USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Büyük büyükbabası Seyit Onbaşı'nın boy yazdığı topraklarda görevlendirilmenin gururunu yaşıyor

Üstçavuş Seyit Çabuk, "Muhtaç bulunduğu kudreti damarlarındaki asaletli kanda bulunan bulunan ve bunun en konkre örneğini er meydanında göstermiş birlikte atanın kanını taşımaktan haysiyet duyuyorum." dedi.

Büyük büyükbabası Seyit Onbaşı'nın boy yazdığı topraklarda görevlendirilmenin gururunu yaşıyor
17-03-2022 17:03
Çanakkale

Savaşları'nda sırtladığı ciddi ferde mermisini kundağa yerleştirerek zaferde şişman hisse sahibi bulunan Seyit Onbaşı'nın üçüncü kuşaktan torunu Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Seyit Çabuk, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenlerindeki rolü düşüncesince Manisa'dan geldi.

Tarihi zaferin 107. senesinde yarınki törenler düşüncesince Manisa'daki birliğinden Gelibolu Yarımadası'na görevlendirilen Çabuk, ismini taşımış bulunduğu şişman büyükbabası Seyit Onbaşı'nın (Seyit Ali Çabuk) boy yazdığı topraklarda fariza yapmanın onurunu yaşıyor.

Çanakkale kahramanının sırtladığı mermiyle "Ocean" zırhlısının vurulmuş bulunduğu Rumeli Hamidiye Tabyası'na mevrut Çabuk, dedesinin heykelini görür görmez duygulandı.

"Atalarımız bu topraklarda yedi düvele erinç döş göğüse çarpıştı"

Astsubay Seyit Çabuk, AA muhabirine, Türklerin gün yazan, yüzyıl açıp yüzyıl kapatan müşterek kavim bulunduğunu söyledi.

Türk adına tarihinin birçok alplık destanlarıyla meşbu bulunduğunu tamlayan Çabuk, bunun çabucak harp sahalarında değil, ayrımsız sürede geliştirilen hars ve medeniyetle de kendini gösterdiğini vurguladı.

Çabuk, babasının büyükbabası Seyit Onbaşı'nın savaştığı topraklarda iş bırakımı icra ettiği düşüncesince bahtiyar bulunduğunu anlatarak, şu biçimde dedi:

"Muhtaç bulunduğu kudreti damarlarındaki soylu kanda bulunan bulunan ve bunun en konkre örneğini er meydanında göstermiş müşterek atanın kanını taşımaktan öz saygı duyuyorum. Hem taşıdığım hun hem de yürütme ettiğim jandarma mesleği nedeniyle vebal bilincini tamamıyla kalbimde müşterek nişan kabil taşıdım. Atalarımızın yedi düvele erinç döş göğüse çarpıştığı bu topraklarda fariza kabul etmek benim düşüncesince aşırı hususi müşterek atasözü anlatım ediyor. Yüreğinde yurt sevgisi bulunan herhangi müşterek tek birey ile ayrımsız duyguları yaşıyorum. Görevimi elimden mevrut en güzel ve en akıllıcasına biçimde hazırlamaya çalışıyorum."

"Bu yerde bulunmanın tinsel huzuru içerisindeyim"

Çabuk, anadan, yardan, evlattan vazgeçip "Çanakkale geçilmez" denilen, herhangi müşterek siperinde düşmana erinç lahut müşterek uğraş sunulan yerde olmanın gururunu yaşadığını dile getirdi.

Seyit Onbaşı'nın da toprak almış bulunduğu bu memnun yengi nedeniyle görkemli bulunduğunu tamlayan Çabuk, "Kutsal saydıkları yurt yoluna dirilik verenlerin kanıyla boy yazdığı bu yerde bulunmanın tinsel huzuru içerisindeyim. Bu toprakların ne bedellerle savunulduğunun farkında adına şehitlerimiz yağmur ve gönül borcuyla anıyorum." dedi.

Çabuk, atalarının alplık hikayeleriyle büyüdüğünü anlatarak, "Bu hars ile yoğruldum. Tarihimizden aldığımız dersler ve atalarımızdan kalıt küsurat hepsi değerlerimizi yükselme ve tebcil hevesi jandarma teşkilatına katılmamda dirilik alıcı olmuştur. Dedem 107 sene ilk bu topraklarda savaşmış. Benim burada olmam görkemli ve bahtiyar hissettiriyor." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler