USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM'nin açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Uzun seneler süresince yenilenmesi projesine erinç çıkan bunun düşüncesince akla hayale gelmeyen yalanlara başvuran kesimlerin ortaya çıkan işaret karşısında utangaçlık duyacaklarını beklenti ediyorum. Açık bahsetmek icabında bu işaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM'nin açılış töreninde konuştu
29-10-2021 21:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve benzeri Emine Erdoğan'ın katılımıyla planlı kurdele kamet töreniyle Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi (AKM) açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler törenin arkası esna AKM'yi gezdi. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışında mütekellim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir asrını tamamlananın, eşiğine geldiğimiz cumhuriyetimizi birçok yüzyıllar süresince yaşatacak azim ve kararlılığa sahiptir. Cumhuriyetimizi kuranlara borcumuzu 2023 hedefleriyle bunları etkili kızarmak düşüncesince kesintisiz fiilen ödemenin mücahede içindeyiz. Hiçbir engelin tuzağın saldırının izi cumhuriyetimizin 100. yılı belirlediğimiz hedeflere ulaşmasına alıkoymasına müsaade vermeyeceğiz. Bir kere elan siz değerli ziyaretçilerimizin tamamı milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlama ediyorum” dedi.

“İstanbul'un bayrak yapısını acemi yeniden etkili kızarmak düşüncesince aşama attık, değme adımda engellendik”

Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışından ötürü mevki duyduğunu tabir fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizi 98 sene dönümüne erişmenin sevincini yaşadığımız bu çağ ülkemize ve İstanbul'umuz firez zanaat yapıtı kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Bilindiği kabil taksimde 75 sene ilkin temeli atık Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi uzun uzun müşterek müddet ilkin bundan hakeza kullanılamaz bir duruma gelmişti. Aslında kılıç İstanbul'un bayrak yapısını acemi yeniden bina kılmak düşüncesince etraflıca seneler ilkin harekete geçtik. Ancak attığımızı değme adımda engellendik. Eski Türkiye'nin köhnemiş yüzünün sembolü bulunan değme tarafı dökülen işlevleri adına getiremeyen Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ni yıktırmamak düşüncesince meydana getirilen kampanyaları hatırlıyoruz. Biz en gene beri orasını yıktıktan sonraları adına aşırı elan güzelini estetiğini kullanışlısını yapacağımızı söylüyoruz. Buna karşın kimisi çevrelerle ideolojik saplandı, siyasal hesaplaşma, kargaşa emisyon vesilesi durumuna dönüştürülecek bizlere ve ülkeye ahit kaybettirdiler. Gezi vakaları esnasında ne yıldırı örgütlerinin beden gösterisi adına dönüştürüldüğünü unutmadık. Bütün bu sorunları aşarak müstelzim hazırlıkları yaptık, 2019'da acemi yapının ehemmiyetli noktasını attık. İlk AKM binası kabil bu eserin de mimarı Tabanlıoğlu ailesi oldu. Toplam endüstrisi 95 bin metrekareyi bulan bu esiren yapımı 2.5 sene kabil üstün dereceli müşterek müddette tamamlandı” dedi.

“Bu iz emektar Türkiye ve acemi Türkiye fotoğrafının en belirtik müşterek halde görüldüğü yerdir”

Yeni AKM binası huzur bilgiler verici Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçinde bulunduğumuz bu mağaza Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin en şişman ve anne yapısıdır. Seyirci kapasitesi 2 binin üstünde bulunan bu mağaza değme muhtelif firez zanaat faaliyetini yürütme etmeye akla yatkın madun yapıyla donatıldı. İkinci salonumuzda 800'ü aşan yetenek ve çağdaş tesisat ile sağlam aşırı ameliyat düşüncesince akla yatkın müşterek yapıya sahip. Kültür sokağı ise kütüphane, bebek zanaat merkezi, sinema, işporta salonu, kafeleri, dizayn dükkanlarıyla değme kitleye seslenme ediyor. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi acemi haliyle burada İstanbul'a ve dünyaya unutulmaz firez zanaat hizmetleri sunacak anıtsal iz ortaya çıkarttık. Uzun seneler süresince yenilenmesi projesine huzur çıkan bunun düşüncesince akla hayale gelmeyen yalanlara başvuran kesimlerin ortaya çıkan iz karşısında utangaçlık duyacaklarını beklenti ediyorum. Açık bahsetmek icabında bu iz emektar Türkiye ve acemi Türkiye fotoğrafının en belirtik müşterek halde görüldüğü yerdir. Biz bunun benzerini bildiğiniz bu şeklinde Harbiye'de de yaşadık. Aynı durumla karşılaştık. Yapmayacaklar, burada hoppadak oyalıyorlar, bunları söylediler. Fakat kılıç adeta içtima altına girercesine Harbiye'deki kurultay merkezini yaptık. Biz değme devir değme mevzuda bulunduğu kabil Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi tartışmalarında sözümüzü eserlerimizle hizmetlerimizle söyledik. Biz 1994 yılından beri, bu site düşüncesince neler yapmadık ki, Haliç'i iyice temizleyip hakkın hizmetine sunduk, tünelleri, metroları, köprüleriyle erişim madun yapısı kurduk. Çünkü kılıç İstanbul'a aşıktık. Kentsel transformasyon projeliyle yeşil alanlarıyla kentin çehresini değiştirdik. İstanbul Havalimanı ve yapımı uğrunda önceki adımlarını attığımız Kanal İstanbul kabil izlemsel projelerle şehrimizi dünyanın kalkınmanın merkezine yerleştirdik. kent hastaneleri, statları, çağdaş yapısıyla şehri çekicilik merkezi durumuna getirecek sayımsız hizmeti halkımızın hizmetine sunduk. İstanbul'un evveliyatına kültürüne, sanatına ehil çıkma eserlere imza attık. Bu günde acemi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ni açıyoruz. İstanbul ve Türkiye'nin 2023 hedeflerine akla yatkın bu yapıtı kazandırmakla bizlerden ahir nesillere ne şişman hediyeyi verdiğimize inanıyorum” halinde konuştu.

“Atatürk Kültür Merkezimizi bu şehre vurduğumuz mühürlerin sonuç halkası kendisine görüyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şu halde bitmeme etti: "İstanbul'un 1453'teki fethinden beri, bu şehre vurduğumuz mühürlerin sonuç halkası kendisine gördüğüm Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezimiz ülkemizin firez ve zanaat nabzının attığı arazi kendisine inşallah yüzyıllar süresince ayakta kalacaktır. Projesinden inşasına denli değme evresini yakından izlem ettiğim bu görkemli eserin ülkemize ve İstanbul'umuza hayır olmasını diliyorum. Yeni Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi milletimize kazandıran Kültür Ve Turizm Bakanlığımız mimarımız Murat Tabanlıoğlu ve kardeşlerini, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımızı, emeği güzeşte herkesi kutlama ediyorum. Bu açılışla baş başa 4 Kasım evveliyatına denli sürecek Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'ni de başlatmış oluyoruz. Biraz sonraları evren prömiyerini Koca Sinan Operası Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezimizin, tıpkı zamanda firez festivalin açılış programıdır. Bugünden itibaren 5 çağ süresince 40'ı mestur ve 24 açıkça iktisap kılmak az daha 64 değişik noktada yürütülecek işporta konser, işlik çalışması, gökçe yazın sohbeti kabil etkinliklere gençlerimizi hassaten iktisap kılmak az daha herkesi çağırma ediyoruz. Her sene önceki ve sonuç baharda yapılarak anadan görme bir duruma getirilecek bu şenlik Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi ve Galataport ortada uzanan onlarca mekanın hem zat vatandaşlarımız, tıpkı zamanda ecnebi misafirlerimiz çeşidinden elan güzel tanınmasına okazyon olacaktır. Doğup büyüdüğüm, çıplak maşer ve politika çalışmalarına önceki başladığım arazi bulunan Beyoğlu'nun garp ve şark kültürünün elit örneklerinin sergileneceği bu janr etkinliklerle bellik değerinin yükselmesinden sevinme duyuyoruz.”

“3 imparatorluğun başkenti bulunan İstanbul cumhuriyetimizin en altın markasıdır”

“Her şeyden ilkin hakeza müşterek eserin meydana getirilmesinde yayımcı ki Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kardeşimi hassaten kutluyorum” sanarak konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü buraya hoppadak açıklık esna sarkmak değil, buraya hakkıyla kendini özgülemek vasıtasıyla benzeyen markajda burayı izlem etmesi kadrosunun ayrımsız halde izlem etmesi, aha bu çağ bu açılışı ika şanına bizi kavuşturdu. İstanbul dünyanın en kadim uygarlık şehirlerinden bir tanesi bulunmasına karşın hala doğruluk etmiş bulunduğu yere ulaşmadı. En emektar uygarlıkların izlerini haiz 3 imparatorluğun başkenti bulunan İstanbul cumhuriyetimizin en altın markasıdır. Cumhuriyetimizi kurduktan sonraları acemi müşterek uygarlık hamlesi düşüncesince ihtiyacımız bulunan gücü etraflıca müşterek müddet sonraları toparlayabildik. Ülkemizinim değme şehri kabil İstanbul da ciddi yaralar aldı. Belediye başkanı seçildiğimizde gecekondularla çevrilmiş madun yapısı yetersiz, şahıslara esas hizmetlere fark erişemeyen müşterek site devralmıştık. Uzun yılların deneyim bulunan sorunla düşüncesince kolları sıvayıp çelimsiz müddette ehemmiyetli aralık aldık. Başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı çağında İstanbul düşüncesince değme meselesiyle yakından ilgilendik. Elbette bu kadim şehir, arka dönüşü sıfır kimisi tahribatlara uğradı. Şu doğruyu daim baş başa ikrar etmeliyiz bundan hakeza karşımızda çehresi değişmiş, olanakları artmış, hedefleri olgun müşterek İstanbul var. Artık öğrenimden sağlığa ulaşımdan spora değme bölgede dünyanın en mütekâmil şehirleriyle yarışan ve çoğuna da geride bırakan müşterek İstanbul'a sahibiz. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi inşaatına başladığımız sene bu tatlı ülkemizin firez sanatına sürekli iz bırakacak müşterek iz isteğimiz dile getirdik. Sağ olsun sanatçılarımız kesintisiz çalışıp bu ulusal yapıtı ortaya çıkardılar. Bugün bu eserle Hasan Uçarsu beyefendinin bestelediği Koca Sinan Operası'yla Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezimizin açılışını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Şeker - İsmail Coşkun - Batuhan Altınbaş - Sümer Avcı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler