USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Çin, Cıciang eyaletindeki Kovid-19 salgınını durdurmaya çalışıyor

Çin, ülkenin doğusunda mevcut Ciciang eyaletindeki iklim içi kaynaklı toy kimse koronavirüs olaylarını arama dibine almaya çalışıyor.

Çin, Cıciang eyaletindeki Kovid-19 salgınını durdurmaya çalışıyor
18-12-2021 17:24
Pekin

Ulusal Sağlık Komisyonu, icra ettiği açıklamada, geçmiş diyar genelinde belirleme edilen 89 taşınmazlar içi kaynaklı vakanın 79'unun Ciciang eyaletinde görüldüğünü bildirdi.

Böylece sonuç salgında eyalette kaydedilen hadise sayısı 423'e ulaştı.

Salgının en dip etkilediği kent geçmiş 75 vakanın görüldüğü Şaoşing kenti oldu. Kentteki hadise sayısı 329'a çıktı.

Salgınla uğraş faaliyetlerini eş güdümlü buyurmak kıl payı şehirde mevcut Ulusal Sağlık Komisyonu Yardımcı Direktörü Vang Hışıng, enfeksiyon kaynağının belirleme edilmesi ve sirayet kanallarının kesilmesi düşüncesince şişko testlerin yapılmasının önemine dikkati çekti.

Eyaletteki hepsi yerli kaynaklı vakaların ve yaklaşan temasta bulundukları şahısların kaydının 20 Aralık'a denli tamam olacağını tamlayan Eyalet Sağlık Komisyonu Yardımcı Direktörü Şia Şiçang da olaylarla yaklaşan temastaki şahısların karantinaya alınmasının salgının şimdi çok yayılmasının önlenmesi açısından lüzumlu bulunduğunu vurguladı.

Çin'in en dip tecim limanına ev sahipliği işleyen Ningbo kentinde 7 Aralık'ta tanıdık hadise ile süregelen yerli kaynaklı vakalar, ilerleyici günlerde Ningbo'nun batısındaki Şaoşing kentinde yoğunlaştı.

Dün Ningbo'daki hadise sayısı 4'e düşerken eyalet merkezi Hangcou'da dünkü olaya rastlanmadı.

Çin, Kovid-19 olaylarını ortaya çıktıkları yerde bastırmayı ve sirayet zincirini kesmeyi hedefleyen "sıfır vaka" stratejisini uyguluyor. Bu strateji, karantina, gezi kısıtlamaları ve şişko testler kıl payı sert ve açık ölçekli tedbirleri lüzumlu kılıyor. Tedbirlerin yaşamın uygun akışına müdahalesi ve yarattığı maliyet devir hin tartışmalara defa açıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler