USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Cezayir'de, depremzedelere yardım düşüncesince "kardeşlik hakkı" kampanyaları

Cezayir Ulusal Sağlık ve Araştırma Geliştirme Vakfının (Forem) toplamış olduğu yardımlar erte Türkiye'ye gönderiliyor.

Cezayir'de, depremzedelere yardım düşüncesince
09-02-2023 19:10
Cezayir

Cezayir'de, Türkiye ve Suriye'deki tahripkâr depremlerden etkilenenlerle el birliği amacıyla içtimai iletişim araçları platformlarından süregelen dayanaklık etmek endamsız müddette sporcuların, politikacıların ve hayırseverlerin katılımlarıyla şümullü yardım kampanyalarına dönüştü.

Cezayirli futbolcular, siyasiler ve yurttaşlar depremin civar gününden itibaren içtimai medyadan icra ettikleri paylaşımlarla Türkiye devleti ve halkının indinde olduklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak esbak olsun dileklerini ileten Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun özellikle peyda etmek kıl payı tamamı mutluluk kadroları taziyet ve dayanaklık etmek mesajları yayımlayarak Türkiye ile el birliği arasında olduklarını tabir etti.

Türkiye'ye gönderilen 86 yabanlık arama-kurtarma kadrosunun indinde Cezayir Kızılayından ortak tıbbi astronomi ile 95 tonluk yardım materyali de Türkiye'deki deprem alanına ulaştı.

Cezayir'deki STK'lar Türkiye düşüncesince harekete geçti

Cezayir'de mutluluk kuruluşlarının indinde sivil polis polis inisiyatifler de Türkiye'ye dayanaklık etmek düşüncesince harekete geçti. Ülkenin önde mevrut yardım kuruluşlarından "El-Bereket İnsani Yardım Kurumu", "Cezayir Ulusal Sağlık ve Araştırma Geliştirme Vakfı (Forem)" ve "Cezayir İnsani Yardım Kurumu" bu bağlamda Türkiye ile Suriye'deki depremzedelere dayanaklık etmek düşüncesince yardım kampanyaları başlattı.

Ayrıca Cezayir'de mevcut Türk şirketleri ile vatandaşları da depremzedelere yardım amacıyla mülk ve malzemede desteğinde bulunmaya başladı.

Forem'in yardımları erte Türkiye'ye gönderiliyor

Forem Vakfı Başkanı Mustafa Hayyati, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Türkiye ve Suriye'deki tahripkâr depremin çıkarlarını de etraflıca etkilediğini dile getirdi.

Hayyati, Cezayir Ulusal Eczaneler Birliği ile eş güdüm biçiminde tamamı yurt genelinde yardım toplamaya başladıklarını ve 3 güneş ilkin süregelen bu kampanya çerçevesinde şu anne denli tonlarca yardım materyali toplandığını söyledi.

İlaç, battaniye, elbise ve muhtelif yardım malzemelerinin hayırseverlerce vakfa ulaştırıldığını aktaran Hayyati, baş döndürücü başlıca ortak ahali desteği bulunduğunu vurguladı.

Hayyati, civar aşamada birleşen bu yardım malzemelerinin erte Türkiye ve Suriye’ye gönderileceğini, Cezayir halkının depremzedelere yardımının ise süreceğini belirtti.

Kardeşlik dayanışmayı gerektiriyor

El-Bereket İnsani Yardım Kurumu da 6 Şubat'tan beri Türkiye ve Suriye ile el birliği amacıyla "Kardeşlik Kampanyası" ismi altında yürüttüğü yardım emekleri çerçevesinde tonlarca yardım materyali topladı.

El-Bereket İnsani Yardım Kurumu Başkanı Ahmed İbrahimi, Türkiye ve Suriye halklarının Cezayirliler düşüncesince ahi halklar olduğuna dikkati çekerek, kardeşliğin dayanışmayı gerektirdiğini söyledi.

İbrahimi, "Depremin etkilerini gözlerimizle gördük ve depremden etkilenen halkımızın indinde toprak almalıyız." dedi.

Dünya Kudüs ve Filistin Halkına Yardım Koalisyonunun reis bey yardımcılığını da işleyen İbrahimi, depremin doğrudan arkası esna harekete geçtiklerini, Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgelerinde ısıdam yemek, battaniye, deri ve ilaçlardan oluşan bazısı yardım malzemeleri dağıtmaya başladıklarını kaydetti.

Türkiye ve Suriye halkıyla ahi olduklarını vurgulayan İbrahimi, bu yardım kampanyasının hem insanca bununla birlikte İslami ortak yazık bulunduğunun altını çizdi.

Cezayirliler malıyla, kalbiyle ve gözyaşıyla Türkiye'nin yanında

İbrahimi, depremzedeler düşüncesince seferber bulunan Cezayirlilerin herhangi ortak muhtelif desteği sunduğunu, olanağı olmayanların da kalbiyle, gözyaşlarıyla Türkiye ve Suriye’deki kardeşlerinin indinde bulunduğunu vurguladı.

Ayni ve nakdi yardımların toplanmaya bitmeme ettiğini aktaran İbrahimi, dört konvoy gibi meydanlarda olduklarını tabir etti.

Suriye’nin iç harp dolayısıyla baş döndürücü şişman ortak başağrısı içre bulunduğunu kaydeden İbrahimi, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu faciadan çıkacağını, Cezayir’in de herhangi ortak muhtelif yardımla kardeşlerinin indinde bulunduğunu dile getirdi.

"Kendi aralarında merhametli"

Cezayir İnsani Yardım Kurumu da içtimai iletişim araçları hesabından "Kendi aralarında merhametli" ismi altında ortak yardım kampanyası başlattı. Kurum, şu anne denli ehemmiyetli seviyede yardım materyali toplamayı başardı.

Kurumun içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirilen mukayyet açıklamada, şu ifadelere toprak verildi:

"Türkiye ve Suriye'yi sarsan, başlıca insanca ve maddesel kayıplara sefer açan hararetli depremin ardından, depremzedelerle el birliği amacıyla acele yardım kampanyası başlatıyoruz. Tüm Cezayir halkını dayanaklık etmek ve dayanışmaya çağırıyoruz."

Kurum başkaca depremzedelere yardım düşüncesince oluşturulan vezneci hesaplarını da içtimai iletişim araçları sayfasından paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler