USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Çekya'da yeni sene coşkuyla kutlandı

Çekya'da güneş tacı virüs (Covid-19) salgınına hakkında meri yasakların hafiflemesinin arkası sıra başşehir Prag'da yeni sene coşkuyla kutlandı. Prag'ın adlı sanlı meydanı Staromestke Namesti'de birleşen binlerce insan ise, yeni yılı görünürde hoppa fişeklerle karşıla

Çekya'da yeni sene coşkuyla kutlandı
01-01-2022 09:19

Tüm evren yeni yıla girmenin coşkusunu yaşarken Çekya'nın başkenti Prag'da da yeni sene coşkuyla kutlandı. Geçtiğimiz yıl güneş tacı virüs (Covid-19) salgınına için tahsil edilen önlemler kapsamında meri sokağa çıkacak yasağı dolayısıyla yeni sene kutlamaları yapılamazken, bu yıl 25 Aralık tarihinden itibaren hafifleyen Covid-19 yasakları dolayısıyla insanoğlu yeni yılı Prag'ın adlı sanlı meydanı bulunan Staromestke Namesti meydanında karşıladı.

Salgının başlangıcından bu yana hoppa fişek gösterileri düzenlemeyen Prag Belediyesi'nin bu sonucuna karşın binlerce kişi, Staromestka Namesti meydanında hoppa fişeklerle yeni yılı karşıladı.

Prag'da 6 isim gözaltına alındı

Her yıl bulunduğu kabil bu yıl da ortada kurulan Noel ağacının çevresinde binlerce isim şarkılar söyleyerek yeni yılı karşılarken, Prag'ın yeni sene kutlamalarının önce adresi bulunan Vaclavske namesti meydanının eski seneler denli meşbu bulunmadığı gözlemlendi. Polisin enli asayiş önlemleri almış bulunduğu meydanlarda 6 isim gözaltına alındı.

Çevresel nedenlerle tahsil edilen değişmeyen kapsamında 2016 yılından buyana hoppa fişek gösterilerinin yapılmadığı Brno kentinin dışında, Ostrava, Pilsen, Mlada Boleslav ve Olomouc kabil öbür iri vilayetlerde de hoppa fişek gösterileri düzenlendi.

Yeni senenin önce yaralanmaları hoppa fişekten ötürü gerçekleşti

Başkent Prag'daki yeni sene kutlamaları esnasında geçer not hoppa fişeklerden vurulan 6 isim hastaneye kaldırıldı. Prag itfaiyesi ise hoppa fişeklerden çıkan 15 yangına engelleme ettiklerini duyurdu. Çekya hükümetinin almış bulunduğu yeni kararlar kapsamında ülkede, bariz bulunan aşevi ve barlara sonuç 180 çağ ortamında Covid-19'a uğramış yahut dü düze Covid-19 aşısını ergin şahısların girmesine müsaade verildi.

Hükümet yılbaşı gecesine hususi almış bulunduğu önlemler kapsamında aşevi ve barlara 50 insandan çok ferdin giremeyeceğini kararlaştırırken, şehirde birtakımı yurttaşlar kabilinden bu kurala uyulmadığı görüldü.

Özgür Öztürk
 

İLGİLİ HABER
Avusturyada yılbaşı kutlamalarında peçe ve içtimai ara unutuldu Avusturya’da yılbaşı kutlamalarında peçe ve içtimai ara unutuldu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler