USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Cilt sağlığı, duygusal sağlığı doğrudan etkiliyor

Bepanthol SensiDaily ‘Türkiye Cilt Farkındalığı Araştırması' değme 10 insandan 9'unun ten problemlerinden duygusal kendisine aksi etkilendiğini gösteriyor fakat toplumda ten denildiğinde akıllara ilk önce beniz bölgesi geliyor; bu gidiş vücutlarında zayıflık ve buna ilişkin

Cilt sağlığı, duygusal sağlığı doğrudan etkiliyor
01-12-2021 18:39
Prebiyotikli cisim kremi Bepanthol SensiDaily, toy enformasyon kampanyası “Hayat Senin, Kontrol Senin” ile atopik yahut aşırı döşenmemiş cildi bulunan kişilere, hayatlarının kontrolünü ciltlerine bırakmadan yaşamaları düşüncesince cesaretlendirmeyi hedefliyor. Kapsamlı birlikte araştırmayı temel düzlük kampanya atopik yahut aşırı döşenmemiş kaplı bireylerin ciltlerindeki kuruluğu ve buna ilişkin yerine gelişen fiziki ve duygusal sıkıntıları kabullenerek hayatlarını kısıtladıklarına özen çekiyor. Kampanya kapsamında meydana getirilen araştırmanın neticeleri ise Psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu ve Dermatolog Prof. Dr. Emel Öztürk Durmaz'ın yorumlarıyla Bayer Tüketici Sağlığı Türkiye Pazarlama Direktörü Pınar Saltat ve Bayer Tüketici Sağlığı İş Zekâsı Müdürü umut Aktaş kabilinden paylaşıldı.

Cildin sebepten ibaret bulunduğu sanılıyor

Bepanthol SensiDaily düşüncesince meydana getirilen ‘Türkiye Cilt Farkındalığı Araştırması'na göre, ten denildiğinde 10 insandan 6'sının aklına evvel mevrut beniz bölgesi oluyor; insanoğlu dimdik birlikte cildin göstergesinin de beniz bulunduğunu söylüyor. Cilt bakımı kozmetik birlikte gerekseme kadar algılanırken değme 10 insandan sadece 4'ü vücudunu nemlendirdiğini anlatım ediyor. Araştırmaya gereğince değme 10 insandan 6'sı ten tipini özlük gözlemiyle belirliyor ve değme 10 insandan sadece 2'si ten tipini bellemek düşüncesince dermatoloğa danışıyor. Her 4 insandan 3'ü ‘atopik cilt' terimini elan ilkin duymadığını söylüyor. Araştırmaya göre, cisim sahasında zayıflık ve buna ilişkin kaşıntı ön plana çıkıyor bulunmasına rağmen, cildini aşırı döşenmemiş yahut atopik yerine tanımlayanların payı ise sadece yüzdelik 6. Bu gestalt “atopik cilt” bulunduğunun bilincinde olmaksızın hayatlarına bitmeme fail insanoğlu bulunduğunu gösteriyor.

Araştırma, yaşanılan ten sorunlarının değme 10 insandan 9'unu duygusal yerine aksi etkilediğini ayrıca kestirmece yarısında sosyalleşmelerinin de önüne geçtiğini gösteriyor. Buna rağmen, Türkiye'de kişilerin ten tipleri ve ten bakımı dair farkındalıklarının ceninisakıt bulunduğunu gözler önüne seriyor. Özellikle atopik yahut aşırı döşenmemiş cilde cemaat bireyler, ten tiplerine ilişkin fiziki mesail haysiyetiyle stres, sinir, endişe, özgüvensizlik kadar havas yaşıyor ve yüzdelik 74'ü yaşadıkları kuruluğa ilişkin kaşıntı ve zayıflık ataklarının sahn ve hab kalitelerini dip birlikte halde etkilediğini söylüyor. Toplumda atopik ve aşırı döşenmemiş ten tipi ve bu ten tipinin gereksinimleri dair farkındalık da düşük.

“Hayatı nite yaşayacağına sen değişmeyen verirsin, cildin değil”

Prebiyotikli cisim kreminin toy enformasyon kampanyası “Hayat Senin, Kontrol Senin” ile atopik yahut aşırı döşenmemiş cildi bulunan kişilere, hayatlarının kontrolünü ciltlerine bırakmadan yaşamaları düşüncesince cesaretlendirmeyi hedefliyor.

Konuyu değerlendiren Psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, “Cilt sağlığı ve cildimizle ilgilendiren yaşadığımız sorunlar, araştırmanın da açık açık gösterdiği kadar duygusal sağlığımız üstünde ehemmiyetli birlikte etkiye sahip. Cilt tipinden serbest yerine baktığımızda bile, insanoğlu yüzlerindeki yahut vücutlarındaki ten sorunları, dobra görünmemesi kadar nedenlerle içtimai yaşamdan kaçınacaklarını anlatım ediyor. Tabii bu aşamada içtimai komünikasyon araçları ve TV'nin de eşhas üstünde oluşturduğu elleme tezahür baskısını da dikkate kabul etmek gerekiyor.

Özellikle atopik yahut aşırı döşenmemiş kaplı kişilerde, yaşadıkları kuruluğa ilişkin sorunların duygularına yansıması elan dip oluyor. Sağlıksız görünme, ciltte oluşan ve kişilerin dikkatini çekebilen ten kusurlarına cemaat olma endişesi ile oluşan özgüven kaybı; zayıflık ataklarının ve ona ilişkin kaşıntının oluşturduğu ruhsal gerilim ve sinir, müşterilerini bedbaht ediyor, hayatlarının kısıtlanmasına sebep olabiliyor. Oysa alınacak önlemlerle bu sorunların üstesinden başlamak mümkün. Bunu biilaç birlikte dert, onlara özgü ve geçmeyen birlikte çor kadar gitmek yerine; alacakları önlemleri, elan dimdik ve dobra görünmenin birlikte yolu yerine algıladıklarında bundan böyle bunu birlikte sıkıntı yerine görmeyecek ve bahtiyar birlikte yaşantı sürebilecekler. Bu sebepten kampanyanın hedeflediği farkındalığın aşırı ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum” dedi.

“Çok döşenmemiş ve atopik cilde ilişkin mesail yaşantı standardını etkiliyor”

Dermatolog Prof. Dr. Emel Öztürk Durmaz şu halde konuştu: “Cildimiz vücudumuzu aut etmenlerden esirgeyici en iri organımız. Ama araştırı neticeleri da gösteriyor ki cildimizi dayanıklı de tanımıyoruz ve ten tipimizi kazara ihtimam gereksinimlerini saptama etmek de aşırı zor. Bu başta atopik ve aşırı döşenmemiş cilde cemaat erler açısından elan ciddi zira doğru birlikte ihtimam rutininin eksikliğinde ortaya çıkan mesail bireylerin yaşantı kalitelerini ehemmiyetli seviyede etkiliyor. Yoğun zayıflık ve buna ilişkin kaşıntı sorunları yaşayan, fakat ten tipini bilmediği düşüncesince doğru bakımı yapamayan ve bunun kararında zatî ve içtimai yaşamını kasmak mecburiyetinde küsurat dayanıklı aşırı insanoğlu olabileceğini öngörüyorum. Bu noktada ten tipinin belirlenmesi ve ihtimam rutininin oluşturulması düşüncesince birlikte doktor görüşüne başvurulması önemli. Özellikle atopik ve aşırı döşenmemiş ciltler düşüncesince hem ihtimam rutinin bununla birlikte yaşantı tarzının cilde uyumlandırılması, kaşıntı, dip kuruluk, kızarıklık, pullanma kadar mesail ortaya çıkmadan lüzumlu önlemlerin katılması ehemmiyet taşıyor.”

Kampanyanın peşinde aşırı çelimli iç görüler bulunduğunu anlatım fail Bayer Tüketici Sağlığı Türkiye Pazarlama Direktörü Pınar Saltat, “Bepanthol SensiDaily ile yaşama geçirdiğimiz bu toy kampanya ile de “Hayatını nite yaşayacağına sen değişmeyen verirsin, cildin değil” diyoruz. İnsanları ten tipleri dair bilgilendirmek, atopik ve aşırı döşenmemiş cildi olanların ciltlerinin gereksinimleri dair farkındalığını artırmak, kişilerin ciltlerine bulunan güvenlerini teklifsizce dışa mührelemek ve onları birlikte manada özgürleştirmek en ehemmiyetli hedefimiz. Ürünümüzün ürettiği kıymeti gelecek günlerde kampanyamız kapsamında yapacağımız çalışmalarla elan da büyüteceğiz” halinde konuştu.

Cildin önemine yer veren Bayer Tüketici Sağlığı İş Zekâsı Müdürü umut Aktaş, “Cildimiz, bizi saran, örten, evvel izlenimi veren, bizi yansıtan birlikte delil gibi, aut evren ile aramızdaki doku. Onu değme çağ görüyoruz ve hissediyoruz. Cilt sorunlarının kişilerin yaşamları üstündeki fiziki ve duygusal tesirinin farkındayız, zira birlikte dava olduğunda ve iyileşmesi etraflıca sürdüğünde bu cildimizden elan fazlasını etkiliyor. Bunun birlikte araştırmamız gösteriyor ki; ‘Ülkemizde cildiyeci görüşme payı aşırı düşük.' İnsanlar ten tiplerini bir aşırı devir özlük analizleriyle belirleme ettiklerini söylüyorlar. Araştırmamızdan elde ettiğimiz neticeler ten sağlığı dair gidilecek ehemmiyetli birlikte kez bulunduğunu gösteriyor ve afiyet okuryazarlığı dair kurmayı hedeflediğimiz farkındalığın ne derece ehemmiyetli bulunduğunu ortaya koyuyor” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler