USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Büyük Zafer’in 100. sene dönümü İstanbul, Ankara ve İzmir'de coşkuyla kutlanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 100. sene dönümünü erte İstanbul, Ankara ve İzmir'de nice etkinlikle kutlanacak.

Büyük Zafer’in 100. sene dönümü İstanbul, Ankara ve İzmir'de coşkuyla kutlanacak
30-08-2022 01:04
İstanbul

Türk ordusunun 30 Ağustos 1922'de kazanılmış bulunduğu zaferin destani öyküsü, Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi (AKM), CSO Ada Ankara ve İzmir Gündoğdu Meydanı'nda konserler, gösteriler ve danslarla sahneye taşınacak.

Etkinliklere bağlı AA muhabirine açıklamada mevcut Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, ferda AKM uğrunda İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın ve MFÖ musiki grubunun oyunluk alacağını belirtti.

Belviranlı, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda da İzmir Devlet Senfoni Orkestrasıyla Fatih Erkoç ve Ahmet Baran konseri olacağına ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Konser öncesinde de 30 Ağustos düşüncesince hazırlanmış, 'Son Söz' ile bu ülkenin şahlanışını orkestramızla bu arada ortaya koyacağız. Bununla da bitmiyor, üçüncüsü Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramızın bariz dalında Ankara Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğumuz ve programın ikinci bölümünde de her insanın yakından tanımış bulunduğu Aşkın Nur Yengi ve Yusuf Güney konserleri yapılacak. Sayın Bakanımıza buradan teşekkürname ediyoruz. Bu imkanı, bu desteği bizlere verdikleri için. Büyük Zafer esasen kıvançlı olsun. Bu dobra günlerde, bu bahtiyar günlerde, beraberce beraberlikte daim bu arada bu vatanın heyecanını içimizde yaşayalım. Bu milletin birliğini, beraberliğini içimizde yaşayalım diyoruz."

"Konserimizin Milli mücadelemize atfedilmiş bestelerden, türkülerden ve marşlardan oluşmasına nazarıitibar ettik"

AKM Genel Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı da "Ülkemizin hars ve konuşma sahnesi, İstanbul'un iltisak noktası Taksim'de Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin uğrunda dev müşterek oyunluk kurduk. Bu sahne, Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ve ordularının 100 sene evvela nail bulunduğu iri zaferin kutlaması düşüncesince kuruldu. Tabii ki İstanbul Devlet Senfoni Orkestramızın baş döndürücü kıymetli sanatçıları, İstanbul Devlet Opera ve Balemizin baş döndürücü ehemmiyetli koro sanatçıları, bu sahnede olacaklar ve önder Hasan Niyazi Tura yönetiminde İstanbul'da coşkuyla Zafer Bayramı'nın yüzüncü yılını kutlayacağız. Taksim Meydanı bu konserle coşacak. Zafer Bayramımızı daim beraberce tebrik etmek gibi kâffesi sanatseverleri, kâffesi halkımızı Taksim'e çağırma ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AKM'de uğrunda gerçekleştirilecek "Büyük Zaferin 100. yılı İstanbul hususi Konseri"nde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın şefliğini üstüne saha Hasan Niyazi Tura ise "Konserimizin Milli Mücadelemize, Kurtuluş Savaşımıza atfedilmiş bestelerden, türkülerden ve marşlardan oluşmasına nazarıitibar ettik. Bunları hazırlarken Volkan Severcan'ın o kalpten sesiyle ve yorumuyla seslendireceği baş döndürücü dobra müşterek mıhlı de var. Bir de videoteyp altyapısı olacak." diyerek konuştu.

Tura, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Milli mücadelenin dört başı mamur kahramanlarına bizim hakeza naçizane müşterek hürmet gösterimiz olacak ve bu kurguyu büsbütün ego üstlendim. Tamamıyla Türk bestecilerin ve genellikle Kurtuluş Savaşı'na ithafen, değilse de o ruha makul müziklerin ortamında canan müzikseverlerin doğrudan yakalayacakları Yalçın Tura'nın 'Küçük Ağa' dizisi düşüncesince bestelediği Tarık Buğra'nın romanından uyarlanmıştı, onun ibdai müzikleri bizim kurgumuzun omurgasını oluşum ediyor. Onlara ekleyerek de marşlar, Türküler ve ibdai bestelerden oluşan baş döndürücü dobra müşterek deneyim hazırladık. Daha birçok dobra bayramlarda müzikseverlerle kavuşmak ümidimiz var."

İDSO, İDOB ve MFÖ, AKM'de oyunluk alacak

AKM'nin Taksim Meydanı cephesinde kurulan dev sahnede, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Korosu, önder Hasan Niyazi Tura yönetiminde dinleyicilerle buluşacak.

Zafer şarkılarından oluşan hususi müşterek repertuvarın sunulacağı heyecan meşbu konserde yüzü sıcak aktör Volkan Severcan, bu manalı günün anısına müşterek şiirle İDSO ve İDOB'a haremlik edecek.

İlk programın ardından, Türkiye'nin yüzü sıcak grubu MFÖ, dinleyicilerle müşterek araya gelecek. 40 yıla DOĞRU musiki kariyerinde sayımsız klasikleşmiş şarkıya imza atan grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlayacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Başkent'te de CSO Ada Ankara bariz bölgede kurulan dev müşterek sahnede kutlanacak. lider Cem Gürdal yönetiminde oyunluk düzlük Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçıları, bu manalı günün 100. sene dönümü düşüncesince hususi adına hazırlanmakta olan müşterek deneyim sunacak.

Danslı yiğitlik türkülerinin toprak alacağı izlence kapsamında Fetih Marşı'ndan Seymen Zeybeği'ne, O Mübarek Bayrak'tan Türk Çocuğunun Şarkısı'na, Eğilmez Başın Gibi'den Altın Kibik'e ve Çırpınırdı Karadeniz'den Hoşgelişler Ola'ya uzanan şümullü müşterek güldeste Ankaralılar düşüncesince seslendirilecek.

Konser programının devamında ise pop müziğinin yüzü sıcak sesleri Yusuf Güney ve Aşkın Nur Yengi, Büyük Zafer düşüncesince hususi adına hazırladıkları şarkılarla sahneye çıkacak.

Kendi destanını yazan ve 9 Eylül 1922'de yağı işgalinden ağız ağıza kurtulan İzmir, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100’üncü sene dönümünü Gündoğdu Meydanı'nda üç hususi etkinlikle kutlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü kabilinden hazırlanmakta olan ve İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu kabilinden sahnelenen "Zafer Yolu 100. Yıl Son Söz" müzikali, kutlamalar kapsamında İzmirlilerle buluşacak.

Zübeyde Hanım'ın oğlu Mustafa Kemal Paşa'ya eve zaferle dönmesini dilek etmiş bulunduğu akıbet lafından ilhamla sahneye taşınan "Zafer Yolu 100. Yıl Son Söz", İzmir'in ünlü galibiyetini madde ediyor.

Yüz nefis dev müşterek kadroyla hazırlanmakta olan gösteri, Büyük Zafer'e revan yolu, karışma güçlerine geçmiş kurşunu atan Hasan Tahsin'in hikayesinden başlayarak 9 Eylül'de düşmanın denize dökülmesine dek, kâffesi bilgileri ve coşkusuyla ele alacak.

İzmir'in mücadelesini sanatseverlerle buluşturan gösterinin ardından, Fatih Erkoç ve Ahmet Baran, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde "30 Ağustos hususi Konseri"nde ayrımsız sahneyi paylaşacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler