USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ben ihalelere imza atmam Bay Kemal, yalancılığını ispat ettin'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da inşası tamamlanan planların dolgun açma töreninde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ihale iddiasına aksülamel yayınlayan Erdoğan, "Ben ihalelere imza atmam Bay Kemal yalancılığını ispat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ben ihalelere imza atmam Bay Kemal, yalancılığını ispat ettin'
30-01-2022 15:41

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, esbak Giresun'daki dolgun açma töreni ve AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı sonrası zaman Trabzon Mustafa Kemal Atatürk Alanı'nda planlı dolgun açma törenine katıldı. Törene Erdoğan'ın birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.

“Bunların elden lafları değil hayatları da yalan”

Konuşmasında birilerinin ülkeye ve millete fariza makamlarını özlük siyasal ajandalarının basamağı namına gördüğünü vurgulayan Erdoğan, “CHP'nin başındaki zatta kurduğu ittifakla, çevresine toplamış bulunduğu yetersiz muhterislerle meseleye hakeza bakıyor. İşte CHP ki ile taraf yana yıldırı örgütü ile taraf yana. PKK müşterek yıldırı örgütü, onun meclisteki uzantısı da malum. Ya bunlarla el ele, paradigma kolalama dolaşanlara benim milletim yürü der mi?...Bölücü yıldırı örgütünün uzantısı bulunan partiyi bile ülkenin yönetimine eş ika sevdasına kapıldılar. Belediyelerinde bunu elhak yaptılar. En ciddi bölgeleri PKK'sından FETÖ'süne derece yıldırı örgütleri ile bağlantılı insanları kıymetli tepside maatteessüf şehremaneti makamında iş verdiler. 44 bin işçiyi belediyeden atıp onların hesabına maatteessüf teröristleri doldurdular. Hatırlarsanız bunlar seçimden evvela kimsenin ekmeği ile oynamayacakları anlamında namus, şeref, itibar lafı vermişlerdi. Bay Kemal sen bu lafı verdin. Nerde doğruluk ? nerde onur ? Seçimden sonradan ipleri eline alınca icra ettikleri evvela iş ise liyakatine gayretine alın terine bakmaksızın kendilerinden görmedikleri herkesi bap önüne bırakmak oldu. Ülkelerine gelişigüzel fırsatta bunlar yabancılara yakınma etmediler mi ? Siyasi ikballerini yabancılardan alacakları yardıma bağlamadılar mı ? Allah göstermesin. Yarın ülkenin başına geçseler gene aynısını yapacaklar ve bunlar batıdan emir alacaklar. Çünkü bunların iklim ve şehirlere fariza eylemek kabil dertleri yok. Çünkü bunların elden lafları değil hayatları da yalan. İşte müşterek tanesi vardı ya müşterek kadın. Televizyonda çıkıyor ne diyordu şişman yalan söyleyeceksin. En şişman yalanı söyleyeceksin. Bunları dediler mi ? Sonra ne evet demincek sakatlık aldı tutukladı. Şimdi cezaevinde. Kime çalışıyordu bunlar CHP'ye, Bay Kemal'e çalışıyordu. Bey Kemal'de elhak yalanı bunlardan öğrendi. Çok elleme ve şişman yalan söyler” sanarak konuştu.

“Benim hemşehrilerim, benim milletim bu insanın yalanlarına prim vermeyecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplumsal iletişim araçları hesabından kendisini ihaleye imza attığı evrakı göstererek gene müşterek yalana imza attığını söyledi. Erdoğan, “Geçen şeb ezanı gene çıkmış. Benim sayaç 22.00'da televizyonda programım var. Aynı saatte o da özlük özelinden izah yapıyor. Bu açıklamayı yaparken gene müşterek yalan ihale yapmışız ve bu ihalede de 5'li çete diyor yüklenici firmalara ve bu firmalara kılıç burayı 3 büküm fazlasına müşterek rakamla verdiğimizi ve kağıt gösteriyor altında sanki benim imzam var. Ben ihalelere imza atmam Bay Kemal. Yalancılığını ispat ettin. Bende hemşeriniz Ulaştırma Bakanım baya dedim ki 'Adil ferda şeb ezanı çık bunu şu şekilde müşterek dersini ver'. Ertesi şeb ezanı Ulaştırma Bakanım Adil Bey kardeşim baskı devrisi şeb ezanı televizyonda buna elleme müşterek öğüt verdi. Çünkü insanın yaşamı yalan. Yalancının mumu yatsıya derece yanar. Bunun ki yatsıyı güçlü bulmadı. Çünkü Adil as işini biliyordu. Ama erkek Kemalin işine aşina edinmek kabil vaziyeti yok. Canbaz. Hayatı yalan. Bende diyorum ki bundan hakeza benim hemşerimlerim, benim milletim bu insanın yalanlarına prim vermeyecek” biçiminde konuştu.

“Yalan bulunduğu yüz kere anlatım edilmiş ispatlanan iftiraları sonsuz tekrarlayıp duruyorlar”

“Türkiye düşüncesince yazılan senaryolarda kendilerine sunulan görevi dingildemek ve bunun karşılığında elde ettikleri imkanların bayır kaban gitmek haricinde müşterek dertleri, müşterek davaları, müşterek hedefleri de yoktur” diyen Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Eğer hakeza olmasaydı ellerine tutuşturulan gelişigüzel kağıt parçasını neticede rezil, komik olacaklarını kasten kameralar uğrunda sallamazlardı ancak bunlar sallıyor. Eğer hakeza olmasaydı yalan bulunduğu yüz kere anlatım edilmiş ispatlanan iftiraları sonsuz tekrarlayıp durmazlardı. Açtığım davaların hepsini kazanıyorum. Çünkü yalancı. Eğer hakeza olmasaydı gelişigüzel fırsatta yüzlerine gönül rahatlığı en ciddi hakaretlerini edenleri gıcırı bükme baş tacı etmezlerdi. Türkiye siyasetin şuanda CHP Genel Başkanının ve yöneticilerinin sergilediği omurgasızlığın müşterek başka örneğini bulamazsınız. Hep söylediğimiz kabil ülkemizi gelişigüzel bölgede geliştirdik. Büyüttük, ileriye taşıdık. Sadece muhalefetin standardını ve kalibresini yükseltemedik. Bunun içre 20 yıla andıran hükümetlerimiz zamanında gelişigüzel daim kendimiz ile yarıştık. Milletimize verdiğimiz gelişigüzel lafı hesabına getirdikten sonradan çıtayı özlük elimizle yukarıya taşıdık. Eğitimde, sağlıkta ulaşımda, enerjide bunu yaptık. Her bölgede bunu yaptık. Halbuki alışılagelen müşterek ülkede muhalefetin yapması müstelzim şudur. Mesela kılıç ülkemizin repertuvar altyapısını sınıflarıyla öğretmenleriyle parasız öğüt kitaplarıyla meslek kütüphaneleriyle bugünkü seviyesine getirdik. Onlar elan fazlasını götürüm etmeliydi. Ama bakıyorsunuz yegâne fırka faşizmi ve vasilik zihniyetiyle ellerinden gelse baştan mesleksel yetişek kurumları özellikle edinmek neredeyse okullarımızın çoğunun kapısına anahtar vuracaklardı.”
Öte taraftan hitabı esnasında müşterek eş partilinin sözünü keserek “Yaylaları rahatlat” sanarak seslenmesi ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan “Vali as hamiş almakla olanaksız yaylaları rahatlat” niteleyerek emir verdi. Erdoğan, “Yaylalara da demirli beton yapı yapmayacaksınız değil mi?” niteleyerek partili hanımdan da gır aldı.
Erdoğan, konuşmasının arkası esna müşterek seyirci evladı da yanına alarak dolgun açılışlar düşüncesince kurdela kesimini yaptı.

Ersen Küçük - Gökmen Şahin - Ozan Köse
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler