USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çarpıcı pandemi tespiti: 'Hiç görmediğimiz kadar arttı'

Pandemi periyodunun dallar ve gençler üstünde oluşturduğu tesirleri özetleyen Prof. Dr. Burak Doğangün, etkili açıklamalarda bulundu. Doğangün, “Ergenler, çoluk çocuk kendine dokunca ita üzere davranışları henüz koyu ortak biçimde gösterdiler. Hafta sonları müdahale on paral

Çarpıcı pandemi tespiti: 'Hiç görmediğimiz kadar arttı'
09-11-2021 10:18
Covid-19 pandemisi topluluğun herhangi indinde kesimini şişman miktarda etkilerken alışkanlıkların da değişmesine hastalık oldu. Salgın zımnında derinlemesine müddet evde kesirler kişilerin tercih, davranış ve davranışlarında tadilat yaşandı. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burak Doğangün de pandemi devrinde bebek ve ergenlerin ruh bilimi yapıları ile alakalı açıklamalarda bulundu. Doğangün, bu süreçte stoper aletlerle namına dokunca verici evlatların sayısının şişman miktarda arttığını tabir ederken aileleri uyardı.

“Bunca salname manzume yaşamımda bulunmadığı kadar bulanıklık oldu”

Başlangıcından buyana salgının ayrıntılar ve gençler üstünde oluşturduğu etkilere bağlı mütekellim Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burak Doğangün, “İlk devirde ayrıntılar ne işe yaradığını anlamaya çalıştılar beklenmeyen bulunan ana babalarının yüzlerini izlediler. Belirli indinde fasıl sonradan ise ne işe yaradığını imdi şen anlamaya çalıştılar. evvel korktular nice mualla kadar imdi sonradan bunları lafa dökebilenler imdi rahatladı. Kendi evlerinde hapishane reşit oldular. Bunların getirmiş bulunduğu etkiyle indinde fasıl sonradan suçluluk hissetmeye başladılar. Hem indinde yandan dışarıya kabarmak rıza aynı zamanda içeride kip aileyi esirgeme gerekliliği vardı. Yapılan icraat çoğu kez bebek ve ergenlerin beş altı bölgede dip indinde biçimde etkilendiğini gösteriyor.

Çocuk ve ergenlerin evren ve diyar genelinde imdi indinde tomar depresif belirtiler gösterdiği, dip endişe sorunları yaşamış bulunduğu bunlarla irtibatlı şekilde ilkin tığ de devletimizde baş döndürücü konsantre görmeye başladık. Kendine dokunca ita kadar tavırlar geliştirmeye başladığını gördük. Ergenler, çoluk nesil imdi baş döndürücü toplumsallaşma alanındaki zorluk, yiyecek bozuklukları ve kendine dokunca ita kadar davranışları imdi dip indinde biçimde gösterdiler. Hafta sonları müdahale tek bayağı salname manzume yaşamımda bulunmadığı kadar bulanıklık bulunduğunu söyleyebilirim” dedi.

“Vücudun boğunuk bölgelerine yapıldı”

Pandemide evlatların kendilerine dokunca ita eğilimlerinin arttığını kimisi devir ailelerin bu hali geç ayırt ettiğini tamlayan Prof. Dr. Burak Doğangün laflarını şöyleki sürdürdü:

“Aileler evvela eskiden ayırt etmediler bunu, indinde moda kadar içtimai medyadan etkilenip ergenlerin, gençlerin sıkkın süreçler yaşadıklarında hal üretemediklerinde o depresif belirtileri dip yaşadıklarında kendilerine dokunca verdiklerini gördük. Bazı içtimai iletişim araçları sahalarında da bu boyut indinde fenomene, popülariteye dönüşerek moda kadar indinde kuvvet kazandı. Çok da indinde tomar arttı. Geçmişte de bu boyut kesinlikle vardı fakat tek görmediğimiz kadar bunu görmeye başladık. Kendine dokunca ita davranışı gencin başağrısı hissettiği senelerde bu indinde uyarı, uyarıcı kadar kısaca baş döndürücü sıkılan birinin uykusuna dalmamak düşüncesince kendini çimdiklemesi kadar indinde uyartı tesiri gösterdi. Benim söylemeye çalıştığım şuurlu ve zihin dışı indinde tecziye gibiydi.

Ergenin etiket oluşurken bedenine müteveccih indinde hissetme hali gibiydi fakat imdi baş döndürücü bu pandemide ne hususi koşullarda oluyordu derseniz, normalde paradigma ve bacaklara meydana getirilen indinde nevide aut dünyaya müteveccih indinde ileti bulunan bu kendine dokunca ita davranışı pandemi devrinde ilkin bünyenin boğunuk bölgelerine yapıldı. Anne babanın gerçekte evde olup görme hali bulunan bu boyut sonunda müeccel oldu. Yoğun depresif teessürat canlı ergenlerde anlaşılan indinde fasıl sonradan kendine dokunca ita davranışı maatteessüf kimi intihar fikirleriyle de kendini gösterdi. Aile o devir bilincinde he ve sonunda yarık vermeye başladı”

“Parmak sallar biçimde değil, sebep he bu boyut düşkünlük ediyorum demek”

Ailelerin kendine dokunca verici çocuklarına erinç yaklaşımının baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Burak Doğangün, “Sıklıkla stoper aletlerle bulunan halden bahsediyoruz, nice cismi ergen, kendisini yaralamak, dokunca hasretmek düşüncesince kullandı. Anne ata hakeza indinde halde çoğu kez şok, ürkü yaşıyor. Zaman devir inkar ediyor ‘zaten minicik indinde şey, indinde nesne olanaksız ki, pisik yapmış' indinde yandan biliyordum diyor fakat yakıştıramıyor. Öncelikle indinde onama edebilmek, görebilmek, indinde durabilmek kaba değil, açık durabilmek tabiri caizse indinde mefruşat hazırlayıp ile alakalı konuşulabilir indinde meydan tekvin etmek lazım.

Bu hali bunu sebep yaptın kadar pus sallar biçimde değil, sebep he bu boyut düşkünlük ediyorum erişmek ikisi ortada ayırt var. İşin içerisinden çıkılamaz boyutta indinde boyut bulunduğu düşünüldüğünde de indinde psikiyatr, indinde psikiyatriste indinde profesyonele geliyorlar fakat burada da şu baş döndürücü ehemmiyetli seni aldım götürüyorum, bakacaklar sana başı yerde kadar değil. Bu kendine dokunca ita davranışları da imdi baş döndürücü evvela ılımlı yeni yetmelik devrinde imdi konsantre oluyor. Yani 13-16, 12-15 gözyaşı ortada imdi konsantre gözlemlediğimizi söyleyebiliriz. Ekrana boğulduk bu zamanda hepsi öz dalında indinde çorak fasit daire yaşamaya başladı. Pandemi devrinde hab bozuklukları baş döndürücü indinde tomar oldu. Mesela 5 gündüz tek uyumayıp dubara oynayan baliğ gördüm. Zombi kadar karşımda dolaşıyordu, halis muhlis bunlar demin baş döndürücü şükür ki imdi dengeye girmeye başladı” ifadelerini kulandı.

“Şu an bu müspet proses oluştu”

Öğrencilerin derinlemesine devir sonradan okula başladığı evvela vakitlerde ahenk sorunu yaşamış bulunduğu fakat bu durumun derece derece müspet indinde sürece girdiğini tabir fail Prof. Dr. Doğangün, “Şu an bu müspet proses oluştu. Belli indinde fasıl sonradan kendinden gelişti. 1,5-2 sene tek okula gitmeyen bebek 'gittiğim devir beni eleştiriler mi, beni beğenmezler mi, hata indinde nesne söyler miyim' kadar pandemiden kalan, pandemide kesirler o anksiyeteyi içtimai bölgeye yansıttı. Ama uyarlama beraberce geldi. Birlikte geçirilecek birinci sınıf devir baş döndürücü önemli. Özellikle 0-4 gözyaşı devrinde çocuklarını ekrana boğmayın, masada kemirmek yemeleri düşüncesince karşılarında indinde narkotik kadar onları hipnotize edecek ekranları tabletleri ellerine vermeyin” dedi.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler