USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Çinli promosyon üreticileri Türkiye'de yatırım arayışında

PROMOTÜRK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yücetürk, "Çinliler burada üretip AB'ye kıymak istiyor. Çinli yatırımcılar Türkiye'de arayışlara başladı. Bu mevzuda yapılabilirlik emekleri yapıyorlar." dedi.

Çinli promosyon üreticileri Türkiye'de yatırım arayışında
01-01-2022 14:45
İstanbul

Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yücetürk, Türkiye'nin promosyon sektöründe eş yer aldığı avantajların ecnebi yatırımcıları da cezbettirdiğini belirterek, "Çinliler burada üretip AB'ye feda etmek istiyor. Çinli yatırımcılar Türkiye'de arayışlara başladı. Bu mevzuda yapılabilirlik emek harcamaları yapıyorlar." dedi.

Yücetürk, AA muhabirine promosyon sektörüne bağlı meydana getirdiği değerlendirmede, onlarca alanı doğrudan ilgili promosyonda akıbet zamanlarda baş döndürücü aceleci müşterek nema yakalandığını söyledi.

Tekstilden mobilyaya, porselenden cama, deriden kırtasiyeye derece onlarca sektörle doğrudan birlikteliği mevcut promosyonu öbür sektörler kabil ters müşterek bölgeye konumlandırmadıklarını dile getiren Yücetürk, bu sektörün hesaplı büyüklüğünün 100 bilyon liraya ulaştığını bildirdi.

Yücetürk, akıbet zamanlarda bilhassa şişman firmalar edinmek az daha işletmelerin personelleri düşüncesince hem kurumsal elbise bununla beraber kurumsal armağan yaptırdığını, şirketlerin müşterilerine, seçme dönemlerinde seçmenlere, şişman şirketlerin bayilere müteveccih onlarca ayrı kalemde promosyon ürünü yaptırdığını anlattı.

Holdinglerden KOBİ'lere, oto tamircilerinden esnafa derece kâffesi işletmelerin devir zamane promosyon ürünü yaptırdığını aktaran Yücetürk, 100 bin işletmenin bulunmuş yer aldığı bu sektörün 1 milyona DOĞRU personel istihdam ettiğini söyledi.

Yücetürk, promosyon üreticilerinin Türkiye'nin 81 iline yayıldığını, dört başı mamur kentlerin ekonomisine ulama sunduğunu, müstevli sonrası işlerin arttığını belirterek, "Promosyondaki ivmelenmenin doğacak sene bitmeme edeceğini ve 2022'de geçmiş seneye mucibince yüzdelik 25 yöresinde büyüyeceğimizi öngörüyoruz. Hedefimiz 125 bilyon liralara ulaşmak. Bu büyümede diyar dışından mevrut alakanın de sansasyonel olacağını düşünüyoruz." sanarak konuştu.

Promosyon ürünleri ihracatında 2022 amacı 3 bilyon dolar

Mehmet Yücetürk, şirketlerin bundan böyle değişik olmayı, müşterisini hususi hissettirmeyi istediğini, kişiselleştirilmiş armağanlara hâlâ baş döndürücü istem bulunduğunu kaydederek bu tür hediyelerin şirket ile muhatabı arasındaki bağı güçlendirdiğini vurguladı.

Türkiye'nin 2021'i anlaşılan 2 bilyon dolar yöresinde promosyon ihracatıyla kapatacağını dile getiren Yücetürk, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Aslında güzeşte yıla mucibince bilhassa TL bazında ağır müşterek dirimsel artışımız oldu. Ama aceleci seviye artışı zımnında döviz açısından ihracata doğrudan yansıtamadık. Zamanla kurdaki hareketliliğin de bitmesiyle ihracattaki artma kemiksiz müşterek biçimde sayılara yansıyacaktır. İhracatımızın şişman tarafını yaptığımız AB'nin 30 bilyon avroluk promosyon ürünleri pazarı mevcut. Bu piyasaya bilgili bulunan Çin'e huzur bundan böyle baş döndürücü hâlâ avantajlıyız. Lojistik avantajlar, istihsal maliyetleri, birinci sınıf ve aceleci üretim, coğrafi hususiyet kabil avantajlarımız bundan böyle bizi öne çıkarıyor. Biz de bu özelliklerimizi bildirmek düşüncesince rastgele muhtelif organizasyona katılıyoruz. 2022'de promosyon ürünleri ihracatında amacımız minimum yüzdelik 50 artışla 3 bilyon doları yakalamak."

"Çinli yatırımcılar Türkiye'de istihsal düşüncesince yapılabilirlik emek harcaması yapıyor"

PROMOTÜRK Yönetim Kurulu Başkanı Yücetürk, Türkiye'nin ihracattaki hedeflerini yakalaması ve Avrupa pazarında çalışan olabilmesi düşüncesince eş yer aldığı avantajlardan bahsederek, "Avrupa'daki en şişman rakibimiz Çin'e huzur bundan böyle ağır avantajlarımız mevcut. Bunların başlangıcında da coğrafi hususiyet geliyor. Ayrıca Çin'den mahsul iletmek düşüncesince ödemeniz müstelzim geri hizmet maliyetler de bundan böyle baş döndürücü yükseldi. Öte taraftan süreler de baş döndürücü uzadı." ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın yanı başındaki Türkiye'nin bu avantajlarını gören ecnebi promosyon üreticilerinin buraya özen göstermeye başladığını dile getiren Yücetürk, "Türkiye adına ilk önce amacımız AB ülkeleri. İhracatımızın yüzdelik 80'e yakınını bu devletlere yapıyoruz. Çinli firmalar de en şişman pazarı bulunan AB'ye Türkiye'de imal ederek promosyon ürünü feda etmek istiyorlar. Çünkü bahsettiğimiz kabil şişman avantajlara sahibiz. Şu anda Türkiye'ye müteveccih bilhassa Çin'den promosyon ürünü üretimi düşüncesince ağır müşterek yatırım merakı uydurma konusu. Çinliler burada üretip feda etmek istiyor. Hazır pazarları var. Çinli yatırımcılar Türkiye'de arayışlara başladı. Bu mevzuda yapılabilirlik emek harcamaları yapıyorlar. Bazı firmalarımızla yazışma halindeler." dedi.

Yücetürk, Türkiye'de imal edilen mamüllerin algısının da Çin'e mucibince yarar sağladığının altını çizdi.

"80'den müşterek tomar ülkeye dış satım yapıyoruz"

Mehmet Yücetürk, Türkiye'nin 80'den müşterek tomar ülkeye dış satım yaptığını tabir ederek, bu devletlerin başlangıcında Almanya geldiğini söyledi.

AB'den Orta Doğu'ya, Balkanlar'dan Uzakdoğu ülkelerine derece serbest müşterek dış satım portföylerinin bulunduğunu aktaran Yücetürk, hedeflerini bu sayını endamsız müddette 100'e yaymak bulunduğunu vurguladı.

Promosyonda elektronik mahsulat revaçta

Yücetürk, promosyonda akıbet çağda teknolojik ürünlere müteveccih özen bulunduğunu belirterek, bunun birlikte ajanda, kalem, defter, anahtarlık, şapka, tişört, kupa, ceket, sembol kabil mamüllerin de arzu görmeye bitmeme ettiğini söyledi. Türkiye'de baş döndürücü ikonik tasarımlı mahsulat imal edilmeye başlandığını dile getiren Yücetürk, bundan böyle değişik tasarımda ve mülevven mamüllerin öne çıktığını anlattı.

Yücetürk, hareketli çelim kaynağı, hareketli bellek, hoparlör ve kurumsal çikolata kabil mamüllerin de baş döndürücü istem edildiğini kaydederek, insana hususi kupa, biçim ve kapela kabil promosyonlara ilginin sürdüğünü bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler