USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Houston Başkonsolosluğunun yeni hizmet binasının açılışını yaptı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Houston alanında bulunan bulunan FETÖ üyeleriyle mücadelenin önemini ortak kere henüz vurgulamak istiyorum. Vatandaşlarımızla beraberce bu örgüte üzerine mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Houston Başkonsolosluğunun yeni hizmet binasının açılışını yaptı
20-01-2023 05:10
New York

Texas'ın Houston kentindeki Türk Başkonsolosluğunun yeni hizmet binası, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılmış yer aldığı törenle açıldı.

Çavuşoğlu burada meydana getirdiği konuşmada, "Küresel sistemin çoklu krizden geçmiş yer aldığı müşterek dönemde, Türkiye ile ABD arasındaki temasları artırıyoruz." dedi.

Bir güneş geçmiş Washington'da ABD'li mevkidaşı Anthony Blinken ile meydana getirdiği düet görüşmeye yer veren Çavuşoğlu, "Görüşmelerimizin sonuç aşama dişi ve düet ilişkilerin gelişim göstermesi itibarıyla müfit bulunduğunu bildirmek isterim. ABD ile PYD-PKK, FETÖ ve yaptırımlar basamak kimi yaşadığımız mesail var. Bunları geçmek düşüncesince de çalışıyoruz. Houston bölgesinde bulunan olan FETÖ üyeleriyle mücadelenin önemini müşterek kere hâlâ vurgulamak istiyorum. Vatandaşlarımızla beraberce bu örgüte erinç mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ABD arasındaki tecim kütlesinin 32 bilyon doları aştığını, hedefin ise 100 bilyon dolar bulunduğunu tamlayan Çavuşoğlu, Houston Başkonsolosluğunun bulunmuş yer aldığı Texas eyaletinin erke dalında aşırı ehemmiyetli müşterek potansiyeli olduğuna ve dü dünya arasındaki tecim kütlesinin yükselmesindeki katkısına aksan yaptı.

Çavuşoğlu, Houston'daki Türk öğretim üyesi ve girişimcilere de dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Uzay şehri, dünyanın erke başkenti kendisine fehva edilen Houston, sağlık, defans uran ve havacılık basamak bölgelerde ABD'nin önde mevrut şehirlerinden biridir. Bu sektörlerde, üniversitelerde terbiye sağlayan hocalarımız engelleme aşırı kalburüstü yurttaşlarımız fariza yapmaktadır. Bunlar elden Türkiye'nin değil, bire müşterek sürede Houston ve ABD'nin de akıl gücüdür. Her bölgede beniz akıntı icraat eden vatandaşlarımızla alım çalım duyuyoruz. Bu hem Türkiye hem Houston içi şişman müşterek şanstır."

Konsolosluk sayısı 260'a ulaşacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açılış töreninde, Houston domestik yetkililerinin de engelleme yer aldığı çağrılı grubuna hitabında, Türkiye'nin, bu yıl açacağı dü başkonsolosluk binasıyla bu arada dünyada 260 temsilciliğe ulaşacağı bilgisini paylaştı.

Bakan Çavuşoğlu, "Yurt haricinde canlı vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza en birinci sınıf hizmeti en çalışan halde verebilmek bizim önceliğimizdir. Bugün açılışını yapacağımız bu kançılarya binamız Houston sahasına canlı 30 bin yöresinde vatandaşımıza şişman müşterek büyüklük ortamında en dobra hizmeti verecektir. Bugün yeni hizmet binamızın açılışını yapıyoruz lakin Houston'daki başkonsolosluğumuz 1985'ten buyana açık." diyerek konuştu.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin yeni temsilcilikler açarak elden diplomatik ağını genişletmediğini, bire müşterek sürede altyapısını güçlendirerek, sentetik zeka dahil, yeni teknolojileri de uygulamaya koyduklarını fehva etti.

Türk basketçi Alperen Şengün ve Houston yetkililerine hususi teşekkür

Houston Başkonsolosluğunun yeni hizmet binasının açılışı düşüncesince dayanak sağlayan ABD Dışişleri Bakanlığına ve özellikle, Houston'daki domestik makamların yöneticilerine teşekkürlerini sunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, domestik yetkililerle beraberce salonda anık bulunan Houston Rockets'lı Türk basketçi Alperen Şengün'ün başarısına da atıfta bulundu.

Bakan Çavuşoğlu Şengün'le ilgili, "Sporu da boşlama etmememiz gerekiyor. Bu noktada ulusal basketçimiz gururumuz Alperen Şengün'ü anmazsam olmaz. Alperen yardımıyla Houston Rockets Türkiye'de de aşırı pop müşterek kadro biçimine geldi. Şimdiden üstün dereceli adına üstün dereceli kırarak Rockets geçmişine güzeşte Alperen kardeşimi içtenlikle kutlama kartı ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, açılışa eklenmiş bulunan Türk vatandaşlara da "Burası sizin eviniz. Kapılarımız gelişigüzel devir sonuna genişliğinde size açık. Sizlerin emrinde ve hizmetinizdeyiz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler