USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Covid-19'un yeni mutasyonu İsrail'de de tespit edildi

İsrail Sağlık Bakanlığı, Doğu Afrika ülkesi Malavi'den ülkeye dönen 3 kişilerde güneş tacı virüsün (Covid-19) B.1.1.529 namına bilinen yeni mutasyonunun tespit edildiğini ve karantinaya alındıklarını kaydetti.

Covid-19'un yeni mutasyonu İsrail'de de tespit edildi
26-11-2021 20:49

Korona virüs (Covid-19) ile uğraş kapsamında icraat evren genelinde mücahede kesmeden bitmeme ederken, Covid-19'un Afrika'da tespit edilen ve B.1.1.529 kendisine isimlendirilen yeni mutasyonu değişik yayılmaya bitmeme ediyor. İsrail Sağlık Bakanlığı kabilinden meydana getirilen açıklamada, Doğu Afrika ülkesi Malavi'den İsrail'e dönen ve Covid-19'a erinç aşılanmış 3 insanlarda B.1.1.529 angın Güney Afrika mutasyonunun tespit edilmiş yer aldığı ve bu şahısların karantina dibine alındığı tabir edildi. Bakanlık duyurusu üzerinde zaman mevzuya bağlı İsrail hükümeti, Kabine Toplantısı aranjman sonucu aldı.

Yeni mutasyonu münakaşa etmek düşüncesince planlı Kabine toplantısında İsrail Başbakanı Naftali Bennett, bu mutasyonun henüz bulaşan bulunduğunu ve Covid-19'un çatal ağız mutasyonundan henüz çabuk yayıldığını ve yetkililerin ise yeni mutasyonun Covid-19'a erinç geliştirilen aşılardan etkilenip etkilenmediğine ve ya henüz ölümsek olup olmadığına değgin bilgelik topladığını kaydetti. İsrail'de B.1.1.529 mutasyonunun tespit edilmesine bağlı Bennett meydana getirdiği açıklamada, "Şu anda aceleci ortak durumun eşiğindeyiz. Herkesten mücehhez olmasını ve günün gelişigüzel saatinde çalışmaya ehliyetli kendisine katılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bennett'in açıklamasının arkası sıra İsrail hükümeti kabilinden meydana getirilen açıklamada, Sahra Altı Afrika'daki topu topu ülkelerin, ecnebi uyrukluların İsrail'e yolculuk etmesinin yasaklandığı "kırmızı ülkeler" kendisine benimseme edileceği belirtildi. İsraillilerin bu devletleri görüşme etmelerinin haram bulunduğunu ve bu ülkelerden dönenlerin ortak müddet süresince karantina dibine alınacağını bildiren hükümet, İsrail ordusunun geçtiğimiz hafta içre al devletleri görüşme fail topu topu insanları yakalamak düşüncesince düzentileme yürüteceğini ve bu şahıslara testlerinin yapıldığı sürç içre menfaatlerini karantinaya almaları buyruğu vereceğini aktardı.

"Yeni mutasyonu idrak geçirmek biraz hafta sürecek"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier, Birleşmiş Milletler (BM) kabilinden planlı bilgilendirme toplantısında meydana getirdiği açıklamada, araştırmacıların B.1.1.529 mutasyonunun tesirini anlamasının biraz hafta süreceğine özen çekti. Lindmeir, "Araştırmacılar, mutasyon ve bu mutasyonun ne denli bulaşan yahut ölümsek yer aldığı üzerinde henüz ortak tomar bilgelik kazanmak düşüncesince çalışıyorlar. Yeni mutasyonu idrak geçirmek biraz hafta sürecek" ifadelerini kullandı.

Yeni mutasyon değişik yayılıyor

DSÖ kabilinden meydana getirilen açıklamada, şu anne denli B.1.1.529 mutasyonu haiz 100'den az vakanın yazanak edilmiş yer aldığı tabir edildi. Vakaların genellikle Güney Afrika'da doğrulandığını tamlayan DSÖ, yeni mutasyonun Hong Kong, İsrail, Botsvana ve Belçika'da da tespit edildiğine özen çekti. İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid İngiltere Avam Kamarası'nda meydana getirdiği açıklamada, mutasyonun "büyük ortak arsıulusal endişeye" sebep olduğunu, ancak İngiltere'de rastgele ortak vakanın tespit edilmediğini belirtti. Elde edilen deneyimlerin "hızlı ve cins bulunan en çelimsiz sürede akıntı edilmesi gerektiğini" gösterdiğini bildiren Javid, B.1.1.529 mutasyonunun Güney Afrika ve Botsvana'dan "büyük ihtimalle" öbür devletlere yaygın olabileceğini kaydetti.

Yeni mutasyon Hong Kong'a sıçradı

Çin'in Hong Kong hususi yönetim Bölgesi'nde Sağlık Bakanlığı kabilinden meydana getirilen açıklamada ise, Hong Kong'da yeni mutasyonun Güney Afrika'dan mevrut 1 insanlarda ve bire ortak karantina otelinde biraz güneş sonraları testi zait çıkan 1 misafirde tespit edilmiş yer aldığı bildirildi. Bakanlık, 2 vakanın da Covid-19'a erinç ağız ağıza aşılı bulunduğunu kaydetti.

B.1.1.529 Belçika'da da tespit edildi

B.1.1.529 kendisine isimlendirilen Güney Afrika mutasyonunun tespitinin arkası sıra bazısı devletler Afrika'daki bazısı devletlere bulunan sınırlarını metres sonucu alırken, Belçika hükümeti kabilinden meydana getirilen açıklamada, ülkede önce el Güney Afrika mutasyonunun tespit edildiğini duyurdu. Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke meydana getirdiği açıklamada, yeni mutasyonun aşısız ortak insanlarda tespit edildiğini ve şahsa 22 Kasım'da meydana getirilen testin zait çıktığını duyurdu.

Birçok ülke, Güney Afrika ülkelerine uçuşlarını durduruyor

Bu hafta başlarında Güney Afrika'da Covid-19'un yeni mutasyonu bulunan B.1.1.529'un tespit edilmesini arkası sıra nice ülkede yetkililer harekete geçerek, yolculuk kısıtlamalarını sıkılaştırıyor. Aralarında İngiltere ve Singapur'un da bulunmuş yer aldığı aşırı sayıda ülke, Güney Afrika ülkelerine bulunan uçuşlarını tevkif sonucu aldı. Bununla birlikte, İngiltere ve Hollanda karışma kızarmak kıl payı kalan sayıda ülke, Güney Afrika ülkelerinden South Africa, Botsvana, Namibya, Zimbabve, Esvatini ve Lesotho'ya uçuşları arızi kendisine tevkif sonucu aldı.

İngiltere hükümeti kabilinden meydana getirilen açıklamada, mutasyon zımnında Güney Afrika, Botsvana, Namibya, Zimbabve, Lesotho ve Esvatini'nin al yolculuk listesine alındığı ve bu ülkelerden mevrut şahısların 10 güneş süresince otel karantinası uygulamaları gerektiği tabir edildi. Ek kendisine Singapur, İtalya, Fransa ve İsrail, Mozambik'i al listeye meydan devletler ortada arazi alırken Japonya ise, Cumartesi gününden itibaren Güney Afrika'dan mevrut yolcuların 10 güneş karantinaya almaları ve bu müddet içre toplanmış 4 imtihan yaptırmaları icap ettiğini duyurdu.

"Artık Avrupa'da her insanın aşırı çabuk akıntı etmesi ehemmiyet taşıyor"

Ayrıca Avrupa Birliği'nden (AB) yetkililer, mutasyonla uğraş kapsamında Güney Afrika dalında arazi meydan topu topu ülkelerden uçuşları yasaklamaları anlamında tavsiyede bulundu. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen meydana getirdiği açıklamada, topu topu AB ülkelerine "acil boyut freni" uygulamalarını ve bölgeden uçuşları durdurmaları çağrısında bulundu. Leyen, "Bu yeni mutasyonun oluşturduğu ziyan kendisince henüz kemiksiz ortak bilgiye ehil olana kadar, bu devletlere topu topu iklim seyahatleri askıya alınmalıdır" ifadelerini kullandı. Leyen ayrıca, AB vatandaşlarını Covid-19'a erinç aşılama olmaya çağırarak, "Artık Avrupa'da her insanın aşırı hızlı, azimli ve bütünlük içre akıntı etmesi ehemmiyet taşıyor" dedi.

İLGİLİ HABER
Yeni mutasyon Avrupada önce el Belçikada görüldü Yeni mutasyon Avrupa’da önce el Belçika’da görüldü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler