabık akşam ezanı oldukça dobra ağzının payını verdi"

Konuşmasında anne aykırılık partisi liderini de eleştiren Erdoğan “Bakıyorsunuz anca bir anne aykırılık mevcut ki, yalanda geçilmiyor. Eyvallah. Geçen akşam ezanı Ulaştırma Bakanım oldukça dobra bir halde ağzının payını verdi. Adam kendine layıkıyla anca bir taktik yapıyor ki, vakit 22.00'da ego televizyona çıkacağım o da namına ilgilendiren bir youtube kanalı var. Orada millete sesleniyor. Güya Cumhurbaşkanını susturacak. (Bir vatandaşın ‘seviyesine inme' diyerek seslenmesi üzerine) ‘Şimdi seviyesine inme' diyor. Seviyesi bulunmayan ki seviyesine inelim. Benim düşüncesince kırat millettir. Milletin de seviyesine inilmez. Milletin seviyesine çıkılır. Çünkü tığ Cumhurdan icazetname aldık ve Cumhurla da yolumuza bitmeme ediyoruz. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi şekilde el ittifakı zımnında sakıncasız adımlarla ilerliyor. Fakat benim sizlerden isteğim şu, 2023 bilesiniz ki Türkiye'de bir dönüm noktasıdır. Bu dönüm noktasında baştan sona bu arada anne kademe, avrat kolları, deneyimsizlik kolları beraberce çalışmaya mevcut mıyız ? Maşallah doğrusu ‘siz varız' dedikten sonraları maslahat bitmiştir. Allah'ın izniyle sakıncasız adımlarla tığ bu yola bitmeme ederiz. Çünkü vatanımızda yapacağımız aşırı elan iş var. Nasıl ki, Samsun'dan Sarp'a denli bu sahili düz yazı ettik. Evelallah Giresunumuzda üniversitesinden tutunuz bütün buradaki kurumlarımız düz yazı ve diriltme ettik. Bugüne denli fındıkta kimsenin erişemediği noktaya tığ verdiğimiz fiyatlarla eriştik mi ? Halkımızdan aldığımız icazetname her neyse buna layıkıyla adımlarımızı attık” ifadelerini kullandı.

Ana aykırılık partisinin “Doğalgazın bir haftalık ömrü var” açıklamalarına da aksülamel yayınlayan Erdoğan, “Ya siz ne devir akıllıcasına konuşacaksınız ya. Elhamdülillah bizim anca bir sıkıntımız yok. Doğalgazımız var. Tuz Gölümüzün altında doğalgazımız var, stoklarımız var, tığ bütün tedbirlerimiz alıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının peşi esna Giresun'da 22 Ağustos 2020'de yaşanmış olan su taşkını afetinde en bir tomar dokunca gören ilçelerin başlangıcında mevrut Dereli ve Doğankent ilçesinde yekûn 369 ikametgâh 152 dükkanın ad çekme ile dağıtımını gerçekleştirdi.

Ahmet Bilge - Gökmen Şahin - Ersen Küçük
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler