USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çatışma bölgelerinde etkin gazeteciler AA Savaş Muhabirliği Eğitimi'nin önemini vurguladı

Kırgızistan, Kazakistan, Moldova, Moğolistan, Özbekistan, Ukrayna, Gürcistan ve ABD'den iletişim araçları temsilcilerinin de toprak almış olduğu programda katılımcılar aldıkları kuramsal ve kılgı eğitimleri ve faydalarını AA muhabirine anlattı.

Çatışma bölgelerinde etkin gazeteciler AA Savaş Muhabirliği Eğitimi'nin önemini vurguladı
29-09-2022 12:01
Ankara

Anadolu Ajansı (AA), Polis Akademisi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğiyle savaş, kıyamet ve yılgı durumlarda fariza yapabilecek muhabirlerin yetiştirilmesi bunun şeklinde planlı "22. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi"ne ayrımlı ülkelerden 25 iletişim araçları personeli katılıyor.

Kırgızistan, Kazakistan, Moldova, Moğolistan, Özbekistan, Ukrayna, Gürcistan ve ABD'den iletişim araçları temsilcilerinin de toprak almış bulunduğu programda katılımcılar aldıkları nazari ve tatbik eğitimleri ve faydalarını AA muhabirine anlattı.

"Ukrayna'da yaşananların arkası sıra savaş muhabirliği eğitimine katılmaya değişmeyen verdim"

Moldovalı Victor Zburliuc ülkesinde TİKA ofisinde çalıştığını ve izlence üzerine evvela detayları oradan edindiğini belirtti.

Zburliuc, Moldova'da buna benzeşim bir terbiye bilimi bilimi programının bulunan olmadığını ve bu yüzden Türkiye'deki programa başvurduğunu kaydetti.

Yaşadığı bölgenin güçlü bir süreçten geçtiğine dikkati çekici Zburliuc, "Komşu türkiye Ukrayna'da yaşananların arkası sıra bu tahsile katılmaya değişmeyen verdim. Burada öğrendiklerimin ilerleyici devirde gazetecilik yaşantımda baş döndürücü müfit olacağıma inanıyorum." dedi.

Zburliuc programın ince meraklı bir çerçevede hazırlandığına tanık bulunduğunu söyleyerek, şimdiye değini en zorlandığı kısmın sosyal vakalara karışma dersinde tazyikli suya sunulan kaldıkları büro bulunduğunu belirtti.

"Bu bilgiler bundan ahir sistem hayatım düşüncesince baş döndürücü yarar sağlayacak"

Ülkesi Kırgızistan'da sav ajansında etkin Alexandra Vasilkova da savaş muhabirliği eğitimine katılabilmeyi şişman bir nasip namına gördüğünü söyledi.

Programda aldıkları eğitimin baş döndürücü müfit olacağına yer veren Vasilkova, "Bundan ahir kariyerimde de savaş bölgesinde düzentileme ihtimalim var. Kırgızistan ile Tacikistan ortada uç sorunu mevcut." dedi.

Vasilkova, "Burada şu anne değini öğrendiklerimiz ortada şümullü maruz evvela iane eğitimi baş döndürücü önemliydi. Bir öteki ehemmiyetli öğüt de arbede anlarında kendimizi elbette koruyabileceğimiz özetleyen derslerdi. Bu bilgiler bundan ahir sistem hayatım düşüncesince baş döndürücü yarar sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Kendi ülkesi ve Türkiye'nin nice manada benzeşim özelliklere eş olduğuna yer veren Vasilkova, Türkiye'nin baş döndürücü çağdaş ve demokratik bir dünya olmasının kendisini etkilediğini belirtti.

"Çatışma dallarından akıllıca bilgiyi almak düşüncesince kaynağına inmeliyiz"

Gazetecilik faaliyetlerini Türkiye'de sürdüren Nazgul Kenzhetay, elan öncesinde de benzeşim terbiye bilimi bilimi programlarına katıldığını fakat hiçbirinin AA Savaş Muhabirliği Eğitimi denli tatbik içeriğe eş olmadığını söyledi.

Uzmanlık alanındaki devletlerde yunak çatışmaların dip yaşandığına dikkati çekici Kenzhetay, "Çalışma alanım bulunan Avrasya maatteessüf herhangi bir durumunda çatışmaların görüldüğü bir bölge. Bizler de bu çatışmalara amade olmalıyız. Doğru bilgiyi almak düşüncesince kaynağına inmeliyiz. Bunun düşüncesince bu terbiye bilimi bilimi programına eklenmek istedim." ifadelerini kullandı.

Kenzhetay, "Daha öncesinde deli dolu çöküntü bölgelerinde bulundum. Bundan evvela aldığım eğitimler nazari bir ağırlığa sahipti. Ancak uygulamada herhangi bir bilinçlilik alelacayip oluyor. Burada sosyal vakalara karışma derece tatbik derslerin giderek bizim düşüncesince baş döndürücü müfit olacağına inanıyorum." dedi.

"22. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi" bitmeme ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının da terbiyeci ekibiyle dayanak verdiği Savaş Muhabirliği Eğitimi, Türkiye'de dalında biricik olma ayrıcalığı taşıyor.

22. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi'nin evvela üç gününde katılımcılara, Polis Akademisinin terbiyeci ekibi çeşidinden "ilk yardım" ve "toplumsal vakalarda takım kullanımı" mevzuları kılgısal namına anlatıldı.

Katılımcılara Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanması, savaş teorisi ve terminolojisi, derya ve iklim operasyonları, yılgı durumlarda bilgelik teknolojileri ve çöküntü bölgelerinde sav dili eğitimleri de verildi.

Bugüne değini aralarında yabancıların da bulunduğu 461 katılımcıya savaş muhabirliği eğitimi verilirken, bütün 12 çağ sürecek 22. devre eğitimi 7 Ekim'de sona erecek.

Eğitimi bitirmeye adalet ele geçiren katılımcılar, arsıulusal geçerliliği bulunan "Savaş Muhabirliği Sertifikası" alacak.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler