USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Büyükelçiliklerimizde Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk anılıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. senesinde Türk Büyükelçiliklerinde anılıyor

Büyükelçiliklerimizde Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk anılıyor
10-11-2021 09:44
Ankara

Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliğinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü vesilesiyle merasim düzenlendi.

Törene, Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen ve büyükelçilik personellerinin birlikte Çin'de canlı Türk vatandaşları katıldı.

Anma töreni, birlikte dakikalık hürmet duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Başkatip Eralp Semerci'nin Atatürk'ün mirasının günümüzdeki kıymetini vurguladığı sunuşunun arkası esna yâd programı düşüncesince hazırlanmakta bulunan videolar izlendi.

Büyükelçi Önen, törende meydana getirdiği konuşmada, ebediyete intikalinin 83. sene dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü şükranla yad etti.

10 Kasım'ların yas günleri edinmek adına Atatürk'ün bugünü ve geleceği aydınlatan umde ve fikirlerini yâd vesilesi adına görülmesi icap ettiğini dile getiren Önen, ayrımsız sürede onun emaneti bulunan Cumhuriyeti yücelterek yaşatma dair kararlılığı vurgulamanın tarihi adına gördüğünü belirtti.

Büyükelçi Önen, Atatürk'ün, "Ülkemizin el erki ve kalkınma mücadelesinde benim tinsel mirasım illim ve akıldır." sözünü hatırlatarak, "Atatürk'ü hakkıyla idrak etmek istiyorsak, bu tinsel mirasın özünü dobra yakalamamız gerekiyor. Hepimizin, bu maksat doğrultusunda, ulusal bütünlük ve el birliği içinde, haşat olgunlaşmak nelerdir kazara mücahede gösterdiğine şüphem yok." dedi.

Atatürk'ün sadece askeri dehasıyla değil, inkılapçı kişiliği, büyüklük idaresindeki faik yeteneği ve diplomatik başarılarıyla tartışmasız birlikte şef bulunduğunun altını çizen Önen, "Milletinin bağımsızlığından ve egemenliğinden katiyen edim vermeyişi, gelecek görüşlülüğü, savaşın zorluklarını en dobra bilici birlikte er adına barışın önemine bulunan inancı, ülkesine dirlik savaşırken ölenleri bile 'evlatlarımız' adına görebilmesi; ezcümle düşüncelerindeki üniversal boyut, Atatürk’ü dünyanın unutulmayan en etkili liderlerinden bir tanesi biçimine getirmiştir. 'Yurtta barış, dünyada barış' niteleyerek arsıulusal camiaya ilham deposu olmuştur." niteleyerek konuştu.

Tokyo

Törene, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, görevliler, Türk camiasının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk anısına meydana getirilen hürmet duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlamış bulunan törende mütekellim Güngen, vefatının 83. senesinde Atatürk'ü nazikâne andıklarını söyledi.

Güngen, "Atatürk, yurdumuz düşüncesince en ziyasız birlikte anda, milletimize ümit, cesurluk ve liberalizm vesilesi olmuş, faik liderlik, istikrar ve teşkil nitelikleriyle milletimizi kurtuluşa taşımıştır." dedi.

Her sene 10 Kasım'ın Atatürk’ün vatana ve Türk milletine ulu hizmetinin anıldığı gündüz bulunduğunu dile getiren Güngen, "Türkiye, Mustafa Kemal'in önderliğinde, halkımızın o ağır koşullarda azimle attığı sert temeller üstünde yükselmeye bitmeme edecektir." niteleyerek konuştu.

Canberra

Türkiye’nin Canberra Büyükelçiliği başkentteki Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'nda, Sydney ve Melbourne Başkonsoloslukları binalarında, Brisbane Fahri Konsolosluğu da Gelibolu Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'nda "10 Kasım Atatürk'ü Anma" etkinlikleri düzenledi.

Törenlere, Canberra Büyükelçisi Korhan Karakoç, Sydney Başkonsolosu Ali Sevim, Melbourne Başkonsolosu Arif Eser Torun, Brisbane Fahri Başkonsolosu Turgut Manlı, büyükelçilik ve başkonsolosluk görevlilerinin birlikte yurttaşlar katıldı.

Kovid-19 tedbirlerine uyma edilerek planlı törenlerde, konuşmaların arkası esna Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm etmiş olduğu vakit 09.05'te birlikte dakikalık hürmet duruşunda bulunuldu.

Ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törenlerde anıtlara çelenk konuldu, gönderdeki Türk bayrakları çekildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler